Dodaj do ulubionych

bralyscie zurawine na bakterie?

05.03.05, 18:22
na bocianie wyczytalam, ze polecaja vitabulin, a w aptece mi pani
powiedziala, ze urinal nie dosc, ze jest tanszy, to ma wiecej tej zurawiny.
tylko jest w nim napisane, ze pozbywa sie on coli i innych bakterii w
ukladzie moczowym, ale czy pochwa to nie jest juz uklad rozrodczy, a nie
moczowy i te srodek nie zadziala?...
Obserwuj wątek
    • inga30 Re: bralyscie zurawine na bakterie? 05.03.05, 18:35
      cetko ja brałam coś co nazywa się Zurawina i jest kapsułkami herbapolu Kraków i
      wytępiłam co miałam, a wcześniej nie udało mi się tego zrobić 3 antybiotykami,
      ale nie miałam coli tylko jakieś inne świństwa.Piłam też herbatkę z żurawiny.
      Myślę że zadziała na jeden i drugi układsmile. pozdrawiam. Inga
      • cetka Re: bralyscie zurawine na bakterie? 05.03.05, 19:07
        jak to - tylko ta zurawina i niczym wiecej? ja od listopada faszeruje sie
        antybiotykami i nicsad a jakie mialas bakterie? gdzie kupilas te tabletki - w
        aptece? a herbatke jakies firmy?
        • inga30 Re: bralyscie zurawine na bakterie? 05.03.05, 19:45
          cetko"akcja " trwała z pół roku , niestety nie pamiętam jakie to były bakterie
          na pewno streptocotus agalactia , ziarniaki (to chyba to samo)i 2 jakieś
          paskudniejsze , brałam augmentin, a potem ciprinol, trzeciego nie pamiętam (
          zaproponowany na antybiogramie) , w wyniku leczenia już nie miałam tego co
          powinnam mieć czyli lacttobaccilusa więc dr. Taszycka z novum powiedziała że 4
          antybiotyk nie ma sensu tylko: żurawina, kapusta itp , zero słodyczy,
          Zarzuciłam słodycze przeszłam na kwas pod wszelkimi postaciami ( ogórki,
          kapusta, cytryna z wodą), brałam też latovaginal na odbudowanie właściwych
          bakterii,po miesiącu było tak sobie, po dwóch był jałowy posiew. Żurawina z
          apteki ,herbatka też z apteki i herbapolu - ważne żeby w składzie miała dużo
          zurawiny.
          Herbatkę do tej pory zawsze staram się mieć i popijać czasami, a przed ostatnim
          ivf już na własna rękę zakwaszałam się parę tygodni i posiew też był OK> .
          • cetka Re: bralyscie zurawine na bakterie? 05.03.05, 19:49
            ale to sie dokladnie nazywa "zurawina"? bo dzis w aptece poprosilam i podano mi
            urinal i ten drugi na "V".
            • tekla12 Re: bralyscie zurawine na bakterie? 05.03.05, 19:58
              Urinalu nie znam, ale żurawina i vitabutin to to samo. Chyba vitabutin jest
              droższy, ale żurawiny trzeba więcej jednorazowo brać. Do sposobów Ingi30 dodam
              jeszcze 1000 mg wit. C. dziennie aż do uzyskania jałowego posiewu.
              • cetka do tekli 05.03.05, 21:55
                teklo - czy niezalznie od antybiotyku mozna brac takie zakwaszenie? bo wlasnie
                dziewczyna z bociana mi napisala, ze niektore antybiotyki nie dzialaja przy
                kwasnym, a ja biore doxycykline i cos robionego dopochwowego. ja tego nie
                wiedzialam, wiec chyba poczekam i przy nastepnym zlym posiewie zapytam gina, bo
                szkoda marnowac cyklu, jak juz biore taka bombesad

co do urinalu - 1 kapsulka zawiera 5,0 g, a 100 g produktu 674,8 g - pani z
                apteki powiedziala, ze to wiecej, niz w vitabulinie - nie mam tego drugiego,
                wiec nie moge porownac skladu - moze ktoras z was go ma?

reasumujac walke z bakteriami - moze innym sie to tez przyda:

- nie jesc slodyczy
                - jesc duzo kwasnych potraw - woda z cytryna, ogorki i kapusta kiszona
                - jesc 1000 mg wit C
                - jesc vitabulin/urinal
                - pic herbate z zurawiny

dodam jeszcze rady z bociana:

Oto praktyczne rady sprawdzone przez wielu forumowiczów.
                Co robię, żeby nie mieć bakterii?

Co robię, żeby nie mieć bakterii?

- Leczę się antybiotykami tylko w razie konieczności, w razie kuracji zawsze
                biorę leki osłonowe.
                - Jem mało słodyczy, które są pożywką dla grzybów, za to piję dużo jogutrów
                naturalnych. Jem warzywa i owoce.
                - Noszę tylko naturalną bieliznę, nie za ciasną. Piorę ją w płatkach mydlanych,
                nie używając żadnych płynów do płukania. Najlepiej kupić nowe majtki, ponieważ
                te prane do tej pory w detergentach są nimi przesiąknięte.
                - Nie robię sobie gorących kapieli w wannie, używam prysznica.
                - Podcieram się zawsze w kierunku odbytu, nigdy odwrotnie.
                - Używam zawsze białego i bezwonnego papieru toaletowego.
                - Nigdy nie siadam na "obcych" sedesach.
                - Podpasek używam tylko w czasie miesiączki, nie stosuję wkładek, które "nie
                oddychają".
                - Nie używam tamponów, ponieważ powodują one nagromadzenie bakterii w pochwie.
                - Do higieny intymnej uzywam mydła glicerynowego lub płynu lactacyd femina,
                który zawiera kwas mlekowy taki jaki kobieta ma w pochwie.
                - W razie stanu zapalnego robię irygację pochwy 3 procentowym roztworem kwasu
                mlekowego, który jest na receptę.
                - Nie chodzę na basen.
                - W drugiej fazie cyklu aplikuję sobie na noc lactovaginal. Przechowuje się go
                w lodówce, kosztuje ok. 30 zł.
                - Zażywam witaminę B, czopki propolisowe, Vitabutin - tabletki żurawinowe,
                które zakwaszają środowisko pochwy nie pozwalając rozwijać się bakteriom
                (przyjmuje się go trzy razy dziennie, później dwa razy dziennie).
                - Wypijam codziennie sok z jednej cytryny
    • inga30 cetko 05.03.05, 22:11
      cetko w sumie jest to przepis na zostanie świętą bo prawie nic nie wolno i to
      skwaszoną świętą. Myślę że i połowa z tego zniechęci te cholery do wypoczynku
      w miejscach potrzebnych nam chwilowo do innych celówsmile Powodzenia. Inga
      • cetka Re: cetko 06.03.05, 12:51
        mow do mnie jeszczesmile bez goracych kapieli, basenu, tamponow - nie wyobrazam
        sobie zyciasmile
    • inga30 Re: bralyscie zurawine na bakterie? 05.03.05, 22:21
      Żurawina herbapolu : masa pojedynczej kapsułki 376 mg, zawiera sproszkowane
      owoce żurawiny.
    • cetka Re: bralyscie zurawine na bakterie? 06.03.05, 12:53
      dziewczyny, a nie wiecie, po ilu dniach od @ mozna zaczac stosowac na noc
      dopochwowy robiony antybiotyk?... czy mozna, jak tylko sie skonczy
      krwawienie?...
      • inga30 Re: bralyscie zurawine na bakterie? 06.03.05, 21:31
        cetko, ja bym wzięła ten antybiotyk zaraz po @, zwykle wszystkie dopochwowe
        każą brać z przerwą na @, więc chyba można.
        • bzubza vitabutin 14.03.05, 18:38
          Dziś kupiłąm vitabutin (30 kapsułek - 26 zł). Jego skład: suszony sok z żurawin-
          450mg, zelatyna i stearynian magnezu.
          Sposób użycia: 1 lub 2 kapsułki 3 razy dziennie.
          Jestem ciekawa, który preparat jest wydajniejszy. Z tego co widze urinal
          zawiera wiecej zurawiny, ale nie wiem ile sie go bierze?
          • bzubza vitabutin cd. 14.03.05, 18:43
            Masa netto (vitabutin): 16,3 g
            1 kapsułka zawiera ok. 0,11 mg szczawianów.Producent: Jemo-pharm, Dania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka