Dodaj do ulubionych

Ratunku -okropna migrena !

03.06.05, 08:23
Dziewczyny poradźcie, co mogę wziąść bezpiecznie na dużą migrenę. Jestem po
owulacji i robiłam test ciążowy w 10 dniu po owu, wyszedł negatywny, ale to
mogło byc trochę za wcześnie, więc pewności nie mam, a chyba oszaleję z bulu.
Wcześnie brałam Nurofen Forte i pomagał, a teraz jestem w pracy, kompresem z
lodu się nie mogę wspomóc i co teraz zrobić ?
Obserwuj wątek
    • anija10 Re: Ratunku -okropna migrena ! 03.06.05, 08:28
      hej!ja przeżyłam taką 4 dniową migrenę w długi weekend...cały przeleżałam!sad to
      było straszne..w zyciu mnie tak głowa nie bolała..nawet myślałam, że może mam
      jakieś zapalenie opon mózgowych...a ponieważ też mniej więcej byłam 10 dni po
      IUI bałam się cokolwiek wziąć w nadziei, że może jestem w ciąży.....i wybrałam
      się do lekarza...niestety niewiele mi pomogła bo powiedziała, że w takim
      wypadku można wziąć jedynie apap i to jedna tabletkę....samo mi przeszło wraz
      ze zmianą pogody...ale niestety...@ też przyszła...pozdrawiam ciepło...smile
      • lana33 Re: Ratunku -okropna migrena ! 03.06.05, 08:30
        Dzięki serdecznie za wsparcie, spróbuję tego apapu, choć przeczucia co do @ mam
        podobne, ale wolę dmuchać na zimne. Pozdrawiam gorąco !
        • monia515 Re: Ratunku -okropna migrena ! 03.06.05, 08:43
          Cześć. Ja cierpię na migreny mniej więcej dwa razy w miesiącu po 3 dni. Wiem co
          to znaczy. Leczyłam się u neurologa, ale ponieważ staram się o dziecko nie mogę
          w tej chwili przyjmować leków które mi przepisał. A więc ratuję się lekami
          zwykłymi- bez recepty- zwykle jak zapodam sobie coś przeciwbólowego jak tylko
          mam zwiastuny migreny, to do rzeczonej nie dochodzi. Gorzej jest jak nie zdążę
          nic wziąć... ostatnio pomogła mi mieszanka Solpadeine - rozpuszczalny + 1 tabl.
          polopiryny. Takie mieszanki są najskuteczniejsze. Poza tym: ciemny pokój, zimny
          okład na czoło i kark, cisza, spokój, wyeliminowanie zapachów - pamiętaj-
          perfumy są strasznie migrogenne, wyeliminowanie z jadłospisu serów żółtych,
          pleśniowych, orzechów i czerwonego wina. Nic więcej Ci nie poradzę, bo jak już
          ból masz nasilony, to już nic nie możesz zrobić aby zlikwidować go do końca.
          Musisz przeczekać- do wieczora pewnie odpuści.
          • lana33 Re: Ratunku -okropna migrena ! 03.06.05, 09:00
            No to ładnie, a ja dzisiaj na śniadanko do pracy zapodałam sobie chlebek z
            żółtym serkiem i sałatką, będę chyba umierać z głodu sad
            • monia515 Re: Ratunku -okropna migrena ! 03.06.05, 10:39
              No niestety- ser jest bardzo migrenogenny. Zjedz sam chlebeksmile)))
    • stephany Re: Ratunku -okropna migrena ! 03.06.05, 13:05
      radze sie zwymiotować. nawet na sile! zimny kompres na głowe pogasic swiatła i
      zaciagnac rolety poduszka na głowe i spać. to jedyne lekarstwo. na mnie skutkuje
      • lana33 Re: Ratunku -okropna migrena ! 03.06.05, 13:09
        Chętnie bym tak zrobiła, ale jestem w pracy. Niestety ! sad( Muszę się jeszcze
        trochę pomęczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka