iwa303 02.09.05, 10:20 Ja bardzo, a Wy Dziewczyny??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 10:22 ja też bardzo bardzo bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 10:26 po odwiedzinach u kolezanki , ktora ma blizniaki... zdecydowanie moie NIE nie macie pojecia co to za mekanadmiar szczescie tez moze byc nieszczesciem Odpowiedz Link Zgłoś
dziobek25 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 10:28 A ja nie tak bardzo. To ponoć bardzo wyniszczające dla organizmu kobiety. Poza tym zdarza się, ze jedno dziecko rozwija sie bardziej, kosztem drugiego itp., tak powiedział mi lekarz. Chociaz nie powiem, przy naszych problemach z zajściem w ciążę to nie byłoby złe. )) Odpowiedz Link Zgłoś
jonama Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 10:25 Hej!! Ja też - już nawet trojaczki mnie nie przerażają - co jeszcze rok temu byłoby u mnie nie do pomyślenia, ale człowiek dojrzewa i chce mieć odrazu dwójkę - bo nie wiadomo co byłoby później. Ale akurat wczoraj byłam u lekarza, który dawał mi leki do stymulacji i powiedział,że trzeba uważać, żeby nie było ciąży bliźniaczej po czym się uśmiechnął i stwierdził, ale pani to by pewnie chciała Pewnie,że by chciała !!-on na to,że ciążę są bardziej zagrożone i dzieci w mnogich moga mieć więcej wad i chorób. Ale pomarzyć piękna rzecz...... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa303 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 10:37 Mi przy 1 i narazie jedynej IUI "groziły" czworaczki! Miałam 4 pęcherzyki, które pękły! I co, dupa Ale bliźniaki fajna rzecz! My jesteśmy teraz z M na kontrakcie zagranicznym i firma płaci extra kasę na dzieci. Nie przeraża mnie więc to, że mam tylko dwie ręce, bo za kolejne 2 zapłaci firma Ale tak naprawdę, to kiedy ma się 30 lat, to chyba bliźniaki to dobre rozwiązanie. Szczerze mówiąc dziewczyny ( te po 30) już się naleniuchowałyśmy w życiu, więc te pare latek "męczarni" z bliźniakami, po tylu latach beztroski nie jest takie złeh Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 10:39 od zawsze z mezulkiem o tym mazylam a teraz kto wie invitro jest szansa Odpowiedz Link Zgłoś
marta003 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 10:39 Mój tata jest z bliźniąt. Ma siostrę bliźniaczkę i nikt by nie powiedział że są rodzeństwem, a co dopiero bliźniakami! Zero podobieństwa. Tak jest podobno z dwujajowymi. Tak więc predyspozycje do ciąży bliź mam ale chyba tylko na predyspozycjach się skończy.... Odpowiedz Link Zgłoś
17lipiec1976 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 10:42 ja chce! ja chce! a moj M jeszcze bardziej niz ja. jemu nawet marza sie trojaczki Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 10:44 podobno predyspozycje "wychodzą" w co 2 pokoleniu np: babcia urodziła bliźnieta, to jej wnuczka mate predyspozycje, ale jej córka (tej babci) już nie Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 10:47 marzylam, marze i bede marzyc o blizniakach nawet jesli byloby to okropnie mordujące chce chce chce bardzo najbardziej to parke (( Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 10:50 to ja mam szanse moja babcia miala bliznieta wiec teraz chyba kolej na mnie???? Odpowiedz Link Zgłoś
zemfira.m Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 11:10 Marzę chociaż o jednym, a bliźniaki... daj Boże Odpowiedz Link Zgłoś
madzia762 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 11:16 Marzyłam już o nich zanim zaczełam starania. Nie ważne ile trzeba się umordować . I tak zawsze planowałam przynajmniej trójke Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 11:18 a ja wole jedno chyba dlatego ze rodza sie zazwyczj pezdwczesnie mojego meza siostra najmlodsza jest wczesniakiem ma straszne problemy!! ma 9 lat nie mowi, sika w w pieluche i nie widzi zdecydownie nie bo boje sie wczesniakow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 11:17 Ja juz dawno przestalam planowac plec, roznice wieku i ilosc dzieci. W tej chwili nawet piecioraczki by mnie nie przerazily A tak na serio, na poczatku z blizniakami jest na pewno trudniej i kosztowniej, ale ja bym chyba tez nie miala nic przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 11:18 Ja zawsze marzyłam o bliźniakach moze dlatego nie zahodzę naturalnie żeby mogło się spełnić moje życzenie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa303 Do Justynek13 02.09.05, 11:26 To cyba jest bardzo wczesny wcześniak. Moja kumpela jest też wcześniakiem i cholera łebska jest niesamowicie! W III kl liceum miała już indeks na Uniwerek w W-wie, Krakowie i Gdańsku. Skończyła chemie i farmacje prawie jednocześnie i doktoryzuje się obecnie na chemii. Jedyny problem jaki ma to, że faceci uciekają od niej, boją się jej zwyczajnie. Myślą, że będą przy niej naukowcu, jak debilki, a to bzdura kompletna! Ona jest super wyluzowana tylko łeb ma 4na4!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: Do Justynek13 02.09.05, 11:32 iwa303 napisała: > To cyba jest bardzo wczesny wcześniak. 28 tydz ja sie tego przerazliwie boje rodzice nie maja wogole swojego zycia kazda chwile poswiecaja jej... to cholernie przykre Odpowiedz Link Zgłoś
iwa303 Re: Do Justynek13 02.09.05, 11:51 Nawet tak nie myśl! Urodzisz zdrowego bobaska! Wycisz się i myśl pozytywnie no i śmiej sie jak najwięcej. Śmiech to zdrowie. Kurcze, więcej nie pisz takich głupot! Odpowiedz Link Zgłoś
annba Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 11:26 JA JA JA o rany - jak wszystkie będziemy mieć bliźniaki to grozi nam przeludnienie))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa303 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 11:29 Trzeba mieć marzenia i wierzyć, że się spełnią. A poza tym, to prawdziwe Matki Polki jesteśmy ( no będziemy) Odpowiedz Link Zgłoś
aga286 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 11:46 ja też chcę mieć bliźniaki i mam nadzieję, że mi się uda (wrezsień/październik ISCI) Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 11:51 ja bym chciala!!!!!!!!!ale watpie czy naturalnie mi sie to uda ))) Odpowiedz Link Zgłoś
agafa30 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 12:17 ja też bardzo, bardzo bym chciała Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 12:19 mama nadzieję, że na górze Szef to czyta))i się zlituje Odpowiedz Link Zgłoś
niunia90 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 12:33 Marzę o bliźniakach od dawna! A jeszcze jakby się parka trafiła, to już szczyt marzeń! Bardzo bym chciała mieć troje dzieci, w tym bliźniaki. Ale w naszej sytuacji to choć jedno mnie uszczęśliwi. Pod koniec października ICSI, więc może jest szansa? Odpowiedz Link Zgłoś
naka1 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 13:19 JA! JA! JA! JA! JA! JA! JA! JA! JA! JA! JA! JA! JA! JA! ... bardzo chcę, bardzoo..... Odpowiedz Link Zgłoś
pigwa30 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 17:06 ja mam siostre blizniaczke,moj tato jest blizniakiem, dziadek mial siostry blizniaczki - moze jest szansa!!!!!! dodam ze siostra wyszla zamąz za blizniaka - ale maja jednego Kajtusia Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: jestem z bliźniaków 02.09.05, 17:14 z mojego punktu widzenia mogą być ( są w naszej rodzinie w każdym pokoleniu), ale moja mama bliźniaczej ciąży i opieki nad bliźniakami mówi że najgorszemu wrogowi nie życzy Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 17:30 Ja strasznie bym chciała mieć bliżniaki. Musimy być dobrej myśli ze tam na górze ktoś nas wysłucha... Odpowiedz Link Zgłoś
mama38 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 19:15 bardzo bym chciała. niestety w moim przypadku to bardzo niewskazane. mam dwa porody przedwczesne w wywiadzie, a to były pojedyńcze ciąże Odpowiedz Link Zgłoś
pioupiou Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 19:39 Eh dziewczyny, ciaza blizniacza to dwa razy wiecej strachu, ja jestem w 5 miesiacu ciazy blizniaczej, po latach staran i 2 inseminacjach...juz pare razy wyladowalam na pogotowiu z krwawieniami, teraz sie martwie aby nie urodzic za wczesnie...wiec zycze Wam wszystkim dwojeczki ale nie naraz... koszyk ciazowych fluidkow Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 02.09.05, 22:07 ja marze, nawet nie dla siebie, ale dla nich. wierze w te cudowna bliskosc wzajemna blizniakow. ja cale zycie bylam bardzo samotna i marzylam o takiej siostrze-blizniaczce. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda1234 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 03.09.05, 21:43 Witam! Ja a własciwie my (bo M. także) chcemy dwójkę lub trójkę mogą być bliźniaki ewentualnie trojaczki lub na raty po jednym)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_ricardo Ja juz mam... 04.09.05, 05:43 Po trzech latach staran dzieki pierwszej probie IVF zostalam mama blizniaczek. Dziewczyny, nie dajcie sie wystraszyc Odpowiedz Link Zgłoś
pioupiou Re: Ja juz mam... 04.09.05, 05:56 hej lucy_ricardo Czy masz jakas magiczna recepte na to aby donoscic ciaze bliznacza az do 39 tygodnia? Ja mam ciaze zagrozona, bardzo sie martwie i leze juz od 3 miesiaca w lozku, bardzo bym chciala aby bylo inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
maliniaq Re: Ja juz mam... 04.09.05, 09:23 Ja mam już jednego budryska, więc wiem, co to opieka nad jednym, ale W OGÓLE NIE PRZERAŻA MNIE WERSJA, ŻE WSZYSTKO MUSIAŁABYM ROBIĆ x2.Dołączam się więć. Bardzo, bardzo chcę mieć bliźniaki!!!. Tylko czy naturalna ciąża może się okazać bliźniacza? To chyba bardzo rzadko się zdarza... Pozdrawiam Jola. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_ricardo do pioupiou 05.09.05, 22:12 Bardzo bym chciala moc podzielic sie taka recepta, ale chyba nie dodam nic do tego, co juz na pewno uslyszalas od swoich lekarzy. Przykro mi, ze tak bardzo sie martwisz Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 05.09.05, 22:56 ja. jestem z dwóch stron "zagrożona"))) Odpowiedz Link Zgłoś
namad1 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 22.09.05, 16:50 Jestem w ciązy bliźniaczej i mimo ze starania trwały prawie 3 lata i świadomości ciąży mnogiej(leczenie hormonalne), jestem umiarkowanie szczęśliwa. Czułabym się znacznie pewniej w ciąży pojedynczej. Nie traktuję tej ciązy tak jak wszyscy mówią, ze spotkało mnie podwójne szczęście na raz. No tak, tyle że będzie dwa razy więcej wydatków i obowiąków,nie wspominając o zagrożeniach i powikłaniach zdrowotnych dzieciacków (które jednak są bardziej prawdopodobne). I podobnie jak pipek sadełko,uważam,ze nadmiar szczęścia może byc jednak uciążliwy. Nie wiem, moze inaczej podejdę do sprawy jak już dzieci bedą na świecie, ale wiem jedno, opieka nad dwójką maluszków obecnie mnie przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamc1 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 23.09.05, 10:23 Ja tez. Jestem juz w tym wieku, ze, jesli zajde w ciaze, to i tak bedzie za pozno na kolejne dzieci. A zawsze chcialam miec durza rodzine. Nawet mam w planach duzy dom ktory pomiesci duza rodzine. A na dzien dzisiejszy adopcja nie wchodzi w gre. Odpowiedz Link Zgłoś
alchemik9 Re: Kto chciałby mieć bliźniaki??? 23.09.05, 20:41 Ja nie wiem czy bym chciała trochę się boję , ale obecnie cykl po CLO 2 piękne pęcherzyki w 9d.c. po 13mm no i mój M. jest szczesliwy bo chce parkę albo 2 dziewuchy. Powiedział że on może zostać w domu jeśli chcę wrócić do pracy . Jest kochany - ciekawe na ile by mu starczyło siły . Odpowiedz Link Zgłoś