Dodaj do ulubionych

anty-tradzikowe tabletki

03.10.05, 14:39
witam,
jakie tabletki oprócz Diane 35, yeanine i yasmin poprawiają cerę ?

pytam Was na tym forum, bo mam PCO czyli najczęstszy powod nieplodności, ale
o dzidzie bede sie starac dopiero po slubie, slub za pół roku, cera fatalna,
mimo, ze biore trzecie opakowanie Yasmin.
Obserwuj wątek
    • naka1 Re: anty-tradzikowe tabletki 03.10.05, 18:33
      wiesz, lepiej leczyć powód a nie objawy. zbadaj krzywą cukrową i poziom
      testosteronu. jeżeli testosteron będzie za wysoki a insulina odbiegac od normy
      to sama diana nic ci nie da - ani inne tablety. tzreba je będzie koniecznie
      połączyć z metformaxem - czyli lekiem rownającym poziom insuliny i wydzielanie
      hormonów... tak to jest walczenie na oślep. Uwierz bo samam przeszłam przez
      podobne piekło - tylko ja nie mam PCO. koniecznie zbadaj krzywą cukrową.
      ponadto mozesz pić ziólka na niepłodność - łądnie regulują cere, włosy i
      paznokcie, do tego ziołaowa MACA z mikroelementami i wiesiołek. cera piękna i
      świetlista jak u niemowlaka.
      ale nie rezygnuj z krzywej cukrowej, bez tego ani rusz... tylko szkoda łykania.
      • kwiatuszekxx Re: anty-tradzikowe tabletki 06.10.05, 09:22
        dzięki naka.
        testosteron mialam robiony, nie wyszedl dobrze. A krzywej cukrowej nie robilam.
        Endokryn- ginekolog nic mi nie mowil o takim badaniu. Gdzies tu na forum
        wyczytalam, ze jak sie nie ma nadwagi to nie trzeba jej robic. To prawda??? Ja
        nie mam problemow z wagą, raczej mam niedowagę.
    • madzia301 Re: anty-tradzikowe tabletki 06.10.05, 11:39
      Też mam PCOS i niedowagę. Mam b. wysoki testosteron i w związku z tym duże
      problemy z włoskami i z cerą. Niestety pomagała mi tylko Diana35, w porywach
      nawet w połączeniu z Androkurem. Na Yeanine w ogóle nie reagowałam. Teraz od
      ponad roku nie biorę nic oprócz metformaksu i in. leków na owulację, więc
      wyobraź sobie jakie mam problemy z tym draństwem. Na włoski nic nie mogę
      poradzić, ale cerę sobie poprawiłam - i to znacznie - pantelolem w spreju.
      Stosuję go zamiast kremu, kilka razy dziennie, czasami też jako maseczkę.
      Pomaga. Na efekt trzeba poczekać z 3 tyg, ale działa!! Nie chciałam w to
      wierzyć,ale poleciła mi go moja siostra, która na cerę leczyła się nie tylko
      Diane ale i antybiotykami i nic jej nie pomagało, a teraz ma cerę jak marzenie.
      • kwiatuszekxx Re: anty-tradzikowe tabletki 06.10.05, 12:51
        Madziu, ten PANTELOL (czy dokladnie tak to się nazywa?) można kupic w aptece,
        czy gdzie ? Czy dobrze mi się kojarzy,że to jest przeznaczone dla dzieci ?
        Sprobuje! Ile on kosztuje?

Ja tez jestem przerazona jak pomysle jak bede wygladala starajac się o
        dzidziusiasad

A ten metformaks w jakim celu się bierze ?
    • wij-drewniak Re: anty-tradzikowe tabletki 06.10.05, 13:03
      To nie beda tabletki anty, ale takie przy ktorych musisz bezwzglednie stosowac
      antykoncepcję. To Roaccutane, bardzo silna witamina A. W zasadzie stosuje się
      ją w przypadkach beznadziejnych, gdy cere masz jak pole wulkanów, łojotok itp.
      Ja nie miałam az takiego stanu, ale przed slubem zrobilam terapię. Bardzo
      ładnie wygładziła mi twarz, z tym że na poczatku mocno wysusza i cere i
      sluzówkę (nos, usta). Oczywiscie trzeba to stosować pod kontrolą lekarza i
      badać m.in. próby wątrobowe
      • madzia301 Re: anty-tradzikowe tabletki 06.10.05, 13:29
        PANTENOL oczywiście, przepraszam, źle mi się napisało. Tak, to ta pianka na
        oparzenia i dla dzieci, kupuje się w aptece, koszt ok 30 zł, ale starcza na
        długo, ja jeszcze wciąż mam pierwsze opakowanie, a stosuję codziennie zamiast
        kremu. Polecam.
        Lek z witaminą A jest tylko na receptę, niestety nie zawsze działa i robi
        okropne zajady, ale może warto zapytać dermatologa. No i faktycznie konieczne
        jest robienie enzymów wątrobowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka