Dodaj do ulubionych

Majowe inseminacje

01.05.06, 16:48
...ponieważ jesteśmy już trzy:
1. ja - pierwsza IUI jutro, tj. 2.05
2. moni27 - pierwsza IUI jutro, tj. 2.05
3. julita.j - druga IUI dziś, tj. 1.05
zakładam nowy wątek poświęcony inseminacjom "na czasie"smile

Czy ktoś jeszcze się przyłączy? Będzie nam może raźniej razem dziewczyny!smile

Jesli chodzi o mnie, to z rzeczy technicznych: cykl stymulowany CLO, 4
pęcherzyki, dziś pregnyl 10000j., dodatkowo estrofen na poprawę endo. Z
rzeczy duchowych: wierzę, że się uda, jak nie teraz to następnym razemsmile
MUSI!!!

Obserwuj wątek
    • julita.j Re: Majowe inseminacje 01.05.06, 16:51
      Cześć Majorka, trzymam za nas kciuki. Gdzie bedziesz mieć robioną IUI?
      • majorka79 Re: Majowe inseminacje 01.05.06, 17:20
        jestem z Pomorza, ale leczylam się długo w W-wie, a obecnie wyjechalam za
        granicę i tutaj probuję. jak nie wyjdzie to spróbuję w W-wie u dr Korzyckiego z
        Damiana lub dr Maja z CM LIM. nie jestem pacjentką żadnej kliniki niepłodn.

A tak w ogóle to coraz bardziej mnie kłuje jajnik, ten w ktorym mam większe
        pęcherzyki i zaczynam się bać, że zaraz pęknąsad((
        • julita.j Re: Majowe inseminacje 01.05.06, 17:32
          Mnie niestety nigdy nie kłują jajniki i nigdy nie wiem kiedy mam owulację. 26
          marca miałam swoją pierwszą inseminację i się nawet udało, ale po 3 tygodniach
          było już po wszystkim, po prostu przestała mi rosnąć beta. Mam nadzieję, że tym
          razem będzie lepiej. Ja się leczę w Invimedzie. Jeśli dzisiaj rano miałaś
          zastrzyk z pregnylem, to pęcherzyki najwcześniej pękną Ci jutro, nic się nie
          bój, będzie dobrze. Ja też sie bałam, że mi pęcherzyk wcześniej pęknie a jednak
          nie pękł. Teraz zaczynam się z kolei bać czy nie za późno mi pęknie.
    • majorka79 Re: Majowe inseminacje 01.05.06, 17:43
      tak to własnie jest, ciągle się czymś martwimysmile nie bój się, będzie dobrze.
      śledziłam twoją historię na forum, będzie dobrze zobaczysz. może tym razem
      powinnaś brać jakiś progesteron..
      będziesz miała jutro usg czy pęcherzyk pękł?
      • julita.j Re: Majowe inseminacje 01.05.06, 17:53
        Jutro już nie robię usg, bo to i tak nic nie zmieni. Jak by się okazało, że nie
        pękł, to bym sie zaraz martwiła, a tak przez najbliższe 12 dni będę przy
        nadziei. Teoretycznie pęcherzyk powinien pęknąć mi dzisiaj do godziny 21. Ale
        to tylko teoria. Od środy mam brać duphaston, 2 razy na dzień. W sobotę, 13
        maja jadę zmierzyć betę.
    • moni27 :-)))))))) 01.05.06, 17:48
      Fajny wątek
      Teraz już jestem spokojniejsza. Mam nadzieję że po tych wszystkich trudnościach
      teraz już będzie wysztko ok.
      Pozdrawiam moje koleżanki iui-owiczki smile))
      • julita.j Re: :-)))))))) 01.05.06, 17:54
        Cześąć Moni, gdzie będziesz mieć inseminację?
    • moni27 Re: Majowe inseminacje 01.05.06, 18:00
      Ja jestem z Rzeszowa. Inseminację będę miała w MEDICOMIE. Ale pewnie nic Ci to
      nie mówi. To nie jest klinika. Ot poprostu parę gabinetów lekarskich w tym
      jeden mojego ginekologa i tam właśnie m.in wykonują inseminację.
      Pozdrawiam
    • moni27 julita.j 01.05.06, 18:05
      Właśnie przeczytałam że mialaś inseminację na naturalnym cyklu. To tak jak ja.
      A czy po inseminacji brałaś jakieś tabletki?
      • julita.j Do Moni27 01.05.06, 18:10
        Dwa dni po inseminacji miałam brać duphaston, 2 razy dziennie, przez 12 dni a
        potem zrobić test. To pomaga w zagnieżdżeniu sie zarodka. Czasami lekarze na
        cyklu naturalnym nic nie przepiusują. Pamiętaj, aby nie robić testu przed
        upływem 12 dni, bo test może być zafałszowany dodatnio przez pozostałości
        pregnylu.
        • kasiaaa85 Re: Do Moni27 01.05.06, 18:25
          Przylaczam sie do wateczku.U mnie inseminacja pod koniec maja w Provicie w
          Katowicach.Pozdrawiam
          • julita.j Do Kasiaaa85 01.05.06, 18:29
            Witamy Cię kasiaaa85. Czy to będzie Twoja pierwsza IUI? Cykl naturalny czy
            stymulowany?
            • kasiaaa85 Re: Do Kasiaaa85 01.05.06, 18:31
              Rowniez witam was wszystkie.
              To bedzie moja pierwsza IUI na cyklu stymulowanym.
            • kasiaaa85 Hihi 01.05.06, 18:32
              Cos mi komputer psikusy robi.Przepraszam za te naglowki smile))
              • majorka79 Re: Hihi 01.05.06, 20:49
                witaj kasiaaaa, będziesz miała pierwszą IUI na cyklu stymulowanym, dokładnie
                tak jak ja, tylko ja już jutrosmile a co u Ciebie jest wskazaniem do IUI? anyway,
                trzymam kciuki już teraz!
                • kasiaaa85 Re: Do Majorka79 01.05.06, 21:11
                  U mnie jest nieciekawie sad((
                  Mam niedrozny prawy jajowod,pco a mezus slabo ruchliwe zolnierzyki.Moj doktorek
                  chce sprobowac wykonac 3 IUI a jak nie wyjdzie(czego nie dopuszczam do mysli)
                  to invitro.A co jest u Ciebie wskazaniem??Ja rowniez trzymam za was wszystkie
                  kciuki.Mam nadzieje ze nam sie uda za pierwszym razem!!!
                  • majorka79 Re: Do Majorka79 02.05.06, 11:41
                    U nas wskazanie to wrogi śluz. badania drożnosci na razie nie robiłam. uda nam
                    się, zobaczysz!!!
                  • majorka79 kasiaaa85 trzymamy!!! 13.05.06, 17:52
                    mocno zaciskam kciukismile daj znać koniecznie jak poszło!
          • mbw78 Re: Do Moni27 02.05.06, 17:11
            Też jestem z PROVITY. Pozdrawiam i zyczę sukcesu. Ja próbuję w czwartek.
          • betka500 Re: Do Moni27 16.05.06, 20:10
            Czy możesz mi napisać, kto z Was dwojga ma problem, Ty czy partner? Ja już dużo
            wyczytałam o leczeniu niepłodności, ale już się gubię, bo sprawa u nas dotyczy
            mojego męża. Czy zdrowa kobieta przed inseminacją jest też przygotowywana
            poprzez zastrzyki itp. czy rozmawiamy o in vitro? Sorki za niewiedzę. Do Ciebie
            piszę, bo też byliśmy w Provicie w Katowicach.
      • mbw78 Re: julita.j 02.05.06, 17:10
        JA tez miałam zawsze na naturalnym cyklu. Tylko zaraz po brałam Duphaston 2
        razy dziennie. Jestem po 2 próbach. Za dwa dni kolejna...
    • gosiasz0 ja też w maju- w jakich dawkach estrofem? 01.05.06, 21:57
      Też będę miała w maju inseminację na cyklu stymulowanym CLO i estrofem.
      Dziewczyny powiedzcie w jakich dawkach bierzecie estrofem?
      Pozdrawiam
      • majorka79 Re: ja też w maju- w jakich dawkach estrofem? 02.05.06, 11:40
        estrofem biorę od 8 dc 2 x 1 tabl., od dziś, po IUI mam brać 1 x 1 tabl. do
        końca cyklu
    • anik771 Re: Majowe inseminacje 01.05.06, 23:08
      Witam wszystkich
      i się dołączam smile będę miała IUI w novum pod koniec miesiąca. Stymulowany
      cykl - 1/4 Clo przez 5 dni i 2 zastzyki menopuru. Boję sie tylko
      przestymulowania bo dobrze moj organizm reaguje na stymulację CLO, a gin
      dołożyła jeszcze menopur żeby były dwa pęcherzyki.Mam nadzieje ze nie bedzie
      tego za dużo smile Zyczę powodzenia wszystkim majóweczkom-IUI i trzymam kciuki
      zeby lutowych bobasow bylo jak najwiecej!
      Anik
      • majorka79 Re: Majowe inseminacje 02.05.06, 11:39
        witamy nowe koleżankismile
        u mnie już po IUI. myślałam,że juznic z tego nie będzie, bo był problem z
        oddaniem żołnierzyków - M. się b. zestresował, ale dobrze się skończyło.
        Żołnierzyków cala armia najlepszej jakości.
        U mnie 4 nie pęknięte pęcherzyki (24 godz. po pregnylu). Trzymajcie kciuki
        proszę!!!
    • justy11 Re: Majowe inseminacje 02.05.06, 13:36
      Moni27 ja też jestem z Rzeszowa i podchodze w maju do inseminacji w medicomie u
      kogo sie leczysz ?
    • majorka79 Re: moni jak tam? 02.05.06, 14:19
      doszło do skutku? pisz szybko!!!
      • kasiaaa85 Re: Do Majorka79 02.05.06, 14:40
        Trzymam kciuki bardzo,bardzo,bardzo mocno!!!
        smile)))
    • mbw78 Re: Majowe inseminacje 02.05.06, 17:08
      Ja ide się zapładniać pojutrze, tj. w czwartek. To będzie już 3 próba. Mam
      nadzieję, że wreszcie udana. To juz prawie 4 lata...
    • majorka79 jest nas osiem:) 02.05.06, 20:17
      Śpieszę uzupełnić naszą listę, gdyż powiększyła się o kilka nowych majowych IUI-
      óweksmile
      A więc:
      1. majorka79 - pierwsza IUI była dziś,2.05
      2. moni27 - pierwsza IUI dziś 2.05 (moni27 czekamy na wieści!)
      3. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - odliczamy dni do wyniku!
      4. kasiaaa85 - IUI już pod koniec maja
      5. gosiasz0 - IUI też w maju - czekamy na wieści o terminie!
      6. justy11 - również majówkasmile
      7. mbw78 - trzecia IUI już 4.05 - tym razem uda się!!
      8. anik771 - IUI pod koniec maja

Dziewczyny, oby nam wszystkim się udało - wtedy spotkamy się na lutówkach 2007.
      Ale ze mnie niepoprawna optymstkasmile a co!smile

• julita.j Re: jest nas osiem:) 02.05.06, 20:22
        Cześć Majorka. Trzymam za nas kciuki. Kiedy będziesz testować?
        Ja zrobię betę 13 maja, mam nadzieję, że to nie będzie pechowa trzynastka.
        Ciekawe co słychać u Moni?
        • majorka79 Re: jest nas osiem:) 02.05.06, 21:00
          Czesc!
          ja mam ambitny plan zatestować 17 maja po pełnych 14 dniach, ale czy wytrzymam -
          wyjdzie w praniusmile)))
          Monia się nie odzywa, mam nadzieję, że jej IUI się odbylai wszystko ok..

PS Nie wierzę w pechowe trzynastkismile
      • majorka79 jest nas więcej:))) 05.05.06, 10:50
        Dziewczyny, jest nas coraz więcej, więc zrobię nową listę, abyśmy na bieżąco
        wedziały co i jak u której z nassmile
        Wierzę, że wkrótce założymy nowe forum dla zaciążonych w majusmile Trzymam kciuki
        za nas wszystkie - piszcie co u was, będzie nam raźniej

1. majorka79 - pierwsza IUI odbyla się 2.05
        2. moni27 - pierwsza IUI miała być 2.05, ale niestety nie doszla do skutku,
        moni trzymamy kciuki za następne starania
        3. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - odliczamy dni do wyniku! będziesz
        wiedziała jako pierwsza z naszej listysmile!
        4. kasiaaa85 - IUI już pod koniec maja
        5. gosiasz0 - IUI w połowie maja
        6. justy11 - również majówkasmile
        7. mbw78 - trzecia IUI 4.05 - mbw78 odezwij się do nas, czy aby wszystko w
        porządku?!
        8. anik771 - IUI pod koniec maja
        9. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05 - odliczamy dni do finału!
        (na marginesie - miałyśmy IUI tego samego dniasmile
        10.lwiczka_s - IUI pod koniec maja ( a może jednak nie?smile czekamy na @)
        11.otylkaa - pierwsza IUI na cyklu naturalnym już 13 - 14.05
        12.kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym około 20.05
        13.bozusia1 - IUI prawdopodobnie już za 3 dni - 8.05

Jeśli kogoś pominęłam - wybaczcie!
        • kasik.buczak Re: jest nas więcej:))) 17.06.06, 16:47
          czesc majorka79,mam 30l i staram sie z mezem o dziecko.jestem calkowicie zdolna
          do rodzenia ale problem tkwi u meza a problemem sa zbyt slabe plemniki.czy
          mozemy poddac sie inseminacji teraz czy lepiej wyleczyc meza?
    • gosiasz0 ja też w maju 02.05.06, 21:51
      Jak wszystko zgodnie z planem będzie to około połowy maja mam inseminację. Mam
      nadzieję,że wszystkim nam się uda i będziemy lutówkami.
      pozdrawiam
      • otylkaa Re: ja też w maju 04.05.06, 09:53
        ja też mniej więcej w połowie maja (najbardziej prawdopodobny to 13 maja - mam
        andzieję, że bedzie szcześliwy!!). wink))
    • moni27 Re: Majowe inseminacje 03.05.06, 19:42
      Odpadam. sad(((((((((((((((((((((((
      Inseminacji nie mialam
      Jutro napiszę wiecej Pa
      • julita.j Re: Majowe inseminacje 04.05.06, 08:32
        Napisz Moni co się stało, dlaczego nie miałaś IUI? Będziesz się starać w
        następnym cyklu? Pozdrawiam serdecznie.
        • majorka79 Re: Majowe inseminacje 04.05.06, 08:33
          Moni, strasznie mi przykrosad(((((((
          co się stało? czekamy na wieści od Ciebie,
          trzymaj się
    • justy11 Re: Majowe inseminacje 04.05.06, 08:50
      Moni27 !!!! ja też jestem z Rzeszowa i podchodze w maju do inseminacji w
      medicomie u kogo sie leczysz ?
      • otylkaa Re: Majowe inseminacje 04.05.06, 09:37
        justy11 - wiem, ze to może troche prywata, ale miałaś już może więcej
        doświadczeń z IUI u dr Ciebiery? A tak w ogóle to długo jestes u niego? jkakie
        wrażenia?
    • moni27 Re: Do moni27 04.05.06, 10:07
      Witam. Fajnie mieć bratnie duszyczki z Rzeszowa na forum.
      Ja też leczę się u Dorskiego w Medicomie. Justy11 już dawno trzymam za Ciebie
      kciuki bo już jakiś czas temu Cię wypatrzyłam na forum. Otylka a Ciebie
      wypatrzyłam na wątku "ranking miast" i trż trzymam kciuki. a mojej niewypalonej
      inseminacji napisałam na "majowe inseminacje"
    • moni27 Re: Majowe inseminacje 04.05.06, 10:11
      Przepraszam że piszę dopiero teraz ale 02.05 byłam jeszcze w pracy i wróciłam
      bardzo późno a wczoraj miałam zlot niespodziewanych gości. Otóż:
      we zgłosiliśmy się do Dr. bardzo pozytywnie nastawieni i pełni nadziei ale
      niestety ta inseminacja od początku nie była nam pisana.
      - Najpierw to że moja owu miała wypaść w środę świąteczną, więc gin chciał ją
      przyspieszyć
      - miałam wziąść zastrzyk z pregnylu, którego w dwóch szpitalach jednej
      przychodni i na pogotowiu nie chcieli mi zrobić
      - miałam zrobić rano w dniu inseminacji test owu o którym zapomniałam, a potem
      jak doktor zbadał mnie i kazał szybko kupić ten test i zrobić to w trzech
      kolejnych aptekach po prostu go nie mieli dopiero w czwartej mi się udało kupić
      - mąż oddał nasienie i kazali nam pojawić się za 30-45 min ponownie.Wracamy a
      tam w budynku w krórym znajduje się gabinet drzwi zamknięte na klucz. Po chwili
      pojawiła się jakaś pani która te drzwi zamknęła i za nic nie chciała nas
      wpuścić twierdząc że żadne ganinety nie są czynne. Koszmar.
      - a na koniec najważniejsze i najsmutniejsze zarazem :lekarz stwierdził że
      nasienie jest za słabe do inseminacji sad(((((((((((((((((((((
      Nie muszę wam mówić jak się czuje mój mąż. Cieszyliśmy się rano że w końcu się
      nam uda , wierzyliśmy i byliśmy pełni nadziei a potem po tej diagnozie....Tego
      nie da się opisać. Mój mąż jest bardzo zamknięty w sobie. Teraz jest jeszcze
      gorzej. Tak BARDZO GO KOCHAM. Nie wiem dlaczego nas to spotyka. Przez te dni
      musiałam się jakoś trzymać nie mogłam dać znać po sobie jak bardzo mnie to boli
      bo przecież mój mąż czuł by się jeszcze gorzej. Ale dzisiaj mimo że są moje
      imieniny ryczę od rana.
      Myślałam że bedzie mi dane podzielić się z Wami radosną nowiną. Jestem tu na
      forum trzy lata. Cieszyłam się jak któraś pisała mam II kreski. Po cichu
      narzyłam ja też kiedyś tak napiszę. Niestety. ZA miesięc nie będę już miała
      dostępu do internetu. Komputer z któreko korzystam jest mojego brata. Mój brat
      wyprowadza się z domu i zabiera komuter ze sobą. A mnie najnormalniej w świecie
      nie stać na nowy.
      Także dziewczyny trzymam kciuki za Was.
      Oby dla Was był to maj szczęśliwy.
      • julita.j Re: Majowe inseminacje 04.05.06, 10:19
        Moni, nie martw się. Na pewno da się podleczyć jakoś żołnierzyki Twojego męża.
        Wszystkiego najlepszego z okazji imienin. Zobaczysz, będzie dobrze. Trzeba
        tylko wierzyć. Idź z mężem do jakiegoś dobrego lekarza, mąż dostanie leki i uda
        Wam się. Trzymaj się ciepło.
        • majorka79 Re: Majowe inseminacje 04.05.06, 10:26
          Moni droga, strasznie mi przykrosad(((
          jakieś dziwne mi się wydaje podejście twojego lekarza - po co on ci kazał robić
          test owu??? przecież od sprawdzenia owulacji jest usg!
          co do żołnierzyków - skoro to wszystko było takie zakręcone, to ja bym na
          Waszym miejscu zbadała jeszcze na spokojnie nasienie, może gdzies indziej. a
          wczesniej badaliście i było ok? czy to pierwszy raz?
          Wyobrażam sobie samopoczucie twojego M. - dla faceta to sprawa równiez
          honorowa, żeby jego żołnierze byli bez zastrzeżeń.. Ale spokojnie, jesli
          badanie nie wyjdzie najlepiej, to są różne preparaty, które często pomagają
          poprawić jakość nasienia.
          może ten miesiąc nie był Wam pisany, ale prosze, nie trać wiary i nie poddawaj
          się, tylko próbuj dalej. i bądź tu z nami, dopóki masz komputer!!!
      • szyszka39 Re: Majowe inseminacje 04.05.06, 14:55
        Witam, uważam że wasz lekarz bardzo brzydko z wami postąpił. Czemu do was nie
        zadzwonił, nie poinformował i wynikach nasienia, no i czemu kazał ci robić test
        owu gdy wszyscy inni uważają że to jest wielki pic. Uważam że powinniście
        poszukać lekarza co ma na tyle dobry sprzęt że na usg będzie widział jajeczko
        czu urosło czy pękło. Po tylu latach zasługujesz na konkretnego lekarza, a
        przypuszczam że ten obecny liczy sobie niemało. Dla porównania napiszę ci, że
        mój lekarza praktycznie badał nasienie przy nas, pokazywał nam jak wyglądają
        plemniczki przed wstawieniem do wirówki , a jak po. Było widać ogromną różnicę
        w jakości nasienia-śmigały jak szalone. Życzę żebyś się nie załamywała, bo może
        po prostu trafiliście na nie tego lekarza, może trzeba kogoś innego poszukać ,
        takiego co bedzie chciał dać wam szansę.
    • justy11 Re: Majowe inseminacje 04.05.06, 11:24
      Otylkaa - ja u Ciebiery lecze się od listopada narazie podchodze do pierwszej
      iui bo w marcu brałam clo miałam trzy pecherzyki dostałam pregnyl ale nie pekły
      po dwóch dniach na trzeci dzień poszłam rano i dalej nie pękły i lekarz
      stwierdził ze nic z tego (ponieważ Ciebieray wtedy nie było chodziłam do
      Parkota). Po dwóch dniach przyszłam do C. i okazało się ze pękły. Widocznie mój
      organizm nie zeragował tak jak miał na pregnyl. I owulacja nastąpił dużo go
      później.
    • majorka79 otylkaa! 04.05.06, 12:31
      witmy w gronie majowych IUI-óweksmile
      to będzie twoja pierwsza IUI? jakie jest wskazanie? napisz coś więcej i bądź z
      nami!!
      • julita.j Majorka: 04.05.06, 12:38
        Cześć Majorka. Jak się czujesz, wszystko w porządku? Bierzesz jakieś leki? Ja
        od wczoraj biorę duphaston.
        • majorka79 Re: Majorka: 04.05.06, 14:41
          julitko, czuje sie ok, łykam duphaston od dziśsmile wiem, że na cokolwiek jeszcze
          za wczesnie, ale cały czas o tym myślę!! tak bardzo pragnę dzidzi..
          a ty jak się czujesz?
      • otylkaa Re: otylkaa! 04.05.06, 13:19
        Witam majówki!!!!!!!!1
        Tak to moja pierwsza IUI i ma być na cylku naturalnym. Wszystko wskazuje, że
        będzie to 13-14 maj (sob - niedz) i mam nadzieje, że jeśli ma sie przesunąć to
        na później, bo do 12 nie ma mojego M - a bez niego niestety ani rusz,
        chociaż.... wink)
        Pierwsze podejście miało być w kwietniu, ale owu wypadła dokładnie w porze
        śniadani wielkanocnego, a ponieważ to ma być na cyklu nat - obydwojwe z
        lekarzem zgodnie odpuściliśmy wink)
        U nas "problem" leży po stronie M - liczebność i ruchliwość ok, ale niestety
        morfologia nie najlepsza - u mnie jak do tego etapu diagnozy "wszystko
        ksiązkowo". Mój M. faszerowany jest wszelkimi preparatami witaminowymi i mam
        nadzieję, że to coś pomoże - chociażby w kwestii jego psyche.
        Jeżeli chodzi o tok postepowania - to nie miałam robionej drożności, ale mimo
        to podchodzimy do IUI - po 1-2 nieudanych zrobie badanie drożności ("wymusiłam"
        na moim lek. po pierwszym - biedaczek uległ - zobaczymy).
        Prawdę mówiąc mam nadzieję, ze dojdzie do IUI za 1,5 tyg - chociaż podchodzę do
        tego sceptycznie (jestem realistką), co nie znaczy, że nie wierzę w koncowy
        sukces!!! Ważne, że mamy pewną ścieżkę, lekarz jest dużym optymista i w ogóle
        fajny z niego gość - więc, jak to powiedział na pierwszej wizycie skazani
        jesteśmy na sukces i KROPA!!!

A więc dziewuchy skazane jesteśmy na sukces!! niekoniecznie w maju, ale
        sukces!!!!!!!!
        • kasiaaa85 Re: Do Moni 04.05.06, 13:29
          Moniczko tak mi przykro sad(( Ale nie martw sie w nastepnym cyklu napewno sie
          uda!!!Najwazniejsza jest wiara.
          ps.Wszystkiego naj,naj,naj,spelnienia marzen!!!
        • majorka79 Re: otylkaa! 04.05.06, 14:43
          zgadzam się z tobą i tez mocno wierzę,że się uda!!!!!!
          ps. ja też nie miałam badania drożności, tez postanowiłam,że po 1-2 nieudanych
          IUI, oby do tego nie doszłosmile!
          • julita.j Majorka 04.05.06, 16:10
            Ja czuję się bardzo dobrze. Gdy miesiąc temu byłam po pierwszej inseminacji, to
            cały czas myślałam o tym czy nam się uda, właściwie o niczym innym nie mogłam
            myśleć. No i się udało, ale na krótko. Teraz jestem bardziej wyluzowana,
            podchodze do tego spokojniej. Poprzednio bolały mie piersi, ale to chyba
            głównie od duphastonu. Obecnie piersi mnie jeszcze nie bolą, ale na pewno
            zaczną pobolewać, na razie wzięłam dopiero 3 tabletki. Pozdrawiam Cię
            serdecznie i wszystkie dziewczyny z naszej majowej inseminacyjnej grupy.
    • majorka79 mbw78 jak tam? IUI sie odbyła?? 04.05.06, 18:20
      • lwiczka_s Re: mbw78 jak tam? IUI sie odbyła?? 04.05.06, 18:47
        cześć dziewczęta
        Ja też liczę, że załapię się na majową IUI. Na razie czekam na @ ale coś sie nie
        pojawia, ale nie jest to wynik ciąży. Dostałam zastrzyk nie pamietam nazwy na
        wywołanie i czekam na efekty. Im szybciej @ przyjdzie tym lepiej. W każdym bądź
        razie to ma być moja pierwsza IUI. Za bardzo to sie w tym nie orientuje, mogę
        tylko powiedzieć, że na cyklu stymulowanym. Na razie żadnych konkretów. No i
        wskazania to u mnie problem z owu i PCO. No cóż ja czekam na kolejny etap którym
        jest moja pierwsza IUI a wam życze udanych zabiegów i wypasionych dwóch kresek.
        • majorka79 Re: mbw78 jak tam? IUI sie odbyła?? 04.05.06, 23:06
          witamy w groniesmile odwiedzaj nas regularnie i zdawaj relację, a będziemy trzymać
          kciuki moooooocno!!!!
      • mbw78 Re: mbw78 jak tam? IUI sie odbyła?? 05.05.06, 20:35
        TAk, byłam wczoraj. Troche mnie ten mój cykl zadziwia. Ja mam cykle 28 dniowe i
        zwykle w 13 dniu jest juz po pęcherzyku, tak było ostatnio i tak było teraz.
        Tym razem nie było mojego lekarza a ten, który robił zabieg nawet nie zrobił
        USG, jedynie wywiad. USG zrobił po inseminacji i stwierdził, że pęcherzyk już
        pękł co nie wyklucza zapłodnienia (rano test owu +).
        Bardzo intensywnyy ból jajnika czułam w 11 dniu cyklu i jestem pewna bez USG,
        że wtedy był moment kulminacyjny, pomimo negatywnego testu owulacyjnego.
        Ciekawe co na to mój organizm?
        • majorka79 Re: mbw78 jak tam? IUI sie odbyła?? 06.05.06, 15:06
          u mnie było tak, że czułam intensywny ból cały poniedziałek i wtorek, IUI
          miałam we wtorek o 11.30, a pęcherzyki jeszcze były nie pęknięte. więc ból nie
          zawsze świadczy o tym, że akurat jest owu.
    • agnieszka.krak Re: Majowe inseminacje 05.05.06, 09:11
      i ja tez miałam 2.05 i 3. 05 na niepekniete pecherzyki, dwa pecherzyki po 27 mm
      kazdy i pekały bez pregnylu a stymulowana byłam gonalem. Moja 3 IUI, pierwsza
      skonczyła sie ciaza biochemiczna. Czekam na wynik razem z Wami
      • julita.j Do agnieszka.krak 05.05.06, 09:18
        Cześć Agnieszka. Witamy Cię serdecznie w naszym gronie. Skąd jesteś? Jestem w
        podobnej sytuacji do Ciebie, bo moja pierwsza ciąża też była biochemiczna. Jak
        długo czekałaś po ciąży biochemicznej na następną IUI, bo ja spróbowałam już w
        następnym cyklu i nie wiem czy to nie za wcześnie.
        • agnieszka.krak Re: Do agnieszka.krak 05.05.06, 09:59
          z krakowa, a odczekałam miesiac, nie musiałam, bo pierwsza IUI był na cyklu
          naturalnym, wiec mozna zaraz w kolejnym cyklu robic IUI
    • kotecek3 Re: Majowe inseminacje 05.05.06, 10:38
      Cześć Dziewczyny.Ja ok. 20-stego maja.Na lekach.Pierwsza IUI.W Łodzi w Salve.
      Pozdrawiam i trzymam kciuki.
    • bozusia1 Re: Majowe inseminacje 05.05.06, 10:40
    • otylkaa Re: Majowe inseminacje 05.05.06, 10:42
      jak się okazuje jest nas trochę - mam nadziej, ze będziemy mogły załozyć wątek "
      • otylkaa Re: Majowe inseminacje 05.05.06, 10:43
        kurcze, ale się śpieszę... mam nadzije, ż założymy wkrótce wątek "MAJOWE
        CIĄŻE" wink))))
    • bozusia1 Re: Majowe inseminacje 05.05.06, 10:43
      Witajcie dziewczyny! I ja się dołączam. Powinnam miec iui w poniedziałek
      (8 maja), ale nie nakręcam się za bardzo. Co ma byc, będzie. Chociaz jak czytam
      posty dziewczyn, którym się udało naturalnie właśnie w maju, to jakaś iskierka
      nadziei się tli, mimo wszystko. Pozdrawiam wszystkie majówki.
      • majorka79 bozusia1! 05.05.06, 11:01
        przeczytałam, że masz IUI z powodu wrogiego śluzu - to tak jak ja! Czy to twoja
        pierwsza IUI?
        • bozusia1 Re: bozusia1! 05.05.06, 12:03
          To moja druga iui, ale pierwszą miałam w listopadzie. Wtedy nie wiedziałsm
          jeszcze, że mam wrogi śluz. Wykonano mi ją ze względu na słabą jakośc nasienia.
          Niestety nie udała się. Od stycznia zmieniłam gina i nasza sytuacja tez uległa
          zmianie: żołnierzyki męża super, ale u mnie wrogi śluz. Jeśli teraz się nie
          uda, to próbuję jeszcze raz, a potem in vitro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka