Dodaj do ulubionych

Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukces :)

16.10.06, 13:54
Witam,
Po długiej przerwie (starania przerwałam w lutym po nieudanym ICSI) podchodzę
do pierwszego transferu mrozaczków. Tym razem musi się udaćsmile
Jeśli wszystko pójdzie dobrze to transfer będzie na przełomie października i
listopada. Czy któraś z Was również zabiera śnieżynki w tym terminie?

Pozdrawiam serdecznie
Paula
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 16.10.06, 15:06
      ja nie odbieram, jestem juz PO! ale chcialam Ci tylko powiedziec, ze wbrew
      obiegowym opiniom, ze sniezynki maja mniejsze szanse, i tak sie udaje! mi nawet
      podwojnie! trzeba wierzyc wink
      powodzenia!!
      • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 16.10.06, 15:13
        Piegoosku,
        W takim razie przyjmij moje gratulacje (oczywiście PODWÓJNE!)
        Wierzę, że teraz się uda. Musi i już! Nie ma innej opcji smile))

Pozdrawiam
        Paula
        • mj78 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 16.10.06, 16:03
          O wróciłaś smile

Trzymam kciuki i mam nadzieję, że się uda smile
          • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 16.10.06, 16:33
            Witaj Mj78,
            Wróciłam smile
            Będę walczyć dalej. U Ciebie wszystko w porządku? Jak się czujesz, pracujesz
            czy odpoczywasz w domku? Jak znosisz ciążę? Na kiedy termin?
            Nadal jesteś pod opieką dr N.?

Pozdrawiam.
            Paula
            • rafulka Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 16.10.06, 18:30
              Cześć Paula. Ja miałam mieć podejście w podobnym terminie, no może bardziej w
              listopadzie, ale okazało się, że mam świeżego wirusika Cytomegalii (CMV) i
              lepiej poczekać na przeciwciała...
              Będę trzymać za Ciebie kciuki
            • asioolka1 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 16.10.06, 18:40
              Witajcie dziewczyny,ja też wybieram się w listopadzie po moje śnieżynki.To moje
              drugie podejście do mrozaczków.Teraz czekam na @ iod 3 dc biore estrofem i po
              tygodniu dojdzie dufaston.Fajnie Paula, że założyłaś ten wątek! Kiedy zaczynasz
              i na jakich lekach?
            • mj78 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 16.10.06, 19:17
              U mnie ok, czuję się dobrze i ciążę znoszę bardzo dobrze smile Do porodu
              [teoretycznie] dokładnie mi zostały 3 miesiące - termin mam na 16.01.2007.
              Jestem na zwolnieniu i ciążą delektuję się w domu smile I lekarza nie zmieniłam -
              jestem pod opieką dr N.
    • lomre Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 16.10.06, 23:20
      Moje mrozaczki muszą jeszcze poczekać, ale za ciebie juz trzymam kciuki!!!
      koniecznie napisz jak poszlo
    • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 17.10.06, 11:57
      Ja na razie biorę tylko Bromergon na zbicie prolaktyny i folik. Mam się zgłosić
      w 12 dniu cyklu, wtedy pewnie dostanę coś więcej.
    • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 23.10.06, 10:58
      Dziś byłam na USG. Mam po kilka drobnych pecherzyków w każdym jajniku. Na razie
      nadal mam brać tylko bromergon, a w czwartek kolejne podglądanko. Niestety nie
      wiem kiedy transfer. A co u Was?
      • majorka79 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 23.10.06, 12:42
        trzymam kciuki!!!

gdzie podchodzicie do transferów?
        • paula005 Pytanie 23.10.06, 14:16
          Czy wystapienie owulacji jest warunkiem koniecznym do przeprowadzenia transferu
          mrozaków? Pytam, ponieważ u mnie nie występuje samoistnie owulacja a mam mieć
          transfer w tym cyklu. Mój dr nie dał mi żadnych leków stymulujących, boję się
          czy nie zmarnuje się ten cykl sad

Z góry dzięki za odp.
          Paula
          • asioolka1 Re: Pytanie 23.10.06, 16:46
            Nie musisz miewać owulacji żeby mieć transfer.Mi rzadko kiedy rosnie pęcherzyk,
            właściwie tylko wtedy kiedy biore hormonki.Przy moim pierwszym mrozakowym
            transferze też nie miałam owulacji. Od 3 dc biore estrofem i jeżdże na
            podglądanko jak rosnie endometrium, po paru dniach dochodzi dufaston i 16 dc
            transfer.To wszystko.
            • mj78 Re: Pytanie 25.10.06, 11:01
              Ważna jest błona śluzowa macicy - jak ona będzie wystarczająca to wtedy dr
              zrobi transfer smile
        • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 26.10.06, 09:55
          Transfer w połowie przyszłego tygodnia smile
    • zemfira.m Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 26.10.06, 10:11
      U mnie transfer jutro (w piątek). Mimo, iż to już 6 raz nadzieja i wiara
      pozostaje.
      • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 26.10.06, 10:46
        Trzymam kciuki!!!!
        • asioolka1 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 26.10.06, 10:56
          Ja też trzymam za Ciebie.Endometrium ładnie Ci przyrosło?
          • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 26.10.06, 13:18
            Wogóle nic nie wiem, dr R. tylko popatrzył i kazał przyjść na USG w sobotę,
            powiedział, że transfer w połowie przyszłego tygodnia. On za dużo nie mówi, ale
            ufam mu w 100% (oby się opłaciło). Może dowiem się czegoś więcej w sobotę.

Pozdrawiam.
            Paula
            • asioolka1 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 27.10.06, 08:40
              Zemfira.m,jesteś przed czy juz po? Jak będziesz już mogła to daj koniecznie znać
              jak poszło, trzymam kciuki.
    • zemfira.m Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 27.10.06, 10:05
      Transfer mam o 14.45 w Invimedzie u dr N. Dam znać jak będzie po smile))
      • asiat99 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 27.10.06, 11:10
        Pozwolę się dołączyć do was bo paździenikówki zawodzą i milczą na forum jakoś sad
        Dzisiaj 3dpt mrozaczkowym. 7 transfer,2 pięknie rozwinięte blastocysty. W 2dpt
        miałam plamienie rano,po nocy-dzień wcześniej bolał mnie brzuch jak na @ a
        teraz zero czegokolwiek. Czekam... Beta za tydzień w piątek.
        Pozdrawiam wszystkie mamy małych eskimosków.Asia
        • asioolka1 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 27.10.06, 23:14
          Asia, czy ty przed każdym transferem robiłaś cytologie,bo ja nie robiłam ani
          przy pierwszym ani przy drugim i nie wiem czy to nie jest źle.Jak Ty się wogóle
          czujesz? Mam nadzieje,że nie odkurzasz i nie myjesz podłogi.
          • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 28.10.06, 15:32
            W poniedziałek transfer smile))
            Rozmrażają 3 zarodki, zobaczymy czy przetrwają wszystkie trzy....
            Znów się zaczynam nakręcać wink
            Od dziś luteinka 3x dziennie, folik i bromergon.

Pozdrawiam.
            Paula
            • olutka75 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 28.10.06, 18:21
              Trzymam za was kciuki, bo sama mam w brzuszku mrozaczkową dzidzię- czekalismy na
              nią bardzo długo, to byl 7- my transfer, także nie traćcie nadziei, bedzie
              dobrze, prędzej czy później! Pozdrawiam. Ola
    • zemfira.m Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 28.10.06, 18:53
      Wczoraj przywiozłam do domku dwa dzidziusie i mam dobry humor wink
      • mj78 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 29.10.06, 11:21
        paula005, trzymam kciuki smile
        • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 29.10.06, 17:28
          Mj78,
          Wielkie, wielkie dzięki smile
          • asiat99 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 30.10.06, 08:44
            Dziś 6dpt i dalej nic. Coś tam czuję w podbrzuszu ale to nie jest ból.
            Nie robiłam cytologi przed transferami,robię raz w roku-standartowo,wymazów
            żadnych też nigdy nie miałam robionych.
            Odkurzał mąż ale ja sprzątałam,do pracy też normalnie chodzę. Po tylu
            transferach odchodziłabym od zmysłów siedząc w domu i wsłuchując się w swój
            organizm. Po za tym prawie za każdym razem plackiem leżałam i dupa,więc jak ma
            się zagnieździć to się zagnieździ. Po prostu oszczędzam się.
            Dziewczyny mam pytanie. W jakiej pozycji śpicie po transferze. Czytałam artykuł
            na ten temat i zastanawiam się czy pozycja w czasie snu ma wpływ na ciążę. Mąż
            mi ciągle nogi prostuje,a ja się męczę bo lubię spać zwinięta w kłębek, a niby
            w takiej pozycji występują jakieś zaburzenia w ukrwienu macicy. I jeszcze mam
            poduszkę między nogami. Może to śmieszne ale próbuję już wszystkiego.
      • ko_ma1 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 30.10.06, 09:11
        To ja podobnie jak asiat99 przeniose sie do was smile
        jestem po pt transferze mrozakow - czyli "rownolatka" z zemfira
        podano mi 3 zarodki
        dzis 3 dpt i wlasciwie objawow brak, poza lekko "spuchnietym" brzuchem.
        Zemfira, a ty jak sie czujesz?
        • mj78 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 30.10.06, 09:59
          asiat, po pierwszym transferze byłam prawie do testu w domu - nie udało się. Po
          drugim chyba 3 dni w domu potem do pracy - nie udało się. Trzeci trnsfer miałam
          we wt, od środy do piątku byłam w pracy, potem był długi weekend - udało się smile

Wg mnie jak ma sie udac to się uda. Spałam normalnie tak jak mi było wygodnie -
          wg mnie pozycja spania nie ma nic do rzeczy.

Po udanym transferze miałam też najmniej ciążowych objawów.
          • asiat99 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 30.10.06, 12:17
            Zaczęłam plamić,brudzić ...
            Ile jeszcze razy???????????????????????????????????????????
            Ile??????????????????????????????????????????
            A do piątku jeszcze tak dalekooooooooooooooooooooooooo
            • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 30.10.06, 19:53
              Witam,
              Jestem już po transferze. Podano mi 3 zarodki. Biorę tylko bromergon i luteinę
              3x dziennie. Nic więcej...hmmm już sama nie wiem co o tym myśleć.
              Dr powiedział, że jak transfer był na naturalnym cyklu, to nic nie muszę brać.
              Pożyjemy, zobaczymy. Teraz mam tydzień wolnego i zamierzam leniuchować, będę
              nadrabiać zaległości w czytaniu książek smile
              Testuję 10.11 w piatek.
              Pozdrawiam serdecznie.
              P.
              • 56at Paula zaciskam łapy! 30.10.06, 19:55

• paula005 Re: Paula zaciskam łapy! 30.10.06, 20:02
                  56at, dzięki smile))))))
                  • mj78 Re: Paula zaciskam łapy! 31.10.06, 09:37
                    Ja też mocno trzymam kciuki smile
                    • finka77 Re: Paula zaciskam łapy! 31.10.06, 10:40
                      Trzymam za Was kciuki żeby się udało.Trzymajcie sie .
                      Dziewczyny powiedzcie mi ile placicie za transfer mrozaków . Ile wydałyście juz
                      od początku kasy na in vitro.
                      Ciekawi mnie to bo ze względu na plemniki męża to raczej naturalnie w ciąże nie
                      zajdę .
                      Pozdrawiam .
                      • paula005 Re: Paula zaciskam łapy! 31.10.06, 11:40
                        Finka77,
                        Wszystko zależy od kliniki na którą się zdecydujesz oraz reakcji organizmu na
                        stymulację. Koszt mojego in vitro to ok. 10 tys.zł a transfer mrozaczkowy to
                        1700 zł. Ja leczę się w Invimedzie w Warszawie i raczej dobrze reagowałam na
                        stymulację.

Pozdrawiam.
                        P.
              • klusqa Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 31.10.06, 11:43
                Paula, trzymam kciuki za sukces.
                • paula005 Poradźcie!!!! 31.10.06, 11:46
                  Dziewczyny, poradźcie proszę. Właśnie wyczytałam na forum, że można brać
                  aspirynę aby zwiększyć szanse na zagnieżdżenie zarodka. Lekarz nic na ten temat
                  nie mówił, jak sądzicie: brać czy nie????????

Paula
    • sun32 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 31.10.06, 11:47
      Paula ja też trzymam smile)
      Kurde tyle osób za Ciebie trzyma, że musi się udać smile
      • asiat99 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 31.10.06, 13:15
        Transfer mrożonych zarodków w Białymstoku kosztuje 450 zł. Nie biorą opłaty za
        przechowywanie.
        Ja biorę przez cały cykl również po transferze Acessan 75 mg-działa tak jak
        aspiryna. Myślę że nie zaszkodzi a czy pomoże? Nie wiadomo. Zalecił mi lekarz
        prowadzący, to biorę.
        • asiat99 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 31.10.06, 13:18
          Acha no i ja dalej plamię-jak fusy od kawy to wygląda.
          Jest tak samo jak 2 miesiące temu gdy beta wyszła mi w 10 dpt 26,4 a potem
          spadła... albo to znowu biochemiczna albo po prostu nic innego jak
          rozpoczynający się okres. Brzuch boli sad
          Ostro myślę nad zrobieniem przed kolejnym programem histeroskopii, bo nie wiem
          co jeszcze? A może to imunnologia? Bo blastocysty niby są idealne,nie mają do
          nich zastrzeżeń.
          Sama nie wiem.
        • nulki1 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 31.10.06, 23:08
          asiat a mozesz napisać jak wygląda cała procedura.Jestem po drugim nieudanym
          ICSI i mam tylko jednego mrożaczka własnie w BS w Akademii.Kiedy mogę zacząć
          procedurę i jak to wygląda....?

pozdrawiam
    • zemfira.m Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 31.10.06, 16:11
      Hej dziewczyny! U mnie 4 dpt. Żadnych objawów. Jak wróciłam po transferze to
      bolał mnie brzuch przez 3 godz. jak na @. Potem przeszło. Ja jestem na
      zwolnieniu, ale żyję normalnie tylko nie chodzę do pracy i to jest fajne
      (jakbym miała urlop). To mój 6-ty transfer, dlatego moje zarodeczki miały
      nacięcie otoczki laserem i biorę tym razem zastrzyki clexane
      +encortom+luteina+duphaston+folik. Nie wiem jak będzie tym razem.
      Czuję sie jak zawsze wcześniej-dobrze i to mnie trochę martwi.
      • asiat99 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 02.11.06, 08:53
        Ja miałam transfery mrozaków na cyklu bezowulacyjnym za każdym razem. Tak od
        3dc brałam progynovę i miałam przyklejone plastry hormonalne. Stymuluje się
        tylko endometrium. Jak ma już odpowiednią wielkość to robią transfer i to tyle.
        A jak to wygląda przy cyklach owulacyjnych to nie za bardzo się orientuje.
        Pozdrawiam i życzę sukcesu.
        Ja jutro robię betę-10 dpt. Od poniedziałku plamię sad i sama nie wiem co mam o
        tym myśleć. Mój gin mówi że lepiej jak się plami niż jak nic się nie dzieje.
        Zgłupiec można.
        • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 02.11.06, 10:51
          Asiat,
          Trzymam kciuki za Twoje testowanie.
          P.
          • ko_ma1 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 02.11.06, 11:18
            Asiat to trzymam kciuki za jutrzejszy test!
            Ja testuje w pn w 10 dpt. Dla odmiany ja nie plamie. Wlasciwie nic mi sie
            dzieje, poza okraglym brzuchem (ale to jak sadze od progesteronu), srednim
            samopoczuciem i nawracajacym rozwolnieniem...
            No nic, oby nam sie wszystkim udalo...
            • mj78 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 02.11.06, 11:48
              paula005, ja po transferze i przez jakiś czas ciąży brałam 1 tabl Acardu.
              • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 02.11.06, 11:53
                Mj78,
                Accard działa tak samo jak aspiryna? Może powinnam brać? Sam już nie wiem, mam
                wrażenie że doktorek trochę olał cały ten transfer. Może sądził, że i tak się
                nie uda...Nawet nie wiem jakie endo było! Kurde, już mnie to wkurza...nawet
                duphastonu nie kazał mi brać.Powiedział, że nie wybrał najlepszych zarodków,
                zostawimy je na lepszy cykl!!!???Podejrzewam, że nic z tego nie będziesad((
    • zemfira.m Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 02.11.06, 12:01
      paula, jak ma sie udać to i duphaston nie jest potrzebny, a podobno te zarodki,
      które słabo rokują okazują się płaczącymi niemowlakami, tak cichutko mi się
      marzy, że i My doświadczymy tego cudu, bo przy n-tym transferze to jak cud.
      trzymajmy się dziewczyny, każda przeżywa to samo...
    • zemfira.m Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 02.11.06, 12:04
      aaa.... ja nigdy nie plamiłam, nie wiem co to znaczy po transferze i nigdy się
      nie udało, więc plamienie to chyba jakaś dodatkowa nadzieja wink))
      • asiat99 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 02.11.06, 12:36
        Chyba nie zrobię jutro tej bety. Mam wrażenie że zaczęłam krwaić na
        żywoczerwono-malutka plamka. Także wszystko jasne. Jeszcze poobserwuję ale
        zwidów raczej nie mam :,(
        Czeka mnie 3 program. Nie ma rady.
        Mam nadzieję że którejś z was sie uda.
        • mj78 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 03.11.06, 10:33
          wydaje mi się, że acard dziala jak aspiryna, tylko to mniejsza dawka jest.

U mnie plamienie nie oznaczało niczego dobrego sad Ale różnie już tu bywało ...
          • asiat99 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 03.11.06, 11:54
            Czekam na wynik bety. Pomimo tego, ze pewnie sie nie udało to i tak mam serce w
            gardle. Ta niepewność jest najgorsza-zabija.Chce mi się wyć. Dobrze że sama w
            pracy dzisiaj jestem.
            • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 03.11.06, 12:00
              Asiat99,
              A robiłaś sikańca rano? Koniecznie się odezwij, jak będziesz miała wynik.
              Trzymam za Ciebie kciuki!!!
              P.
              • asiat99 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 03.11.06, 14:11
                Beta 2,00. Tradycyjnie. Jak dobrze pójdzie załapię się jeszcze na grudniówki,
                bo podchodzę od razu do kolejnego - 3 programu, tyle że już nie w Białymstoku.
                Może w nowej klinice znajdą na mnie sposób i rade.
                Póki co czekam na okres ...
                • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 03.11.06, 14:22
                  Asiu,
                  Bardzo mi przykro, ale dobrze, że się nie poddajesz. Trzeba iść za ciosem, ja
                  czekam jeszcze tydzień na betę, jeśli się nie uda, to też podchodzę od razu do
                  kolejnego transferu. Nie dam się zgnoić przez to cholerne życie, będę walczyć
                  aż się uda! Nie mam żadnych, ale to kompletnie żadnych objawów, czuję się
                  zwyczajnie, mam takie przeczucie, że nic z tego nie wyjdzie tym razem...a to
                  czekanie mnie dobija.
                  Trzymaj się Dziewczyno!
                  P.
                  • asiat99 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 03.11.06, 14:36
                    Jakoś się trzymam.
                    Tak sobie myślę,jakieś refleksje mnie naszły. Za miesiąc minie dokładnie rok od
                    kiedy podeszłam do pierwszego programu. To był bardzo intensywny czas;
                    2 programy i oba skończyły się hiperstymulacją. Po pierwszym padły nam
                    wszystkie-kilkanaście-mrozaki. Dlatego podeszliśmy do drugiego. Teraz nie mamy
                    mrozaków-wszystkie zostały wykorzystane. Miałam łącznie 7 transferów. I teraz
                    czeka mnie 3 program praktycznie w ciągu 12 miesięcy. Podchodząc do in vitro
                    miałam w sobie dużo nadziei, że da nam upragnioą ciążę i dziecko-nasze
                    wyczekane i upragnione najbardziej na świecie dziecko. A teraz... Sama nie
                    wiem. Mam 25 lat,ale ile takich stymulacji mój organizm przetrwa...
                    Ech...
                    Paula też się trzymaj kobietko. Musimy twarde być, a nie mię(t)kie smile
                    Dziękuje za wszystkie forumowe kciukasy i myśli. Na razie wypadam z
                    listopadówek, ale niedługo znowu o mnie usłyszycie...
                    Dzięki wielkie. Asia
                    • paula005 Mj78 05.11.06, 22:21
                      Mj78,
                      Mam do Ciebie pytanie, czy u Ciebie wystąpiło plamienie implantacyjne? Pytam,
                      ponieważ dziś jest 7 dpt i nadal żadnych objawów sad(( zaczynam się martwić
                      P.
                      • agniecha17 Re: Mj78 05.11.06, 23:46
                        Paula, plamienie to nie regula, jak pewnie wiesz, wiec sie tym nie stresuj. Ja
                        nie mialam a zaszlam w ciaze. W grudniu planuje podejscie do mrozaczkow i mam
                        nadzieje, ze znow sie uda. Pozdrawiam i trzymam kciuki
    • zemfira.m Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 06.11.06, 12:18
      Ja już nie mam siły, zrobiłam dzisiaj rano test (10dpt) i oczywiście nic!
      Dla spokoju zrobię jutro betę, ale wyć mi się chce. 6 razy nic. Zero złudzeń i
      ta bezsilność...
      • ko_ma1 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 06.11.06, 14:01
        zemfira, koniecznie zrob bete i badz dzielna!
        testy siusiane sa czesto niewiarygodne, szczegolnie w tak wczesnym terminie
        ja tez dzis mam 10 dpt, tez zrobilam sikanca, tez nic nie wyszlo i w sumie Cie
        rozumiem, bo tez zaliczam mega dola... dopatruje sie na tym tescie jakiejs
        minimalnie bladej kreseczki, ale to sa raczej moje zwidy...
        zrobilam bete, miala byc w 2 godziny, ale sie w laboratorium zepsula maszyna i
        wyniki beda dopiero jutro. Jak pech to pech, a ja tu swiruje...
        Do tego zle sie czuje - jest mi niedobrze i mam rozwolnienie - a to wszystko z
        tego stresu i wyczekiwania... ech, nie mamy lekko...
        trzymaj sie zemfira!
    • zemfira.m Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 06.11.06, 14:09
      Ja na betę idę jutro i jutro będzie pewnie wynik. Czyli jesteśmy uziemione do
      jutra sad((
      • ko_ma1 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 06.11.06, 14:22
        tak jest, do jutra uziemione...
        czasem sie zastanawiam po co w ogole robic ten test sikany przed beta, teraz
        obie swirujemy i mamy dola. Ale jakos nie umialam sie pohamowac, bo zawsze
        pozostaje to "anuz wyjdzie druga kreska"...
        trzymam za Ciebie kciuki i badzmy dla siebie samych dzisiaj mile smile
    • zemfira.m Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 06.11.06, 14:56
      Ja zawsze robię test łudząc się, że skoro nigdy nie wyszedł to jeśli będę w
      ciąży to właśnie wyjdzie. Na logikę to wiem, że przy ciąży też nie wychodzą,
      ale moze tym razem wyjdzie.
      Kołomyja. Nic nie wymyślimy. Do jutra postawa smile)))))
      • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 06.11.06, 15:17
        Dziewczyny, trzymam za Was kciuki! Ja już świruję, dziś dopiero 8 dpt, ostatnim
        razem obiecałam sobie, że już nigdy nie zrobię sikańca tylko od razu beta (tyle
        już razy robiłam i zawsze jedna, wstrętna krecha)ale już mnie korci, że może
        jak by była ciąża to by już wyszedł....A w pracy jakaś plaga, jakby nie było
        innych tematów tylko ciąża, po prostu wyć mi się chce.
        • ko_ma1 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 07.11.06, 09:21
          beta w 10 dpt 2,78
          to by bylo na tyle... sad
    • zemfira.m Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 07.11.06, 09:36
      sad
      • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 07.11.06, 13:58
        Zemfira, jak Twoja beta?
    • zemfira.m Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 07.11.06, 15:04
      moja beta raczej zła 4.31. Ciąża od 16, a kobiety nieciężarne do 2,7. Lekarz
      jeszcze nie kazał odstawiać leków, ale powiedział, że raczej kiepsko.
      Czy n-te transfery się komuś udają????????????? Zaczynam tracić nadzieje.
      Łudzić się nie ma co, ale ta głupia nadzieja. Smutno mi.
      • mj78 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 07.11.06, 16:16
        paula005, nie miałam plamienia implantacyjnego.

U mnie plamienie po drugim transferze oznaczało porażkę sad
        • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 07.11.06, 16:32
          Myślicie, że jest sens robienia testu sikanego jutro tzn. w 10 dpt?
          • lilit2005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 07.11.06, 23:23
            To zależy. Ja robiłam sikańca w 10 dpt i mi wyszedł (umierałam z ciekawości),
            betę zrobiłam dopiero w 14 dpt. Z drugiej strony dziewczyna z bociana robila
            sikanca w 11 dpt i przy becie z tego samego dnia ponad 50 sikaniec nie wyszedl.
            Po negatywnym, nawet niepewnym, sikancu strasznie czlowiekowi siada nastroj, a
            bete i tak robisz, chyba ze dostaniesz @. Ja tam zawsze robilam sikanca przed
            beta...
            • mj78 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 08.11.06, 12:29
              Ja zrobiłam sikańca w 10dpt (mąż mnie namówił) i wyszła blada druga kreska smile
              w 12dpt już trochę ciemniejsza, a 13dpt beta ponad 200 smile
              • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 08.11.06, 19:49
                No to raz kozie śmierć wink jutro testuję, 11 dpt sikaniec musi wyjść jakby coś,
                a w piatek na betę. Boszszsz.....jak ja się boję, znów przeżywać ten mega-dół...
                Do jutra smile
                P.
                • ko_ma1 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 08.11.06, 23:23
                  trzymam kciuki paula!
                  moze choc Tobie w tym watku sie uda!! daj znac jak wyniki
                  • paula005 No to sobie popłakałam..:-((((( 09.11.06, 09:26
                    Oczywiście jedna krecha!!!! Niech to szlag! Rano ryczłam jak bóbr sad
                    A obiecywałam sobie i mężowi, że nie będę się załamywać jakby nie wyszło tym
                    razem...jutro pojadę na betę, bo trzeba ale już nadzieja zgasła. Będę chciała
                    podejść od razu w kolejnym cyklu ale nie wiem czy zdążymy przed świętami...

Pozdrawiam Was.
                    P.
                    • mj78 Re: No to sobie popłakałam..:-((((( 09.11.06, 09:55
                      szkoda sad Mocno przytulam ...

Nie załamuj się.
                    • ko_ma1 Re: No to sobie popłakałam..:-((((( 09.11.06, 10:10
                      kurcze, do kitu ten pazdziernik/listopad...
                      paula trzymaj sie i koniecznie zrob bete. Ja tez dla porzadku jeszcze jutro
                      zrobie...
                      Lekarz co prawda nie daje mi nadziei, ale kazal kontynuowac leki i zrobic bete
                      w 14 dpt. Mowi ze juz widzial w swojej praktyce:
                      > pacjentke z beta=5 w 14 dpt, po czym beta skoczyla i byla ciaza
                      > pacjentke z beta=2 (ale nie wiem w ktorym dniu dokladnie testowala), ktora
                      odstawila po tym luteine, po czym okazalo sie za jakis czas ze jednak jest w
                      ciazy...

Z tych pojedynczych doswiadczen jego generalna sugestia jest taka - robic bete
                      w 14 dniu (nie wczesniej), jesli wyjdzie nawet z 5 - kontynuowac leki i zbadac
                      za 2 dni. No.
                    • 56at Re: No to sobie popłakałam..:-((((( 09.11.06, 10:16
                      ach zycie........
                      • duda102 Re: No to sobie popłakałam..:-((((( 09.11.06, 10:51
                        przytulam mocno...
    • zemfira.m Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 10.11.06, 13:40
      paula, byłaś na badaniu?
    • rafulka Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 10.11.06, 13:52
      Paula, sikaniec w 11 dpt. ma prawo nie wyjść. W 12 dpt. moja beta miała 17,7.
      Za 3 dni 181. To była późna implantacja. Dopóki nie zrobisz bety - optymizmu
      dziewczę smile
      • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 10.11.06, 14:14
        Dziewczyny,
        Właśnie zadzwonił dr, beta 7,4
        Powiedział, że raczej za mało na 12 dpt, ale kazał powtórzyć badanie w
        poniedziałek, oszaleję!!!!! Co sądzicie????

paula
        • 56at Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 10.11.06, 15:16
          ja piernicze!

Paula wazny jest przyrost bety czekaj do pn!
          ile mrozaczków miałas podanych?
          • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 10.11.06, 15:37
            56at,
            Podano mi 3 sztuczki, ale powiem Ci, że doktorek raczej nie brzmiał
            optymistycznie....to jednak chyba za mało jak na 12 dpt sad
            • 56at Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 10.11.06, 15:55
              no jest mało,ja nie mówieze dużo.
              Ale........

Paula przesle ci cos na priva moge?

Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować.

M.Aureliusz
              • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 10.11.06, 16:35
                jane, ślij smile
                • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 10.11.06, 16:58
                  At, kochana jesteś smile przeczytałam Twoją wiadomość smile
                  Nawet jeśli tym razem jeszcze mi się nie powiedzie, to i tak jestem
                  podbudowana, że coś się ruszyło. Po dwóch inseminacjach i ICSI (transfer 2
                  świeżaczków) zawsze miałam betę 0.
                  Liczę na cud...smile))

Pozdrawiam.
                  P.
                  • 56at Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 10.11.06, 18:26
                    Trzymam kciuki smile*****
    • pimaka Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 10.11.06, 21:58
      dzisiaj debiutuję na forum, jestem po transferze 6 dzień, umiera z niepokoju,
      czytam wasze odpowiedzi i nie wszystko rozumiem, proszę napiszcie co to beta?
      wiem że jest to badanie diagmozujące czy jest ciąża czy nie ale jak je zrobić i
      gdzie
      mocno pozdrawiam i jestem z wami
      • 56at Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 11.11.06, 08:09
        beta hcg oznacza sie z krwi,robia to wsystkie laby.
        Na cito wynik mozna już miec nawet za kilka godzin.
    • zemfira.m Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 11.11.06, 11:26
      A więc jest jakaś nadzieja. Paula trzymaj się.
      • mj78 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 11.11.06, 12:03
        paula005 to niedużo, ale może dzidzia dopiero się "rozkręca" w brzuchu i może
        beta ruszy z kopyta smile

Trzymam kciuki nadal smile
        • paula005 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 13.11.06, 15:48
          No niestety, beta ujemna sad
          Czekam na @ i robię kolejne podejście. Może tym razem się uda....
          oby, oby,oby!!!

Pozdrawiam.
          P.
          • 56at Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 13.11.06, 16:13
            sad
            • mj78 Re: Transfer mrozaczków-trzymajcie kciuki za sukc 13.11.06, 16:19
              bardzo mi przykro sad((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka