Dodaj do ulubionych

wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś????

12.01.07, 19:03
W pierwszą ciąże zaszłam bez problemu. Z drugą staramy się już 7 miesięcy i
nic. Wczoraj odebrałam wyniki badania nasienia mojego męża- są kiepskie - 0%
ruchliwych plemników typu A. Czy to możliwe żeby przez 3 lata tak się
pogorszyły parametry jego nasienia?? Lekarz powiedział, że szanse na
naturalne zajście w ciąże są znikome.
Czy jest tu ktoś kto nie miał problemu z pierwszą ciążą a z drugą ma już
problem.Czy udało się Wam??
Obserwuj wątek
    • madzia788 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 12.01.07, 20:25
      Mam ten sam problem.Staramy się już 5 cykl.Ale ja mam PCO ,chociaż przed
      pierwszą ciążą lekarz też mówił że nie mamy szans na dzidziusia.Dziś miałam
      badane hormony- co dalej. zobaczymy
    • maklima Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 12.01.07, 20:56
      ja też ma ten problem- w pierwszą zaszłam w drugim cyklu a w druga (nie chcę
      Was przerazić) staram się juz ponad dwa lata...
      z czego rok tak bardzo intensywnie, pod opieką stałą lekarz, monitoringi,
      luteina te sprawy
      u mnie minęło od porodu 3,8 roku i znacznie zmniejszyl sie śluz, kłopoty z
      pękaniem pecherzyka a M ma pouszkadzane plemniki ok. 90% i do tego jakąś
      bakterie...
      powoli rezygnuję...
      jeszcze sugeruje mi gin zbadanie drożności, bo maiłam CC i mogły sie posklejać
      lub zapchać.
      powodzenia!!!
      • kaska0404 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 12.01.07, 21:57
        mam ten sam problem
        w pierwszą ciąże zaszłam bez problemów w 2 cyklu starań
        o druga staram się już 2 lata
        okazało się że mąż ma bardzo kiepskie wyniki nasienia
        poszedł do urologa i zostało stwierdzone zapalenie prostaty
        po 4 miesiącach kuracji antybiotykowej mąż jest zdrowy
        niestety ja mam niedrożne oba jajowody
        powód albo pród lub operaca na jamie brzucha
        szykuję się do laparoskopi
        robiłaś hsg by sprawdzić czy masz drożne jajowody
        a męża wyślij do urologa może mieć zapalenie prostaty,
        jąder lub żylaki i może to obniżac parametry myślę że warto sprawdzić
        jak możesz wklej całe wyniki męża
        • katarzyna.br Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 13.01.07, 09:11
          Ginekolog z kliniki niepłodności zasugerował zrobienie badania drożności
          jajowodów. Przed pierwszą ciażą miałam poważne zapalenie przydatków mimo to
          zaszłam bez problemu ale lekarz powiedział że mimo to jakieś bakterie mogły tam
          zostać (no bo faktycznie mam jakiegoś streptococusa)i mogły powstać zrosty. No
          wieć stwierdziłam że chyba jednak będe musiała zrobić to badanie. Jeżeli moje
          jajowody będą niedrożne a parametry nasienia męża się nie poprawią - to jest to
          wskazanie do in vitro.
          Wyniki badania męża:
          czas upłynnienia - 10,
          ph 7,2,
          ogólny procent ruchliwych 63%,
          ruchliowość postępowa:
          szybka linearna - 0%
          wolna linearna - 56%,
          brak ruchliwość postępowej - 7%
          brak ruchu w ogóle - 37 %
          żywotność plemników 66% (norma 75%)
          liczba plemników - 39 000 000/ml (norma 20 000 000 na ml)
          liczb plemników w ejakulacie 117 000 000 (norma 40 000 000)
          ogólny odsetek prawidłowych plemników 17% ( norma 30%)

Podobno najważniejsze są te plemniki z ruchliwośćią postępową szybką a mąż ma
          ich 0%.
          • kaska0404 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 13.01.07, 09:30
            zrób badanie drożnosc bedziesz wiedziała na czym stoisz
            a mężowi może podaj witaminki
            widze że ilość jest ładna
            gorzej z ruchem a czy to jest pierwsze badanie?
            jeżeli tak to niema co sie sugerować tak do końca
            daj mu witaminki L-karnityna na ruch
            maca i salfazin na jakość i ilość
            po kuracji 3 miesięcznej ponówcie badanie
            trzymam kciuki
            • katarzyna.br Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 13.01.07, 09:59
              To było pierwsze badanie męża. Faktycznie ilość tych plemników jest duża i to
              jest pocieszające. Na pewno wyślę go do androloga. A jeśli chodzi o badanie
              drożności jajowodów to zastanawiam się czy zrobić to w znieczuleniu czy
              normalnie.A jeżeli nawet wyjdzie ta niedrożność to czy są jakieś sposoby żeby
              je udrożnić??
              Pozdrawiam
              • kaska0404 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 13.01.07, 15:01
                ja hsg miałam roboine na NFZ
                podają zastrzyk przeciwbólowy
                da się przeżyć trwa chwilke
                i odczywa się ból podbrzusza jak przy @
                jeżeli sa niedrożna moga się udrożnić podczas hsg
                jeżeli sie nieudrożnią robią laparoskopie
                by sprawdzić dlaczego są niedrożne i usuwają zrosty
                i co tam znajdą
                czasami jest tak że nie da się udrożnić
                wszystko zależy co zastaną w środku
    • tymonka30 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 13.01.07, 08:49
      Moja koleżanka w pierwszą ciążę zaszła szybciutko, a przy drugiej zrobiły się
      schody - niedrożność, 1 jajnik w ogóle wyłączony, w ogóle się nie spodziewała,
      że będą aż takie problemy... starania można już liczyć w latach,... bywa...
    • mamimaksa Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 13.01.07, 19:19
      czytam to forum juz pól roku ale nigdy nie odpowiadałam. Mam juz jedno dziecko,
      ma 3,5 roku.... sliczny chlopczyk. Już rok staramy sie o drugie i nie mozemy go
      mieć. Nasz synek ciagle pyta o braciszka a ja żyje od okresu do okresu. Podobno
      mialam zbyt wysoka prolaktyne ktorą zbijam bromergonem. Biore też CLO i podobno
      juz wszystko jest ok a dalej nie mozemy mieć dziecka. W poniedzialek idę do
      innego lekarza..... tak bardzo bym chciała, ze nawet przebadałam męza ale z nim
      wszystko ok.
      Trzymajcie kciuki - owulacja się zbliza
      • izas11 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 16.01.07, 01:11
        Ja też mam ślicznego synka (4 latka) ale ponieważ mąż ma b. słabe wyniki
        musieliśmy skorzystać z banku nasienia. Po drugiej próbie zaszłam w ciąże.
        Teraz od ponad 2 lat staramy się o drugie dziecko ale bez efektu. Jestem po 10
        próbach. Robiłam drożność, histeroskopie i wygląda iż wszystko jest ok. Ciąży
        nadal brak. Już nie wiem co jest powodem problemu z zajściem w ciążę. Za kilka
        godzin jadę do lekarza, zaczynam dalsze starania.
    • aba1122 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 16.01.07, 10:51
      Mogę i ja dołączyć?
      Mam 9 letnią córkę i od 5 m-cy staram się o drugie dziecko , w tym m-cu
      zaczęłam robić badania hormonalne jestem po 30 tce więc już dłużej czekać nie
      będęsmile niestety FSH wyszło mi za wysokie trochę za pózno je zbadałam i w tym m-
      cu potarzam badanie bo cała reszta jest OK trochę zgłupiałam po nich ale już w
      przyszłym tygodniu mam gina to może mnie oświeci no i zrobimy w tym m-cu
      monitoring.
      Pozdrawiam
      • kasiapfk Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 16.01.07, 18:38
        uwaga: dołujące z nadzieją smile

pierwsza ciąża bezproblemowa w 2 cyklu po odstawieniu, o drugą starania: 1,5 r.
        zakończone poronieniem w 7 tyg., potem 2 podejścia nieudane do ICSI. ALe

po 9 latach przerwy wpadka smile)) i jesteśmy w ciąży smile))))))
        • katarzyna.br Re: do kasiapfk 16.01.07, 21:42
        • katarzyna.br Re: do kasiapfk 16.01.07, 21:44
          Za szybko się wysłalo.
          Dobrze to ujęłaś - dołujące z nadzieją. Tylko mam jedno pytanie ile miałaś lat
          kiedy zaszłaś w drugą ciąże po tych 9 latach????
          • kasiapfk Re: do kasiapfk 29.01.07, 11:04
            do katarzyna.br:
            34l (moje) + słaaaabe żołnieżyki.A jednak los spłatał figla. smile))))
    • katarzyna.br Re: do optymist 1 26.01.07, 15:27
      Jak widzisz nie jesteś sama, jest tutaj więcej osób mających ten sam problem.
      • morusia roznie bywa :) 26.01.07, 21:36
        w pierwsza ciaze zaszlam po roku staran (28 lat mialam ) tuz przed planowana wizyta w klinice nieplodnosci. porod przez cc (planowane - wada wzroku). potem 5 lat bez zabezpieczen i nic. W konsekwencji wizyta w klinice nieplodnosci, wyniki M-a - ilosc dobra, jakosc do niczgo - 6% bez uszkodzen i 0% ruchu A. 3 podejscia do iui - klapa. I dalam sobie spokoj - zeszlo ze mnie cisnienie i presja wewnetrzna. Po miesiacu zaszlam w ciaze calkiem naturalnie... Tak wiec roznie to bywa. Moze sie sprawdzic "madrosc ludowa" o - przepraszam za wyrazenie - "wyluzowaniu" ale z dwoma zastrzezeniami - ma to jakikolwiek sens gdy nie ma problemow zdrowotnych (u mnie owu jak w zegarku) i po wtore - nie da sie zmusic umyslu do odpuszczenia - to musi niestety samo przyjsc.
        • hania2005 Re: roznie bywa :) 27.01.07, 18:35
          Mam 4,5 letniego synka, za sobą ciążę pozamaciczną, ponad dwa lata starań i za
          kilka dni zaczynam stymulacje do in vitro.............
          smutne, to, ale najważniejsze, że już jedno mamy!!!!
          pozdrawiam
          • madziasm Re: roznie bywa :) 27.01.07, 21:58
            Przyznam sie szczerze ,ze czytajac wasze wypowiedzi troche sie zmartwilam. Mam
            jedna coreczke 4 miesieczna i nie planuje jeszcze ciazy, ale mialam troche
            problemow w jej zajscie. Czytajac wasze historie zaniepokoilam siesad W pierwsza
            ciaze zaszlam po 3 stymulacji CLO plus pregnyl i monitoring oczywiscie.
            Dodatkowo bralam bromergon oraz duphaston. Udalo sie jak juz bylam zapisana do
            kliniki nieplodnosci. Jestem po cc glownie ze wskazan okulistycznych plus brak
            postepu porodu. Jakos po pierwszej ciazy do glowy by mi nie przyszlo ze z drugim
            dzieckiem moga byc problemy, teraz jestem zaniepokojona. No coz samo zycie...
      • optymist1 Re: do optymist 1 06.02.07, 07:49
        Droga Katarzyno br. smile
        bardzo serdecznie dziekuję Ci za ciepłe słowa i z całego serca mam nadzieję, ze
        nie jestem sama smile Jakims cudem jestem w ciąży, po 10 miesiącach starań smile
        czego równiez Tobie i wszystkim dziewczynom życzę. Mam nadzieję, ze wszysko
        będzie dobrze i za 8 miesięcy i kilka dni nasza rodzina będzie miała jeszcze
        jedna osobe do kochania smile
        Pozdrawiam.
    • edi_77 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 27.01.07, 23:42
      Niestety, też się przyłączę! Mam prawie dwuletniego synka, zaszłam w ciąże po
      1,5 roku starań (hsg, clo, duphaston, monitoring,badanie nasienia). Od ponad
      roku bezowocnie staramy się o rodzeństwo dla naszego szkraba i .... nic! Trochę
      się już zaczynam niecierpliwić ale jeszcze poczekam z wizytą w klinice
      niepłodności. Na razie biorę witaminki, piję siemię, staram się nie myśleć
      negatywnie i .... czekam!
      • mamimaksa Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 28.01.07, 15:07
        W tym miesiącu minie rok od kiedy przestalam brać tabletki... Staram się o
        rodzenstwo dla mojego synka i nic.... caly rok. A podobno wyniki badan mam
        super, i ja i moj mąż. O co chodzi? Nie muszę brać żadnych leków, nic...
        wszystko dobrze a nie mogę zajść w ciąże.
        • agula776 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 30.01.07, 19:12
          Witam, śledzę to forum od dawna. Mam 8 letnię córkę. Od ponad dwóch lat stramy
          się intensywnie pod opieką lekarzy. Jestem po HSG, histeroskopii i
          laporoskopii. W grudniu podchodziliśmy do in vitro. Bez sukcesu. Niby wszystko
          jest w porządku a ciąży brak. Nasza córka cały czas czeka na rodzenstwo, ma
          nadzieję, którą ja powoli tracę. Na razie odpoczywam od życia od owulacji do
          testowania, od okresu do okresu. Co ma byc to będzie. Cieszę się życiem, i
          czekam....
    • maklima Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 06.02.07, 11:26
      co słychać drogie koleżanki???
      taka cisza....
      moze któraś ma TĘ dobrą nowinę...
      jeśli chodzi o mnie to kapituluję z wizytami lekarskimi, wynikami M i jego
      lekami, nie zamieżam brać juz luteiny i odpuszczam sobie monitoringi....hm tzn
      w tym miesiacu tak będzie ale po @ mogę mieć inne zdanie-
      bardzo przeżyłam ostatnią @ ryczała kilka dni- aż sama sie sobuie dziwiłam jak
      to mnie rozkleiło...
      mam dość tej gonitwy...licze na cud, nie zabezpieczam się jak na razie,
      działamy a jak
      jednym słowem pozyjemy zobaczymy...
      pozdrawiam i życze powodzenia
      odezwijcie się
      • katarzyna.br Re: do maklimy 07.02.07, 16:01
        Nic nie słychać, u mnie narazie cisza, podejrzewam że przed burzą (czyli
        niechcianą - no wiadomo czym). Jedyna wiadomość pozytwyna to polepszyła się
        ruchliwośc plemników typu A mojego męża, na początku stycznia wynosiła 0% a
        teraz 9%(norma jest 25%). Mój mąz ma zawrotną liczbę plemników w ejakulacie -
        318.000.000 gdzie norma wynosi 40.000.000.
        Jak nic nie wyjdzie do wakacji to wybieram się na inseminacje (pod warunkiem że
        mam drożne jajowody).

Mam nadzieję że będzie to dla Ciebie pocieszające co Ci napiszę - mój ginekolog
        powiedział że jeżeli mam już jedno dziecko to oznacza że jest duże
        prawdopodobieństwo że będe miała drugie - może teraz mamy okres obniżonej
        płodności ale naprawdę nie jest to problem taki jaki mają pary które nie mogą
        począć piwerwszego dziecka.

Chciałam Cię zapytać jaki u Was dokładnie jest problem???
        • maklima Re: do maklimy 07.02.07, 20:44
          napisałam do ciebie na prv
          • alela1 zalamalam sie po przeczytaniu postow... 07.02.07, 21:42

dziewczyny, az mi lzy stanely w oczach, do tej pory wierzylam, ze jak sie juz
            ma jedno dziecko to nie bedzie problemow z zajsciem... A teraz u mnie 8 miesiac
            staran, i zaczynam sie niepokoic. Do tej pory nie dopuszczalam tej mysli, ze
            moze cos byc z nami nie tak. Bylam na monitornigu owu na USG, tam pecherzyk
            mial 22mm i niby gotowy do pekniecia, sluz byl. W 20dc w przyszlym tyg. mam
            miec badanie krwi-poziom hormonow, umieram ze strachu, moze wcale nie mialam
            owu. Meza na razie nie wysylam do kliniki bo pomyslalm , ze nie bede go
            stresowac i tak ma stresujaca prace.
            Mamy juz coreczke 2.5 letnia, ale zawsze chcialam zeby miala rodzenstwo.
            Nie wiem co robic, chyba poprostu dam sobie spokoj.
            • hania2005 Re: coś sie dzieje! 08.02.07, 09:49
              Ja wczoraj wzięłam pierwszy zastrzyk gonalu. Pod koniec przyszłego tygodnia
              prawdopodobnie będzie punkcja i transfer. Mam nadzieje, że nie będę musiała
              brać bardzo dużo tych zastrzyków i wszystko szybko sie skończy, choc cała ta
              procedura jest dla mnie całkiem normalna i sie nie stresuje, zastrzyki nie
              bolą, dr jest super i miło to wszystko przebiega. Tylko z niecierpliwością
              czekamy na efekt!
              Na dzień kobiet to już chyba będę znała wyniksmile
              pozdrawiam i działajcie dziewczyny!!
    • katarzyna.br Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 02.03.07, 22:11
      Drogie forumowiczki borykające się z wtórną niepłodnością, zdecydowałam się na
      iui na cyklu naturalnym. Inseminacja była w poniedziałek, a mnie już bolą
      piersi jak przed @. Chyba będzie porażka. A co u Was słychać, może ktoś ma
      jakieś dobre wieści ????????
      Pozdrawiam
      • wiki1977 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 02.03.07, 22:41
        a dodam jeszcze że nie mogę zrobić inseminacji i drożnośći bo od września do
        końca listopada w novum leczono mnie z bakterii. i tak jak jedne ginęły to
        pojawiały się inne, a śluz ładny tylko posiew do du... dr załamuje ręce nade
        mną jestem jakimś nadwrażliwcem. i jeszcze część mocniejszych globulek mnie
        uczula sad
        od grudnia zrobiłam sobie przerwę bo już sama miałam dość.
      • kaska0404 wtórna niepłodność a cud 03.03.07, 18:01
        witam dziewczyny
        Katarzyna trzymam kciuki bardzo mocno
        za wesztę dziewczyn oczywiście równiez

ja 2 marca miałam mieć laparoskopię
        z powodu niedrożnych obu jajowodów
        ale jest odwołana bo w lutym zaszłam w ciążę
        mam nadzieję że szybciutko się doczekacie
        swoich cudów pod serduszkiem
        i przesyłam świerze fluidki
        #############################
        ################################
        $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
        $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
        &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
        &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
        pozdrawiam
        • katarzyna.br Re: wtórna niepłodność a cud 04.03.07, 18:27
          Super, bardzo się cieszę że Ci się udało. Miałaś niedrożne jajowody i zaszłaś w
          ciążę?! Jak widać wszystko się może zdarzyć. A może one nie były tak bardzo
          niedrożne, jak widać wartość diagnotyczna badań jest względna.Naprawdę bardzo
          Ci zazdroszczę, ja taeż chciałabym żeby moja córeczka miała rodzeńśtwo.
          Pozdrawiam
          • kaska0404 Re: wtórna niepłodność a cud 04.03.07, 19:55
            no z tą niedrożnością to nigdy niewoadomo
            ja miałam stwierdzone podczas hsg
            miałam miec laparo by dokładnie zobaczyć co tam
            i już się niedoczekałam
            jest taka możliwośc że badanie wyszło żle
            tak tez się zdarza
            trzymam kciuki za Was
    • wiki1977 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 02.03.07, 22:24
      ja w pierwszą ciążę zaszłam po 4 miesiącach, moja córka ma 4,5 roku o drugą
      ciążę staramy się już 1,5 roku.
      diagnoza właściwie żadna: mąż ok, u mnie sprawdzone wszystko poza drożnością
      jajowodów i też wszystko przedtawia się książkowo.
      i co tu o tym myśleć, na co się leczyć. drożność zrobię ale jak znam życie
      pewnie też będzie ok.
    • wiki1977 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 02.03.07, 22:44
      coś na raty dzisiaj piszę ...
      może wiecie czy w novum robią już badanie drożności.
      i jeśli już robią to ile kosztuje ?
      • katarzyna.br Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 04.03.07, 18:31
        Nie wiem czy robią w novum ale wiem że robią w centrum damiana i to ze
        znieczuleniem. A musisz robić drożność??? Ja na narzie zrezygnowałam, mój
        ginekolog twierdzi, że jak po zapaleniu przydatków zaszłam w ciąże, to jest
        mało prawdopodobne żebym iała niedrożne jajowody.
        • mikrowanka 1 poronienie, starania, minął rok 04.03.07, 19:01
          w pierwszą ciązę zaszłam w 3 cyklu
          poroniłam samoistnie
          potem 4 miesiące przerwy
          od tamtej pory nie udaje nam się
          najpierw sjkróciły sie cykle, mąż okazało sie że ma zapalenie prostaty i słabe
          nasienie, kuracja antybiotykowa itd itd
          a ja nadal tylko czekam
          do tego wydaje mi sie że non stop falstartujemy, ale to juz inna historia
          pozdrawiam dziewczyny
          • kaska0404 Re: 1 poronienie, starania, minął rok 04.03.07, 19:53
            zapalenie prostaty troche się leczy niestety
            ale jest do wyleczenia u mojego
            to trwało tylko 4 miesiące
            po 2 od wyleczenia z małym nawrotaem sie udało
            u kumpeli z forum półtora roku leczenie i też fasolka
            a czy Ty tez się leczysz
            a czemu uważasz że żle trafiacie
            mierzysz tempkę uzywasz testów owu???
            • mikrowanka moje obserwacje 05.03.07, 14:00
              obserwuję śluz, mierzę tempkę, miałam monitoring
              i wypada tak: wzrost tempki (skok) wypada w 12/13 dniu owulacji
              ale u mnie jest wesoło , bo często od 7 dnia mam taki śluz że głowa boli-
              śliczny
              jak kiedyś byłam na wizycie w 9 dc to lekarz widząc ten sluz mówi - starać sie
              od zaraz i to mnie zmyliło, bo skok tempki i tak wystapił 4 dni później.
              Biorąc pod uwage słabe kijanki mojego M - za każdym razem starajac sie od 9
              dnia - falstartujemy smile
              tym razem zaczęliśmy 10 dnia, wzrost tempki w 13 i wtedy też śluz od razu po
              południu zmienił sie z śłiskiego przejrzystego na bialy mętny, lepki- więc
              zobaczymy...
              ale 11 dc mój ostatni test owulacyjny nie wskazał piku LH
              wiec sie nie łudzę za bardzo
              • hania2005 Re: udało się! 05.03.07, 16:01
                udało się moje in vitro. Beta wynosi w 12dpt 145!
                Dziewczyny, jaka jestem szczęśliwa.
                Wam tez się uda. Najważniejsze to mieć dobrego lekarza, który odpowiednio
                poprowadzi.
                pozdrawiam serdecznie
                • mikrowanka gratulacje 05.03.07, 17:26
                  moze przełamiesz złą passę? hihihihi prześlij te magiczne fluidki zebym mogła
                  łapnąć choć jednego smile))))
                  • hania2005 Re: gratulacje 05.03.07, 18:10
                    prosze cała
                    masa****************************************************************************
                    ********************************************************************************
                    ********************************************************************************
                    *********łapcie, łapcie!
                • kaska0404 Re: udało się! 05.03.07, 20:04
                  ogromniaste gratulacje
                  życze spokojnej ciązy
                • katarzyna.br Re: hania2005 05.03.07, 21:02
                  HAniu, bardzo się cieszę!!!!!!!!!Naprawdę, wiem co to znaczy pragnąć tak brdzo
                  drugiego dziecka. Fajnie że Twój synek będzie miał rodzeństwo.
                  Jeśli możesz to napisz w jakiej klinice zrobiłaś in vitro.
                  Pozdrawiam
                  • hania2005 Re: hania2005 07.03.07, 09:10
                    Katarzynko miałam ICSI w invimedzie. Pierwsze podejściesmile
                    A Ty gdzie się leczysz? Co u ciebie?
                    pozdrawiam
                    • katarzyna.br Re: hania2005 07.03.07, 09:30
                      JA też leczę się w Invimedzie. Minęło już 10 dni od mojej pierwszej IUI na
                      cyklu naturalnym, ale w ciązy nie jestem, mam objawy jak przed @.
                      Jeżli możesz to napisz jakie były u Was wskazania i czy miałaś wcześniej
                      inseminację.

Pozdrawiam
                      • hania2005 Re: hania2005 07.03.07, 10:23
                        Miałam wcześniej dwie iui. Mąż ma obniżone parametry nasienia, a ja wysokie
                        FSH. Poza tym jestem po ciąży pozamacicznej i od tamtej pory są problemy. nawet
                        hsg nie robiliśmy, bo nie ma sensu. Zrosty prawdopodobnie i tak są.
                        Słabo się stymulowałam, ale udalo się.
                        Objawy jak na @ sa też objawami ciążysmile
                        pozdrawiam
    • optymist1 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 05.03.07, 20:56
      Dziewczyny, to w takim razie ja przesyłam podwójną dawkę dobrych fluidów, bo nie
      dość, ze zaszłam w ciąze (naturalnie, ale po 10 mies. starań), to jeszcze jest
      to ciąża bliźniacza. Tak wiec mam nadzieje, ze za siedem miesięcy nasza
      trzyosobowa rodzina bedzie miała jeszcze dwie osoby do kochania smile
      Pozdrawiam smile
      • kaska0404 optymist1 07.03.07, 20:50
        podwójne ogromniaste gratulacje
        życze spokojnej ciązy
        i zdrowych maluszków
        • optymist1 Re: optymist1 09.03.07, 08:15
          Dziękuję smile
          Zycze powodzenia i zajrzę tu jeszcze od czasu do czasu smile
    • katarzyna.br Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 05.03.07, 21:10
      Jestem dzisiaj naprawdę zdołowana. Byałam tydzień na urlopie, w czasie którego
      miałam inseminacje i pomalawałam całe mieszakanie. Wróciłam dzisiaj do pracy, a
      tam kolejna koleżanka (trzecia z koleji) oświadczyła że jest w ciąży. Zaszła w
      drugą ciąże po 3 miesiącach starań. Jest w moim wieku, a jednak nie miała
      żadnych problemów mimo że szczególnie jej nie zależało. A mi się totalnie nic
      nie udaje od ponad roku. Wróciłam do domu i się poryczłam , wiem że moja
      inseminacja się nie udała, bolą mnie piersi tak jak przed okresem. JEdynie
      córeczka chroni mnie przed depresją. Gdby nie ona, to bym się załamała.
      Najgorsze jest to że siędze w pracy, która mnie totalnie dołuje bo miałam
      nadziję że zajdę w ciążę zanim zmienię pracę. Porażka. Siedzę i ryczę, piję
      piwo i stwierdzam że jsetem beznadziejna.
      • julia56 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 05.03.07, 21:12
        Kaśka! Proszę mi tu tak nie pisać. Nie jesteś beznadziejna. Musisz chwilkę
        dłużej poczekać. To wszystko. Uda się, zobaczysz.
        • katarzyna.br Re: julia56 05.03.07, 21:31
          Dzięki Julia. A ja Ci przed chwilą w innym wątku pisłam że zajście w ciąże to
          nie cud tylko rachunek prawdopodopieńśtwą. I proszę mi tu nie pisać że jak
          zajdziesz w ciąże to będzie cud. To po prostu u Ciebie się wydarzy bo jest na
          to szansa!! Czy ja sama wierzę w to co piszę??? Wierzę że Wam się uda, ami
          niekoniecznie.
          Dzięki że jesteście.
          • julia56 Re: julia56 05.03.07, 21:34
            A ja Ci napisałam, że mam swoje rozumienie cudu. smile))
            Dlaczego Tobie miałoby się niekoniecznie udać? Kochana, uda się i jeszcze
            będziesz mi te nasze przysłowiowe fluidki słać. Zobaczysz. smile Obiecaj, że wtedy
            pomyślisz o tym, że Julka zawsze w to wierzyła. smile
            • katarzyna.br Re: julia56 05.03.07, 21:39
              Julka, Ty to umiesz pocieszyć, naprawdę. Już się nie mogę doczekać jak będziemy
              wzajemnie słać sobie te fluidki.
              Pozdrawiam
    • kaska0404 Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 09.03.07, 09:00
      witam dziewczyny
      co słychać mam nadzieję że się coś zmieniło na lepsze
      trzymam kciuki za Was
      i oczywiście fluidkuję
      ###############################
      $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
      &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
      &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
      • katarzyna.br Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 09.03.07, 09:56
        JA czekam, mam niepokojące objawy. Od dwóch dni boli mnie brzuch, czasami
        pojawi się większa wydzielina i już myślę że to @. Boję się bo to dopiero 22 dc
        a brzuch boli mnie tak tak jakbym miała już dostać okres a to jeszcze przecież
        około 4-5 dni.. Nie wiem co się dzieje, boję się że to jakiś stan zapalny.
        Piersi przestały mnie boleć.
        Cykle mam zazwyczaj 28 dniowe, ale ostatnio @ przyszła 26 dnia. Owulacja była
        11 dc więc myślę że @ dostanę 25-26 dnia cyklu.
        Naprawdę kiepsko się czuję i to mnie niepokoi.
        • katarzyna.br Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 09.03.07, 13:45
          Za wcześnie się pochwaliłam, że mnie nie bolą te persi One zaraz mi
          ekplodują!!!!!!!!!! To pewny objaw @!!
          • katarzyna.br Re: wtórna niepłodność - czy jest tu ktoś???? 09.03.07, 13:46
            Co oznacza u mnie , że @ dostanę jutro!
            Chyba zaczynam fiksować
    • katarzyna.br Re: niestety nieudana IUI 14.03.07, 13:28
      @ przyszła dzisiaj. 27 dc.Widocznie tak miało być.

Pozdrawiam
      • alela1 Re: niestety nieudana IUI 14.03.07, 13:41

kasiu, doskonale cie rozumiem. U mnie juz 10 miesiecy odkad sie staramy a za 2
        dni ma przyjsc @. Ja juz trace nadzieje, pocieszam sie tylko, tym, ze jak
        zaczne brac bromek od przyszlego cyklu to moze zaskoczy......
        • katarzyna.br Re: niestety nieudana IUI 14.03.07, 13:57
          U nas też już minęło 10 miesięcy.
      • tymonka30 Re: niestety nieudana IUI 14.03.07, 17:19
        Wstrętna !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka