Dodaj do ulubionych

Co zrobić?

17.05.07, 10:00
Co robić, doradźcie.Przedostatni cykl był na Clo - 3 pęcherzyki z czego
zostały mi 2 torbielki ale wchłonęły się w następnym cyklu. Ostatni cykl bez
żadnych wspomagaczy urósł ładny pecherzyk - wzięłam Pregnyl, ale nie było
starania więc nic z tego nie wyszło. Dzisiaj zaczęłam nowy cykl i pytanie :
wspomagać się czy nie? Czy to że w ostatnim cyklu urósł naturalnie to
było "odbicie" po CLo czy nie?Czy teraz próbować naturalnie czy jednak może
się wspomóc?? Nie chcę stracić znów tego cyklu. Jak mnie wykańczają te
dylematy!! ;-(
Obserwuj wątek
    • miss30 Re: Co zrobić? 17.05.07, 10:03
      Edytka jak miło znowu Cię słyszeć. A bez Clo rosną u Ciebie te pęcherzyki? Jak
      nie to bierz Clo. Ten ostatni cykl mógł być tym odbiciem. Ja nowy cykl zacznę
      jutro lub pojutrze. Znowu będziemy katować się razem.
      • edytka45 Re: Co zrobić? 17.05.07, 10:28
        No nie wiem, rosły ale robiły sie LUFy, nie wiem czy powodem była prolaktyna,
        czy to, że ciagle jakąś torbielkę miałam. Teraz jest czysto i pytanie czy
        urośnie naturalnie czy nie?Serio, boję się stracic nastepnego cyklu ;-( Ty a
        może nie dostaniesz @ winkSkąd wiesz??
        • miss30 Re: Co zrobić? 17.05.07, 10:33
          Robiłam test sikany, na betę już teraz szkoda mi kasy.
          Weź to Clo i pregnyl, tak jak ostatnio. Zbadaj prolaktynę, ja mam podwyższoną,
          biorę bromek, ja też miałam torbiela 4cm, brałam antyki przez 2 m-ce żeby się
          go pozbyć, teraz, jak rosną to jakoś pękają, ale ten ostatni raz to chyba po
          Biogonadylu.
          • wiktoria33 Re: Co zrobić? 17.05.07, 11:08
            skoro rosna to nie bierz clo
            bierz tylko pregnyl zeby byc pewna ze pekną
    • luna67 Re: Co zrobić? 17.05.07, 12:41
      Edytko, ja bym na twoim miejscu dalej brala CLO, gdyz ono wplywa na jakosc
      pecherzykow. Ja tez mam swoja owu i same pekaja, ale chyba z jakoscia jest cos
      nie tak, gdyz progesteron wyszedl mi 2 miesiace temu do zyci (za szybki spadek w
      II polowie cyklu).
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=62591499&a=62598166
      Jest to juz drugi moj miesiac na CLO, bardzo dobrze na niego reaguje, tzn.
      zadnych skutkow ubocznych (a tak sie balam).
      • edytka45 Re: Co zrobić? 17.05.07, 12:53
        Przejdę się dzisiaj do mojego lekarza i się spytam. Sama nie wiem, przecież to
        tabletki i coś mimo wszystko nienaturalnego ;-( Boję się,że ja miałam aż 3
        pęcherzyki i jakby wszystkie pękły ;-O, Clo też zniosłam fizycznie dobrze -
        gorzej z psychiką wink).Pytanie z innej beczki? Macie po Clo kłopoty z cerą?? Ja
        coś nie mogę dać rady od 2 msc - zawsze miałam idealną, nawet jako nastolatka!!
        Poza tym - jak było ciepło, bardzo się opaliłam i teraz walczę z plamami na
        buzi! A może to starość ...A Wy?
        • luna67 Re: Co zrobić? 17.05.07, 13:16
          Edytko, twoja obawa jest nie bezpodstawna (z tymi 3 pecherzykami), to jest
          skutek uboczny. W pierwszym miesiacu brania CLO byl u mnie tylko jeden
          pecherzyk, a w tym juz 3 i bardzo, ale to bardzo duzo malych, ktore (lekarz tak
          powiedzial) w nastepnym miesiacu (jak sie teraz nie uda), bedzie przynajmniej 5.

W tym miesiacu mielismy maly dylemat, co bedzie jak sie 3 zaplodnia? Ale lekarz
          nas uspokoil, tyle szczescia nie ma sie po drugim miesiacu brania CLOsmile

Klopoty z cera nigdy nie mialam, ale zauwazylam, ze jest bardziej podatna na
          plamki (piegi?), wiec zrezygnowalam z opalania. Myslalam, ze to przez niski
          progesteron (durna), ale nalezy chyba przyczyny szukac w CLO.

Co do malej depresji, to mam owszem. Ale nie jestem pewna czy przyczyna jest
          CLO, czy ciaza mojej kolezanki (za pierwszym razem)smile))

A ile ty masz lat Edytko, ze juz o starosci mowisz?smile)) Napewno jestem starsza
          od ciebiesmile))
          • edytka45 Re: Co zrobić? 17.05.07, 13:27
            Dużo lat - po 30!!!A Ty? Ta końcówka przy Niku to Twój rocznik??
            • luna67 Re: Co zrobić? 17.05.07, 13:50
              Tak, nie da sie ukrycsmile)) Dalam sobie limit na starania do 40 (dobrze, ze to
              jest w grudniu). A wiec malo czasu mi pozostalo (6 miesiecy), nie tak jak
              wamsad(( jestem naprawde w panice, w nastepnym miesiacu chyba bedzie inseminacja.
              • edytka45 Re: Co zrobić? 17.05.07, 13:58
                Przestań!! Moja 1 gin. jak jej wspomniałam o wieku roześmiała się i powiedziała
                że ona urodziła pierwsze dziecko w wieku 41 lat - a zajmuje się ona leczeniem
                niepłodności i problemami endo! I to był jej wybór - bo teraz o problemach
                można mówić po 45 roku życia!! Zobacz ile masz czasu! Więc nie przejmuj się!! I
                serio przestań tak dużo mylśleć tylko sobie powiedz,że będzie i już!
                • luna67 Re: Co zrobić? 17.05.07, 14:18
                  Nie wiesz Edytko jak mnie podtrzymalas na duchusmile Niby o tym wiem, ale sie
                  martwie, moja kolezanka ktora teraz jest w 2 mies. ciazy, ma 37 lat i za
                  pierwszym razem jej sie udalo. A ja juz prawie 2-gi rok sie staram i nic.
                  Miesiac temu 10 dni po owu ujrzalam dwie kreseczki, ktorymi dlugo sie nie
                  cieszylam; ciaza biochemiczna, bol nie do zniesienia, rozpacz i pytanie
                  dlaczego. Pomogl mi bardzo moj M, ktory daje mi sily na dalsze starania, i
                  przysieglam sobie, ze nigdy nie zrobie testu.

Dzisiaj nareszcze wyszlo u nas slonce, wiec ide w "plener".

Pieknego dnia wam zyczesmile
                  • edytka45 Re: Co zrobić? 17.05.07, 14:37
                    No widzisz! Czyli nie masz problemu z zapłodnieniem!!! A ta ciąża biochemiczna
                    to mógł być przypadek.
      • edytka45 Luna 67 17.05.07, 13:09
        Luna a Ty z czym masz problem?Skoro masz wszystko naturalnie?Niedomoga 2 fazy ??
        • luna67 Re: Luna 67 17.05.07, 13:17
          Bingo Edytko!smile
    • miss30 Edytka45 18.05.07, 14:37
      Dzisiaj dostałam @, dopiero się rozkręca, od rana małe plamienia a teraz jest
      ich coraz więcej. Także znowu razem. Postanowiłaś czy będziesz brać Clo? Czy
      wiesz, że płodne wypadną ok. 1 czerwca, może ten dzień będzie i dla nas dniem
      dziecka.
      • edytka45 Re: Edytka45 18.05.07, 14:50
        Byłam wczoraj u mojego gin. i powiedział,że mam nic nie brać, bo teraz też
        będzie ładnie skoro tamten cykl był okey. No nic zobaczymy. Mam do niego
        przyjść 24.05 i zobaczymy co i jak. Boję się tylko że Pregnyl powinnam wziąć w
        niedziele - to byłby 11 dc (ostatnio też 11 dc wzięłam) a kto mi znów zrobi USG
        w tą niedzielę ;-(. Mi dni wypadają tak ok 28-30.05! O ile jakieś wypadną wink)
        Ale nic bedziemy razem teraz czuwać!!! Skoro raz nam się udało to może drugi
        też??
        • miss30 Re: Edytka45 18.05.07, 14:58
          W sumie fakt, jak rosną bez Clo, to po co się tym faszerować. Może 12 dzień
          wystarczy na pregnyl.
          Podpowiedz mi co ja mam zrobić, kiedy iść do lekarza, czy w 11dc, czy w 13dc,
          (sprawdziłam jak będę miała 12dc to mój gin nie przyjmuje) chcę go od razu
          poprosić o Pregnyl i chyba ten 13 byłby lepszy, bo ja ostatnio w 11dc miałam
          pęcherzyk 2 x 1,2 (trochę chyba za mały na Pregnyl)? Doradź mi?
          • edytka45 Re: Edytka45 18.05.07, 15:10
            Ostatnio o to samo się Ci pytałam odnośnie siebie wink I ja poszłam w 11dc i
            było ok bo 13 dc to trochę późno bo po Pregnylu pecherzyk jeszcze rosnie!! i
            dopiero pęka.Więc jak pójdziesz w 13 może byc pozno! Dlatego ja tez sie
            denerwuję bo u mnie 11 dc wypada w niedziele a lekarz jest dopiero jak ja mam
            13 dc! Więc jak pójdziesz w 11 dc to możesz przecież wziąć 12dc albo 13dc -
            powie Ci przecież.
            • miss30 Re: Edytka45 18.05.07, 15:16
              Ale u Ciebie te pęcherzyki szybciej rosną, Ty ostatnio w 11 dc miałaś większy
              niż mój. Ostatnio dostałam Biogonadyl w 15dc, no i to już stanowczo za późno,
              chociaż gin powiedział, że nie. Kurczę nie może być z górki. Ostatnio zastrzyk
              robił mi lekarz, ja chyba sama bym sobie go nie zrobiła a może po prostu
              panikuję?
              • edytka45 Re: Edytka45 18.05.07, 15:23
                Ja mam cykle 26-28 dniowe Ty chyba też??Więc ten 15 dc to tak późnawo?Ale każda
                z nas jest inna więc reguł nie ma. Ja sobie tez nie zrobie zastrzyku. Biore
                zastrzyki i ide do najzwyklejszej, najblizszej przychodni i mówie ze przyszlam
                na zastrzyk prywatnie, place 13 zł i mi robia. Komus bym zrobila ale sobie nie.
                • miss30 Re: Edytka45 18.05.07, 16:38
                  Ja też mam cykle do 28 dni, miałam nadzieję, że ostatnio do 15dc ten pęcherzyk
                  sam pęknie, ale niestety nie. Gin powiedział, że jest jeszcze szansa, ale ja
                  wiedziałam, że już nic z tego. W zasadzie zgodziłam się na zastrzyk żeby nie
                  mieć torbiela. Myslę, że w 15dc to już byłam w II fazie cyklu.
                  Dobry pomysł z tym zastrzykiem, faktycznie przecież mogę iść do przychodzi i
                  poprosić o zastrzyk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka