Dodaj do ulubionych

Do Miss - a jednak pękły ;-)

28.06.07, 15:56
Wróciłam właśnie od mojego gin i wyobraź sobie,że pękły obydwa pęcherzyki!!
Bez Pregnylu. Wszystko ok - endometrium ładne i nic tylko czekać! W ogóle
się nie nakręcam (może troche) i śmieszne jest to, że zaczynam się bać jakby
wyszło! Ja chyba z tego wszystkiego nie jestem normalna!A jednak dobrze
czułam, że przyczyną niepękania jest jednak Prolaktyna. Miałam wysoką w marcu
ale brałam przez 2 tyg Bromek (pół tab) potem zrobiłam badanie krwi i mój
endokrynolog powiedział, że mogę odstawić bo Prolaktyna ok. Potem w maju
znowu cholernie mnie piersi bolały i sama z siebie zaczęłam brać Bromek - tym
razem 1 tab - brałam go od końca maja do teraz i chyba spadła - bo aż 2 pękły!
A jak wyjdą bliźniaki wink Przy mojej nadczynnosci i chudości to będzie się
działo (jak w ogóle będzie się działo wink))))))
Obserwuj wątek
    • miss30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 28.06.07, 16:56
      Cieszę się razem z Tobą, jak byś na mnie teraz spojrzała to widziałabyś, że się
      uśmiecham. Czyli faktycznie ta wredna prolaktyna trochę miesza. Jak dobrze
      zrozumiałam przytulanko było i to w dobrym momencie? A jak śluz i inne objawy,
      czułaś że pękały pęcherzyki? Teraz tylko wyczekiwanie i teścik (za który
      oczywiście trzymam bardzo mocno kciuki).

Ja się nie łudzę, u mnie chyba pękł wczoraj, bo tak trochę brzusio mnie
      pobolewał. Ale nie czułam śluzu (w zeszłym m-cu pływałam w nim a teraz
      suchutko). Dzisiaj powinnam iść do gina na sprawdzenie, ale chyba zdezerteruję,
      jakoś nie wierzę w sukces, zaczyna ogarniać mnie takie otępienie i niemoc.
      • edytka45 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 28.06.07, 18:28
        Czułam we wtorek - tak ciut mnie pobolewal i juz myslalam ze te wredne torbiele
        mi sie robia! Tym razem ze staraniami chyba trafilismy - oby wink) Bo poprzednie
        miesiace to porazka!Sluz byl idealny - sama woda - serio!A teraz nie wiem czy z
        wrazenia czy wymyslam czuje ze podbrzusze jest tkliwe wink
        A ty idz do gin bo jak się wątpi to wychodzi!
        • miss30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 29.06.07, 00:17
          To teraz trzymam kciuki. Powinno coś z tego być.

Ja u gina nie byłam i nie pójdę do następnej @. Mam dosyć, powolutku luzuję,
          muszę tylko nauczyć się jakoś to wszystko spokojnie znosić. Chcę imprezować,
          bawić się na tyle na ile będę mogła zapomnieć o tej pogoni.
          • tymonka30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 30.06.07, 08:29
            Brawo Miss!
            Edytka no no no, może coś z tego będzie...
            Pozdrawiam obie.
            • edytka45 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 30.06.07, 09:43
              Tymonka o ile dobrze pamietam tez brałas Clo w tym cyklu i co?? Urosły?
              • miss30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 30.06.07, 13:47
                No właśnie tymonka a co u Ciebie? Kiedy testujesz, jak pęcherzyki?
                • tymonka30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 30.06.07, 14:33
                  Słabo rosną, widocznie dawka za mała, w 15 dc po 11-12 mm na obu jajnikach, nie
                  będę już szła na USG, nie będę się też oczywiście zabezpieczać, endo
                  prawidłowe, kto wie czy nagle nie podrosną jeszcze, choć ból związany z
                  rośnięciem minął już no ale wiadomo, że tu nigdy nic nie wiadomo wink Jeśli
                  dostanę jednak @ to wezmę następnym razem 2 tabletki clo dziennie. A dziś
                  impreza i za kołnierz nie będę wylewać,... tak bardzo bym chciała ale niestety
                  muszę jeszcze powalczyć.
                  • miss30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 30.06.07, 15:13
                    A nóż widelec łyżka się zdarzy, może jeszcze podrosną, przecież ty masz długie
                    cykle.

Jak myślicie dziewczyny brać jeszcze w następnym cyklu Clo (powiedziałam sobie,
                    że do 3 razy sztuka a potem badania, ale łamię się)?

Ja też chcę iść dzisiaj na imprezkę, też bym za kołnierz nie wylewała (dosyć tej
                    abstynencji), ale będę jak kołek w domu siedzieć. Chyba kupię sobie butelkę,
                    albo dwie wina czerwonego i się sama ubzdryngolę (m. nie ma w domu do jutra).
                    • edytka45 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 30.06.07, 18:20
                      Ach Miss szkoda że Ty bliżej mnie nie mieszkasz ;-( razem byśmy te wina
                      obaliły!! Ale może kiedyś..... Ja też samotny wieczór dzisiaj mam i
                      wypożyczyłam sobie filmy DVD wink
                      • miss30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 30.06.07, 19:02
                        No właśnie obiecałam mojej córce, że wypożyczymy na wieczór bajkę i film, ale
                        jak zobaczyła, że na jedynce jest starsza pani i coś tam, to stwierdziła, że ona
                        chce to oglądać.
                        Może kiedyś faktycznie uda się te winka kiedyś razem wypić...
                        • wiosenka1 pęcherzyki 30.06.07, 19:47
                          cześć dziewczyny
                          Edytka a ile Twoja prl wynosiła, pytam przez ciekawość?
                          O tak prl sporo miesza, mój zeszły cykl monitorowany, skok tempki w 17dc, a
                          pęcherzyki niedojrzałe, prl prawie 500 przy normie do 511, nastepna prl nawet
                          1500, a po obciążeniu MTC 2400, czyli jakby nadczynnośc spoczynkowa

2 tygodnie brałam castagnus, i dalej łykam i wynik popołudniowy bardzo ładny
                          390, w innym labie przy normie do 640

i ten cykl monitorowałam i zaskoczenie olbrzymie, cykle mam z reguły 27-
                          29dniowe, skok tempki w 17dc, a tu skoku jeszcze nie ma, dziś 21dc, monitoring
                          wygląda nastepujaco: 13dc-8mm, 16dc-8mm, uznałam klęskę totalną, 18dc-11mm,
                          20dc-19x13, gin był w szoku

niemozliwe ale zdarza się, w poniedziałek kolejne usg, oby teraz pękł

a do tej pory dwie ciąże, przy pierwszych cyklach, ale byc może że akurat
                          wstrzeliłam sie w dobre momenty

powodzenia
                          • tymonka30 Re: pęcherzyki 01.07.07, 09:20
                            No patrz! Ale mi się podoba ten Twój cykl wink
                            Patrząc na mój obecny widzę, że nic straconego.

Miss jak uważasz, wiesz że ja zaszłam w 7-8 cyklu z clo dopiero.

• wiosenka1 Re: pęcherzyki 01.07.07, 12:10
                              Tymonka dlatego warto monitorowac, chyba ze masz juz dość.
                              Powodzonka.
                              • tymonka30 Re: pęcherzyki 01.07.07, 18:06
                                Wiosenka ja już nie pójdę na USG ale nie uważam tego cyklu za stracony do
                                końca, bedę po prostu działać ale bez USG, bo mnie ono dołuje... nie biorę też
                                duph., żeby sobie nie zablokować ew. późniejszej owu.
                          • edytka45 Re: pęcherzyki 01.07.07, 14:48
                            W marcu miałam 34 ng/ml (norma do 25) potem tylko przez 2 tygodnie brałam
                            Parloder pol tab dziennie i spadła do 13! A wynik z 1.06 to 36,8 ng/ml ale cały
                            czas od tego czasu ( czyli od 1.06)jem 1 tab. Ty masz w innych jednostkach
                            podane wiec trzeba przeliczyc. Ja u siebie poznaje wysoki poziom bo strasznie -
                            okropnie bolących piersiach! Jestem szczupła a biust mam pokaźny i jak mam
                            wysoką prolaktynę to moje piersi przypominają twarde kamienie!Jak zdejmowałam
                            stanik to dochodziło do tego,że paru kroków zrobić nie mogłam tak bolały! A ja
                            myślałam,że to może objaw ciąży wink)A teraz zero bólu! Nic.Cud! Czytałam że
                            badanie poziomu prolaktyny po obciążeniu nie ma żadnego sensu i to żaden dowód
                            naukowy.
    • miss30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 01.07.07, 16:47
      A mi się już wszystko p..przy. Dzisiaj 18dc a ja mam już plamienia. Zawsze
      miałam najwyżej 7 dni przed @ a teraz już 10 dni. Poza tym biorę duph. i nic z
      tego, plamienia wystąpiło (zawsze pomagał, przytrzymywał tą II fazę). Strasznie
      bolą mnie jajniki, no i to guzikowate plamienie. Dziewczyny o czym plamienia tak
      wcześnie mogą jeszcze świadczyć (prócz niewydolności ciałka żółtego), torbiel
      czy co?
      • tymonka30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 01.07.07, 18:07
        Jakieś 5/6 dni po owu to implantacja zarodka. Ale ja wiem...?
        • miss30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 01.07.07, 18:39
          Tymonka to raczej nie to, u mnie dzisiaj (jeżeli pękł pęcherzyk), to jest
          dopiero 4 dni po owu, także raczej za wcześnie. Może jednak torbiel? Kurczę
          chyba jutro pójdę do tego mojego gina. Już dzisiaj wcięłam 2 tabs Duph i
          zamierzam jeszcze 1. Nie nakręcam się, bo ja przed @ mam takie plamienia, tylko,
          że dlaczego teraz tak wcześnie?
          • tymonka30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 02.07.07, 09:29
            Miss i co z tym plamieniem - idziesz do gina?
            • miss30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 02.07.07, 11:49
              Postanowiłam: idę do gina. Przed chwilą sprawdzałam (palce wkładam do środka) i
              na palcach nie ma tego plamienia (by były takie brązowe upławy), natomiast jest
              śluz, dużo go, tylko że taki żółty i kleisty, taki jak jest w II fazie cyklu,
              który czopuje ujście do kanału szyjki macicy. Jajniki mnie bolą, nie wiem ale
              chyba jednak zrobiła mi się torbiel po tym ostatnim razie (a przecież wzięłam
              Pregnyl). Odezwę się wieczorem po wizycie.
              • tymonka30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 02.07.07, 13:00
                Do wieczora. Mam nadzieję, że to jednak nie będzie torbiel.
                • miss30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 02.07.07, 19:16
                  Na szczęście nie jest to torbiel. Pęcherzyk pękł (nie wiadomo kiedy, bo nie
                  byłam w czwartek na USG, ale mi się wydaje, że w środę, bo czułam ból prawego
                  jajnika). Śluzówka dzisiaj już była sucha (nie było widać plamienia), ale był
                  ślad po plamieniu (w sumie dobrze, bo myślałam, że on może pomyśleć, że
                  demonizuję). Mam dużo krwi w zatoce Douglasa, na pytanie co to może oznaczać
                  powiedział, że ciążę. Śluzówka ładna 1,4 cm. Powiedział, że mogą być to
                  plamienia implantacyjne (hhhhmmm). Ale ja się nie nakręcam, bo jak zwykle okaże
                  się, że wszystko było, tylko efektu brak. A gini są w sumie też po to żeby
                  uspokoić i myślę, że on to po prostu zrobił: uspokoił mnie i tyle. Kończę, bo
                  wielkie burzysko się zbliża. Aha mam brać 3 tab Duph dziennie.
                  • edytka45 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 02.07.07, 20:18
                    A nie mówiłam wink))))))))))))))))))))))))))))) A nie chciałaś iść! U mnie też
                    burza!
                    • miss30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 02.07.07, 20:34
                      U mnie już prawie po burzy, moge wreszcie włączyć kompa i napisać coś więcej.
                      Edytka, ale mnie martwi taka duża ilość krwi w zatoce (4cm x 2cm), mam jakoś
                      rozepchany brzuch i dlatego też myślałam, że to może być torbiel, ale nie. Skąd
                      tam tyle krwi? Ja po ostatnim cyklu z Clo gdzie miałam 2 pęcherzyki i owu była z
                      2 pęcherzyków nie miałam tam tyle krwi. Nadal same znaki zapytania. Nic czekam,
                      ale nie nakręcam się. Oby tylko skończyło się to pozytywnie.
                      A co u Ciebie, masz jakieś objawy?
                      • edytka45 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 02.07.07, 20:41
                        Z objawów - caly czas mnie boli w dole brzucha - dziwne!!! Ale to taki lekki
                        ból. I jem i jem i jem !!!Piersi nic!Cera ładna!I tak sobie czekam na cud po
                        raz drugi! I boję się że go nie będzie skoro pierwszy cud taki super to chyba
                        za duzo tego szczescia by mi przybylo.
                        • miss30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 02.07.07, 20:45
                          No to można powiedzieć, że będziemy testować razem. Kiedy testujesz i czym beta,
                          czy sikaniec?
                          • edytka45 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 02.07.07, 20:50
                            w pierwszej ciązy zadnej Bety nie robiłam a zrobiłam test po 3 dniach po
                            spodziewanej @ i wyszly od razu 2 krechy!! A teraz nie wiem ale na 100% nie
                            zrobie wcześniej niż w 30 dc !! Chyba ze nie doczekam tego 30dc ;-(
                            • tymonka30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 02.07.07, 21:14
                              Jaaa no bosko by było jakbyście obie !!!!!! Ale byłby numer !!!!!! big_grinDDD
                              To ile mi tego czekania jeszcze zostało ??????
                              • edytka45 Do Tymonki 02.07.07, 21:22
                                Bosko będzie jak nam 3 się uda wink)) Nie wiem nawet ktory dzien cyklu dzisiaj
                                mam!
                                • tymonka30 Re: Do Tymonki 03.07.07, 08:25
                                  Dzięki Edytka smile, będę zadowolona jak Was dogonię w przyszłym cyklu, bo w tym
                                  to raczej nici. Wiadomo, że nadzieja jest zawsze ale spójrzmy prawdzie w oczy wink
                              • miss30 Re: Do Miss - a jednak pękły ;-) 02.07.07, 21:25
                                Ja do następnego poniedziałku, o ile wcześniej nie dostanę @ (dzisiaj 19dc).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka