Dodaj do ulubionych

Prolaktyna a seks

09.10.03, 10:01
Mam pytanie do dziewczyn które mają pdwyższony poziom prolaktyny. Czytałam
gdzieś w internecie że przy podwyższonej prolaktynie zmniejsza się libido. I
chcę się zapytać czy wy tez nie macie ochoty na seks? Bo ja tak właśnie mam
i szkoda mi męża bo on jak chyba każdy facet chciałby częściej niż raz w
miesiącu i głupio mi że ciągle mówie nie. Napiszcie prosze czy to się
zmieniło kiedy zaczęłuście przyjmować leki bo naprawdę jest mi z tym ciężko.
Asia
Obserwuj wątek
    • mamagabi Re: Prolaktyna a seks 09.10.03, 10:27
      To jeszcze ja mam doWas jeszcze jedno pytanie, w ubiegłym roku zaszłam w ciąże
      chociaż prawdopodobnie miałam podwyższony poziom prolaktyny. Pisze
      prawdopodobnie, bo miałam mlekotok, ala lekarz powiedział że z badaniami
      poczekamy 3 cykle to może samo się unormuje, i właśnie wtedy zaszłam w
      ciążę.Lekarz powiedział że skoro jestem w ciąży to wszystkojest w porządku i
      nie zlecił badań ani nie dał leków .ciąże poroniłam w 11 tygodniu i tak się
      zastanawiam czy miał racje nie zlecając badań bo czytałam na forum że
      dziewczyny które leczyły się z powodu wysokiego poziomu prolaktyny, gdy zaszły
      w ciąże to przyjmowały jakieś leki . Wiem że to już nic nie zmieni, ale
      chciałabym wiedzieć na przyszłość. Pozdrawiam
      Asia
      • Gość: gosia73 Re: Prolaktyna a seks IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 10:32
        Ja miałam podwyższoną prolaktynę, walczyłam z tym 8 lat, miałam cały czas
        mlekotok. Niestety naturalnie nie udało mi się zajśc w ciążę. Dopiero
        unormowanie prolaktyny a potem stymulacje i wreszcie in vitro przyniosły efekt.
        Jeśli chodzi o libido to u mnie był z tym mały problem.
        Pozdrawiam
        • mamagabi Re: Prolaktyna a seks 09.10.03, 10:55
          Ciesze się że ci się udało. Ja mam 5,5 letnią córeczke, a teraz staramy się o
          drugie dzieciątko już trzy lata.
          • Gość: mika Re: Prolaktyna a seks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 11:01
            Nie ukrywam mamogabi, że pocieszyła mnie twoja wypowiedź. Też mam podwyższony
            poziom prolaktyny, a mimo to wierzę, że mi się uda, Co do ochoty na seksowanie,
            to chyba nie ma na to wpływu, bo mąż nie narzeka.
            • enter14 Re: Prolaktyna a seks 09.10.03, 15:02
              Witam! Mamagabi, ja też w poprzedniej ciąży miałam wysoka prolaktynę i też
              mialam poronienie w 10 tygodniu. Obecnie jestem w 12 tygodniu ciąży i do końca
              tego tygodnia przyjmuje leki na obniżenie prolaktyny, ponieważ jej wysoki
              poziom może doprowadzić do poronienia. Przyjmuje bromergon. Jeśli zaś chodzi o
              ochotę to wszystko jest okiwink)Gorąco pozdrawiamwink)
              • mamagabi Re: Prolaktyna a seks 09.10.03, 15:49
                Dzięki tego się właśnie obawiałam. Żałuje tylko że rok temu nie miałam
                internetu to może wtedy moja córcia miała by już rodzeństwo.Wierze jednak że
                jeszcze będe miała szanse i będe już mądrzejsza a jak będe miała wątpliwości
                to zawsze mogę zapytać się Was dziewczyny i mi pomożecie. Dzięki.
                Asia
              • Gość: ewek Re: Prolaktyna a seks IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.03, 19:25
                Wysoki poziom prolaktyny tzn jaki? Moja kolezanka ma 32 ng/ml (norma do 27 w
                fazie folikularnej) i zamartwia się z tego powodu. Wcześniej miała troszke
                wyzszy, brała dostinex, niestety lek został wycofany a bromergonu nie toleruje
                (straszne wymioty, bóle głowy)
                • femalespirit Re: Prolaktyna a seks do ewek 09.10.03, 21:07
                  Dostinex jest juz dostepny, wlasnie ma byc w najblizszych dniach dostawa do
                  hurtowni. Polecam go, jest bardzo dobry, zero skutkow ubocznych. A prolaktyna
                  Twojej kolezanki jest za wysoka jesli chce zajsc w ciaze. Do zajscia w ciaze
                  idealne sa stany srednie normy.
                  • Gość: śnieżka Re: Prolaktyna a seks do ewek IP: *.smlw.pl / *.smlw.pl 10.10.03, 17:29
                    Dzięki za informację o innym leku niż bromergon. Ja mam niestety za wysoki
                    poziom prolaktyny ponad 52 i też nie mogę zajść. Co prawda nic mi się nie
                    działo po bromegornie, ale dobrze wiedzieć, że jest coś innego, może nawet
                    lepszego. POzdrawiam!
    • femalespirit Re: Prolaktyna a seks 09.10.03, 21:09
      U mnie prolaktyna nie miala zadnego wplywu na libido, ale slyszalam od
      znajomych, ze moze miec. Mysle, ze w Twoim przypadku to moze byc tez stres - w
      koncu staramy sie, nie wychodzi, odechciewa sie wszystkiego... Trzymaj sie i
      powodzenia smile
    • mamagabi Re: Prolaktyna a seks 10.10.03, 07:19
      Dziewczyny dzięki jeszcze raz. Co do mojego poziomu prolaktyny to niewiem jaki
      jest wysoki bo jeszcze nie robiłam badań,ale od 1,5 roku mam mlekotok, taką
      diagnoze postawił mój lekarz. Na początku powiedział żebym poczekała 3 cykle
      to może wszystko się unormuje, potem zaszłam w ciąże więc uznał że wszystko
      jest w porządku, potem poroniłam i wtedy powiedział że po poronieniu to nawet
      pół roku mogę mieć mlekotok.Teraz od kilku miesięcy mieszkam w Krakowie i
      musze tutaj poszukać lekarza. Niestety nie znam tutaj za wiele osób i nie mam
      się kogo zapytać kto jest godny polecenia.
      Pozdrawiam Asia
      • Gość: Gandulek Re: Prolaktyna a seks IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 09:28
        Cześć,moja prolaktyna w 1 fazie cyklu wynosi 37.3 norma 25.0
        nie jest to dużo podwyższona ,ale na tyle,że w ciązy nie jestem,brałam
        bromergon
        ale żle się po nim czułam,chciałam zapytać ile kosztuje ten DOSTINEX?
        • femalespirit Re: Prolaktyna a seks 11.10.03, 12:32
          Dostinex jest dosc drogi, 2 tabletki ok. 100 zl, 8 tabletek ok. 350 zl, ale
          bierze sie go raz w tygodniu (przy nieduzym podwyzszeniu prolaktyny moze nawet
          i po pol tabletki tygodniowo). Jest bardzo skuteczny, kiedys go juz bralam z
          duzo wieksza hiperprolaktynemia i zbil mi ja do naprawde niskich wartosci.
          • Gość: zibi Re: Prolaktyna a seks IP: *.piasta.pl 11.10.03, 12:37
            Dziewczynay a jakie są objawy podwyąszonek prolaktyny? Lekarz mi zlecił jej
            zbadać ale może powinnam?jak tak to w którym dniu cylku?
            • Gość: zibi Re: Prolaktyna a seks IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 12:38
              Oczywiście podwyższonej. Zwykla literówka.
              • Gość: mika Re: Prolaktyna a seks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 13:22
                Ja również mam podwyższoną prolaktynę, ale dopiero gdy się o tym dowiedziałam,
                zaczęłam patrzeć na objawy- może to autosugestia. U mnie to ciągłe, choć nie
                bardzo dokuczliwe bóle głowy i okropna bolesność piersi pojawiająca się tuż po
                owulacji. Poza tym pojawia się też (na szczęście nie u mnie) wyciek mleczny z
                piersi. Także niekiedy obrzmienia okolic twarzy, rąk i stóp. Wiele z tych
                objawów pojawia się "normalnie" przed miesiączką nawet przy dobrej prolaktynie,
                więc nie muszą od razu świadczyć o jej podwyższeniu. Mnie w pierwszej
                kolejności lekarz spytał czy mam wycieki z piersi. To tyle co wiem na ten temat
          • weibe Re: Dostinex 24.10.03, 22:05
            Wiecie coś o Dostinexie?
            Miał być w pazdzierniku, a nigdzie nie ma...
            czekam jak na zbawienie (bromergonu nie toleruję).
            Błagam o wieści !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka