anusia_2214 02.09.08, 10:38 Mam PCO.zgodnie z zaleceniem lekarza brałam duphaston od 17dc do 23,jest 8 dni po odstawieniu i nadal nie ma @.Nigdy wcześniej nie brałam tych tabletek,czy tak własnie jest na początku?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka59 Re: @ po duphastonie 02.09.08, 14:30 Różnie przychodzi @.Ja biorę przez 10dni od 16do 25 i wtedy @ mam od 2do 7dni od od ostatniej tabletki.Dodam że ja biorę 3razy dziennie po 1tabl. Odpowiedz Link Zgłoś
kotikotek Re: @ po duphastonie 02.09.08, 14:32 ja dostałam @ tydzień po odstawieniu duphastona Odpowiedz Link Zgłoś
mysiunia77 Re: @ po duphastonie 02.09.08, 20:01 Anusia a ja biorę od 15 do 25 dc Duphaston po jednej dziennie . I dostaje zawsze 28 dnia cyklu mam na wyregulowanie .Teraz będę brała 4 cykl. Miałam niski progesteron .Ale cykle dalej są bezowulacyjne .Przedtem brałam Luteinę dopochwowo 1 dziennie i @ dostawałam na 20 -21 dc taw więc mi Luteina niepomagała w wyregulowaniu,ale wiem ze niektórym pomaga .Tak więc może tobie bardziej by pomogła .Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: @ po duphastonie 03.09.08, 12:48 Ale duphaston raczej ci na owu nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
mysiunia77 Re: @ po duphastonie 03.09.08, 19:55 Wiem,wiem. Mam monitorowany teraz 3 cykl.I od następnego cyklu najprawdopodobniej będę na Clo tak więc zobaczymy. A duphaston jest u mnie na wyregulowanie i pomoc w podtrzymaniu jakby się nam udało.Ponieważ u mnie miesiączka przychodziła przeważnie za szybko.Tylko miałam i Luteine która mi przyspieszała @.A teraz z Duphastonem jest OK.( odczuwam jakby coś zaczeło się dziać z moimi jajnikami i zaczeły pracować) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiunia77 Re: @ po duphastonie 03.09.08, 20:07 Czy jest to możliwe ,aby jajniki zaczeły lepiej pracować po Duphastonie?.Bo ja dużą różnicę odczuwam.Pomimo to na monitoringu niema dominującego pęcherzyka cały czas I mam jeszcze jedno pytanie .Mam podwyższony testosteron i najprawdopodobniej to właśnie on chamuje mi owulacje.Czy Clo jest w stanie pomóc w owulacji ??? Odpowiedz Link Zgłoś