Dodaj do ulubionych

3 pęcherzyki dominujące po CLO????

IP: *.uwoj.krakow.pl 16.10.03, 07:34
Czy to, ze są w sumie trzy pęcherzyki o wielkosci 18 mm, 18 mm i 16 mm
oznacza w razie zapłodnienia ciążę bliźniaczą??? Czy moze byc tak, ze pęknie
tylko jeden?Jeśli będą pękać po kolei, w pewnych odstępach czasu to i tak
wszystkie mogą byc zapłodnione?? Nie mogę znaleźć odpowiedzi na te pytania a
troszke mnie to gnębi. Dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • valkiria11 Re: 3 pęcherzyki dominujące po CLO???? 16.10.03, 22:09
      czesc!!ja dzis bylam na monitoringu i mam pęcherzyk dominujacy 13mm ale to
      jest dopiero 12 d.c w niedziele ide znow a owulacja powinna byc ok.18 d.c a
      ty w jakim dniu mialas robiony monitoring ze sa az trzy pęcherzyki???????
      • Gość: elka 52 Re: 3 pęcherzyki dominujące po CLO???? IP: *.uwoj.krakow.pl 17.10.03, 09:44
        W 15 dniu miałąm juz trzy. Ale jak się pytałam lekarki to mówiła, ze nie
        wszystkie pewnie pękną, ze sie wchłoną te bez komórek. Ja nie wiem jak to
        będzie. Dzis znowu ide na usg więc zobacze co tam sie działo. A w 11 dniu
        miałam 1 pęcherzyk 11 mm.
        • Gość: Gosia Re: 3 pęcherzyki dominujące po CLO???? IP: 195.245.213.* 17.10.03, 10:05
          Przy stymulacji możliwe jest pojawienie się więcej pęcherzyków. Powinnaś się
          cięszyć, ta ilość zwiększa Twoje szanse na szczęśliwe zapłodnienie. Może być
          oczywiście tak, że nie pękną wszystkie, ale też może się zdarzyć, że np. 2
          pęcherzyki zostaną zapłodnione i powstanie ciąża bliźniacza - pewnie lekarz
          uprzedzał Cię o takiej możliwości. Najcześciej ludzie, którzy leczą niepłodność
          właśnie mają cudne bliźniaki (dwujajowe). Trzy pęcherzyki nie gwarantują jednak
          ciąży bliźniaczej, może być tylko jeden dzidziuś. W każdym razie życzę
          powodzenia.
          • Gość: elka52 Re: 3 pęcherzyki dominujące po CLO???? IP: *.uwoj.krakow.pl 17.10.03, 14:13
            Wielkie dzięki za odpowiedź. Oczywiscie lekarka od samego początku mi mówiła,
            ze trzeba brać pod uwagę ciążę bliźniacząsmile I mówiła, ze bardzo dobrze ze są
            pęcherzyki. Wczoraj pracowalismy z mężem nad dzidzią a dzis 17 dzień cyklu i
            ide na usg. Ciekawe co się dzieje z tymi pęcherzykami.Również życze powodzenia
            i cierpliwości.
            • Gość: Gosia Re: 3 pęcherzyki dominujące po CLO???? IP: 195.245.213.* 17.10.03, 14:16
              Trzymam kciuki!!!
    • wika333 Re: 3 pęcherzyki dominujące po CLO???? 17.10.03, 10:34
      czesc , ja mam ten sam problem ,trzy tygodnie temu miałm trzy dominujace
      pęcherzyki (po 23,24mm) i samam jestem ciekawa co z tego wyjdzie . Test wyszedł
      pozytywny , wiec chyba cozs ztego wyszło ..pytanie tylko w jakiej liczbie :-
      ))) pozdrawiam i czekam na wieści od Ciebie.
      • Gość: sania Re: 3 pęcherzyki dominujące po CLO???? IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 12:20
        Wika, jeśli można, to w którym dniu cyklu najlepiej stosunkować się po CLO?
        Lekarz nie zalecił żadnej wstrzemięźliwości ani konkretnych dat - może masz
        jakiś patent albo przestrogę?
        Dzięki i pozdrawiam.
        • wika333 Re: 3 pęcherzyki dominujące po CLO???? 17.10.03, 12:26
          Saniu , nie wiem jak miałas dawkowany Clo , ja miałam go brać od 2 do 4 dnia
          (po dwie tabletki -> wczesniej brałam po jednej i nie było efektu). Miałam
          monitorowany cykl w 10 dniu i lekarz stwierdził ,ze najlepszym momemntem do
          współżycia będzie 13 i 14 dzień cyklu ( na maxa). Nigdy nie zalecał nam
          wstrzemięźliwości (pytałam o to). POwodzeniasmile))
          • Gość: sania Re: 3 pęcherzyki dominujące po CLO???? IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 12:31
            No taaak nie takie to wszystko prościutkie - ja będę brała CLO po raz pierwszy
            (5-9 d.c.)po 1 tabl. bez monitoringu - jedynie z mierzeniem temp. - no i jak to
            wszystko ugryźć?
            • wika333 Re: 3 pęcherzyki dominujące po CLO???? 17.10.03, 12:33
              Sania ..wyluzuj się , ale spróbuj sie z lekarzem umówić na 13 dzień cyklu ,zeby
              srawdzic czy coś urosło, wtedy bedziesz dokładnie wiedziała na jakim jesteś
              etapie. . Na pewno będzie sukcessmile)
              • Gość: sania Re: 3 pęcherzyki dominujące po CLO???? IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 12:47
                Z tym wyluzowaniem to oczywiście masz rację smile
                Zobaczymy co z resztą - dzięki za wsparcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka