dot10 12.11.08, 22:45 Czy któraś z Was miała torbiel na jajniku i udałą się ją farmakologicznie(przy pomocy tabletek antykoncepcyjnych) wyleczyć? Jak długo to trwało w waszym przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sasanka.1 Re: udane leczenie torbieli 13.11.08, 03:36 ja mialam rok temu duze jajko i w ciagu dwoch tygodni rozbil sie sam Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: udane leczenie torbieli 13.11.08, 14:12 U mnie lekarz wykrył torbiel 6cm na 5cm na poczatku lipca,leczyłam ja Provera i luteina.Wchłoneła sie dopiero miesiac temu.Wczoraj miałam zaczać pierwszy monitoring owulacji,a okazało się,ze znowu mam torbiel na tym samym jajniku 6cm na 4,5cm,jestem załamana bo prawdopdobnie nie mam owu,a póki mam torbiel gin nie przepisze mi nic wspomagajacego owu.I znowu 4miesiace w plecy Odpowiedz Link Zgłoś
dot10 Re: udane leczenie torbieli 13.11.08, 14:42 Czy jeszcze któraś ma podobne doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
terazzielarka Re: udane leczenie torbieli 13.11.08, 18:16 jestem szczęściarą bo właśnie wyszłam od lekarza - ginekologa, (miałam na poprzedniej wizycie endometriozę czekoladową wielkości 4 cm na lewym jajniku i 1 cm na prawym no i dzisiaj szłam aby zapisać się na laparotomię, od ostatniej wizyty minął miesiąc i byłam załamana bo już miałam przed oczami wizję stołu operacyjnego ale weszłam na jakieś forum o endometriozie i pisali o ZIOŁACH, spróbowałam, piłam zioła 3xdziennie, zaczęłam pić pierwszego dnia okresu i był dłuższy o 3 dni i bardzo obfity ale nie mam już torbieli), jest czysto, nie mam nic w jajnikach, cud polecam zioła ojca KLIMUSZKO, rewelacja, lekarzowi spadły okulary (mieszanka ziół na zrosty, torbiele, skrzepy) Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: udane leczenie torbieli 13.11.08, 20:18 ja mam na przemian raz lewy raz prawy jajnik , przez to nie mogę rozpocząć stymulacji do in vitro. Leczono mnie zwykłą proverą, po 20 dniach się wchłonęło tyle że dzisiaj 40 dc i okresu nie ma ... więc nie wiem o co chodzi z tym lekiem.Jutro mam wizitę dowiem się co dalej - ale wiem że zmieniam klinikę - idę do NOVUM. Odpowiedz Link Zgłoś
misiekxx Re: udane leczenie torbieli 14.11.08, 10:51 Miałam dużą torbiel - ginekolog przez 3 cykle kazał łykać cilest potem kontrolne usg i okazało się że po torbieli nie ma śladu))))) teraz jestem 2 cykl po odstawieniu tych tabletek i jutro gwałcę mężusia)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
allure10 Re: udane leczenie torbieli 14.11.08, 12:04 misiekxx a jaka to była torbiel? Odpowiedz Link Zgłoś
lady_iris Re: udane leczenie torbieli 14.11.08, 12:57 Ja właśnie uporałam się z torbielą 6cm x 4 cm. Nie zareagowała na duphaston, ale po miesiącu brania pigulek (Diane 35) nie został po niej ślad. Życzę, żeby Twoja równie szybko zniknęła. Odpowiedz Link Zgłoś
dot10 Re: udane leczenie torbieli 14.11.08, 21:39 Której z Was udało sie jeszcze wyleczyć hormonami torbiel? Odpowiedz Link Zgłoś
agazlublina Re: udane leczenie torbieli 15.11.08, 22:44 ja miałam dwukrotnie torbielki lutealne i wiedziałam że jak nie zginą czeka mnie laparoskopia na szczęście udało ich się pozbyć ,brałam przez 2-3 cykle tabletki anykoncepcyjne Odpowiedz Link Zgłoś
dot10 Re: udane leczenie torbieli 16.11.08, 22:23 Mam nadzieję, że moja torbiel też się wchłonie pod wpływem leków... Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: udane leczenie torbieli 17.11.08, 07:29 Ja już pokonam kilka razy tobiele-2razy 6cm 2razy 4cm u mnie pomógł progesteron czyli duphaston i luteina lub luteina i kaprogest. Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: udane leczenie torbieli 17.11.08, 11:19 U mnie pierwsza torbiel gin wykrył w lipcu,wchłoneła sie dopiero pod koniec pazdziernika.brałam Provere,a póżniej luteine.3 dni temu gin wykrył nastepna torbiel tym razem dwukomorową.Biore ponownie Provere,a do tego na własna reke pije ziółka O.Klimuszki.Gdy torbiel sama sie nie wchłonie czeka mnie laparotomia...ktorej panicznie sie boje,podczas ktorej moga mi wyciąć cały jajnik,a wiec modle sie o cud... Odpowiedz Link Zgłoś
edyta2881 Re: udane leczenie torbieli 17.11.08, 18:20 Mnie się nie udało i wylądowałam na stole operacyjnym okazało się że mam potworniaka 8x8 Odpowiedz Link Zgłoś
lenkau Re: udane leczenie torbieli 17.11.08, 22:18 We wrześniu wykryto u mnie torbiel (też dwukomorową)brałam Duphaston przez 2 miesiące, przez miesiąc piłam zioła na drugą fazę cyklu (zwiększające poziom progesteronu)a od tego cyklu (przez dwa tygodnie mieszankę ziołową nr 3).Dzisiaj byłam u gina i po torbieli nie ma śladu.A malutka nie była 4 cm na 2,5 cm Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek80j Re: udane leczenie torbieli 09.12.08, 21:50 Mam torbiel czekoladową na lewym jajnku 4cm,jeden lekarz(poznań)zalecił laparoskopie,drugi(invimed w-wa)stwierdił że lepiej się wstrzymać z laparoskopią.Bedziemy podchodzić do in vitro ze wzgledu na meza,czy poddalybyście się laparoskpi bez leczenia farmakologiczego? Odpowiedz Link Zgłoś