Gość: agata30 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 13:06 Czy maz-partner krorejs z was, badz uczestnik forum plci meskiej mial zylaki powrozka i po operacji usuniecia nastapila poprawa plodnosci? Agata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agata30 Re: Żylaki powrózka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 14:37 Nikt nie mial takiego problemu? Ciesze sie ze nikt nie musial przez to przechodzic i troszke mi zal, ze nie mam z kim tego omowic, ale bardziej sie ciesze. Zycze wszystkim rozowych bobaskow. Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOVE Re: Żylaki powrózka IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 00:32 Cześć Agatko. Jutro mąż idzie do androloga w celu wykluczenia min żylaków powrózka lub zapalenia prostaty i jeszcze czegoś innego -chyba najądrzy. Jutro postaram Ci się napisać co powiedział lekarz. Z tego co wiem zdiagnozowane żylaki leczy sie tylko operacyjnie, może zapytaj jeszcze dziewczyny na forum bajbusa www.bajbus.pl albo lekarza na www.baba.pl. Nie ty jedna masz takie problemy, głowa do góry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agata30 Re: Żylaki powrózka 21.01.02, 10:28 czesc! Moj kochany maz mial juz ta operacje, a poniewaz jadra sa w porzadku wiec powiedzieli nam ze trzeba czekac i sie poprawi. Musze zaznaczyc ze stwierdzono u niego azoospermie czyli kompletny brak plemnikow.Mam bardzo duze watpliwosci czy to sie poprawi ale chociaz nie wszystko stracone....ICSI ale koszt mnie przeraza. Zakupilam sobie ksiazke o andrologii i sie sama doksztalce bo od niektorych lekarzy trudno sie czegos dowiedziec, a chcialabym wiedziec jakie sa szanse. Zycze powodzenia i zeby wszystko bylo OK. Napisz jak z tymi zylakami. Pozdrowionka Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga71 Re: Żylaki powrózka IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.01.02, 10:28 Gość portalu: agata30 napisał(a): > Nikt nie mial takiego problemu? Ale jestes niecierpliwa! Wiele osob ma dostep do internetu tylko w pracy, wiec nie spodziewaj sie w weekend zalewu informacji. A teraz do rzeczy: moj maz mial te operacje i nie pomogla ona nic a nic. Wczesniej byla juz dyskusja na ten temat, kilka osob sie wypowiadalo. Z tego, co pamietam, nie bylo glosow od osob, ktorym ta operacja pomogla. Moje prywatne zdanie to to, ze sluzy ona glownie wyciaganiu pieniedzy od zdesperowanych pacjentow. > Zycze wszystkim rozowych bobaskow. Agata Dziekuje, mam nadzieje, ze we wrzesniu br. bede sie takim bobaskiem cieszyc (efekt ICSI ) Czego i Wam zycze. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
agata30 Re: Żylaki powrózka 21.01.02, 10:34 Dzieki, czytalam juz wszystkie posty na ten temat na roznych forach i rzeczywiscie nikt nie pisal ze mu pomoglo.....ale mialam nadzieje, ze moze jednak.Sadze ze u nas ICSI to jedyna nadzieja.Mozesz mi napisac jakie badania sa potrzebne oprocz oczywiscie hormonow i USG cylku i ktore z nich mozna wykonac duzo wczesniej przed ICSI. Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roza Re: Żylaki powrózka IP: 10.134.7.* 21.01.02, 20:23 Agato, ja żałuję, że zwlekaliśmy z ICSI, choć nie mogę mieć do siebie pretensji, bo nie wiedziałam, że to jedyna szansa.Łudziliśmy się, była operacja, ale nie dała sopdziewanych efektow. Owszem, pojawiło się trochę plemników, a wcześniej nie było ich wcale (też azoospermia) - co z tego, jak i tak to za mało nawet do klasycznego IVF. Straciliśmy ponad rok, a jak się ma 30 lat, to dużo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga71 Re: Badania do ICSI IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.01.02, 09:35 Niestety, tych badan jest cale multum i po prostu nie pamietam ich wszystkich, ani kiedy nalezy je wykonac. Na pewno, oprocz hormonow i usg - toksoplazmoza 9ale to nie za wczesnie, bo trzeba bedzie powtorzyc), badania genetyczne (do ICSI - w novum obowiazkowo - mozna zrobic wczesniej), badania ogolne u lekarza rodzinnego (mnie lekarka wyslala na rtg klatki piersiowej, zrobila ekg serca i musialam zrobic ogolne badania krwi i moczu,), ustalenie grupy krwi (jesli nie masz ustalonej), bakteriologia (stopien czystosci pochwy i posiewy0 i pewnie jeszcze cale mnostwo, o ktorych nie pamietam. Wiem, ze w niektorych klinikach pierwsza wizyta jest za darmo - moze warto sie przejsc/przejechac po to chocby, zeby sie dowiedziec o badania. W nOvum, o ile pamietam, pierwsza wizyta nie jest bezplatna, ale tam chyba robia najbardziej kompleksowe badania i na pewno warto sie wybrac - dostaniecie kartke z wypisanymi badaniami, a lekarz powie, ktore mozna zrobic juz teraz. powodzenia, aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata30 Re: Żylaki powrózka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.02, 19:27 Rozo! Czy twoj maz po operacji byl jeszcze leczony farmakologicznie?Czy poziom hormonow mial dobry? My jeszcze czekamy z roznych wzgledow,lekarz sugeruje czekanie chyba na cud. Sadze ze i tak skonczy sie ICSI (oby bylo w pozadku). Gdzie sie leczycie? W Novum? ICSI z punkcja? Jakbys mogla to odpisz. Pozdrowienia Agata Odpowiedz Link Zgłoś
1gust Re: Żylaki powrózka 14.12.13, 22:34 Mój mąż miał operacje na żylaki w lipcu 2013 początkowo miał około 0,5-2 mln/ml ,ruchliwość dużo ponizej normy. 4,5 msca po operacji ma teraz 11 mln/ml ,ruchliwosc w normie, niestety morfologia słaba 1,3 % prawidłowych. Póki co ciezko stwierdzic czy pomogla bo caly czas czekamy na cud. Odpowiedz Link Zgłoś