mili-ona
13.08.09, 17:17
Może ktoś ma doświadczenie w sprawie rozwodu z orzeczeniem o winie ?jakie trzeba mieć dowody ? Obecnie przygotowuje się do rozwodu i nie wiem jakie dowody mogą być brane pod uwagę. Mąż nie pije, pracuje , ale jest chorobliwie zazdrosny, ciągle mu się zdaje, że go zdradzam z kimś, stosuje różne groźby emocjonalne, zdarzyło się, że kilka razy użył przemocy fizycznej, ale ciężko to udowodnić bo świadkami były malutkie dzieci, a ja starałam się też za dużo nie rozpowiadać co się dzieje u nas w małżeństwie teraz już jestem zdecydowana na rozwód.ale on mnie straszy, że bez niego zdechnę z głodu i pod mostem będę mieszkać. Nie mam żadnych konkretnych dowodów na to jak on mnie traktuje. W dodatku mąż uważa, że to jak on mnie traktuje to jest moja wina. Nawet sugeruje, że rozwód będzie z mojej winy bo od dłuższego czasu nie sypiamy razem, bo po latach kłótni wyprowadziłam się ze wspólnej sypialni.On powiedział, że wykorzysta to przeciw mnie, że zaniedbuje obowiązki małżeńskie. Nie chce mi się w to wierzyć, że osoba krzywdzona może stać się winną. Najbardziej zależy mi na tym aby udowodnić winę męża, wiem,że to trudne, ale może ktoś mi coś doradzi w tym temacie.