Dodaj do ulubionych

Tunezja -Mahdia

IP: 195.61.131.* 02.05.02, 16:43
Czy ktos byl w tej miejscowosci? Wybieram sie we wrzesniu, hotel Melia El
Muradi Mahdia (5 gwiazdek wg. katalogu). bede wdzieczna za uwagi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolina Re: Tunezja -Mahdia IP: *.chello.pl 02.05.02, 17:38
      Byłam 2 lata temu w Monastirze, to niedaleko. Nie znam tego hotelu, choć często
      bywałam w tych okolicach. Nie jest to raczej miasto, trudno tam o jakieś sklepy
      czy restauracje, więc wybierz taki hotel żeby wszystko było na miejscu. Podczas
      mojego pobytu sporo tam było placów budowy nowych hoteli, ale nie wiem jak jest
      teraz. Poza tym Tunezja jest piękna i warto jechać. Pozdrawiam
    • Gość: pipi Re: Tunezja -Mahdia IP: 217.153.50.* 02.05.02, 18:42
      Tego hotelu osobiście nie znam, ale znam tą sieć hotelową - Melia. Super
      hotele, bardzo komfortowe, świetne jedzenie. Byłam w hotelu Melie El Mouradi
      Palm Marine w Port El Kantaoui i było świetnie. Osobiście polecałabym Ci
      bardziej właśnie miejscowość Port El Kantaoui lub Sousse niz Mahdia, która jest
      mniejszą i mniej ciekawą miejscowością. Polecam też 2 dniową wycieczkę na
      pustynię, obowiązkowo.
      Znam dość dobrze Tunezję, jeśli masz pytania chętnie odpowiem.
      Pozdrawiam
      • Gość: mikaa Re: Tunezja -Mahdia IP: 195.61.131.* 03.05.02, 09:30
        Dzieki pipi! Jade pierwszy raz do Tunezji i ciekawa jestem co np. mozna tam
        kupic interesujacego, czy mozna placic w euro czy trzeba wymienic pieniadze na
        lokalna walute i ew. jaki jest kurs. Wybralam specjalnie mala miejscowosc a nie
        zaglebie turystyczne jak np. Hammamet, bo wole spokoj i cisze. Hotel ma (wg.
        katalogu) super infrastrukture: kilka restauracji, barow, disco i mozliwosc
        uprawiania wielu sportow. Mam zamiar aktywnie wypoczywac, zwiedzac i na
        bliskosci sklepow mi nie zalezy. Ewentualnie mysle wypozyczyc samochod na 1
        dzien i zalatwic shopping, a poza tym hotel ma ponoc wlasny transport do
        centrum. Czy latwo jest wypozyczyc auto i ile mniej wiecej kosztuje? Aha!
        Przypuszczam, ze na poczatku wrzesnia nadal jest tam upalnie i woda w morzu
        jest juz cieplutka?
        • Gość: mariusz Re: Tunezja -Mahdia IP: 195.205.44.* 06.05.02, 10:18
          Co do hotelu nie wiem natomiast bylem w Mahdi zobaczyc fortece. Jest to bardzo
          malutkie miasteczko. Hotele w Sousse tez nie sa w centrum a jednak to miasto ma
          inna atmosfere. Poza tym wychodzac wieczorem badz na suk mozesz poznac to co
          jest najciekawsze w Tunezji poza widokami czyli ich kulture. Nie sadze aby w
          Mahdi bylo to mozliwe. Ale ja tylko radze ty dokonasz wyboru. Z tego co
          pamietam lepiej bylo zamieniac dolary na ich walute ale teraz nie wiem jak
          jest. Jak to w arykanskich krajach wypozyczanie samochodu nie jest tanie. Warto
          korzystac z oferowanych wycieczek.
        • Gość: mariusz Re: Tunezja -Mahdia IP: 195.205.44.* 06.05.02, 10:21
          Tez bylem na poczatku wrzesnia. Pierwszy tydzien byl ok natomiast w drugim
          codziennie popoludniem przechodzily burze. Jest to okres kiedy slonko nie jest
          juz tak silne. Woda bardzo cipela i slona, no i trzeba uwazac na male zyjatka
          ktore cholernie parza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka