Gość: mikaa IP: 195.61.131.* 02.05.02, 16:43 Czy ktos byl w tej miejscowosci? Wybieram sie we wrzesniu, hotel Melia El Muradi Mahdia (5 gwiazdek wg. katalogu). bede wdzieczna za uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karolina Re: Tunezja -Mahdia IP: *.chello.pl 02.05.02, 17:38 Byłam 2 lata temu w Monastirze, to niedaleko. Nie znam tego hotelu, choć często bywałam w tych okolicach. Nie jest to raczej miasto, trudno tam o jakieś sklepy czy restauracje, więc wybierz taki hotel żeby wszystko było na miejscu. Podczas mojego pobytu sporo tam było placów budowy nowych hoteli, ale nie wiem jak jest teraz. Poza tym Tunezja jest piękna i warto jechać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Tunezja -Mahdia IP: 217.153.50.* 02.05.02, 18:42 Tego hotelu osobiście nie znam, ale znam tą sieć hotelową - Melia. Super hotele, bardzo komfortowe, świetne jedzenie. Byłam w hotelu Melie El Mouradi Palm Marine w Port El Kantaoui i było świetnie. Osobiście polecałabym Ci bardziej właśnie miejscowość Port El Kantaoui lub Sousse niz Mahdia, która jest mniejszą i mniej ciekawą miejscowością. Polecam też 2 dniową wycieczkę na pustynię, obowiązkowo. Znam dość dobrze Tunezję, jeśli masz pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikaa Re: Tunezja -Mahdia IP: 195.61.131.* 03.05.02, 09:30 Dzieki pipi! Jade pierwszy raz do Tunezji i ciekawa jestem co np. mozna tam kupic interesujacego, czy mozna placic w euro czy trzeba wymienic pieniadze na lokalna walute i ew. jaki jest kurs. Wybralam specjalnie mala miejscowosc a nie zaglebie turystyczne jak np. Hammamet, bo wole spokoj i cisze. Hotel ma (wg. katalogu) super infrastrukture: kilka restauracji, barow, disco i mozliwosc uprawiania wielu sportow. Mam zamiar aktywnie wypoczywac, zwiedzac i na bliskosci sklepow mi nie zalezy. Ewentualnie mysle wypozyczyc samochod na 1 dzien i zalatwic shopping, a poza tym hotel ma ponoc wlasny transport do centrum. Czy latwo jest wypozyczyc auto i ile mniej wiecej kosztuje? Aha! Przypuszczam, ze na poczatku wrzesnia nadal jest tam upalnie i woda w morzu jest juz cieplutka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Tunezja -Mahdia IP: 195.205.44.* 06.05.02, 10:18 Co do hotelu nie wiem natomiast bylem w Mahdi zobaczyc fortece. Jest to bardzo malutkie miasteczko. Hotele w Sousse tez nie sa w centrum a jednak to miasto ma inna atmosfere. Poza tym wychodzac wieczorem badz na suk mozesz poznac to co jest najciekawsze w Tunezji poza widokami czyli ich kulture. Nie sadze aby w Mahdi bylo to mozliwe. Ale ja tylko radze ty dokonasz wyboru. Z tego co pamietam lepiej bylo zamieniac dolary na ich walute ale teraz nie wiem jak jest. Jak to w arykanskich krajach wypozyczanie samochodu nie jest tanie. Warto korzystac z oferowanych wycieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Tunezja -Mahdia IP: 195.205.44.* 06.05.02, 10:21 Tez bylem na poczatku wrzesnia. Pierwszy tydzien byl ok natomiast w drugim codziennie popoludniem przechodzily burze. Jest to okres kiedy slonko nie jest juz tak silne. Woda bardzo cipela i slona, no i trzeba uwazac na male zyjatka ktore cholernie parza. Odpowiedz Link Zgłoś