wiewior1 01.07.05, 17:50 Czy warto? Jeżeli tak to z jakim biurem? A może rezerwacje internetowe i tylko czarter? Co tam warto zobaczyć? Kto był, co widział? Proszę o pomoc i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chrupo Re: Malta 04.07.05, 23:53 Swietna destynacja ale na ...weekend. Praktycznie mozna wszystko zobaczyc w 3-4 dni poroszajac sie autobusami notabene bardzo ladnymi i relatywnie starymi. Wszystko jest raczej drogie bo to wyspa. Plaze to tzw beach club czyli betonowe mola jest jedna plaza piaszczysta ale sztuczna i dosyc droga. Generalnie polecam poza sezonem np jako wypad z sycylii. Lataja tanie linie baza hotelowa duzo wiec po co przeplacac w biurze podrozy. W sezonie duzo mlodziezy bardzo imprezowo troszke jak na ibizie. Ale jak lubisz zwiedzac to raczej sie rozczarujesz. Nie wiem jakie sa ceny w BP ale slyszalem o 3000-3500 to bardzo duzo nawet jak na to miejsce. Srodek lata bardzo goraco. Jak masz jakies pytania to wal. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paco29 Re: Malta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:38 Zgadzam sie z Chrupo. Wystarcza 3-4 dni na Maltę. Ja tam byłem dokładnie 3 dni. Płynąłem z Catanii z Sycylii promem - dosc drogi nie pamietam dokladnie ceny, maja strone internetowa, mozna kupic bilet on-line. Noclegi w miare tanie w La Valetta - miasto, właściwie miasteczko mnie urzekło. Plaże są piaszczyste na południu wyspy - dojazd lokalnym autobusem do Golden Beach z La Valetty ok. 30min. Warto! Malo ludzi, przepiekna zatoczka. Co warto jeszcze zobaczyc? Miasta naprzeciw La Valetty, Mdina, no i oczywiscie jezdzic w kółko autobusami - niesamowite przeżycie:):) Mnie osobiscie bardziej odpowiadal klimat Malty niż Sycylii, choc na Sycylii dużo więcej jest do zobaczenia. Pozdrawiam, Paco Odpowiedz Link Zgłoś