IP: *.gdynia.mm.pl 14.07.06, 19:31
W pazdzierniku planujemy wycieczke 2 tygodniowa na Mauritis, czy ktos moze
byl i moze mi przekazac jakies wazne informacje typu : co , jak warto
zobaczyc , czy sa komary o tej porze roku, czy trzeba brac ten straszny
Lariam , na co uwazac , itd .... Dzieki za kazda informacje !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: pidżej Re: Mauritius IP: *.acn.waw.pl 14.07.06, 21:30
      byłem na mauritiusie w początku listopada, komarów ok. zera, pogoda przyjemna,
      lariamu nie tykaj. jednak nie widzę siebie na mauritiusie przez dwa tygodnie.
      byliśmy najpierw 5 dni na reunion, potem sześć na mauritiusie i jeszcze 3 na
      rodrigues.
      reunion jest najlepszy, rodrigues dobry na trzy dni właśnie, a mauritius taki
      sobie. dziś dołożyłbym ze dwa dni reunionu kosztem mauritiusa.
    • tierralatina Re: Mauritius 14.07.06, 21:41
      Zadna profilaktyka antymalaryczna na Mauritiusie nie jest konieczna. Od 1998
      roku nie bylo tam zadnych zachorowan na malarie.
    • mania81 Re: Mauritius 31.07.06, 12:33
      Ja byłam w maju wtedy byla tam "zima". Oczywiście bardzo gorąco komarów prawie
      wcale żadne szczepinki i inne takie nie potrzebne. Rzeczywiście dwa tygodnie na
      Mauritiusie to zdecydowanie za długo wyspę można zwiedzić w jeden dzień góra
      dwa a potem to tyloko leżenie na plaży a ciemno się wcześnie robi tak ok 18
      więc potem zostaje siedzenie przy barze:) Co może spowodować alkoholizm hehe:)
      Ja mieszkałam w hotelu Casa Florida w miejscowości Pereybere ok. 180 zl za
      pokój dwuosobowy ze śniadaniem i obiadokolacją. Hotelik jak tą cenę ok bez
      rewelacji. Basen i bar były:) Na górze chińska restauracja w sumie ok.
      Najlepszym przewodnikiem po wyspie jest taxi obwiezie was po najważniejszych
      zakątkach Mauritiusa i drogo nie kosztuje jak za cały dzień.
      My z mężem wyjechaliśmy z wyspy wcześniej niż to zaplanowaliśmy więc odradzam
      dwa tyg.
      Pozdrawiam i udanego wypoczynku życzę. Jak będziesz miała pytania to chętnie
      odpowiem
      • tropikey Re: Mauritius 31.07.06, 21:04
        cześć,
        możesz też poczytać sobie naszą relację:

www.tropikey.com/mauritius.html

Byliśmy tam przez 2 tygodnie i w zasadzie wyjazd był udany, przede wszystkim
        dzięki radykalnemu oderwaniu się od styczniowo-lutowych mrozów. Wyspa jest
        urocza, choć zostawia pewien niedosyt...
        Pozdrawiam, Bartek
        • tropikey Re: Mauritius 31.07.06, 21:07
          oj, przepraszam, prawidłowy link jest taki:
          www.tropikey.com/mauritius.html
          (widzę tylko, że coś chwilowo nie działa...)
          Bartek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka