kuna821 27.06.10, 19:14 wybieram się tam z dwójką maluchów i chciałabym poznać opinie :) czy zdjęcia na stronie odpowiadają rzeczywistości? i czy w pobliżu jest stołówka gdzie można wykupić obiady? będę wdzięczna za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nova21 Re: Darłówko villa Helios 30.06.10, 14:26 zdjęcia jak najbardziej odpowiadają rzeczywistości, z tym że nie ma zdjęć zwykłych pokoi. są jedynie zdjęcia apartamentów. pokoje sa niestety moim zdaniem po prostu maleńkie. kiedy je zobaczyłam niemile sie rozczarowałam - miewałam pokoje 2 osobowe większe od 4 w której byliśmy, dla mnie to troche przegięcie, bo uważam ze nie było nawet miejsca w szafie dla czterech osób, a przy wyjeździe na 2 tyg jest to kłopotliwe(ale ok mój błąd nie zapytałam o metraż). kuchnia mimo, że super wyposazona niestety bardzo zatłoczona (byłam przed sezonem). nie gotowałam tam obiadów, ale zrobienie rano herbaty dziaciakom, juz było problemem. prócz tego wszystko jak najbardziej odpowiada rzeczywistości (slala kominkowa, kuchnia, korytarze, plac przed budynkiem), czyściutko, można korzystac z pralki, żelazka. stołówka jest po sąsiedzku, tuż za płotem. życze udanego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
nova21 Re: Darłówko villa Helios 30.06.10, 14:37 chciałam jeszcze dodać, że mimo iż budynek nowy, położenie ok, to tłok w pensjonacie i wielkość (a włąsciwie "małość" pokoi) spowodowały, że więcej do podobnego pensjonatu nie pojadę, całe szczęście że mieliśmy piękna pogodę. Po prostu niestety za duży ścisk, strasznie dużo pokoi o małym metrażu. Odpowiedz Link Zgłoś
kuna821 Re: Darłówko villa Helios 30.06.10, 15:56 dziękuję za info trochę mnie przestraszyłaś z tymi pokojami :/ ja mam 3-osobowy i chciałabym jeszcze chociaż na noc łóżeczko turystyczne wstawić mam nadzieję że chociaż pogoda dopisze :) bo jedziemy we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
mikassa Re: Darłówko villa Helios 19.01.11, 21:32 Zdjecia jak najbardziej odpowiadaja rzeczywistosci! Juz 3 razy z cala rodzina goscilismy w willi helios w darlowku i bylo wzorowo. Za kazdym razem trafial sie nam inny pokoj (jeden jest nawet na stronie glownej) a raz zamowilismy apartament- nigdy nie bylo ciasno. Pokoje sa naprawde przyzwoite wookol duzo miesca a kuchnia wyposazona doskonale. I mozna nie tylko spokojnie zrobic herbate, ale tez usiasc w sali kominkowej, poczytac gazete a dziecku wlaczyc bajke na DVD. Miejsce na grila, opalanie, zabawy z dziecmi. Stolowka pod nosem, niedalego smazalnie wiec na rybke sie wybrac to 5 min. Jak dla mnie super, nigdy tak dobrze nie trafilam! Odpowiedz Link Zgłoś
marrykarry123 Re: Darłówko villa Helios 20.11.10, 16:58 Polecam!!! Fajny, przytulny pensjonat! Zdjęcia odpowiadają rzeczywistości, ładne pokoje, świetne wyposażenie, wszystko jest na miejscu! No i co najważniejsze- miła atmosfera wypoczynku. Stołówka pod nosem. Byliśmy w tym roku z dziećmi w wakacje i wracamy na wiosnę bo dużo taniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dunia34 Re: mikassa, marrykarry123 22.01.11, 00:50 może się mylę, ale zawsze mam podejrzenia jak ktoś pisze w samych superlatywach o pensjonacie, a są to jego pierwsze i jedyne wpisy na forum gazety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
babydollonly Re: Darłówko villa Helios 27.07.11, 21:05 UWAGA NA WILLE HELIOS. W TYM ROKU WYBRALAM SIE TAM Z 2MIES DZIECKIEM...PRZED WYJAZDEM ZROBILAM REZERWACJE ORAZ PRZEDPLATE.OKAZALO SIE IZ JAK DOJECHALAM NA MIEJSCE PAN WYNAJLA JUZ KOMUS INNEMU KWATERE( POMIJAM FAKT ZE ZDJECIA Z NETU MAJA SIE NIJAK DO RZECZYWISTOSCI). ZOSTALAM Z 2 MIES DZIECIATKIEM NA LODZIE, ZAS FACET TYLKO WZRUSZYL RAMIONAMI....TERAZ CZEKAM NA ZWROT ZALICZKI...GENERALNIE CHAMÓWA I TYLE....NIKOMU NIE POLECAM TEJ CIURMY I NAPRAWDE PAŃSTWO UWAZAJCEI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panajew Re: Darłówko villa Helios 28.07.11, 21:18 Nie mogę sie zgodzić z tą opinią. Byłem tam również w tym roku i mam zdecydowane inne odczucia. Wszystko zostało dla mnie przygotowane zgodnie z ustaleniami mailowymi i telefonicznymi. Obsługa jest super. Jest czysto i bardzo miło. Skoro Pani tam nawet nie została to jak mogla Pani ocenić zgodność pokojów w ofertą na stronie internetowej ??? Prawdą jest natomiast, iż na stronie są zamieszczone zdjęcia z apartamentów co nie zmienia faktu, że w pozostałych pokojach standard jest również bardzo dobry. BTW. Co do miejsca w kuchni i sali kominkowej to jasne jest, że nie zmieści się w niej 40 osób jednocześnie. To chyba normalne, ale w czasie swojego pobytu nie zdarzyło mi się mieć problem ze skorzystaniem z kuchni czy TV. To raczej kwestia osób które w danym momencie przebywają.... Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_zab Re: Darłówko villa Helios 10.08.11, 13:08 Zgadzam się z panajewem i z czystym sumieniem mogę polecić ten pensjonat. Wszystko nowiutkie i czyściutkie. Pokoje komfortowe i dobrze wyposażone. Tak jak kuchnia- wszystko jest na miejscu i nigdy nie musieliśmy czekać. Nawet do grilla wszystko jest. Duży parking i plac zabaw dla dzieciaków. I co najważniejsze- wszędzie blisko (kiedyś byliśmy we Władysławowie i na plaże 20 min trzeba było piechotą). Swoją drogę rzeczywiście dziwne jak Pani, która nie dostała pokoju może ocenić zgodność ze zdjęciami w internecie...hmmm... ciekawe:) Byliśmy już dwa razy w pensjonacie Helios i zawsze trafiamy na fajny pokój jak ze zdjęć. Polecamy Odpowiedz Link Zgłoś
makaska78 Re: Darłówko villa Helios 05.02.12, 11:53 Polecam to miejsce w Darłówku. Ładne i komfortowe pokoje, duża kuchnia wyposażona we wszystko. Pensjonat doskonale przygotowany dla dzieci: dużo zabawek, rowerów, duży plac zabaw, teren bezpieczny i spokojny. Od 2 lat tam jeździmy i nigdy nie było problemu z niczym, właściciele niezwykle uczynni i pomocni. Jak dziecko mi zachorowało to Pan jeździł ze mną do lekarza przez 3 dni. Już mamy zrobioną rezerwację na lipiec i nie możemy się doczekać:) Odpowiedz Link Zgłoś
rekiny2012 Re: Darłówko villa Helios 15.08.12, 11:24 sierpień 2012, dostaliśmy pokój ok 12 metrów kw.płaciliśmy jak za 3 osobowy po 80zł nawet za 2 latka,masakra, bardzo głośno w tym pensjonacie i brudna kabina, bez ręczników,stare zepsute rowery, przypalone garnki i ekspres do kawy nie działa, w pokoju malutki stary telewizor, wisiał pod sufitem, 12 kanałów Odpowiedz Link Zgłoś
bombastic12 Re: Darłówko villa Helios 16.08.12, 10:11 Willa??? Pensjonat to po pierwsze. Na zdjęciach www.w większości przedstawione są fotki z apartamentów i lepszych pokoi, w rzeczywistości pokoje 2,3 4 os. wyglądają inaczej,skromniej i są mniejsze niż telefonicznie przestawia to właściciel. Po 22 lepiej głośno nie rozmawiać,bo właściciel może wezwać policję... Stanowczo za drogo oferowanych warunków!!!! Gdzie te kosze pełne zabawek????? kosze są trzy, ale puste,t są tylko jakieś pozostałości po gościach pensjonatu. Gokardy???? Widziałam przez chwilę jeden z uszkodzonymi pedałami. Rowerek trójkołowy jest jeden. Rowery dla dorosłych w fatalnym stanie technicznym. Plusy:czysto, codziennie sprzątane. CENA NIE ADEKWATNA !!! za 260 za pokój 4 os. to nie warto ! Odpowiedz Link Zgłoś
ammell Re: Darłówko villa Helios 17.08.12, 21:34 Spędziliśmy w pierwszej połowie sierpnia prawie 2 tyg. w tym Pensjonacie i jesteśmy baaaaaardzo zaaaaaadowoleni. Dostaliśmy pokój 3-os w cenie 75 zł za osobę (i na koniec jeszcze miła niespodzianka: pan ostatni nocleg dał nam gratis bo się coś zwolniło- super podejście). Pokój niczym nie odbiegał od tych ze zdjęć- duże wygodne łóżko, całkiem spora bardzo czysta (!) łazienka, telewizor LCD na ścianie. Dużym plusem dla nas była kuchnia i altana do grilla. Wszystko bardzo dobrze wyposażone- naczyń pod dostatkiem, nawet przyprawy i cukier:), można sobie wygodnie zrobić śniadanko. Polecamy szczególnie rodzinom z dziećmi bo jest spory plac zabaw, mnóstwo zabawek dla dzieci i dziwolongów typu hulajnoki i śmieszne rowerki. Okolica spokojna, nie ma ruchu samochodowego, wszędzie "rzut beretem". Od 4 lat jeździmy do Darłówka wybierając miejsca w przedziale cenowym 60-90 zł tym roku trafiliśmy najlepiej. W przyszłym roku pewnie wrócimy. Odpowiedz Link Zgłoś
ash-beauty Re: Darłówko villa Helios 18.08.12, 09:29 Przyjeżdżam z rodziną do Heliosa już od 3 lat. I wciąż mi mało!:) Jesteśmy niesamowicie zadowoleni:) Ceny nie są wygórowane, tym bardziej, że w cenie są rowery (niesłusznie oceniane jako zniszczone i w złym stanie, ponieważ sama widziałam, że ciągle jest przy nich coś robione, a nie dziwne jest że kolor może zszedł bądź są rysy, skoro tyle ludzi z nich korzysta) dla dorosłych i dzieci (trójkołowe, hulajnogi, biegowe... co potrzeba!). Oprócz tego parawany i leżaki są do dyspozycji gości. Jak napisano wyżej, altana z grillem jest fantastycznym pomysłem:) Przynajmniej widać, że pieniążki zarobione cały czas idą 'w pensjonat' <altana i grill powstała tam w zeszłym roku!:)> Dodatkowym atutem jest kuchnia ogólnodostępna:) W szczególności dla rodzin z dziećmi jest to mega plus. Cisza nocna jest naprawdę pilnowana. W końcu każdy chce spać;) Dla tych co chcą dłużej posiedzieć jest właśnie altanka. aaa! i zabawki dla dzieci! czego brakuje to zawsze Panie pracujące w pensjonacie, zawsze przynoszą coś z zaplecza!:) I kolorowanki, i kredki i bajki. Poza tym jest czyściutko, kilka razy dziennie sprzątane:) Obsługa jest przemiła. Już na wejściu czuć rodzinną atmosferę:) Pokoje też nie wiele odbiegają od tych na zdjęciach. Więc dla mnie jest to kolejny plus:) Tak więc zdecydowanie polecam pensjonat Helios:) Ja napewno czwarty raz tam wrócę!:) Odpowiedz Link Zgłoś
3czarneowce Re: Darłówko villa Helios 28.08.12, 15:49 Pensjonat polecili mi znajomi którzy jeżdżą tam od 2 lat i są zadowoleni. Ja też jutro wybieram się do Darłówka z rodziną i mam mieszane uczucia bo widzę, że są różne komentarze. Pojadę i sprawdzę na własnej skórze... i postaram się coś Wam napisać jak wrócę po 10 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
niezadowoleni13 Re: Darłówko villa Helios 30.08.12, 11:26 "Willa Helios "............. dużo by opowiadać.......... Po pierwsze to nie wiem skąd nazwa "Willa " ?????? . Po drugie to , jeśli ktoś nastawia się na standard pokoi , które przedstawione są na stronie www to będzie niemile zaskoczony . Widziałem kilka pokoi w tym pensjonacie, ale żaden nie przypomina pokoi ze zdjęć !!! Może to apartamenty ,które oferuje właściciel pensjonatu ....? Opisując pensjonat zacznę od minusów ( jest ich sporo ) Trafiliśmy do pokoju trzyosobowego w którym po wstawieniu łóżeczka dziecięcego nie dało się ruszyć. Stare skrzypiące łóżko z materacem w którym czuć sprężyny , notorycznie spadająca zasłonka przy prysznicu ( zamiast "pięknej kabiny prysznicowej" ze zdjęć ), telewizor chyba 7-mio calowy ( inny niż ten ze zdjęć ), stolik o średnicy 30 cm , 15 metrowa kuchnia ( dla ok 100 gości ) wyposażona w przypalone garnki (pozostałości po gościach ) , sala kominkowa , która również jest do dyspozycji gości , to dwa fotele + kanapa ( max 5 osób ) , rowery w opłakanym stanie itd itd ...... Plusy: czysto - pozdrowienia dla pani Agnieszki ( bardzo miła pani ) która dba o porządki . Sumując , zdecydowanie za drogo za oferowany standard . STANOWCZO NIE POLECAMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jarasinski Re: Darłówko villa Helios 05.09.12, 18:13 Stanowczo polecam! Spędziliśmy w tym roku w połowie sierpnia tydzień w pokoju trzyosobowym i wróciliśmy zadowoleni. Dziś zarezerwowaliśmy apartament dwupokojowy na koniec września bo zabieramy jeszcze mamę. Czytam sobie opinie i nie wierzę, że znalazły się jakieś negatywne...Może ktoś nie pisze o tym Heliosie w którym ja byłem, tzn w Darłówku na ul. Wczasowej. Ciekawe... Pensjonat świetnie wyposażony. Leżaki, parawany, koce na plaże. W kuchni jest wszystko co potrzebne- sprzęty kuchenne, lodówki, naczynia, garnki (nie prawda, że poprzypalane). Kuchnia jest duża a zaraz obok jest całkiem spora sala kominkowa a w niej był komplet wypoczynkowy i kilka stolików. Myślę, że około 20 osób jednocześnie spokojnie może zjeść śniadanie. Wyjątkowo dużo atrakcji dla dzieci- spory plac zabaw, mnóstwo zabawek, książek, wycinanek, kolorowanek, puzzli i takich tam. Są rowerki trzykołowe (widziałem 4szt) , hulajnogi (4-5 szt), gokardy (2 szt). Dla starszych są piłkarzyki. Rowerów jest ok 10 szt. i wszystkie sprawne technicznie. Część jest górskich, część trekingowych, część zwykłych miejskich ale wszystkie w bardzo dobrym stanie. Wykorzystywaliśmy rowery do bólu bo w okolicy jest mnóstwo tras rowerowych. Najciekawsza to z Darłówka przez Kopań i Wicie do Jarosławca- świetna zabawa, polecam każdemu. Prawie codziennie robiliśmy po około 30 km. Co do pokoju to nic nie można było zarzucić- wygodne łóżka, całkiem spora łazienka, telewizor ok 26 cali, widać, że wszystko nowe i czyściutkie. Poza tym pensjonat jest świetnie zlokalizowany- niedaleko centrum ale w spokojnej okolicy. Do morza bliziutko- jak wiało to słychać było szum fal. Bzdurą jest że to głośna okolica. Raz tylko w sąsiednim środku była jakaś dyskoteka ale do godz. 22. A w pensjonacie mimo wielu dzieci jest cicho i obsługa dba o przestrzeganie ciszy nocnej. Słyszałem jak uciszano pijanych awanturników. No i na koniec chyba najważniejsze... Widać, że prowadzący pensjonat dbają o gości. Jeśli tylko czegoś trzeba, służą pomocą. Polecam wszystkim, którzy chcą wypocząć w fajnej atmosferze. Odpowiedz Link Zgłoś
3czarneowce Re: Darłówko villa Helios 13.09.12, 11:45 Veni, vidi, vici! Tak jak obiecałem zdaję relacje z pobytu w Darłówku w Heliosie. Bardzo fajne miejsce, warto było. Nawet sobie przedłużyliśmy bo pogoda jak na wrzesień wyśmienita była. Pensjonat bardzo ładny i komfortowy. Czysto utrzymany i zadbany. Dostaliśmy pokój 3-os na I piętrze z balkonem. W pokoju było duże wygodne łóżko i mniejsze również wygodne. Telewizor płaski, radio, 3 krzesła, fotel, komoda, szafa. Teren wokół doskonale przygotowany dla dzieci. Bezpieczny plac zabaw, praktycznie brak ruchu samochodowego. Dużo zabawek dla dzieciaków. Polecam szczególnie dla osób ceniących sobie komfortowy wypoczynek w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
sbck Re: Darłówko villa Helios 17.09.12, 15:43 Wraz z rodziną mamy następujące odczucia: Byliśmy w lipcu 2012 i gdyby nie stosunkowo dobra pogoda trudno byłoby wytrzymać tam 2 tygodnie. Od minusów więc zaczynam - b. mały pokój (ok. 15m na 3 osoby) - bardzo głośno (w sąsiedztwie znajdują się co najmniej 2 ośrodki kolonijne) - "klubik malucha" bardzo ubogi, wyposażony w stare, zużyte zabawki, po kilku dniach zamienił się w zwykły pokój dla gości i przestał istnieć. Zastąpiony został przez maleńki stolik ustawiony w ciągu komunikacyjnym. "Kosze zabawek" o których mowa na stronie internetowej to jakaś wielka pomyłka... - "plac zabaw" znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie parkingu samochodowego (właściwie na parkingu, lub też parking znajduje się na placu zabaw jak ktoś woli...), co jest jednocześnie niebezpieczne dla aut jak i dla dzieci. - 3 kołowe rowery i gokarty praktycznie nie istnieją (fatalny stan techniczny) - sala kominkowa bez najmniejszej prywatności znajduje się tuż przy często odwiedzanej przez innych kuchni, oblegana jest głównie przez dzieci osób przygotowujących posiłek PLUSY - bardzo czysto - przestrzegana cisza nocna - mili właściciele i obsługa - dostęp do kuchni Choć właściwie te wszystkie "plusy" powinno się, przy obecnej konkurencji, traktować jako standard... Podsumowując: Kiepski stosunek jakości do ceny. Za podobne pieniądze można znaleźć dużo lepsze warunki. Ocena dotyczy Heliosa w Darłówku ul. Wczasowa Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslawkabin59 Re: Darłówko villa Helios 04.10.12, 21:57 Byliśmy w tym roku na dwa tygodnie w maju z żoną a teraz w październiku wybraliśmy się ze znajomymi na 3 dni na wyprawę na dorsza. Wszyscy wrócili bardzo zadowoleni. Ale po kolei: - pokoje komfortowe i ciekawie urządzone, czyściutko wszędzie - rewelacyjna lokalizacja- ślepa mało uczęszczana uliczka. Wszędzie blisko ale z dala od tłumu i hałasu. Okolica spokojna i przestronna, zabudowa luźna, dużo zieleni. W sąsiedztwie małe domki drewniane i kilka ośrodków wypoczynkowych. - miejsce zabaw dla dzieci oraz mnóstwo zabawek- puzzyle, gry, klocki LEGO książki, pojazdy, wycinanki, tablica, pluszaki, lalki, itd. - duży, profesjonalny i bezpieczny plac zabaw (taki jak mamy na całe osiedle we Wrocławiu) - mnóstwo rowerów i rowerków - duży bezkolizyjny i ogrodzony parking - duża działka z licznymi nasadzeniami, dużo zieleni, altana oraz grillowędzarnia, piłkarzyki, piłki, zestawy do gier (małe kręgle, badminton) - duża i świetnie wyposażona kuchnia oraz sala kominkowa z TV - fajna atmosfera oraz miła obsługa. Od wielu lat jeździmy do różnych miejscowości na zachodnim wybrzeżu ale tym razem trafiliśmy najlepiej i na pewno wrócimy w przeszłym roku. Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
anukas Re: Darłówko villa Helios 05.12.12, 12:24 Ja również polecam. Wybraliśmy się na krótką jesienną wyprawę do Darłówka i do tego pensjonatu trafiliśmy z marszu bo nam się zewnątrz spodobał i okolica ok. Generalnie dużo przestrzeni, cicho i spokój. W środku wszystko w jak najlepszym porządku: ładnie, czysto i wygodnie. Wyposażenie kuchni i pokoi bardzo dobre. Atmosfera miła i przyjemni właściciele. Jedyne czego nam brakowało to widoku na morze ale w tej cenie to chyba nie ma co na to liczyć. Do morza 3 minuty pieszo. Generalnie bomba i udany wypoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
sbck Re: Darłówko villa Helios 05.12.12, 13:31 Generalnie o tej porze roku wszędzie nad morzem jest cisza i spokój.... Proszę jechać (wyłącznie na swoją odpowiedzialność) tam w środku sezonu.... Odpowiedz Link Zgłoś
ash-beauty Re: Darłówko villa Helios 05.12.12, 13:54 Myślę że w środku sezonu wszędzie jest ciężko o ciszę... Odpowiedz Link Zgłoś
anukas Re: Darłówko villa Helios 05.12.12, 20:39 To chyba oczywiste, że w sezonie są ludzie nad morzem. Jak chcę odpocząć od ludzi to jadę do lasu lub w bieszczady a nie nad morze. Ewentualnie do jakiejś małej wioski nad morzem. Choć dwa lata temu byliśmy w małych Łazach ale i tak ludzi było w wakacje pełno, no i problem z atrakcjami w takich małych wioskach. Darłówko jest pod tym względem optymalne, nie można się nudzić. A ten pensjonat jest w fajnej okolicy. Tzn. jest blisko morza i centrum ale w części wschodniej, która jest spokojniejsza. My robimy tak: w wakacje jedziemy z dziećmi na 1-2 tyg. a na jesień jedziemy sami na odpoczynek od zgiełku i gwaru. Odpowiedz Link Zgłoś
sbck Re: Darłówko villa Helios 05.12.12, 21:16 Proszę mi wierzyć, że znam miejsca na Bałtykiem gdzie nawet w sezonie jest pusto... Nie to jednak miałem na myśli... W swojej recenzji pisałem głownie o tym, że to miejsce nie jest fajne za takie pieniądze jakie się tam w sezonie płaci (stosunek cena/jakość). Strona internetowa też nie mówi całej prawdy (rowery, parking, kosze zabawek). Na stronie napisane jest:"...obiekt mieści się w cichej, spokojnej i przestrzennej części..." Faktycznie w promieniu 50 metrów jest kort tenisowy, plac kempingowy, osiedle domków letniskowych i 3 ośrodki wypoczynkowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
anukas Re: Darłówko villa Helios 06.12.12, 12:11 My zjeździliśmy już prawie całe wybrzeże, został nam tylko Hel. I jeszcze nie trafiliśmy na pustki w szczycie sezonu. To chyba jakieś bajki. Raczej kwestia podejścia i wyrozumiałości, że nie jesteśmy sami na tej ziemi i inni tak jak my mają prawo do wypoczynku! Albo ktoś to rozumie albo nie. Jeździmy nad morze 2 lub 3 razy do roku i Darłówko oraz Łeba zdecydowanie wygrały, przy czym Łeba jest bardziej tłoczna. Co do położenia pensjonatu helios to faktycznie jest położony w spokojnej i cichej okolicy. Oczywiście nie jest to odludzie czy środek lasu tylko okolice centrum kurortu nadmorskiego więc są zabudowania, korty, pola campingowe, itd. To chyba oczywiste. Ważne, że przestrzeni jest dużo i nie ma ścisku i hałasu dyskotek nocnych tak jak w centrum Łeby. Oczywiście słychać, że ktoś oprócz nas jest w tym czasie w tej miejscowości (np. niedaleko przy plaży jest karczma (polecam!!!) w której śpiewają na żywo kelnerzy ale w okolicy godz. 23 wszystko cichnie) ale wszystko w granicach tolerancji. Poza tym wokół pensjonatu jest sporo terenu niezabudowanego a istniejąca już zabudowa raczej niska. Co do samego pensjonatu to nic nie można zarzucić. Widać, że wszystko nowiutkie i czyściutkie. Wyposażenie wręcz wzorowe. Opis ze stroną www też zgodny. My nie możemy narzekać. Mieliśmy wszystko tak jak na stronie. Parking, rowery, zabawki, duży plac zabaw, kuchnia wyposażona tak jak trzeba. Nam się bardzo podobało i spotykaliśmy innych zadowolonych. Ale to oczywiście nasza subiektywna ocena. Obiektywnie natomiast mogę stwierdzić, że stosunek ceny do jakości jest dobry! Bywaliśmy w hotelach 3*, w których cena jest 200-300% wyższa i niczym się nie różnią od tego pensjonatu. Może tym, że jest śniadanie i jakaś sauna. Ale wyposażenie gorsze znacznie: nie ma kuchni, nawet czajnika, rowerów, za parking często trzeba dopłacać. Jak byliśmy na jesieni dostaliśmy bardzo okazyjna cenę a na sezon cena w okolicy 70-80 zł od osoby to uważam, że też dobra jak za ten standard. Ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
sbck Re: Darłówko villa Helios 06.12.12, 13:44 Z tego wynika, że jest ogromna różnica pomiędzy Heliosem w sezonie a Heliosem jesiennym... Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata717 Re: Darłówko villa Helios 10.05.13, 21:57 My byliśmy w tym roku na majówce i wróciliśmy bardzo zadowoleni. Pensjonat jest świetnie wyposażony i fajnie położony. Blisko wszędzie, do plaży 3 min, dużo zieleni i przestrzeni,. Brak ruchu samochodowego bo mieści się przy ślepej uliczce sprawia, że dzieci mogą bezpiecznie biegać, jest cisza i spokój. W środku elegancki wystrój i czysto wszędzie. Moim zdaniem pensjonat doskonale przystosowany dla rodzin z dziećmi. Bardzo podobała nam się przyjemna atmosfera. Wrócimy na pewno jeszcze w tym roku. Polecamy wszystkim a właścicieli pozdrawiamy serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
daaab1 Re: Darłówko villa Helios 07.06.13, 14:12 Byłam w tym pensjonacie z mężem i synami (1 i 3 lata) na początku czerwca w ubiegłym roku - czyli przed sezonem. Nastawialam sie na typowy pobyt z dziećmi i muszę podkreślić, że miejscowość, a nawet okolica pensjonatu są moim zdaniem idealne. Natomiast co do samej "kwatery": wybrałam "Heliosa" ponieważ wydał mi się idealny właśnie ze wzgledu na dzieci, a niekoniecznie tak było. Budynek rzeczywiście jest nowy i robi b. dobre wrażenie, sprzęty w kuchni i holu - super (mimo tłoku - nie będę narzekać, bo wiadomo jest poniekąd wpisany w nadmorskie realia). I tu moim zdaniem kończą się pozytywy. Tak szumnie opisywane rowery, gokarty nie za bardzo nadawały się do użytku. Zabawki dla dzieci - zawsze wożę swoje i dobrze, bo tutaj było baaaaaardzo kiepsko. Najgorzej jednak było z pokojem - celowo wzięłam pokój 4 os - mimo, iż młodszy syn miał rok. Chodziło mi o przestrzeń. No i był dramat: po rozłożeniu łóżek nie można było chodzic po podłodze tylko po łóżkach, bo nie było miejsca. Pokój to była po prostu klitka, nie było się jak poruszyć. Prosze mi wierzyć, nie oczekiwałam 5 gwiazdek, latami jeździłam pod namiot i naprawdę nie jestem wybredna, ale kiedy zobaczyłam ten pokój to się załamałam. Mimo, że większość dnia zawsze spedzaliśmy poza pensjonatem, to mając małe dzieci trzeba było wracać choćby na drzemkę. No i niestety ta "klitka" bardzo dała nam sie we znaki. Uważam, że jest niepoważne oferowanie tak małych pokoi, może niektórym to nie przeszkadza, ale moim zdaniem jest to przegięcie za taką cenę tym bardziej, że zaplaciliśmy za 4 osoby. Może ktoś się godzi na takie standary, ale ja nie i prosze wierzyć znalazłam za mniejsze pieniądze lepsze warunki nad polskim morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslawkabin59 Re: Darłówko villa Helios 07.06.13, 21:39 Ja stanowczo polecam ten pensjonat. Właśnie jesteśmy po raz kolejny w Heliosie na kilku dniowym wypadzie. Tym razem z żoną i wnukiem. Siedzę sobie w sali kominkowej, oglądam meczyk a wnuk bawi się w bawialni. I proszę mi wierzyć, zabawek jest całe mnóstwo dla dzieci w różnym wieku. Dla niedowiarków, mogę przesłać zdjęcia bawiącego się wnuka :))) Rowery również o dyspozycji. Różne rozmiary od takich na 3 kółkach o nauki dla dzieci poprzez górskie do dużych 28 cali rowerów miejskich i trekkingowych. Korzystamy i codziennie z wnuczkiem na siodełku dziecięcym po kilkanaście km robimy. Jeszcze się nie spotkałem żeby nie trzeba było płacić za wypożyczenie. A tu wszystko w cenie. Z pokoju również zadowoleni jak zawsze. Na moje oko ok 20m2, bardzo czystko i komfortowo urządzony. Pogoda dopisuje, jest pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
marnusia Re: Darłówko villa Helios 15.08.13, 09:01 Pensjonat godny polecenia. Dogodnie położony, blisko plaży i centrum ale w przyjemnej spokojnej okolicy. Doskonale przystosowany dla rodzin z dziećmi. Jest duży plac zabaw, pokój zabaw z zabawkami, duża kuchnia, altana do grilla i gier i wiele innych udogodnień. Ale co dla nas najważniejsze- zawsze miła i dostępna obsługa, bardzo czysto i świeżo. Byliśmy w sierpniu na tygodniowym wypoczynku i jesteśmy zadowoleni. Niczego nam nie brakowało. Pozdrowienia z Radomia dla właścicieli! Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.85 Re: Darłówko villa Helios 25.08.13, 21:24 We wrześniu wybieram się do Willi Helios w Darłówku i trochę zmartwiłam się wpisem że pokoje małe.Czy ktoś może mi powiedzieć jakie duże są pokoje 2 osobowe,jakie są tam łóżka?mam nadzieję że we wrześniu nie będzie już takiego tłoku i w kuchni będzie spokojnie.z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
marnusia Re: Darłówko villa Helios 26.08.13, 21:07 Pokoje są całkiem przestronne. Oczywiście to zależy czego się spodziewasz- jak luksusowego apartamentu to musisz szukać hotelu 4* w cenie 4 x większej a nie pensjonatu. My byliśmy z maluszkiem 15 msc w pokoju dwuosobowym i spokojnie się mieściliśmy z łóżeczkiem dziecięcym. Mieliśmy łóżko małżeńskie i łóżeczko dziecięce. Kuchnia jest duża i dobrze wyposażona, wszystko pod ręką. Nie mieliśmy problemu z wolnym miejscem, zawsze było gdzie zjeść śniadanko. Polecamy, fajne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.85 Re: Darłówko villa Helios 27.08.13, 20:51 Marnusia dziękuję bardzo za odpowiedź.To mi wystarcza ja nie mam wielkich wymagań.We dwójkę na pewno się pomieścimy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś