ki-tty 20.07.10, 17:53 Gdzie warto zjeść w Łebie?Żeby było smacznie i miarę tanio. Ponieważ nigdy nie byłam w Łebie to mam pytanie czy z Nowęcina jest daleko do centrum i do plaży?Bo różnie piszą?Czy można jechać w ciemno?(wybieram się za 2 tyg.) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romaleba Re: Łeba... 20.07.10, 18:11 Zapraszamy do nas ,i na nasza strone www.czapla.org Noweci ciagnie sie bardzo dlugo bo prawa strona ulicy Lebskiej to Nowecin a lewa to Leba.Tak wiec trudno tak naprawde to ocenic.Mozna zjesc tanio na drodze z Leby do Nowecina a wiec ulica Lebska tanio i dobrze ,takie jest moje zdanie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marex59 Re: Łeba... 20.07.10, 19:53 Ze środka Nowęcina do np.ul.Sosnowej w Łebie jest prawie 4 km. Odpowiedz Link Zgłoś
ki-tty Re: Łeba... 20.07.10, 20:20 Interesuje mnie ul.łebska,będziemy z dzieckiem prawie 3 letnim więc nie chciałabym żeby było za daleko na plażę. Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_x Re: Łeba... 21.07.10, 02:13 ulicy poszukaj w google na mapie. Z Nowozęcina do morza jest ok. 1 -1,5 km. Do Łeby 2 km a do plazy w Łebie 3 albo więcej. W Łebie jest masę gastronomii. Bardzo tanie dania to mikroskopijne porcje. Normalne porcje od 16 zł ( schabowy, frytki, surówka lub pizza 28 cm), pierogi od 10 zł, ryba smazona flądra od 5 zł. za 100 g. Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_x Re: Łeba... 21.07.10, 03:06 Tydzień temu w Łebie były wszędzie ogłoszenia "wolne pokoje" ale podobno od 21 lipca ma być komplet. Nowożęcin jest nudny. Nic tam nie ma i za godzinę na rowerku wodnym chcą 18 zł. Samo centrum Łeby jest bardzo głośne. Noclegów jest pełno na pobocznych ulicach i gastronomii też. O 8, 9 rano przy kanale w Łebie cumują kutry ze świezymi rybami. Sklepy spozywcze mają ceny "turystyczne" a do lodówek wkładają tylko najdroższe napoje. Ale sklepów i straganów jest tam taka masa, ze pewnie coś odpowiedniego znajdziesz. Ja byłam tam w trakcie najgorszych upałów. Chodzenie po mieście w dzień było koszmarem i nie przebierałam w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_x Re: Łeba... 21.07.10, 03:08 Woda w morzu jest oczywiście ciepła. Nie przypominam sobie, żeby Bałtyk był kiedykolwiek cieplejszy. Odpowiedz Link Zgłoś