Dodaj do ulubionych

Rowy ul. Malinowa

18.02.13, 09:07
Witam.
Mamy na uwadze kwaterę na ulicy Malinowej w Rowach. Czy ktoś, kto zna Rowy może powiedzieć jak daleko jest z tamtąd do morza? A do centrum? Czy w pobliżu są jakieś miejsca gdzie można zjeść obiad? Jadę z dziecmi i wolałabym być pewna że dobrze wybrałam.

Pozdrawiam
Natasza
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: Rowy ul. Malinowa 18.02.13, 12:56
      Wg mnie może być ponad 1 km. Aby dojść do plaży trzeba przejść przez ruchliwą szosę dojazdową do Rowów, potem przez las. Rowy, umownie rzecz ujmując, dzielą się na "stare Rowy" i "nowe Rowy". Ul. Malinowa jest w nowej części, bardziej oddalonej od morza. I w nowej części i w starej jest gdzie zjeść. Jeśli dzieci są małe to dochodzenie do plaży może być jednak nieco uciążliwe. Znajdź sobie stare wątki na temat Rowów było tego mnóstwo.
      • natasza600 Re: Rowy ul. Malinowa 18.02.13, 20:01
        Tak się niestety spodziewałam, choć właścicielka twierdzi że do morza jest 650m.
        A jest gdzieś blisko plaży jakiś ogólnodostępny parking, żeby można było zostawić samochód w razie niepewnej pogody?

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
        Natasza
        • natasza600 Re: Rowy ul. Malinowa 18.02.13, 21:00
          A ulica Polna? Dużo bliżej do plaży?
          Bardzo proszę o odpowiedź.
          • kol.3 Re: Rowy ul. Malinowa 19.02.13, 18:44
            Ulica Polna to dobra lokalizacja, bliżej starej części Rowów, plusem jest położenie lekko na uboczu. Zwłaszcza jeśli ośrodek, który masz na myśli jest w pobliżu ulicy Kościelnej wtedy do plaży i do sklepów i wszelkiego żarełka jest naprawdę blisko. Na oko 300-350 m.
            Coś tam niedawno wybudowali i wydaje mi się że czytałam pozytywne opinie.
            • kol.3 Re: Rowy ul. Malinowa 19.02.13, 18:50
              Na plaże wg mnie najlepiej jest chodzić przez most na Łupawie i skręcać plażą kawałek w stronę Słowińskiego Parku Narodowego. Plaża na wschód od Łupawy jest szersza i ciekawsza.
              • natasza600 Re: Rowy ul. Malinowa 20.02.13, 06:27
                Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
                Teraz już wiem co mam zrobić :-)

Pozdrawiam gorąco
                Natasza
                • kol.3 Re: Rowy ul. Malinowa 20.02.13, 17:28
                  Sprawdź jak daleko jest OW do którego się wybierasz od wesołego miasteczka, które rozmieszcza się co roku mniej więcej przy rogu Kościelnej i Bałtyckiej. W pełnym sezonie kiedy wesołe miasteczko pracuje jego sąsiedztwo może być uciążliwe.
                  • natasza600 Re: Rowy ul. Malinowa 22.02.13, 08:46
                    Sprawdziłam, wesołe miasteczko rozkłada się już podono gdzie indziej, więc wczasy zaklepane :-)
                    Bardzo dziękuję za Twoje opinie. Dużo mi pomogły.
                    A może powiesz co ciekawego można zobaczyć w okolicy, bo nie lubię ciągle tylko leżeć na plaży. Wiem że niedaleko jest do ruchomych wydm, a co jeszcze?
                    Pozdrawiam
                    • kol.3 Re: Rowy ul. Malinowa 23.02.13, 10:35
                      Rowy oferują wiele bo jest morze i puszcza, i jezioro, i rzeka Łupawa.
                      Ja osobiście lubię wycieczki lasem jakieś 3 km aż do przejścia na plażę i powrót plażą (po drodze można się natknąć na plaże golasów, jeśli akurat mają sezon). Można pokonywać trasy rowerowo. Można robić małe wycieczki lasem w stronę Ustki (jeśli jest małe dziecko.). Las jest suchy i słynie z malowniczych surojadek, które fotografuję. Można wypożyczyć łódkę/kajak i popływać po rzece lub w stronę jeziora (trzeba uważać na wiatr. Warto zajrzeć do Poddąbia i obejrzeć je jako teren następnych wakacji. W okolicy Łeba, Ustka, Smołdzino, i Słupsk, który uwielbiam.
                      • scarlett.o-hara Re: Rowy ul. Malinowa 12.03.13, 14:06
                        My do Rowów jedziemy już 4 rok z rzędu. Właśnie ze względu na plażę dla naturystów. Cisza, spokój, czysta plaża, dużo miejsca w przeciwieństwie do plaży "tekstylnej". Co prawda średnia wieku to 50+, ale widzimy z roku na rok coraz więcej młodych rodzin z dziećmi.
                        Byleby pogoda była.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka