Gość: misia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 19:16 Witam, czy moglby ktos napisac kiedy najwieksza szansa na zobaczenei sztormu nad naszym pięknym morzem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kuba Re: Sztorm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 20:07 > kiedy najwieksza szansa na zobaczenei sztormu nad naszym pięknym morzem Późną jesienią lub wczesną wiosną. Ja największy sztorm (i jego skutki) widziałem w listopadzie 2004 na Mierzei Wiślanej. Niesamowite przeżycie! Polecam! Krótki opis tego sztormu znajdziesz pod adresem republika.pl/moja_mierzeja/wyjazd.htm Pozdrawiam serdecznie! Kuba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Sztorm - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 20:40 Doskonałe zdjęcia sztormu można zobaczyć na stronach: www.moje-morze.pl/fotoopticwm.html www.moje-morze.pl/fotodus.html www.moje-morze.pl/1105gdy.htmlPolecam! Kuba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Sztorm - filmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 20:51 Znajdziesz pod adresem: www.moje-morze.pl/film.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Sztorm - filmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:25 ale cudo!! dziekuje za taka szybka odpowiedz, planuje wypadzik niestety tylko na 3 dzionki i tak strasznie chcialbym zobaczyc ten cud natury ...czy srodek listopada bedzie dobrym terminem ? wiem ze to ciezko w przyrodzie przewidziec ;) wybieram sie jak zawsze do pieknej Krynicy czyli Mierzeja hmm a jak jest z bursztynami czytal;am ze po sztormie jest ich sopro i dosyc duze okazy mozna znalezc ;) pozdrawiam Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Sztorm - c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 22:51 > czy srodek listopada bedzie dobrym terminem? Niestety, sztormu nie da się przewidzieć z tak dużym wyprzedzeniem. >wybieram sie jak zawsze do pieknej Krynicy Krynica Morska w listopadzie jest magiczna... > jak jest z bursztynami czytal;am ze po sztormie jest ich sopro Złoża "ruszają" po każdym większym sztormie. I wtedy też ruszają "bursztyniarze". To dopiero niesamowity widok! Tłum milczących ludzi, w niesamowitym skupieniu przekopujących pryzmy "śmieci" wyrzucone przez fale. Pozdrawiam serdecznie! Kuba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Sztorm - c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:40 słyszałam ze w czasem to i do rękoczynów dochodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Sztorm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:21 no i szaleje wiatr nad naszym morzem a ja akurat nie moge tam byc :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Sztorm c.d. IP: 62.233.211.* 02.11.06, 12:19 Też mi przykro. Wybieram się dzisiaj nad Bałtyk, ale sztorm już cichnie. Na pocieszenie opublikowałem właśnie fotografie wykonane przez mojego znajomego, podczas sztormu w listopadzie republika.pl/charytonik/ Pozdrawiam serdecznie! Kuba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba uzupełnienie IP: 62.233.211.* 02.11.06, 12:32 [...] w listopadzie' 2004: republika.pl/charytonik/ Odpowiedz Link Zgłoś
przedziwna1 Re: Sztorm 02.11.06, 16:11 Takiego sztormu jaki byl wczoraj w dzien i noca to najstarsi "morzale" nie pamietaja. Wiatr wypadl poza skale Beauforta, wialo ponad 12! Huragan po prostu. Wrazenia na biezaco opisalam na forum Dziwnowa. Dzis trwaja prace porzadkowe, sprzatnie powyrywanych z korzeniami drzew, usuwanie zlamanych konarow, takze z plazy. Do naszego miasta woda sie nie wdarla, ale Świnoujscie w czesci zalane. Wiem, ze promy nie kuroswaly. Dostalismy od morza niezlego kopa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egraa Re: Sztorm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 18:53 Przedziwna, a zrobiłaś zdjęcia? Bo Kuba chyba znów nie zdąży... Odpowiedz Link Zgłoś
przedziwna1 Re: Sztorm 02.11.06, 19:18 Na fotoforum Dziwnowa sa zdjecia ze sztormu niedzielnego, ale co to byl za sztorm, łeee, sztormik w porownaniu z tym wczorajszym :) Bylam wczoraj na plazy bez aparatu niestety...ale chyba i tak nie zrobilabym zdjec, bo prawie przewracalo mnie i strasznie lało! A zacinalo prosto od polnocy. Dzis morze juz jest ok, jak to jesienia bywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
neufahrwasser_in Re: Sztorm 03.11.06, 01:26 Ja właśnie wróciłam ze spaceru z Bazylem. Niby już po, a sztormie...nad kanałem portowym łeb urywa. Zresztą łeb mi z powodu zmiany ciśnień urywa już od 48 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
egraa Re: Sztorm 03.11.06, 07:27 Ja dopiero jutro ocenię posztormowe straty w mojej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś