Dodaj do ulubionych

Unikajcie Dźwirzyna.

IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 17.08.03, 00:57
Byłam tam 2 tygodnie, początek lipca, zimno, wietrznie, deszczowo, czyli
norma nad Bałtykiem. Pełno kolonistów. Jednak zaskoczyło mnie coś innego:
morze śmierdzące szambem, wyglądające jak ściek oraz niewiarygodnie brudny
piasek - po chwili grzebania sie w nim ręce były czarne od jakichś smarów,
piasek nie odklejał się od skóry, taki był tłusty, mnóstwo psich gówien,
wiekszość wąskiej plaży to same kamienie. Pamiętam to miejsce sprzed 2 lat -
nie do poznania! Pełna dewastacja.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hejho Unikajcie Dziwnówka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.08.03, 21:45
      To samo mogę powiedzieć o Dziwnówku albo prawie to samo; woda taka brudna, że
      puste morze, ludzie wchodzili najwyżej do kolan i uciekali z wody. Pływały
      jakieś worki, butelki, jakieś osady, woda strasznie mętna. Nie wiem, czy to
      tylko w Dziwnówku, czy nad całym morzem tak się pogorszyło, bo 2 lata w
      Pogorzelicy było czyściutko.
      • Gość: ktos Re: Unikajcie Dziwnówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 18:30
        Nie wiem jak wyglada Dziwnowek czy Dzwirzyno, nie mialam okazji tam byc. Ale
        wczoraj wrocilam z Pogorzelicy i piasek czysty, plaza szeroka i piaszczysta,
        rano plaza wysprzatana, morze tez czyste, tlumy ludzi sie kapaly. A porzadek na
        plazy zalezy od nas!!!!!!!!! Przede wszystkim. Kosze na smieci stoja co kilka
        metrow, (czesciej niz w niejednym duzym miescie) ale nie wszyscy wiedza do
        czego sluza. Inna sprawa to psy ktorych nie wolno na plaze wprowadzac, niestety
        z tego zakazu wlasciciele czworonogow nic sobie nie robia, jeszcze sie burza
        jak ktos im zwroci uwage. Bylam swiadkiem jak w Niechorzu w piekny sloneczny
        goracy dzien wielki pies zrobil kupe jakis trzy-cztery metry od duzego mola i
        co????? Pani wlascicielka delikatnie przysypala to piaskiem i poszla dalej,
        jakies malzenstwo zrocilo uwage ze psow sie na plaze nie wprowadza, a jesli juz
        sie pies tam zalatwi to nalezaloby to sprzatnac - kosz byl pare metrow dalej,
        pani od pieska sie wydarla ze ona tego czegos sprzatac nie bedzie bo niby
        jak?? - reka?? Argumenty ze za moment jakies dziecko bawiace sie na plazy wlozy
        reke w to cos, a potem moze do buzi nie podzialaly i pani odrzekla ze to nie
        jej sprawa. Ludzie dbajmy sami o porzadek to wtedy nie bedziemy narzekac na
        brud. Milego wypoczynku na czystych plazach.
    • Gość: IRO Re: Unikajcie Dźwirzyna. IP: 217.153.83.* 18.08.03, 08:14
      Nie zgadzam się z Tobą. Byłem tam rok temu i w tym również. Morze nie
      śmierdziało, a piasek był czysty. Codziennie rano biegałem więc mogę
      zaświadczyś ilu ludzi pracowało przy sprzątaniu plaży. Niestety o to co można
      już było zastać wieczorem na plaży możemy już mieć pretensje tylko do siebie.
      Jedyne w czym muszę Ci przyznać rację to to, że spotyka się kamienistą plaże.
      • Gość: Gosiak Re: Unikajcie Dźwirzyna. IP: *.fly.pl 24.08.03, 23:22
        a ja się zgadzam
        wróciłam znad morza tydzień temu i pojechaliśmy w ramach sentymentalnych
        odwiedzin do Dźwirzyna - ohyda!!!!! morze jakieś spienione śmierdzące piach na
        tzw. plaży brudny
        jedynie stara knajpka z rybą z pieca nie zawiodła wspomnień
    • Gość: Marzena Re: Unikajcie Dźwirzyna. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 20:06
      Nie zgadzam się z Gosią. Przebywałam w Dźwirzynie przez 2 tygodnie (w drugiej
      połowie września) i bardzo mi się tam podobało. Plaża rzeczywiście jest wąska
      w niktórych miejscach kamienista. Ale są też miejsca, gdzie zejście do morza
      jest piaszczyste. Woda w morzu była zadziwiająco czysta, poza tym pływało w
      niej mnóstwo meduz - ciekawe stworzonka. Klimat - super mieszanka - połączenie
      olejków eterycznych z sosen kalifornijskich z jodem. Ze względów zdrowotnych
      naprawdę warto pojechać do Dźwirzyna. Pogodę miałam świetną - do pływania i
      opalania się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka