Dodaj do ulubionych

Przysadka!!!

22.10.09, 13:53
Czy któraś z Was drogie koleżanki miała operowanego gruczolaka przysadki
mózgowej albo torbiel... Czy mógłby mi ktoś napisać jak wygląda taka operacja
i po niej???? Ja mam mieć niedługo taką operację i bardzo się boje... dziekuje
z góry smile
Obserwuj wątek
    • maja281107 Re: Przysadka!!! 22.10.09, 15:13
      raczej nie pomogę wyjaśniając jak przebiega taka operacja ale z tego co wiem
      robiona jest endoskopowo.najlepiej wpisz w google i poczytaj.domyślam się co
      przeżywasz w tej chwili,bo sama niedawno przeszłam trudną operację,która trwała
      prawie 4h.z tym,że ja miałam guz torbielowaty w zatoce duglasa.niestety guz ten
      był krwotoczny i było zagrożenie życia,mógł pęknąć w każdej chwili
      jakiegokolwiek wysiłku i mało tego gdyby pękł podczas operacji musieliby mi
      usuwać wszystkie narządy rodne i nie mogłabym już nigdy mieć dzieci,a staramy
      się ponad rok i nic.mogę cię jedynie pocieszyć tym,że wcześniej dostaniesz przed
      operacją taką pigułkę na wyciszenie i uspokojenie,będziesz się czuła po niej jak
      pijana i nie będziesz za bardzo nic kojarzyła,tzn będziesz obojętna na
      wszystko.na bloku operacyjnym szybko dostaniesz narkoze i zanim zdążysz
      przekręcić głowę to zaśniesz,a sama operacja wyda ci się ułamkiem sekundy jakbyś
      zdążyła tylko mrugnąć oczyma i otworzyła z powrotem.po operacji będziesz
      dostawała leki przeciwbólowe po których będziesz przeważnie spała,na drugą dobę
      dostaniesz kroplówki na wzmocnienie a po tygodniu obserwacji na pewno wrócisz do
      domku zdrowo i cało smile
      jedyne co mogę doradzić to,to żebyś za dużo nie czytała w necie na ten temat
      przed operacją,bo możesz spanikować tak jak ja i wtedy będzie problem bo
      urządzenia na bloku zaczną wariować.podobno im miej wiesz tym lepiej żyjesz i to
      jest prawda.życzę powodzenia i dużo siły oraz wiary,że wszystko przebiegnie
      pomyślnie.ja bardzo dużo się modliłam i to mi mocno pomogło choć wcześniej nie
      byłam praktykującą wierzącą.ściskam mocno i czekam na wieści po operacji,że
      jesteś już z nami i czujesz się świetnie,buziaki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka