Dodaj do ulubionych

CZERWCOWE staranka :)

13.06.12, 12:47
Hej kochane!
Otwieram czerwcową listę, w maju się nie odzywałam, bo skupiona byłam na leczeniu zębuchów, wyrwałam jedną 8" i czekaja mnie jeszcze 3 wizyty na szczękowej.... <strach>

Jednakże, ten cykl zamknie pełny rok naszych starań, w dodatku moja miesiączka ma wypaść około 28-29 czerwca - a 28 czerwca mam 26 URODZINY big_grinbig_grin więc podekscytowana jestem!!

jessica1986 12cs.....................28-29.06
Obserwuj wątek
    • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 13.06.12, 12:50
      p.s. umówiłam się również do mojego ginekologa na rozmowę o badaniach - porobię hormony i wszystko co trzeba, bo rok - bez efektów, to długo... Czas się za siebie wziąć!
      Zadzwoniłam dzisiaj do gina a on ma wolny termin... 28.czerwca, więc wszystko się kręci w dniu moich urodzin - hahaha big_grin
      Może to będzie szczęśliwy dzień! smile
      • 1klara79 Re: CZERWCOWE staranka :) 13.06.12, 14:45
        To może dostaniesz prezent urodzinowy? smile
        Ja się przyłączam do czerwcowego staranka, pewnie jak będzie lipcowe też się dołączę bo szczęscie mnie jakoś opuściło sadsad u mnie też będzie już rok, tylko od kilku miesięcy wzięłam się za to trochę bardziej. zrobiłam hormony (wszystko w normie oprócz wys. tsh), cykle raczej owulacyjne, mierzę temperaturę. Teraz czekam...ale cykl mam jakiś dziwny w tym miesiącu, nie wiadomo do końca kiedy ta owulacja była. (moj wykres na ovufriendzie - ovufriend.pl/graph/9c5ff65b7838ee5436474b0a78f75bab)
        Ja chciałam umówić się do b dobrego lekarza w Wawie, ale nawet odległych terminów nie ma, bo już nie zapisują do niego wogole z powodu braku miejsc...
        • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 13.06.12, 15:27
          To i ja się w końcu mogę dopisać do listy. Jestem pierwszy cykl na clo, wczoraj byłam u gina - 3 pęcherzyki dominujące - twierdzi, że w sobotę mogę zacząć starania smile Potem duphaston przez 10 dni i ...
          Mam nadzieję, że w końcu się uda! Testuję końcem czerwca.
          • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 13.06.12, 18:57
            wreszcie ktoś założył temat "czerwcowych staranekwink".
            To i ja się dziewczynki dopisuję, choć czekam właśnie na @.powinna przyjść jutro ewentualnie pojutrze...wiem,że przyjdzie bo jak zwykle bardzo wysypały mi się krosty na twarzy.Więc raczej nici z naszych intensywnych staranek a staramy się już 6 cykli. No chyba, że stanie się cud wink.Do gina jestem zapisana na 27 czerwca.Trzymam za nas wszystkie kciukismile!!!
            • jessica1986 Re: kopciuszek126 15.06.12, 08:28
              kopciuszek126 jak tam u Ciebie @ przyszła?? Trzymamy kciuki wink

kopciuszek126 napisała:

> wreszcie ktoś założył temat "czerwcowych staranekwink".
              > To i ja się dziewczynki dopisuję, choć czekam właśnie na @.powinna przyjść jutr
              > o ewentualnie pojutrze...
              • kopciuszek126 Re: kopciuszek126 15.06.12, 15:45
                no niestety ta zmora przyszła dziś rano sad już miałam małą nadzieję do wczoraj wieczorem,ale ja czasem jak już się zbliża termin okresu to i wieczorem mierzę sobie temperaturę- i wiem, że jak spadła do 36,9 to dostanę @ w nocy lub rano...tak samo rano jak już mam 36,9 to tylko wyczekuje crying w fazie lutealnej mam zawsze temp. od 37 do 37,3 maksymalnie.może raz miałam 37,4. Tak więc jestem smutna z tego powodu i podśmiewam się z Męża,że nie umie zrobić mi bobaska drugiego crying Z pierwszym dzieckiem nie mieliśmy żadnych problemów-udało się w pierwszym cyklu starań,a teraz mi się trochę pozmieniało z @ - trwa tylko 3-4 dni i bardzo skąpa jest. Jestem ciekawa czy uda się którejś z Was ujrzeć dwie kreseczki?Trzymam kciukasy!!!
          • 1klara79 Re: CZERWCOWE staranka :) 14.06.12, 10:14
            Dziubasek teraz dopiero doczytałam - trzy pęcherzyki dominujące, to świetnie!! a jakiej są teraz wielkości? Ja nigdy nie miała trzech a nawet dwóch dużych.
            • anna88-24 Re: CZERWCOWE staranka :) 14.06.12, 10:36
              Witam wink
              Ja jestem na gazecie już chwilę, ale to forum tylko podczytujęwink Dziś 28 dzień cyklu przy cyklach 31-dniowych. Do wczoraj myślałam, że ten cykl jest cyklem straconym. Staranka w tym miesiącu były tylko dwa razy: w 14 dniu cyklu i w 18 dniu, w 17 dniu cyklu test owulacyjny wyszedł mi mega pozytywnie. W związku z tym, że kupiłam testy owulacyjne i dostałam gratis testy ciążowe, nie wytrzymałam i wczoraj zrobiłam niby od niechcenia test ciążowy. I widać drugą kreskę, pod światło, wyraźniej w świetle słonecznym. Pomyślałam, że może mam zwidy. Ale nawet mój mąż widział tę kreskę. Dziś test powtórzyłam test testem z innej firmy i kreska jeszcze słabsza, o ile w ogóle jest. Więc sama nie wiem. @ ma przyjść w niedzielę. Jestem ciekawa co z tego wyniknie. Objawów typowo ciążowych nie mam...Brzuch pobolewa jak na @, piersi też...Jedyne na co narzekałam przez całą drugą fazę cyklu to straszne bóle kości ogonowej i kręgosłupa. Ale nawet tego z tym nie skojarzyłam, gdyż sądziłam, że nic tego cyklu nie wyniknie. Na razie się nie nakręcam...
              Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie testujące w tym miesiącu.
              • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 15.06.12, 08:40
                melka1712 Witamy! Barszo Tobie współczuję z powodu straty i oczywiście tu możesz liczyć na nasze wsparcie, tak z resztą jak każda z nas smile Trzymam Kciuki za Ciebie i za Wszystkie Staraczki,

anna88-24 po cichutku Tobie gratuluję, choc jeszcze baaaardzo po cichutku - poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki i wtedy testuj i dawaj nam tu znaki smilesmilesmile
                Ekscytują mnie takie wiadomości, a zarazem smucą, przy dwóch starankach w miesiącu mogłoby coś być, jak sobie pomyślę, że my z moim mężem, tyle mamy tych staranek i nic z tego nie wychodzi... ehhh...
              • e-m-ama Re: CZERWCOWE staranka :) 18.06.12, 10:51
                Cześć przyszłym mamom. CHciałam zapytać jakiś testów ciążowych używacie/używałyście w trakcie starań? Szukam opinii o teście płytkowym PINK i ewentualnie informacji czy któraś z Was używała strumieniowych testów ciążowych. Będą super wdzięczna bo muszę się na coś zdecydować rozpoczynając starania a nie jestem super obeznana w temacie smile
    • kama1312 Re: CZERWCOWE staranka :) 13.06.12, 19:28
      Również dopisuje sie do listy czerwcowych starańsmile
      Dzis mam 4dc więc za kilka dni rozpoczniemy z mężem kolejny "bój" o dzidziewink
      Poprzedni cykl mialam bezowulacyjny (mimo idealnego skoku temperatury, potwierdzone monitoring usg) i mam nadzieje, że to była tylko jednorazowa sprawa i że czerwcowy cykl okaże się w koncu owocnywink

Wszystkim (i sobie) życzę powodzeniawink
      • 1klara79 Re: CZERWCOWE staranka :) 14.06.12, 00:04
        Kama jeden lub dwa cykle bezowulacyjne w roku to normalna rzecz. Nie martw się na zapas.
        Zapomnialam napisać - a ja ten cykl rozpoczęłam z femarą, zobaczymy jaki będzie efekt smile testuję około 19 czerwca!! Tylko temperatura cos mi dziś spadła, zobaczę jutro rano...
        Wkleiłam sobie miniaturkę żebyście widziały mój wykres, bo w linku coś namieszałam i nie działał.
        • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 15.06.12, 11:26
          1klara, a jak bierzesz tą Femarę? Ile tabletek i w jakich dniach cyklu? Miałaś cykle bezowulacyjne?
          Bo ja mam wziąć tylko 1 tabletkę Letrozolu (to samo co Femara) w 3 dc - ale ja mam własne owulacje, tylko niedomaga poważnie ciałko żółte. To ma być lekkie wsparcie dla owu. Ale ciekawa jestem jak wygląda pełna stymulacja - ile tabletek?
          • 1klara79 Re: CZERWCOWE staranka :) 15.06.12, 21:49
            Kotkowa kochana ja brałam Femare (Letrozole) w następujacy sposób: 3 d.c. jedną tabetkę, w 4 d.c. dwie tabletki a w 5 d.c. trzy tabletki i na tym koniec. Ale wiem że lekarze różnie przepisują.
            Ja też mam raczej cykle owulacyjne (mierze temperaturę i sprawdzałam to kilka razy na monitoringu, ale zdarza mi się brak owulacji ale na szczęscie rzadko), ale zazwyczaj owu mam późno w cyklu, więc może być dość słabej jakości.
            A Ty zaczynasz od przyszłego cyklu?
            • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 18.06.12, 09:59
              Dzięki za info, tak zaczęłam w tym cyklu, wczoraj wzięłam tą jedną tabletkę. Mój gin zaczął od jednej jedynej tabletki, u mnie owulacje są normalnie o czasie, na usg wszystko wygląda super, no ale coś nie gra, bo ciałko żółte pracuje beznadziejnie mimo Luteiny.
              Dodatkowo mam brać Pregnyl po owulacji, 5 zastrzyków, ale nie ma go w aptekach, więc zobaczymy jak to się skończy. Mam też zbadać estradiol i progesteron standardowo w 7 dpo, nie wiem czy zostanę na tej dawce Letrozolu, jak nie będzie poprawy, to może gin ją zwiększy.
    • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka - lista:) 14.06.12, 08:14
      [b]kopciuszek126_6cs.......................14-15.06
      1klara79_12cs?.............................19.06
      jessica1986_12cs.....................28-29.06

jak coś źle napisałam to poprawcie mnie kobitki i wpisujcie się!
      Cieszę się, że się troszkę ruch zrobił, bo nie jestem tu sama smile i szczerze mówiąc, to głupio mi, że tak późno się za to wszystko zabieram, Wy już po badaniach, moniturujecie cykle, mierzycie sobie temperaturki, dlaczego ja się tak późno z tym wszystkim obudziłam??? sadsad
      Ale 28 czerwca wizyta, niech mi lekarz rozpisze jakie badania, kiedy robić no i muszę koniecznie wziąć termometr i zacząć wykres!! Ale to od następnego cyklu, bo teraz jestem w połowie i nie wiem czy jest sens...

Mam nadzieję, że jak już zacznę z tym wykresem, to wspomożecie dobrą radą jak czegoś nie będę wiedziała smile

Trzymam za wszystkie kciuki, bardzo mocno!!!
      • kach.a81 Re: CZERWCOWE staranka - lista:) 14.06.12, 09:09
        Witam wszystkie babeczki. Jestem na tym forum nowa i chciała bym do was dołączyć.
        Mam już synka Jasia 2,5 letniego i staramy się obecnie o drugie dziecko. Dzisiaj mam 19dc, termin niechcianej @ to 26 .06.
      • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka - lista:) 14.06.12, 09:24
        > kopciuszek126_6cs.......................14-15.06
        > 1klara79_12cs?.............................19.06
        > jessica1986_12cs.....................28-29.06
        > dziubasekk _ 4cs......................30.06
        >
      • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka - lista:) 14.06.12, 09:28
        WITAMY!! z otwartymi ramionami big_grin kach.a81

kopciuszek126_6cs.........................14-15.06
        1klara79_12cs?..............................19.06
        kach.a81_19cs...............................26.06
        jessica1986_12cs...........................28-29.06
        • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka - lista:) 14.06.12, 09:30
          pominęłam dziubaskka - Sorki smile
          kopciuszek126_6cs.........................14-15.06
          1klara79_12cs?..............................19.06
          kach.a81_19cs...............................26.06
          jessica1986_12cs...........................28-29.06
          dziubasekk _ 4cs.............................30.06
          • 1klara79 Re: CZERWCOWE staranka - lista:) 14.06.12, 10:11
            U mnie ciężko dokładnie powiedzieć ile to będzie miesięcy starań, gdzieś koło roku, ale tak na poważniej to pewnie gdzieś z 8 cykli. Wpisuje 12sc, bo mimo że nie wiedziałam kiedu owu, to i tak się juz staraliśmy.

> kopciuszek126_6cs.........................14-15.06
            > 1klara79_12cs..............................19.06
            > kach.a81_19cs...............................26.06
            > jessica1986_12cs...........................28-29.06
            > dziubasekk _ 4cs.............................30.06
    • kach.a81 Re: CZERWCOWE staranka :) 14.06.12, 09:16
      Dodam jeszcze że to mój 19 cs
      • 1klara79 Re: CZERWCOWE staranka :) 14.06.12, 10:06
        Fajnie, że jest nas więcej smile
        Dziś temperaturka znów skoczyła do góry!
    • melka1712 Re: CZERWCOWE staranka :) 14.06.12, 22:56
      Witam
      jestem mamą 7 letniej małej damy
      starania o drugą dzidzię rozpoczeliśmy 09.2011
      w listopadzie poroniłam od kwietnia znów próbujemy
      ale bez rezultatów w czerwcu cs to 29.06
      trzymcie kciuki
      wszystkich starających się pozdrawiam i życzę dwóch upragnionych kresek
      • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 15.06.12, 11:18
        Hej dziewczyny, ja właściwie powinnam się zapisać na lipcowe testowanie, właśnie @ przyszła. Od tego cyklu dochodzą u mnie kolejne leki: Letrozol (1 tabletka w 3 dc) i Pregnyl po owulacji w zastrzykach brrr. Co gorsza z tymi lekami są problemy w aptekach, same atrakcje słowem.
        Zaczynam 10 cykl starań, niesamowite jak to zleciało, w ogóle tego nie czuję (na szczęście).
        • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 15.06.12, 11:39
          Hej kotkowa napisałam do Ciebie pytanie w innym temacie, ale widzę, że tu się odezwałaś więc zapytam jescze razsmile

mam takie pytanie do kotkowej - kochana wydajesz się najbardziej oblatana w tematach badań
          Piszesz, że progesteron robi się w 7 dni po owulacji... Tylko ja nie wiem kiedy dokładnie wypada konkretnie siudmy dzień, bo mam nieregularne cykle - okropnie
          Czy to ma być tak wiesz... pi razy drzwi? Czy raczej na posdstawie monitoringu cyklu lekarz konkretnie mówi, dokładnie kiedy się to badanie robi???

Dzięki za odpowiedź!
          • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 18.06.12, 09:55
            jessica, odpisałam Ci w tamtym wątku, sorki, że trochę późno, ale dopiero zauważyłam smile
            • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 18.06.12, 12:20
              kotkowa dzięki serdeczne za wyczerpującą odpowiedz - lepiej późno niż wcale big_grin Jednak co - jak co, można na Cieie liczyć!! smilesmilesmile
              Właśnie ja mam nieregularne miesiączki - 31 dni- 32 dni czasami 28, 29, 30 ale częściej 31-31 dni, obiecuję sobie od tego cyklu mierzyć tempki, bo zależy mi by zrobić te badania w miarę dokładnie, by mieć już w końcu rozeznanie, męczące są oczekiwania na ciąże, gdy z tyłu głowy tli się taka myśl, że może hormony są niewporządku i te wszystkie staranka na nic... Ehhh
        • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 15.06.12, 15:53
          [b]kotkowa[b] witaj w klubie!!!
          mnie to dziś też dopadło więc odpadam na lipiec-może się uda? mam wtedy 29 urodziny 24 lipca. ale bym miała super prezencik!!!choć nie wierzę w to bardzo, że mi się uda-bo ja nie mam za wiele szczęścia w życiu!!!
          Ty kotkowa chociaż bierzesz już jakieś leki to jakieś szanse są a ja dopiero będę szła do gina 27 czerwca i ciekawe czy mi da jakieś skierowania na badania?Sama poproszę jak mi nie da!!!
          • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 15.06.12, 19:11
            witam wszystkie starajace sie kobietkiwink dolaczam i jawink jestesmy z mezem w trakcie staran o drugiego dzidziusiawinknasz pierwszy skarb skonczyl 4 latka wiec kolej na nastepne malenstwowinkostatnia miesiaczke mialam 24.05 a od 2.06 do 11.06 bylo przytulanko.mysle ze 9 mialam owulacje.
            • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 15.06.12, 19:15
              w pierwszej ciazy mialam wszystkie z mozliwych objawow.ciekawe czy teraz tez tak bedzie?;p tak jak pisalam powyzej owul mialam 9.06 a 10.06 mialam male plamienie.doslownie kilka brazowych kropek na bieliznie i nie wiem co to moze oznaczac bo przy pierwszej ciazy nic takiego mi sie nie zdazylo
              • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 18.06.12, 10:09
                stokrotka, jesli owu była w 9.06, to bylo to pewnie plamienie okoloowulacyjne. Ja tez nigdy nie mialam, a nagle zaczelo sie u mnie pojawiac. Na implantacje to za wczesnie by bylo.
          • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 18.06.12, 10:03
            kopciuszek spokojnie, Ty jesteś młoda laska, ja w tym roku kończę 34 lata, to mi się spieszy niemiłosiernie smile Poza tym ja zaczynając starania o drugie dziecko wiedziałam już, że mam problemy z ciałkiem żółtym - bo miałam je już przed I dzieckiem. Wtedy poszło łatwiej, ale mimo wszystko z obserwacjami i badaniami byłam już oswojona po tamtych staraniach.
            Na pewno będzie dobrze, obserwacje cyklu i kilka podstawowych badań już dużo powiedzą.
      • melka1712 Re: CZERWCOWE staranka :) 19.06.12, 11:28
        Witam
        przyszłam z zapytaniem bo mnie deprecha dopada
        jak już pisałam jesteśmy po przejściach (pierwsze starania 09.2011,11.2011 poronienie,01.2012 zamrażanie nadżerki,03.2012 ponowne zamrożenie,
        04.2012 staranka bez rezultatów)
        Zastanawiam się co dalej czy robić jakieś dodatkowe badania jeżeli tak to od czego zacząć? Lekarz nic nie zalecił tylko zacząć starania ale cóż 2 kresek jak nie ma tak nie ma .
    • 1klara79 Re: CZERWCOWE staranka :) 15.06.12, 21:52
      U mnie dziś temperaturka na tym samym (wysokim wink poziomie co wczoraj, ale niestety dziś miałaś plamienie.... sad mam nadzieje, że to nie początek okresu, ale to byłoby wczesnie bo zazwyczaj ma faze lutealną 13 dni a nie 10. I według tego co mi pokazuje system to powinnam dostać @ dopiero za trzy dni....ale coś mam złe przeczucia sadsad
      • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 15.06.12, 23:04
        miejmy nadzieje ze niechciana @ nie przyjdzie.trzymam mocno kciuki za siebie i za was starajace sie kobietki.mnie ostatnio bolal brzuch jak na okres tyle ze promieniowal do plecow i nie wiem co o tym myslec;-/
        • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 16.06.12, 09:24
          Do pleców promieniuje mi przy owulacji - tak jakby kłucie w nerkach.
          A dziś bolą mnie jajniki - na przemian - raz prawy, potem lewy. Ciekawa jestem jaka jest szansa, że pękną aż 2 pęcherzyki wink
          To by dopiero była kumulacja big_grin
          • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 16.06.12, 10:12
            tyle ze ja owulacje mialam ok 7 dni temu.mam taka cichutka nadzieje ze sie udalo.ale staram sie nie nakrecac.w srode bede testowac.nie myslicie ze za wczesnie??wiem ze jest napisane na ulotce ze najlepiej w dniu spodziewanej miesiaczki ale jestem taka niecierpliwa;p to jest nasz pierwszy cykl w ktorym staramy sie o druga dzidzie.w pierwsza ciaze zaszlam tez w pierwszym cyklu staranwink wiem ze niektore kobietki staraja sie bardzo dlugo.przykre to bardzocrying ale moja bratowa starala sie o pierwsze dziecko 15 miesiecy i sie udalo a o drugie 8 i ma juz dwojeczke chociaz tez na poczatku watpila.teraz bardzo chce trzecie;p sie rozpedzila heehehe
            • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 17.06.12, 12:01
              stokrotkawppl życzę Ci z całego serca żeby się udało wink ja też staram się o drugą dzidzię-z pierwszą udało się za pierwszym razem, a teraz...6 cykli spisanych na straty-niestetycrying. Dziś mam 3 dc i postanowiłam, że nie będę się tak nakręcać-co będzie to będzie!Jeśli mi jest dane mieć drugie dziecko to pewnie kiedyś będę je mieć-tylko kiedy?to wie Najwyższy!!!
              Powodzonka!kibicuje wszystkim staraczkomwink
            • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 17.06.12, 12:09
              a co do testowania to myślę, że troszkę za wcześnie.zaczekaj do następnego weekendu chociaż. ja to już nawet nie testuje tylko czekam cierpliwie wyników starań. gdyby mi się @ spóźniła choć 1 dzień to dopiero wtedy bym testowaławink szkoda kasy wydawać na testy i nie potrzebnie się stresować i nakręcać-znam z własnego doświadczeniacrying ale zrobisz jak Ci serce podpowiewink
              • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 17.06.12, 12:45
                kopciuszek126 ja tez zycze Ci z calego serca aby sie udalo.moj maz tez uwaza ze powinnam poczekc do 23.06 (to takze dzien ojaca wiec moze zrobimy niespodzianke tatusiowi)winknadal boli mnie brzuch.troche sie denerwuje bo nie mam pojecia czemu.na objaw ciazy to raczej za wczesnie a boli miesiaczkowych nie man wogole.narazie czekam.w pierwszej ciazy lezalan w szpitalu jesli sie nie myle byl to 2 miesiac wlasnie z powodu bolow brzucha.moze jesten przewrazliwiona i tyle.miejmy nadzieje kopciuszku126 ze tym razem iujrzysz 2 kreski.sobie tez tego zycze.buziaki
                • 1klara79 Re: CZERWCOWE staranka :) 17.06.12, 22:16
                  Ja też niestety pewnie przyłączę się do lipcówek.....temperatura spadła, @ przyszła sadsad
                  • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 17.06.12, 23:57
                    1klara79 przykro micrying przypomniało mi się właśnie, że któraś z dziewczyn miała dziś testować i specjalnie weszłam na forum sprawdzić czy są jakieś dobre wieści?a tu niestety kolejna porażkacryingmusimy się jakoś trzymaćwinkdamy radę!!!
          • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 18.06.12, 10:06
            dziubasek, ja bym nie narzekała na bliźniaki. Marzy nam się trójeczka dzieci, a mam jedno. Prace nad drugim przedłużają się i poważnie się martwię, czy się doczekam, nie mówiąc już o trójce, także bliźniaki nie byłyby złe. Martwiłabym się tylko o przebieg ciąży, bo wiadomo, że jest trudniejsza.
            • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 18.06.12, 14:36
              Ale ja wcale nie będę płakać jak się okaże, że bliźniaki big_grin
              Jutro mam zacząć brać duphaston - a temp dalej niska. Szyjka idealna, dużo śluzu - dziś wyczekiwane 'białko' smile
              Mam nadzieję, że jutro rano coś podskoczy, bo będę się stresować, że duph mi zablokował owulke. Choć tyle się naczytałam, że on wcale nie blokuje, to jednak wolałabym go brać jak już będę miała pewność, że owulacja była...
              • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 18.06.12, 17:51
                no to powodzenia dziubasekk !oby tego śluzu było jak najwięcej i jak najlepszej jakościwink
                P.S. a Ty się starasz o pierwsze dzieciątko czy drugie?
                • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 18.06.12, 20:09
                  Pierwsze smile
                  Wcześniej okres jak w zegarku, co 33 dni, niby czułam ból na owulację - więc wydawało mi się, że chop siup i będzie bobas. A tu zonk. To dopiero mój 4 albo 5 cs, ale instynkty macierzyńskie mocno mnie dopadły i chciałabym żeby się udało jak najszybciej wink

Swoją drogą to strasznie nie lubię tego przytulania na rozkaz tongue_out A teraz wyjątkowo ciężko o spontaniczność smile
                  • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 19.06.12, 08:04
                    KOBIETKI CHYBA NIC Z tegocrying testu nie robilam ale temp mi spadlacrying moja temp ciala to 35.5 wiec gdy mialam ok 36 to byla jak dla mnie lekko podwyzszona.dzis wstalam...mierze a tu 35.7crying.niechciana @ ma byc w sobotecrying
                    • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 19.06.12, 08:08
                      To który to Twój dzień cyklu? Do soboty jeszcze trochę czasu jest i wydaje mi się, że za szybko ten spadek...
                      Może to ten słynny spadek implantacyjny ? wink
                      Bądź dobrej myśli smile

A ja czekam na wzrost i dalej nic sad
                      • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 19.06.12, 08:44
                        27 dc . po 5 MIN znow zmierzylam temp i bylo znow 36.nie wiem moze to wina termometrawink strasznie mnie korci zeby zrobic test;p robilam juz 3 ;p wszystkie negatywne a to dzieki temu ze ...uwagawink roblam je 2,3 i 5 dni po owulacji hehehehheeh wiem ze to glupie ale mialam w domu wiec zrobilam:p teraz zaluje b chociaz jeden moglam zostawic.dziewczyny i tu pyt do was.macie na piersiach pelno takich zylek ?mi pojawily sie kilka dni temu na jednej a po ok 2 dnich na drugiej
    • s678 Re: CZERWCOWE staranka :) 19.06.12, 13:05
      Witajcie - dopisuję się do wątku smile Staramy się o drugie dziecko - synek ma już 2,5 roku. W listopadzie zaszłam w ciążę za pierwszym podejściem ale niestety było puste jajo i w styczniu wyłyżeczkowanie macicy sad od kwietnia staramy się znowu ale póki co bezskutecznie. Ten cykl w sumie spisałam na straty bo mój mąż tak się wciągnął w euro, że przytulanka były w okresie płodnym tylko dwa razy 14 dc, przy czym zazwyczaj owulację mam ciut później. Nie nakręcałabym się ale w 19dc przez cały dzień bolało mnie podbrzusze i taką mam nadzieję, że to była imlantacja. Do terminu miesiączki jeszcze tydzień - ja chyba zwariuję do tego czasu...mam testy w domu i strasznie mnie korci żeby zatestować...Z objawów to lekkie pokłówanie jajników i bolesne sutki, żyłki na piersiach też bardziej widoczne...JA CHCĘ JUŻ WIEDZIEĆ tongue_out

s678 3cs.....................26.06
      • kach.a81 Re: CZERWCOWE staranka :) 19.06.12, 13:35
        s678 to co ci leży na przeszkodzie idź i sikaj. Tylko daj nam znać jaki wynik.
        • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 19.06.12, 20:17
          DZIEWCZYNKI robilam test w 27 dc przy cyklach 30-31.wyszedl negatywnycrying wiec raczej nie jestem w ciazycryingcryingcryingcryingpocieszcie kochane
          • s678 Re: CZERWCOWE staranka :) 20.06.12, 08:05
            Ja też dziś testowałam i też negatywnie (25 dc) -ale ja się nie zrażam i dalej wierzę - Ty też powinnaś smile Ja mam już synka i byłam drugi raz w ciąży (puste jajo) i w obu przypadkach test mi wychodził pozytywny dopiero w dniu miesiączki. Tym razem w czwartek czułam dziwny ból w podbrzuszu i myślałam że to było zagnieżdżenie więc zatestowałam z nieogarniętej ciekawości wink Niestety nawet nie wiem jaką czułość miał test bo sprzedali mi w aptece jakieś inne niż zwykle nordtest się nazywały i nic o czułości ani na opakowaniu ani w ulotce nie było...
            Także głowa do góry i czekamy smile Dopóki nie ma @ to szansa jest!!
            • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 20.06.12, 11:31
              dziekuje ciwinktaka cichutka mam nadzieje.ja tez mam synka.ma 4 latkawinknajukochansze dziecko na swieciewinkwinka okres mam niec 22-23 wiec jeszcze czas.czuje tak dziwnie jakbym miala teraz dostac;/
              • s678 Re: CZERWCOWE staranka :) 20.06.12, 12:50
                No niektóre kobitki tak zagnieżdżanie się opisują więc nadziei nie trać tylko czekaj do weekenda smile hcg w moczu to dobrych kilka dni później się pojawia. Ja liczyłam na to bardzo że u mnie dziś 5 dni po domniemanej implantacji jakiś cień cienia ujrzę ale niestety. Póki okres nie przyjdzie póty nadzieja jest smile
            • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 20.06.12, 15:22
              witam dziewczynkismile opowiem Wam historię mojej koleżanki, którą dziś spotkałam na zakupach.w tym roku 3 lata po ślubie i ma 5 mies. synka.Starali się o niego 2 lata...i nic nie wychodziło pomimo dobrych wyników badań! Powiedziała mi, że udało im się go zmajstrować w tamte święta Wielkanocne-byli gdzieś u rodzinki i ona sobie troszkę wypiła i wieczorkiem było przytulanko i wtedy to udało im się spłodzić upragnione potomstwowink Lekarz dał jej też wcześniej clo chciał w ten sposób dopomóc i nic z tego nie wyszło,zaszła sama naturalnie beż żadnych wspomagaczy!!!
              Już nie raz słyszałam o wypitym winku wieczorem-i skutkiem było długo wyczekiwane potomstwo...
              P.S. chyba muszę uderzyć w alkohol-może wtedy się uda?! Żartuję wink
              Ale można spróbować , zaszkodzić nie powinno a może pomożewink-człowiek pod wpływem procentów robi się wyluzowany.
              • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 20.06.12, 15:31
                dziewczyny tylko żeby nie było komentarzy,że na forum dla starających się ja napisałam o procentach! po prostu chciałam Wam opowiedzieć to co dziś usłyszałamwink A tak w ogóle to ja nie jestem zwolenniczką alkoholu-jedynie lampka dobrego, słodkiego winka i tyle...
                • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 08:39
                  Nic się nie bój - ja tam lubię raz na czas się czegoś napić. Odkąd zaczęłam starania to rzadziej, ale jednak ... wink

Mam do Was prośbę. Zerknijcie na mój wykres - ovufrend zinterpretowało mi owulkę na 9 dc - wtedy też byłam u lekarza, powiedział że są 3 pęcherzyki 12, 10 i 9 mm. Więc nie możliwe jest, żeby wtedy też pękły. Owulacje przewidział na ok 14 dc, od 16 dc kazał brać duphaston. Po nim nieznacznie wzrosła mi temperaturka, a dopiero dzisiaj temp powyżej 37 st - czyli jak zawsze u mnie na owulację. Wiem, że to jeszcze krótko są te wyższe temperatury, ale na kiedy zinterpretowałybyście owulację? Zaznaczę sobie ręcznie na wykresie, ale nie jestem pewna w którym dniu.
                  Mam nadzieję, że nie zamotałam za bardzo smile
                  Z góry dziękuję za pomoc i miłego dnia Wam życzę big_grin

ovufriend.pl/graph/5680972138cc2370443b087355cc4a92
                  • kach.a81 Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 10:26
                    dziubasek jak na moje oko to owulkę miałaś 16 dc
                  • kach.a81 Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 10:27
                    Proponuje sex jeszcze dzisiaj
                    • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 11:40
                      kach.a81 napisał(a):

> Proponuje sex jeszcze dzisiaj

Skoro proponujesz to na pewno skorzystam wink
                  • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 12:28
                    wg mnie to mogła być owulka 15-16 dc. ale 16 dc bardziej bym obstawiła. a tak naprawdę to nigdy nic nie wiadomo!!!a może była wcześniej tak jak lekarz mówil....a ilu dniowe cykle masz?
                    • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 12:57
                      Zwykle miałam 33 dniowe, ale po ostatniej wizycie i leczeniu cysty wyskoczył mi cykl 24 dniowy. Lekarz twierdzi, że takie długie są przez PCO i powinnam mieć krótsze przy tych lekach - clo i duphaston. Tak więc chwilowo ciężko mi stwierdzić jak to jest naprawdę wink
                      • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 13:19
                        Hejka Laseczki smile
                        Kurczę mamy 21 czerwca i jeszcze nie posypały się pozytywne testy - nie podoba mi się to
                        sad
                        Dzwieczyny, nie testujcie tak szybko, nie potrzebnie się martwić za wcześnie, bo może nawet jest ciąża a testy za szybko zrobione wychodzą negatywne... ja się już nauczyłam czekać do dnia spodziewanej miesiączki - także za równiutki tydzień testuję... Iiiiiiii!!!
                        Wiecie, mam taką cichą nadzieję, bo-przeważnie tuż przed okresem bolą mnie piersi, ale od wczoraj wieczorem poprostu bolą mnie sutki, żeby nie powiedzieć parzą... są gorące wręcz, nie bolą mnie piersi całe ale tylko sutki. Nigdy tak nie miałam, więc dziwi mnie takie gorąco na brodawkach, jednak z drukiej strony boli mnie brzuch jak na okres tak mnie ćmi... nie wiem ehhh- niech już będzie 28 czerwca!
                        • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 13:23
                          a jeśli chodzi o ten alkohol, to nie obawiaj się, że ktoś będzie prawił uwagi, przecież lampka czerwonego winaka dla podniesienia romantyzmu i nastrojowości chili to ic złego! Przecież chyba każda planująca ciążę kobieta, nie zalewa się w trupa, co drugi dzień, troszkę winka, czy kilka drinków raz na jakis czas dla pprawienia humoru, to nie koiec świata - nie? smilesmilesmile
                        • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 15:09
                          jessika1986 może Ci się udało skoro czujesz się inaczej-te sutki no i pobolewanie brzucha-skoro @ miałby być dopiero za tydzień to te pobolewania brzucha moim zdaniem raczej nie na @!!! może Tobie się uda chociaż w czerwcu zaciążyćwinkżyczę Ci tego z całego sercawink
                          • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 19:49
                            witam dziewczynkiwinkja testuje w sobote.ale sie boje.4 wczesniejsze testy negatywnecryingale nie ma sue co dziwic bo pierwsze 3 robilam zaraz po owulce;p a 4 test we wtork 10 dni po ow.jezeli okaze sie ze jesten w ciazy to powiem wam o moich pierwszych objawach.teraz boje sie ze soboe wmawiam.ale bol brzucha raz obudzil mnie w nocy i spac 2 h nie moglam.tak czy siak do lekarza i tak bede musiala pojsc bo nigdy nie mialan tak duzych boli brzucha i plamienia w polowie cyklu
                            • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 21:06
                              stokrotkawppl dopóki nie masz miesiączki to bądź dobrej Myśli!! big_grin sobota już pojutrze raniutko! smile Jeden dzień wytrzymaszbig_grin
                              Trzymam kciuki za Ciebie, za siebie i za Wszystkie kobietki staraczkismile
                              • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 21:41
                                Jessica1986 dziekuje Ci bardzo.juz doczekac sie nie moge ale damy radesmiledziwne jest to ze gdy nie staramy sie o dziecko to od jednego okresu do drugiego czas leci tak szybko ze nawet nie wiadomo kiedy..a gdy sie staramy to dni do @ tak niemilosiernie sie ciagnal.tyle w ostatnim czasie widzialam negatywnych testow ze az boje sie zrobic nastepny.ale pozniej mysle...23 mam testowac-to dzien taty.a gdyby sie udalo termin porodu mialabym na urodziny meza(+-) 1 dzien .wiec mozesmilesmileobiecalam sobie ze nie bede sie nakrecac a tu prosze:p a wy kobietki kiedy testujecie,?a moze ktoras ujrzala dzis 2 kreseczki???smile buziaki
                                • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 22:05
                                  ... a z tym, że teraz od miesiączki do miesiączki tak się dłuży przyznaję Tobie całkowitą rację wink, a znowu dni płodnych jest tak malutko, że aż przeciekają przez palce smile
                                  kochana Proszę Cię!!! Przecież to chyba każda z nas tak ma, że liczy daty, analizuje, wyszukuje znaków na niebie i ziemi, że może teraz, że już, że dobry czas... bo dzień ojca, bo urodziny, bo święta, bo walentyki, bo dzień babci do by dla mamy bł prezentbig_grinbig_grinbig_grin bo to... bo tamto... bo może właśnie teraz będzie mój Szczęśliwy dzień! haha, to normalne, gdy tak bardzo się czegoś pragnie - szuka się każdego dobrego pretekstu, by mieć nadzieję, że może już...
                          • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 21:01
                            Kopciuszku126 dziękuję kiss
                            tak bardzo próbuję się nie nastawiać - a w głębi serca Krzyczę i błagam, by były to oznaki wyczekanej i upragnionej ciąży...już to pisałam ale powtórzę, 28 czerca mam urodziny i jest to dzień oczekiwanej miesiączki, dlatego tym bardziej jest ten nasz 12 cykl starań taki wyjątkowy.

Mam też takie pytanko do dziewczyn, które mierzą tempki...
                            miałam zacząć od przyszłego cyklu, jednak postanowiłam zacząć mierzyć temperaturę już 2 dni temu codziennie o 6:10 rano przed wstaniem z łóżka, przed pójściem do pracy, (dziś jest mój 26 dc)założyłam konto na "ovufriend.pl"(bardzo fajna strona-polecam!) i wiecie co... trzy dni może nic nie mówią, ale regularnie wzrasta mi temp. z dnia na dzień: 19 czerwca (24dc) 36,4*C; 20 czerwca: 36,6*C; a dzisiaj zaskoczyło mnie baaaaardzo jak termometr wskazał 37,2*C!! taki skok??
                            Teraz mam pytanko, czy gdyby faktycznie okazało się o ciąży, to czy temperatura po zagnieżdżeniu powinna utrzymywać się na takim wysokim poziomie?? dodam, że nie jestem zaziębiona i oprócz uczucia pieczenia sutków i lekkiego (ćmiącego) bólu w podbrzuszu - jak na okres, czuję się dobrze, wcale nie odczuwałam rano, że mam taką temperaturę, w pracy czułam się ok...
                            • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 21:47
                              Ja Ci niestety w temp nie pomoge bo jestem zielona.sama zaczelam mierzyc z ciekawosci od niedawna.i mam codziennie rano 36 stopni.dla mnie to duzy skok poniewaz zawsze mam 35,5-35.,4 .w jeden dzien pamietam ze mi spadla gdzies na poczatku tyg do 35,7 o ile dobrze pamietam.ja wlasnie mam taka temp a zawsze rano czuje sie bardzo rozpalona.juz wczesniej pisalam o moivh zylkach na piersiach.czytalam rozne wypowiedzi i prawie wszedzie pisze ze to za wczesny objaw ciazy jak na sam poczatek ale dlaczego mam taka "przezroczysta"skore na piersiach.wszystkie zyly mi widac.od szyi po sutki.choc juz teraz nie bola.ostatnio bardzo szcxypaly.teraz prawie nic
                              • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 21:58
                                przecież każda kobieta może mieć inne objawy... może u Ciebie właśnie są takie... smile
                                z tym "szczypaniem" piersi, to mnie zaciekawiłaś, bo mnie właśnie tak szczypią, pieką dziwnie sutki... miałaś tak kiedyś wcześniej, bo ja nie i aż mi dziwnie, bo nawet teraz mam luźny t-shirt ubrany to gdy się lekko obetrze o skórę na brodawkach to odczuwam dyskomfort, przy lekkim dotknięciu odczuwam takie szczypanie, jakby igiełki wbijane , okropne uczucie. a może to dziwna oznaka jakiej jeszcze nigdy nie miałam, dla zbliżającej się miesiączki, bo prawda jest taka, (co jest dla mnie przygnębiające) że oznaki miesiączki - są bardzo podobne do oznak ciąży (z tego co czytam, bo w ciąży jeszcze nigdy nie byłam, by wiedzieć to z autopsji wink) więc tak naprawdę dopóki się nie pojawi miesiączka nic nie jest jednoznaczne indifferent
                                • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 22:11
                                  szczerze to Ci powiem ze pierwszy raz przed okresem bola mnie piersi.nie wliczaja czasu kiedy bylam pierwszy raz w ciazy.mam cudownego synka.tyle ze w pierwszej ciazy zorientowalam sie ze dlugo nie man okresu i zrobilam testwinkdwie piekne kreski.byl to 8tc.pozniej jak sobie przypominalam to nie mialam zadnych objawow oprocz duzej suchosci i braku ochoty na sex a jak lekarz potwierdzil ciazesmile<3 to sie zaczely mdlosci.bol brzucha i piersi.najpiekniejsze bolewinka co do okresu to tak jak mowilam nigdy zadnych boli nie mam.ani piersi ani brzucha.dopiero brzuch pobolewa w drugi dzien miesiaczki wiec teraz mnie zdziwilo.i to plamienie
                                  • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 22:15
                                    oooo to gratuluję z opóźnieniem, syneczka smile
                                    jak się dowiedziałaś od lekarza to już pewnie bardziej psychika zadziałała big_grin
                                    • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 21.06.12, 22:29
                                      dziekujewinkmoj Walentynekwinkprezent mezowi i sobie zrobilamwink14 lutego urodzilam.nie tyle psychika co to ze bardzo duzo jadlam;/lody truskawkowe.gumy.wszystko co truskawkowe winki wymiotowalam na rozowowinkale i przytylam 30 kg :p
                                      • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 22.06.12, 09:55
                                        stokrotkawppl to już jutrooo! Nie mogę się doczekać, aż napiszesz nam, Trzymam kciuki za MEGA pozytywną wiadomość smilesmile

Ka.cha u Ciebie też już bliżej niż dalej 26 czerwca zbliża się WIELKIMI krokami big_grin

Jak się czujecie dziewczyny? Jak nastroje??
                                        • kach.a81 Re: CZERWCOWE staranka :) 22.06.12, 10:35
                                          Witam się i Ja. No cóż trudno cokolwiek napisać. To znaczy są objawy ale Ja się za bardzo nie nakręcam bo później to bardzooo boli. Ogólnie cycuchy mnie nadal bolą, w lewej pachwinie cosik mnie ciągnie, obolewa brzuszek, jestem zmęczona i bez energii. Testować będe dopiero jak @ nie przyjdzie. Mam dosyć widoku I samotnej krechy. Trzymam kciuki za pozostałe babeczki.
                                          • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 22.06.12, 10:47
                                            ehhh, żeby to było wszystko takie proste... Siedzę w pracy i zamiast się skupić na jej wykonywaniu, to co chwilkę wchodzę na fora i czytam... a później to tylko myślę tylko o tym, czy mnie boli? czy nie boli? Czy to na okres, czy nie?
                                            Choć dzisiaj raniutko tempka 36,7, piersi bolą troszkę mniej, brzuchol ciągnie w dół jakby na okres, w ogóle czuję się taka jakaś opuchnięta i obawiam się, że to są oznaki okresu sad
                                            Czy z nakręcaniem, czy bez, prawda taka, że zawsze smutno, gdy on przychodzi...
                                        • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 22.06.12, 12:23
                                          ja jestem zalamanacryingcryingcryingnie wytrzymalam i zrobilam test dzis.okres jutro.oczywiscie negatywnycryingcrying
                                          • melka1712 Re: CZERWCOWE staranka :) 22.06.12, 14:50
                                            Tulaski dla ciebie jak ja cie rozumiem
                                            presja na dzidzie rośnie a tu I krecha
                                            i znów @ ,przytulanko,NADZIEJA,zrobić test czy nie
                                            niechciana @.
                                            Mam nadzieję że nadziejdzie wreszcie happy edn
                                            tobie też tego życzę i wszystkim starającym się
                                          • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 22.06.12, 16:38
                                            stokrotka ale dostałaś okres dziś? Czy nie dostałaś? Nie smutkaj się, tulę Ciebie mocno i głowa do góry!! Nadzieja umiera ostatnia, jeśli dobrze zrozumiałam i nie dostałaś dzisiaj okresu - to nie załamuj się jeszcze... a kto wie czy obie nie będziemy dalej się wspierać w lipcu, moje cycuchy bolą już mniej i jakoś teraz po południu brzuch też nie daje się we znaki, więc mam wrażenie, że za bardzo się cieszyłam sad czuję, że w czwartek zawita do mnie ciocia miesiączka...
                                            • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 22.06.12, 17:02
                                              DZIEKUJE cI JESTES KOCHANA.nie dostalam okresu ale dziwnie pobolewa mnie brzuch tak jak w drugim dniu okresu wiec pewnie jutro bedziecrying ciagle biegam do wc zeby sprawdzic bo mam wrazenie ze to juz.rano bylam prawie pewna bo mialam bardzo duzo takieego bialego,wodnistego sluzu(wiem ze to nie brzmi fajnie ale tak to wygladalo)
    • zuzia_31 Re: CZERWCOWE staranka :) 22.06.12, 15:56
      Cześć dziewczyny decyzję o drugim dziecku podjęłam tydzień temu. pierwsze ma teraz 2,5 roku.
      wyszło za pierwszym razem od razu na podstawie śluzu. No i czekam do 8 lipca na @ (tzn nie czekamsmile ). pozdrawiam - sama nie wierze że to pisze ale myśle że to dobry moment latka lecą smile
      • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 22.06.12, 16:40
        witamy na forumZuzia!smile
    • finka1981 Re: CZERWCOWE staranka :) 22.06.12, 18:14
      Hej dziewczyny! Dołączam do grona staraczek.. Staramy się z mężem od 4 miesięcy o drugie dzieciątko-teraz 4 cykl. @ powinna być 29.06, oby jej nie było.. Z wykresów, które prowadzę wiem, że to 7-8 dni po owulacji. Zakupiłam sobie 20 testów o czułości 10 na allegro i w końcu się wyżyję! Na razie robię sobie od dwóch dni i oczywiście drugiej kreseczki ni ma..ale to za wcześnie, także nadal mam nadzieję. Będę robiła codziennie rano! Tak bym chciała..nawet sobie wymyśliłam, że akurat prosto z urlopu, który zaczynam 2 lipca już bym nie wróciła do pracy...Ale fantazja tworzy...Wiem, że i tak znowu mogę nie zobaczyć tych upragnionych dwóch kreseczek..ale tak fajnie jest wierzyć!
    • finka1981 Re: CZERWCOWE staranka :) 22.06.12, 18:21
      Właśnie zbadałam sobie śluz na szyjce i jest taki żółtawo- lekko brązowawy, wczoraj lekko żółty. Czy myślicie, że to może być imlantacja? dodam, że nic mnie nie piecze ani nie swędzi. To akurat tydzień po owu.. ale się nakręcam...
    • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 23.06.12, 09:29
      CZESC KOBIETKIwink dzis sobota czyli moj niby dzien testowania.niby poniewaz nie zamiezam robic testu.robilam wczoraj i wyszedl negatywnysaddzis miala przyjsc @ cryingcrying do tej pory nie mam ale brzuch mnie pobolewa czego nigdy wczesniej przed okresem nie doswiadczylam.moj organizm zwariowalcryingokres mam zawsze jak w zegarku co 30 dni do godz 13;p
      • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 23.06.12, 09:57
        No to poczekaj do 13, jak nie przyjdzie to jutro rob test smile no i szybko daj znac jaki wynik !
        trzymam kciuki wink
        • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 23.06.12, 16:14
          GODZ 16 a okresu brak;p ale nie sadze zeby az tak mi sie poszczescilo i @ nie przyszla
          • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 23.06.12, 16:54
            stokrotka, wciąż trzymam za Ciebie kciuki i jestem dobrej myśli!!!! oby się udało! Zrób jutro test, czasami jednego dnia wychodzi negatywny a już następnego + smile
            • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 23.06.12, 16:58
              I ja też Ci kibicuje wink Tak więc jak tylko się czegoś dowiesz to pisz.

Ja za tydzień o tej porze będę przeżywać to co Ty dziś. W sumie to chyba powinna testować w niedzielę rano,ale jako że idziemy na wesele w sobotę to wolę sprawdzić, żeby czasem z alkoholem nie przesadzić. Ale coś czuję, że nawet przy negatywnym będę bardzo ostrożna wink
              • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 23.06.12, 19:34
                oooh, tak bardzo bym chciała, by ten piękny letni miesiąc przełamał złą passę i by stokrotka rozpoczęła lawinę pozytywnych testówbig_grin!!!
                Dziubasku, za Ciebie też będę mocno trzymać kciuki i za wszystkie starające się dziewczyny z Forum!
                Ja już w czwartek będę wiedziała, także jeszcze muszę uzbroić się w cierpliwość - choć to taaakie trudne, boję się, że nie wytrzymam i zatestuję szybciej... a sama radzę każdemu, by czekać do dnia spodziewanej @tongue_out hyhy, komuś łatwiej radzić, niż samemu się stosować do tych rad ... smile
            • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 23.06.12, 17:53
              dziewczyny dziekuje jestescie dla mnie wielkim wsparciem.@ nadal nie mawink oby tak dalej. wam tez kochane zycze powodzenia.a na wesele to i ja bym poszlawink ale bym sie pobawila
              • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 24.06.12, 15:07
                cześć dziewczynki! no i jak tam stokrotkawppl udało się? jestem bardzo ciekawawinktrzymam kciukiwink
                • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 24.06.12, 21:06
                  kochana okresu nie mam.2 badz 3 dzien ale 3 dni temu test negatywny wiec czekam do konca tyg.napewno dam znac
                  • sylwiunia83 Re: CZERWCOWE staranka :) 24.06.12, 22:44
                    hej dziewczyny,

Staramy się z mężem od 4 miesięcy. dzisiaj miałam termin spodziewanej, ale nie przyszła. Od 7 dni starsznie mam obolałe piersi i temeratura ciągle około 37,1 - 37,1 st. Czekam z testem do wtorku do rana, chyba że jednak dostanę okres.. Straszna ta nadzieja i ciągłe oczekiwanie... pozdrawiam wszystkie starające się
                    • kach.a81 Re: CZERWCOWE staranka :) 25.06.12, 08:29
                      Wi was wszystkie babeczki. No niestety ten cykl nie był mój. @ zawitała dzisiaj i tak jakoś niespodziewanie. Zero objawów, ale to i super. Także proszę o przepisanie na 24.07. Postanowiłam w tym cyklu zbadać sobie prolaktynę, pójść do gina po skierowanie na badanka dla mężą i zakupić sobie testy owu.
                      • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 25.06.12, 08:46
                        Hej kach.a81 wiesz, jeśli chcesz, to napisz maila do dziewczyny, która może Tobie za darmo przesłać testy owulacyjne, ja napisałam, tylko trzeba polubic stronę na fb. w tym tygodniu powinnam je dostać. Fakt, że one miały termin ważności do stycznia - jedna ona pytała producenta i on powiedział, że one są na pewno ważne, po prostu prosducent Wymaga podania krótszego terminu, to tak tylko dla wiadomości. szukaj tego wątku, ti na forum dla starających się: "oddam za darmo testy owu" czy jakoś tak...
                        Możesz założyć lipcowy wątek, bo ja też najprawdopodobnie do niego dołączę, 28 czerwca mam wizytę u Ginka, i też go poproszę o skierowania na co się da - tylko tak się zastanawiam, że badania dla męża, to chyba się płaci, na to nie ma skierowania...
                  • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 25.06.12, 08:38
                    Dzień dobry kobietki... a raczej dzień smutny, od rana mam MEGA doła i jeszcze ta przygnębiająca pogoda... niech mnie ktoś przytulisadsad
                    Wczoraj wieczorem miałam taki lekko różowawy śluz na papierze, po toalecie (przepraszam jeśli kogoś obrzydzam tongue_out) a dzisiaj raniutko, spadła mi tempka o dwie kreseczki - 36,5*C i miałam też po porannej toalecie na papierze, lekko brązowawo-czerwoną plamkę...
                    Dzisiaj 30 dzień cyklu, więc przy moich 31-32 dniowych cyklach, zapewne jutro dostanę miesiączkę sadsadsadsad
                    Jeśli jutro będę nadal TYLKO plamić to w środę rado zrobię test, bo nadal mam nadzieję, że może jednaaaak, nie chcę mieć okresu!!!!! sad
                    • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 25.06.12, 09:50
                      a jak długo się starasz? nie ma co mieć doła, trzeba się bardzo uzbroić w cierpliwość. Ja w sumie na początku bardziej szalałam, niż teraz po 10 cyklach. Na początku myślałam, że zajdę bardzo szybko, bo przecież obserwacje prowadzę, celuję w dni płodne itd., strasznie się wsłuchiwałam w objawy, notowałam i za każdym razem była @. Miałam już cykle, że byłam niemal pewna ciąży, bo np. temperatura rosła do samego końca, w 13 dniu fazy lutealnej była najwyższa w całym cyklu, a na drugi dzień @. Wiele razy inaczej bolał mnie brzuch, inaczej piersi, coś tam wydawało mi się inaczej niż zwykle, a to tak samo bzdura i przychodziła @. I ja już wiem, że przed terminem @ nie ma żadnych objawów ciąży - wszystko, co obserwujemy to może być zarówno ciąża, jak i wysoki progesteron w fazie lutealnej. Ja się jakoś uspokoiłam wewnętrznie i przestałam nakręcać i szukać objawów, bo ich moim zdaniem nie ma przed terminem @. Uszy do góry, idzie nowy cykl, nowa nadzieja, misja do spełnienia smile
                      • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 25.06.12, 10:36
                        dzięki Kotkowa staramy się z mężem od dwunastu miesięcy... ehh rok za nami - matko jak to zleciało... nawet nie wiem kiedy...
                        wiesz co - ja się wcześniej tak nie nakręcałam bardzo jak w tym cyklu, przede wszystkim dlatego, że miałam wrażenie, że naprawdę zaciążyłam!! Tak mnie okropnie cycuchy bolały jak nigdy!!
                        No i... to już rok, dlatego powtarzam sobie... rok i nic? Niee - no na pewno teraz się udało... no i te moje urodziny w czwartek sad Tak bardzo pragnęłam otrzymać napiękniejszy prezent z możliwych sad
                        Muszę się wziąć w garść, otrząsnąć i iść dalej, rano było tylko plamienie, ale przed chwilką byłam w toalecie i jest lekkie krwawienie, więc mogę już chyba uznać ten dzień za pierwszy dzień 13 cyklu staraniowego ... 28 lekarz, wezmę wszystkie moje rozpisane cykle z dwunastu miesięcy, i ten cykl zaczynam prowadzić wykres, regularnie, mierząc codziennie systematycznie tempki i obserwacje, notatki pierdułki - (w sumie to zaczęłam jakieś 5 dni temu - ale ten cykl cały muszę!),i jak mój Ginek powie, wszystko dobrze, proszę się nie przejmować... i jak będzie oporny w wyznaczeniu mi badań, to przysięgam, zmienię go! Trudno będę jeździła do innego miasta, tak bardzo pragniemy mieć maleństwo.

Nawet mój mąż dzisiaj rano powiedział mi, że myślał, że to będzie dużo prostsze, że los nam sprzyja, mamy ładne 3 pokojowe mieszkanie własnościowe, oboje mamy stałą pracę - na czas nieokreślony - w godzinach 7:30-15:30, wymarzone warunki, brakuje tylko maleństwa, widziałam w jego oczach smutek, co jeszcze bardziej pogorszyło moje samopoczucie, On nigdy się tak szczególnie nie zwierza ze swoich uczuć - jak to Facet... a dzisiaj widziałam, że się przejmuje, i powiedział, że chce też zrobić badania, co umocniło mnie w przekonaniu, że mam w nim wsparcie.
                        Matko ale się rozpisałam, sorkiiiii!
                        • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 25.06.12, 15:08
                          No wiadomo, że jest smutno i każdy liczy na tą ciążę, ja się staram tylko trochę krócej od Ciebie, bo 10 m-cy i mam już 1 dziecko, więc ani nie mam czasu, żeby tak dużo myśleć, ani nie czuję aż takiego smutku, bo to jedno dzieciątko na świecie jest. A poza tym nie tracę nadziei póki są metody i leki. Grunt to się naprawdę dobrze przebadać, bo ciąży może długo nie być, a przyczyna może być dość prosta do zlikwidowania. Z resztą u mnie też dzień @ to zawsze gorszy nastrój, że znowu nic, a potem włącza się myślenie zadaniowe, że jest nowy cykl, nowe obserwacje i starania. Na pocieszenie zawsze jak @ nadchodzi, można sobie browara strzelić i się rozluźnić. Super, że masz takiego męża, który Cię wspiera, sam chce się przebadać, wiadomo, to jest wspólna sprawa, dobrze, że obojgu Wam zależy. A w czasie tych 12 m-cy badałaś coś? bo nie pamiętam.
                          • wielorak Re: CZERWCOWE staranka :) 25.06.12, 15:21
                            jessika nie trać wiary! na każdego przyjdzie pora smile wierzę, że to cieżkie i nieprzyjemne uczucie ale w końcu się wam uda, czego wam z calego serca życzę kiss
                            • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 25.06.12, 19:41
                              JESSIKA glowa do gory bedzie dobrzesmile moja szwagierka starala sie 15 miesiecy i sie udalo.teraz ma juz 2smile bedzie dobrze kochana
                              • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 26.06.12, 13:32
                                NIE wytrzymalam do jutra.test zrobilam dzis.sama nie wiem co myslec.2 kreska wyszla tak jasna ze tylko pod swiatlem widoczna
                                • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 26.06.12, 14:51
                                  stokrotkawppl miejmy nadzieję, że chociaż Tobie się udało!!!
                                  Pisz co się dzieje-jutro znów zrób test. P.S. masz już dziecko czy starasz się o pierwsze?
                                  jessika1986 przykro mi bardzo,ale głowa do góry kiedyś na pewno się uda!!!!
                                  mi też się nie udało,ale może za miesiąc to ja dostanę prezent urodzinowy,a może dostaniemy prezent na 4 rocznicę ślubu wink mamy 19 lipca rocznice, a urodziny mam 24 lipca.
                              • agi1504 Re: CZERWCOWE staranka :) 26.06.12, 13:52
                                U nas to był 12 cykl starań...bezowocny niestety i jak się okazało bezowulacyjny sad Strasznie mi z tym źle i mam wrażenie, że wokół siebie widzę same kobiety w ciąży i małe dzieci sad I mimo tego, że życzę im jak najlepiej, czuję takie kucie żalu w sercu sad
                                13 cykl starań, czekam do 6 lipca...
                                Chodzę i powtarzam sobie rosyjskie przysłowie "i na naszej ulicy będzie święto"...
                                • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 26.06.12, 13:56
                                  kochana bedzie dobrze zobaczyszwink <tuli>duzo razy sie powtarzam ale mooze nie przeczytalas.moja szwagierka 15 miesiecy sie starala i mawink i to cudowna dwojkewink ty tez bedziesz miala
                                  • agi1504 Re: CZERWCOWE staranka :) 26.06.12, 14:04
                                    stokrotkawppl dziękuję kiss
                                    • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 27.06.12, 17:57
                                      cześć dziewczynki wink co u Was słychać?piszcie coś...
                                      jessika1986 jak dzisiaj?masz ten głupi okres czy to tylko plamienie?
                                      stokrotkawppl a co u Ciebie? to starania o pierwsze dziecko czy kolejne?który cykl starań?bo już nie pamiętam bo jest nas troszke na tym forum wink
                                      Ja dziś byłam u ginka, ale na kasę chorych,bo pomyślałam, że skoro płacę ubezpieczenie to po co jeszcze płacić za wizytę!!!Zbadał mnie,pobrał wymaz na cytologię i spytał czy mam dziecko?Powiedziałam, że mam 1 ma 3 latka.A on na to, że już czas najwyższy na drugie!!!Więc mu powiedziałam,że właśnie też w tej sprawie przyszłam,że staramy się z mężem i nic nie wychodzi nam...Powiedział żeby się kochać często i napewno nam się uda-czujecie?Nie dał mi skierowania na żadne badania,a ja już nie prosiłam bo chyba pójdę jednak prywatnie do mojej Pani doktor. Dał mi za to receptę na CLO i kazal brać od 5 dc 2razy dziennie po 1 tabletce. Nie wiem czy kupić to Clo czy jest sens brać? bez monitoringu!?
                                      I teraz nie wiem co w ogóle myśleć o tej wizycie?Po prostu nie tego się spodziewałam!!!
                                      Dziś mam 13 dc i od 11 dc boli mnie lewy jajnik-a podczas zbliżeń z Mężem to normalnie za brzuch muszę się trzymaćcrying taki mam ból. tak mam od jakichś 2 miesięcy.Mówiłam lekarzowi i nic mi nie powiedział na to!!! ciekawe kiedy u mnie będzie owulacja? wczoraj miałam ładny śluz płodny-szklisty,ale nie było seksiku bo Mąż późno wrócił-nawet nie wiem kiedycrying.A dziś już śluz mam taki bardziej jak białko jaja kurzego i troszkę mniej rozciągliwy niż wczoraj-więc myśle,że owulka może być dziś albo jutro.Temp. na razie 36,6 rano była. Mówiłam też lekarzowi,że pozmieniało mi się trochę-ze mam skąpą miesiączkę i krócej trwa-powiedz. że to reguluje się tabl anty,ale skoro my planujemy ciążę to mi nie da...A może jakbym pobrała anty to by mi się to uregulowało i szybciej bym zaszła?!podobno po anty szybciej się zachodzi w ciążę i znam takich kilka przypadków-zaszły zaraz po odstawieniu.
                                      Dobra kończę bo zanudzam Was!!!
                                      Piszcie dziewczynki wink
                                      • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 27.06.12, 23:41
                                        witamwinkja mam juz synka.ma 4,5 rokuwinka o drugie dziecko to nasza pierwsza proba ale jak mawia moj maz "jest strzelcem wyborowym"hehhehe.dzis moj 5-6dzien bez okresu.nic nie zapowiada zeby przyszedl ale kto rozumie ta @@@@@;/?!testy robilam.7winkpierwsze 3 kilka dni po owul 2,4 i 5winkwiem ze glupie ale mialam w domu i musialam je zrobic;p 4 -cztery dni przed spodziewana @,5- dzien przed-wszystkie negatywne.6-3 dni po tym jak nie przyszla @-kreska 2 sie pojawila ale szara i dzis test raczej zepsuty.kreska rozowa i biala na szarym mokrym tle.do rozowej kontrolnej nie zdazylo dojsc.nie wiem czemu.tylko lekko rozmazalo ra kreske.teraz leze i tak pobolewaja mnie jajniki dwa naraz.nie wiem czy to na @ czy ciaze.mam nadzieje ze to dzidzius.nadzieja umiera ostatnia
                                        • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 28.06.12, 10:37
                                          oj stokrotka, trzymasz nas w napięciu smile
                                          U mnie 14 dc i dziś chyba skok, zobaczymy czy potwierdzą to dalsze temperatury, wczoraj wyraźne objawy owulacji (na monitoringu w zeszłym cyklu owu się zgadzała z objawami). To by znaczyło, że po 1 tabletce Etruzilu w 3 dc owulacja u mnie przyspieszyła, normalnie miałam skok w 17-19 dc. To byłby dobry znak. Lada dzień czekają mnie zastrzyki z Pregnylu, boję się, a chcę robić sama lub z m. Pregnyl działa jak wczesna ciąża, mogę mieć wszystkie objawy ciążowe i co gorsza - test ciążowy wyjdzie na bank fałszywie pozytywny. W terminie @ mam zbadać betę, ona też wyjdzie podwyższona - wtedy gin zdecyduje co dalej, czy odstawiać Luteinę, czy brać dalej, bo podejrzewamy ciążę. To będzie u mnie stresująca końcówka cyklu, bo trudno będzie rozpoznać, czy jest ciąża, no chyba, że @ się pojawi i tyle.
                                          • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 28.06.12, 11:04
                                            Dziś moja ostatnia tabletka duphastonu. W sobotę pierwszy test.
                                            Około 6-7 dnia po przewidywanej owulacji miałam kłucie jajników - taki typowo okresowy ból. Nie nakręcam się, ale bardzo bym się ucieszyła gdyby ...wink

A co do nakręcania to tak się ostatnio zastanawiałam, jak to jest, że w trakcie pierwszych miesięcy starań nie mogłam myśleć o niczym innym, wiecznie na necie coś czytałam i doszukiwałam się objawów. A teraz jakoś tak spokojniej do tego wszystkiego podchodzę. Dziwi mnie to, bo zawsze myślałam, że dopiero w sytuacji jakiej teraz jestem będę panikować.
                                            Z miesiąca na miesiąc przechodzą te starania do porządku dziennego wink
                                            • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 28.06.12, 12:06
                                              Ja też tak mam, że teraz spokojniej. Po prostu na początku nakręciłam się, że szybko się uda i czekałam niecierpliwie, różne objawy brałam za pewnik itd, a potem pojawiły się schody, dotarło do mnie, że może nie być tak łatwo, poza tym miałam dość comiesięcznych rozczarowań, więc po co się nastawiać. Teraz jestem spokojniejsza, też przeżywam rozczarowania, ale przede wszystkim nie nastawiam się, że tu już teraz musi się udać, mam w głowie ten wentyl, że może nie teraz, a za miesiąc, może za dwa itd. I nie dopatruję się już żadnych objawów, bo miałam już wszystkie możliwe i zawsze była @.
                                              • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 30.06.12, 07:25
                                                Zrobilam test. Wyszly dwie kreseczki, ale ta druga to tak blada, ze sama w nia nie moge uwierzyc wink
                                                Powtorze test w poniedzialek. Nie chce sie nakrecac, ale ... No same wiecie wink
                                                ps. to moj 11 dpo, do okresu 2 dni smile
                                                • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 30.06.12, 11:21
                                                  GRATULACJE Kochana!!!!na pewno jesteś w ciążywink!!!
                                                  jesteś pierwsza, której się udało w czerwcu....

a ja ten nowy cykl już spisuje na straty....raczej nic z tego nie będziecryingjestem bardzo smutnacrying
                                                  Dziś 16 dc i chyba nie było owulacji jeszcze, a ostatnie staranka w 11 dc z tego względu, że w 13 dc byłam u ginekologa,później w kolejnych dniach ja miałam straszne bóle w lewym boku-podejrzewam nerkęcrying i do tego coś mi się zrobiło z łopatką-bardzo mnie boli i kręgosłup przy tej łopatce...po prostu same złe rzeczy mnie spotykającryingNo i podejrzewam,że nie było jeszcze owulacji bo temperatura podniosła mi się z 36,6 na 36,8* a ja zawsze miałam 37* po owulacji!Więc wnioskuje po tej temperaturze.Ale jest jeszcze taka sprawa,że śluz płodny skończył mi się w 13 dc-więc już naprawdę nie wiem co myśleć i czy jest sens ewentualnie dziś się starać? Może źle to pytanie sformulowałam-czy jest sens? Sens jest zawsze-ale pewnie i tak nici z tegocrying
                                                  Co myślicie dziewczynki o tej mojej sytuacji?
                                                  Pozdrawiam Was wszystkie!!!
                                                  • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 30.06.12, 16:57
                                                    Cześć Dziewczętka!!

Plamiłam przez trzy dni, a 28 czerwca dostałam tak silną miesiączkę, że (sorki za dosadność) zalewały mnie wodospady miesiączkowe! wczoraj też mocna miesiączka a dzisiaj już praktycznie nic.
                                                    Jak na złość mój Ginek przełożył wizyty w związku z urlopem i dopiero mam na wrzesień... uncertain

Przepraszam, że się tak późno odzywam, ale miałam w pracy taki sajgon, że nawet nie miałam czasu tutaj zajrzeć! Co jest też dobre, bo jak tu nie zaglądam, to strasznie myślę o tym wszystkim, a tak to miałam chwilkę odetchnienia smile
                                                    Serdecznie Gratuluję Stokrotce i Dziubaskowi, Dziewczyny tak baaaardzo się cieszę z Wami i gratuluję Wam z całego serca, teraz wysyłajcie pozytywną ciążową energię dla nas!!! koniecznie!
                                                    Jesteście bardzo kochane kobietki, w chwilach totalnej załamki czytałam te wasze posty wspierające i naprawdę to pomaga, gdy ma się taka grupę jak tu! Kotkowa, przyznaje Tobie całkowitą rację, że nowy cykl jakoś tak sprawia, że się człowiek przestawia na nowy tryb gotowości, tak więc zaopatrzona w termometr i masę testów owulacyjnych rozpoczynam nowe staranka.

Buziaki i pozdrowienia dla wszystkich staraczek!!!
                                                  • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 01.07.12, 14:56
                                                    Kopciuszku, nie jestem przekonana do Twojej teorii z temperaturą i owulacją. Ja też miałam zawsze w okolicy owulacji ok. 37 st, a teraz patrz:
                                                    ovufriend.pl/graph/5680972138cc2370443b087355cc4a92
                                                    Tak więc czekaj spokojnie i nie doszukuj się takich rzeczy, bo zgłupiejesz wink
                                                    Każdy miesiąc jest innysmile

Jessica - następnym razem na pewno się uda. Sajgon w pracy sprawi, że nie będziesz na okrągło o tym myśleć i czas do następnego testowania szybciej upłynie smile

Powtórzyłam dziś test - oczywiście nie mogłam poczekać do jutra wink
                                                    2 ga kreska bardziej wyraźna, więc pomalutku zaczynam wierzyć, że się udałosmile
                                                    Jutro skoczę na betę - wtedy będę już całkiem pewna.
                                                  • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 01.07.12, 20:03
                                                    Dziubasku śliczny masz ten wykresik, jeśli można tak powiedzieć i rzytulanko też na czas dzień przed skokiem w 17dc, kurczę jak ja Tobie zazdraszczam tych dwóch kreseczek!! Pozytywnie oczywiście!
                                                    Powiedz jak długie miałaś zazwyczaj cykle?
                                                    Widzę, że brałaś wiesiołka, ja dzisiaj kupiłam 100 kapsułek i zamierzam od dzisiaj brać, dwa razy dzinnie po jednej kapsułce, powiedz, czy od dawna go bierzesz? i zawsze tylko do dnia owulacji? nie ma tu ulotki a na forach różnie piszą, jedne piszą, że barać cały cykl inne, że tylko do owulki, już sama nie wiem.
                                                    Jeszcze raz serdecznie Tobie gratuluję z całego sercaaaa!!! Zaglądaj do nas często i pisz jak postępy!

stokrotka a jak u Ciebie???
                                                  • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 01.07.12, 21:35
                                                    mam jeszcze jedno pytanko... czy skok tempki i utrzymująca się wysoka ponad linią podstawową w fazie lutealnej jest bardzo wiarygodnym i potwierdzonym wystąpieniem owulacji?? Czy może się zdarzyć, że temp. wzrosła i wysoka się utrzymywała, a owulka wcale nie wystąpiła???????
                                                    Czy tylko i wyłącznie monitoring cyklu u Gina może potwierdzić, widząc płyn w zatoce i np.: ciałko żółte, jak to jest z tą temperaturką????
                                                  • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 07:39
                                                    no mnie się wydaje,że jak temp. skoczy i kilkanaście dni utrzymuje się na wysokim poziomie to moim zdaniem była owulacja-ale to moja teoria i w rzeczywistości to nigdy nic nie wiadomo...Może dziewczyny bardziej oczytane i doświadczone (kotkowa) niech się wypowiedząwink
                                                  • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 09:53
                                                    jessica, to jest potwierdzenie tak na 90%. Niestety przy zespole LUF, kiedy pęcherzyk nie pęka, a ciałko żółte pracuje wewnątrz pęcherzyka, też jest faza wzrostowa temperatur. Właśnie u mnie gin podejrzewał zespół LUF i mi to tłumaczył, że mimo wzrostu temp. jest możliwe, że pęcherzyk nie pęka. Na szczęście na monitoring pękł. Przy zespole LUF z reguły słabsze są poziomy progesteronu i estradiolu po owulacji - ale u mnie np. są słabe, a pęcherzyk pęka, ja mam problem z niewydolnym ciałkiem żółtym.
                                                  • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 07:35
                                                    jessika1986 wiesiołek bierze się tylko do owulacji!!! bo on powoduje skurcze macicy i jakby doszło w danym cyklu do zapłodnienia to mogłoby zaraz dojść do poronieniacrying!!! Ja tak gdzieś czytałam. Ja też go biorę i zawsze tylko do 13 dc żeby było bezpieczniewink Ale niestety w tych staraniach nie pomaga mi za bardzocryingStarając się o pierwsze dziecko też go kupiłam i łykałam i od razu się udało,ale wydaje mi się,że z tego co pamiętam to ja się wtedy tak nie stresowałam,nie denerwowałam,wtedy pracowałam i nie było aż tak dużo czasu na myślenie. może dlatego nam się udało za pierwszym razem!Wiesiołek jest na poprawę śluzu i mam go jak są dni płodne,ale jak nie staraliśmy się i nie łykałam wiesiołka to też miałam w dni płodne śluzu pod dostatkiem.Łykaj kochana może Ci od razu pomoże w tym nowym cykluwink
                                                  • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 07:44
                                                    dziubasekk dzis u mnie 18 dc od 17 dc mam temp. 37*.Sama nie wiem kiedy mogło dojść do owulacjicrying Chciałam się zarejestrować na ovufriend żeby robić sobie takie wykresiki jak Ty, ale niestety nie mogę się zalogować bo nie mogę aktywować konta-bo trzeba mieć jakieś zaproszenia prawda? a ja nie mam-nie wiedziałam,że tak trzebacryingszkoda...
                                                  • dziubasekk Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 08:54
                                                    Jessica, wiesiołek brałam tylko do owulacji. W zeszłym miesiącu kupiłam oeparol - ale go trzeba brać 3x2 tabletki. Dla mnie to za dużo, poza tym w ogóle cykl był zepsuty i śluzu płodnego też brakło. W tym kupiłam oeparol femina - brałam 2 razy dziennie i śluzu aż za dużo byłowink Ale brałam też clo, więc nie wiem czym to było spowodowane.

Kopciuszku, po samej temperaturze to ciężko stwierdzić - dobrze, żebyś też śluz badała. Kiedy miałaś szczyt śluzu? Wiesz może?
                                                    A co do ovufriend to wysłałam do nich meila z zapytaniem jak mogę rozsyłać zaproszenia. Jak tylko mi odpowiedzą to na pewno dam Ci znać smile

Teraz to ja mam dylematy, bo mój gin od przyszłego tygodnia na urlopie jest. Tak więc albo pójdę do niego w tym tygodniu (tylko zastanawiam się czy to nie za wcześnie będzie), albo dopiero 17 czerwca - tylko znowu czy ja wytrzymam tyle czasu wink
                                                    https://flv.interia.pl/11,ofgremia,82b04cd58926/103355/kaczka.gif
                                                  • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 09:34
                                                    witam.wrocilam.nie odzywalam sie tak dlugo bo maz zabral mnie i malego na weekend nad morze.okres spoznial mi sie 7 dni.pisze "spoznoal"bo podczas jazdy zaczal bolec mnie dziwnie brzuch i o 2 h jazdy gdy dotarlismy na miejsce dostalam okres.na nastepny dzien lezalam caly dzien w lozku.tak mnie strasznie brzuch boal.dostalam jakis drgawek;/wrocilismy wczoraj czyli w niedziele.okresu brak.ctrwal on 2 dni.cryingcryingdziewczyny co robic???sad
                                                  • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 10:03
                                                    Ech stokrotko, skoro testy wychodzą negatywne, to pewnie jednak ciąży nie ma i nie było. Nie wiem co myśleć o krótkim i bolesnym okresie, może miałaś przetrwałe ciałko żółte, przyblokowało okres, a potem był bolesny, bo endometrium mocno narosło. Trudno mi coś doradzić, sprawdź, czy temp. wróciły do niskich poziomów, jeśli nie, to jeszcze ostatni raz zatestuj albo zrób betę no i jak nic, to może trzeba by się z lekarzem skonsultować. A krwawienie było silne? Chodzi o to, że nie wiem, czy endometrium zdążyło się odpowiednio złuszczyć przez 2 dni, czy nie trzeba jednak wywołać okresu jeszcze raz.
                                                  • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 10:08
                                                    Dziewuszki dziękuję Wam serdecznie za tak szybką odpowiedź!
                                                    Kopciuszku, ja też nie miałam zaproszenia do ovu friend, poprostu sama się tam zarejestrowałam, a następnego dnia dostałam maila aktywującego, jednak po aktywacji nie mogłam się tam zalogować, więc napisałam maila z zapytaniem, dlaczego tak się dzieje... i już następnego dnia otrzymałam maila zwrotnego, że już mogę big_grin i też tam prowadzę smile Jednak ta strona jest darmowa, przez trzy mies. dlatego po upływie tego czasu będę prowadziła wykresy na www.28dni.pl tam też widziałam, że są bardzo ładne i dość proste do odczytania te wykresy smile

stokrotka Ty leć kobietko do lekarza, zrób sobie jeszcze raz test nawet w ciągu dnia tydzień po spodziewanej miesiączce, to nawet w południe powinien wyjść pozytywny, jak tak się stanie to ja bym poszła do lekarza, na co czekać skoro można otrzymać pomoc?? Trzymam za Ciebie mocno kciuki, żeby wszystko się powiodło! <Tuli>
                                                  • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 19:43
                                                    dziubasekk obserwuję śluz i nawet badam sobie szyjkę macicywink "szczyt śluzu"-to jest ostatni dzień występowania śluzu dobrej jakość-tak? To ja takowy miałam w środę!!!i szyjka była bardzo wysoko,że z ledwością ją dosięgłam...a temp. skoczyła z 36,6 na 36,8 w czwartek a w niedzielę już miałam 37.
                                                  • kopciuszek126 Re: dziubasekk 04.07.12, 09:41
                                                    co tam Ciebie słychać? robiłaś kolejny teścik? jak samopoczucie?czujesz już jakieś zmiany?kiedy do lekarza? ja na Twoim miejscu poczekałabym aż lekarz wróci z urlopu bo teraz to za wcześnie!!!a później będziesz już widzieć więcej na usg,a może i słyszećwinkJa w pierwszej ciąży byłam pierwszy raz u ginki po skończonych 8tyg ciąży i 2 dni.bo akurat test w połowie grudnia,potem święta i nie miała wolnych terminów kazała mi dzwonić na początku stycznia i dopiero byłam pod koniec 2miesiąca.Wytrzymałam to i Ty dasz radę!winkTrzymam kciuki żeby było wszystko ok smile
                                                  • kopciuszek126 Re: dziubasekk 04.07.12, 09:47
                                                    dziubasku a jak Beta?robiłaś?jestem bardzo ciekawawinkpisz jak najwięcej...buźki
                                                  • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 09:58
                                                    Kopciuszek, a czy Ty masz termometr z 2 miejscami po przecinku? Bo z jednym to za mało. Do potwierdzenia owulacji muszą być 3 temperatury wyższe od 6 poprzednich o 0,2 stopnia, albo 4 wyższe w ogóle, wtedy nie ma warunku 0,2 stopnia, a minimum 0,05 stopnia (dlatego tak ważny jest termometr z 2 miejscami). To są jasne zasady, nie są ważne wartości, nie musi być żadne 37, mają być po prostu wyższe od poprzednich o tyle, co napisałam. Jak nie możesz się zalogować do wykresów, to rób sobie chociaż tabelki we własnym zakresie, ja takie prowadziłam bardzo długo, są tak samo czytelne dla mnie.
                                                  • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 19:38
                                                    no niestety mam termometr z jednym miejscem po przecinkucrying muszę sobie zakupić lepszy sprzęt haha wink Robiłam sobie przez 2 cykle wykres temperatur,a teraz mierzę sporadycznie bo mąż na mnie wygaduje,że dodatkowo się stresuje tymi temperaturamicrying i dlatego nam nie wychodzi.
    • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 14:15
      hej kobietkiwinkdziekuje za wasze odp i bardzo was przepraszam za moje dreczenie was.okres mam znowu.tak jakby mi ustal i znowu sie zaczal wiec wizyte odkladam na nastepny tydz.az mi glupio ze sie tak bakrecilam a tu niccryingcryingdziekuje za wasze wsparcie i przeskakuje na lipiecwinkobiecuje kochane;zadnego nakrecania i testowania przed @.wam zycze z calego serca powodzenia
      • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 14:20
        oj tam, emocje były, no szkoda, że okres jednak przyszedł, ale wiadomo - co się odwlecze, to nie uciecze smile
      • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 14:27
        Stokrotko za nic nie przepraszaj kobitko, szkoda, że ten okropny okres dopadł i Ciebie sad Ale jak pisała kotkowa, "nowy cykl, nowa misja do spełnienia" smile będziemy razem się wspierać w kolejnym cyklu! Czas założyć już chyba lipcowy wątek wink
        Jednakże wiecie co? Cieszę się, że chociaż Dziubaskowi się udało, zobaczcie każdego miesiąca komuś się udaje! big_grin więc lipiec czeka - a w nim choć dla jednej szczęściary - upragnione dwie kreseczki, NA PEWNO!!!!
        • stokrotkawppl Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 15:25
          dziekuje kochane.wiec spotykamy sie na lipcowych starankach? skad tak wogole jestescie dziewczyny??ja obecnie mieszkam we francji.a teraz po skonczonej pracy jade do synka i na zakupy.ale upal dzis.a jak bylam nad morzem to ciagle lalo. caly weekend
          • ellena Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 18:10
            Ja na pewno, chociaz tylko Was "podczytuje" i nie udzielam sie aktywnie. Dzis dostalam @ chociaz powinna byc wczoraj. Zylam jeden dzien z cudowna swiadomoscia, ze to moze juz! niestety sad to moj drugi cykl po stracie ciazy w 12 tygodniu.
          • jessica1986 Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 19:27
            Ja jestem z Polski tongue_outtongue_out heh, mieszkam na północy Polski, niedaleko trójmasta, u nas też był dzisiaj upaaaał! jestem od dzisiaj na urlopie, więc będziemy się z mężulkiem relaksować i robić bejbolka big_grin hihi
            Pozdrowienia !

stokrotkawppl napisała:

> dziekuje kochane.wiec spotykamy sie na lipcowych starankach? skad tak wogole je
            > stescie dziewczyny??ja obecnie mieszkam we francji.a teraz po skonczonej pracy
            > jade do synka i na zakupy.ale upal dzis.a jak bylam nad morzem to ciagle lalo.
            > caly weekend
            • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 02.07.12, 19:34
              jessika1986 ale Ci zazdroszczę-mieszkasz blisko naszego pięknego morzawink ja mogę sobie pomarzyć o naszym morzu w tym roku i o wczasach nad morzem,byłam w tamtym we Władysławowiewink.A wracając do tematu ja jestem z centralnej Polski- z łódzkiego,a konkretniej mieszkam w niewielkiej miejscowości po trasie z Piotrkowa Trybunalskiego do Radomia.
              U nas też upał!!!!!
              • kotkowa Re: CZERWCOWE staranka :) 03.07.12, 10:38
                Ja jestem z Poznania, a co do morza, to mam teściów na Pomorzu, więc fajnie, latem można nad morze skoczyć z noclegiem za free.
                • kopciuszek126 Re: CZERWCOWE staranka :) 03.07.12, 12:07
                  kotkowa no to masz też super wink a ja do morza mam ponad 500km, bliżej mam góry ponad 300 km.Ale i tak wolę morze bez względu na pogodęwink
    • migotka.s kotowa 03.07.12, 21:02
      hej, kotowa, nie mam dostepu nigdzie do Ciebie i Twoich wykresów, wiec tu Cie wywołuję i zapytuje jak tam u Ciebie ? jak starania czerwcowe? niestety nie nadrobie wątku smile

pozdrawiam

Migotka
      • kotkowa Re: kotowa 04.07.12, 10:25
        Migotka, u mnie 10 cykl starań, biorę dużo leków: Bromergon, Euthyrox, Luteina po owulacji, a od tego cyklu dodatkowo 1 tabletka Letrozolu w 3 dc (minimalna stymulacja owulacji) i zastrzyki z Pregnylu po owulacji - mam niewydolne ciałko żółte, a te zastrzyki działają na nie jak wczesna ciąża - stymulują do pracy. Miałam monitoring, pęcherzyk pęka, wszystko wygląda super, tylko estradiol i progesteron w 7 dpo są beznadziejne. Dziś znów badałam i zobaczymy, czy nowe leki coś pomogły.
        W tym cyklu będzie trudno z testowaniem, bo Pregnyl fałszuje testy i betę na "+", zobaczymy, jak to będzie.
        Jestem tez na forum "w oczekiwaniu".
        A co u Ciebie??
        • kotkowa Re: kotowa 04.07.12, 10:28
          A tu moje wykresy:

ovufriend.pl/biezacy-cykl.html
          • kopciuszek126 Re: dziubasekk 05.07.12, 11:42
            dziubasku zaglądaj do nas od czasu do czasu bo jesteśmy ciekawe co u Ciebie?odezwij się proszęwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka