kattrin1 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 16.12.04, 08:39 a ja znowu czekam.... @@@ brak... co jest... zadnych leków oprócz bromka... dlaczego ta wredota nie przychodzi?? ileż mozna czekac, buuu Buziaki Kasia Odpowiedz Link
aquarius72 Do Kattrin 16.12.04, 08:51 Dziś u Ciebie 31 dc, a @ jeszcze nie ma? hmmm........ A jak Twoje samopoczucie - przeszły sensacje żołądkowe? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Do Kattrin 16.12.04, 08:58 tak dzis 31 dc, jeszcze jest mi czasem niedobrze i mdli, ale juz nie latam do kibelka. Brzuchol nadal pobolewa, z samego ranka przy porannym siku boli @@@@ a potem przez cały dzień tak jakby ktos mnie złapał za jajniki i ciągnął w przeciwnym kierunku hihihiih (tak to dobry opis mojego bólu). Do tego zaczeła sie bezsennosc, jak jestem spiochem z natury to od przedwczoraj wstaje razem z kurami hihihiihihi i ciąg dalszy humorów (chyba powrócił PMS). To by było na tyle)) ale chyba @@@ przyjdzie, tylko kiedy??? i dlaczego sie opóźnia......... Buziaki Kasia Ps. Aquariusku a co u Ciebie???? Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Do Kattrin 16.12.04, 09:08 Kasia - Ty to chyba chcesz tą @ przywołać, co? Jeszcze trochę cierpliwości i wszystko sie wyjaśni... A u mnie - 22 dc. - owulacja jeśli była, to gdzieś pod koniec zeszłego tygodnia (wnioskując ze śluzu, bo tylko to sprawdzam). Starania jakieś tam były, więc i szanse są... Rozstrzygnąć powinno się w okolicach świąt (ale byłby prezent, gdyby się udało, oj - musiałabym przeprosić sie z Panem Bogiem), ech... pomarzyć zawsze można... Ale póki co - objawów nie mam, choć miło byłoby jakieś mieć... Pisz Kasiulka, co u Ciebie - czekam na dobre wieści. PS. Ale nam nasza Pea numer wykręciła, co? chyba znowu przybędzie u nas ciężarówek Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Do Kattrin 16.12.04, 09:15 hahaha bardziej chce wiedziec czy cholerka przyjdzie czy mam leciec po materacyki hihihihiihhii...po tym tescie straciłam cierpliwosc, zawsze powaznie biore wynik(( To moga byc piekne świeta u Was hihihi życzę z calusiego serduszka))))))) A co do Peusia bardzo sie ciesze, oby beta zwiekszała sie prawidłowo i zeby zasilila naszą liste jak najszybciej))))) Ja tez czekam na pozytywne wiesci od Ciebie. Oby te Świeta zaskoczyły Nas wszystkie bardzo pozytwywnie)))))))) Własnie zobaczyłam naszą liste, kurczaki jutro 17/12 czyli termin @@, jesli bym brała luteine...ooo zobaaczymy co przyniesie... echhhhhhhh te marzenia....buziak Kasia Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Do Kattrin 16.12.04, 09:21 Kasia - popatrz na to z tej strony : test zrobiłaś - wyszedł negatywny, więc jak @ przyjdzie, to i tak Cię nie zaskoczy, ale może czekać Cię MIŁE zaskoczenie )) Odpowiedz Link
mala.mi2 Re: Do Kattrin 16.12.04, 09:35 Aquariusiku....dlaczego tak sie czasem dzieje, że w dniu @@@@@ nie wychodzi pozytywny test mimo iz prawdopodobnie jest ciaża.....na tych ulotkach piszą, że dzień oczekiwanej @@@ jest wynikiem wiążącym... Odpowiedz Link
aquarius72 Do Małej Mi w sprawie testów 16.12.04, 09:54 Teoretycznie test powinien wyjść w terminie @, bo producenci zakładają, że HCG będzie juz wtedy na poziomie 25 jednostek (taka jest czułość testów), ale czasem hcg jeszcze tego poziomu nie osiągnęło (bo np. zapłodnione jajeczko długo wędrowało przez jajowód nim zagnieździło się w macicy, a dopiero z momentem zagnieżdżenia zaczyna sie wydzielać hcg) , wtedy test nie wyjdzie, choć do zapłodnienia (połączenia komórki jajowej z plemnikiem) już doszło. Wtedy trzeba test powtórzyć ( z porannego moczu), albo pójść na test z krwi, który dokładnie wyznaczy poziom hcg. Odpowiedz Link
majka.majka Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 16.12.04, 22:42 Już po radości! Dzisiejszy test z krwi 0,1, więc zupełnie nie mam szans, na razie oczywiście. Wiem już na pewno, że 6 kolejny cykl starań już będzie z badaniami harmonków i innych takich tam, bo jak na razie, to żadnych badań nie robiłam, a jak dla mnie stanowczo za długo czekam. Więc najbliższe plany to piątek lub wtorek gin, później spokojne czekanie na @ i trzeba do tego wszystkiego podejść bardziej naukowo. Pozdrawiam Odpowiedz Link
skaluz testy owu - jak dzialaja??? 17.12.04, 00:09 Dziewczyny, pomozcie!!! Zgubilam instrukcje obslugi do testow owu, ktore kupilam kilka miesiecy temu. Mam juz zielone swiatlo, wiec chce dzialac w tym cyklu. Jestem w 11 dc, zrobilam test - 1 kreska. Kiedy zrobic ponowny test??? I kiedy zaczynac starania (jak zobacze 2 kreski???)??? Odpowiedz Link
skaluz testy owu - jak dzialaja??? 17.12.04, 00:07 Dziewczyny, pomozcie!!! Zgubilam instrukcje obslugi do testow owu, ktore kupilam kilka miesiecy temu. Mam juz zielone swiatlo, wiec chce dzialac w tym cyklu. Jestem w 11 dc, zrobilam test - 1 kreska. Kiedy zrobic ponowny test??? I kiedy zaczynac starania (jak zobacze 2 kreski???)??? Odpowiedz Link
aquarius72 Do Skaluz w sprawie testów owu 18.12.04, 10:09 Skaluz, jeśli na teście owu wyszła 1 kreska, to następny rób po 2 dniach, jeśli wyszedł choćby cień drugiej, to trzeba testować następnego dnia. Odpowiedz Link
skaluz Re: Do Skaluz w sprawie testów owu 18.12.04, 21:42 ok, dzieki co prawda wczoraj znow testowalam - znow 1 kreska, dzis chyba dam spokoj i sprobuje jutro pozrd. Odpowiedz Link
kattrin1 a ja czekam dalej....@@@@ niet 17.12.04, 08:07 ........... czekam....czekam...czekam.... Dziewczynki piateczke dzis, jutro weekend)))))Buziaki Kasia Odpowiedz Link
kattrin1 Re: a ja czekam dalej....@@@@ niet 17.12.04, 08:10 dodam jeszcze ze strasznie dzis bola mnie piersi.....buuu((((((((( nie moge sie ich dotknąc, czy to juz @@@ puka do drzwi????? (((( Odpowiedz Link
danik1 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 17.12.04, 20:03 Dzisiaj mialam badania krwi, w tym test na ciaze. Jestem troche skolowana. Moze juz we wtorek bede cos wiedziala. Chcialabym wiedziec na czym stoje, a nie tkwic w takim zawieszeniu. Wczoraj bylam na badaniu u ginekologa. Gdybym byla w ciazy to czy moglby to juz stwierdzic? Bo mi sie wydaje, ze jak nic nie zauwazyla to znaczy, ze nie jestem. Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 17.12.04, 23:13 Cześć Wszystkim - jak tu miło jest no to dołączcie mnie do listy starających, to jest mój 8 cykl i wychodzi na to, że w Święta i przed Nowym Rokiem "robota" Pozdrawiam Was Odpowiedz Link
ewal-m i znów tylko smutek 18.12.04, 09:05 Cześć dziewczyny, od wczoraj to sobie tylko płacze. Chodziłam na moniotownie wszystko szło dobrze ale sie **** i już wiem że w tym cyklu nic z tego nie będzie. Od następnego mam brać Clostilbegyt, to ma niby pomóc w rośnięciu jajeczka. Pozostaje mi tylko czekać na @ ale to znając moje szczęście najwcześniej ok. 5 stycznia. No chyba że by zdażył się jakiś cud, ale w to nie wierze, choć lekarz pocieszał mnie że organizm kobiety jest nieprzewidywalny. Boje się świąt, trzeba udawać, że się cieszę, a ja postanowiłam właśnie że nie będe udawać i nawet nie ubiore tej głupiej choinki, nie będe sprzątać i słuchać kolęd i głupio się uśmiechać do wszystkich kiedy chce mi się płakać. Mam ostatnio coraz większe doły, czuje jak bym była martwa, zupełnie bez radości (( Odpowiedz Link
aquarius72 Re: i znów tylko smutek 18.12.04, 10:13 Ewalku - mnie też często jest smutno, czasem - o zgrozo - odreagowuję swoje smutki na otoczeniu Ale nie pozwól zepsuć sobie świąt - czy tego chcemy, czy nie życie toczy się dalej i trzeba robić wszystko, by dobrze je przeżyć - niezależnie od tego, czy mamy swoje dzieciątka, czy nie... Nie udawaj, że cieszysz się ze świąt, tylko postaraj rzeczywiście się nimi ucieszyć, przecież będziesz z bliskimi, których kochasz, którzy Ciebie kochają... świat nie jest całkiem taki zły... życzę Ci dużo, dużo optymizmu Odpowiedz Link
aquarius72 NASZA LISTA :-) i...Cudownych Świąt :-) 18.12.04, 10:30 Korzystając z okazji, że mogłam dorwać się do kompa uzupełniam naszą listę. Niestety będę mogła tu zajrzeć dopiero po świętach... będzie mi Was bardzo brakowało... Mam nadzieję, że przeczytam jakieś fajne posty o nowych Fasolkach WIELKIE BUZIAKI dla Wszystkich i życzę Wam CUDOWNYCH BIAŁYCH ŚWIĄT )) Szczęśliwie zaciążone z naszego wątku : 1.lula11 2.tiga 76 3.gumecka 4.violetta76 5.stachewicz 6.78monika 7.marta252 8.mala_7 9.gonia271 10.zebra102 11.emka1974 12.martekx 13.gaja26 14.ankaa18 15.kasia.sz2 16.magdulka26 Dziewczyny, na wieści od których czekamy : 1.danik1 2.marmich22 3.pea_74 – zaczarowujemy betę, żeby ślicznie rosła 4.kattrin1 5.ewa11a Dziewczyny w trakcie starań : 1.majka.majka – test 24.12 2.mala.mi2 – test 24.12 3.gagat101 – test 24.12 4.kubusia1 – test 31.12 5.pauzalka – test 3.01 6.skaluz – test ok.5.01 7.balbina11 – test 6.01 8.golo25 – test 8-9.01 9.ewa5005 10.star242 11.nika782 12.kasiuula 13.pszczolka2 14.maria.ksiazek 15.s.mal 16.szymma 17.moni27 18.ewal-m 19.akk12 20.lomre 21.mamka22 22.tromysza 23.asiak78 24.samanta25 25.nejka 26.kiciek2 27.piewa 28.roleczka11 29.ewkaczo 30.malgonek 31.badarka 32.bjuti1976 33.kingaolsz 34.30.tka 35.nelkeas 36.lara_croft2 37.judyta10 38.paula08 39.ania.s3 40.gosia.testy 41.warszawianka1974 42.monia.ms 43.kalinosia 44.takandrynka 45.moni282 46.alfa36 47.sylwikkk1 48.aquarius72 49.oolga1 50.gusia_78 51.madziakan 52.sulia 53.misia.dk 54.jedna_chwilka Dziewczyny, które na razie odłożyły starania, ale nas nie opuszczają : 1.claudiak – starania od stycznia 2.iko78 – starania od stycznia 3.paka25_k 4.sotavento 5.moniao1-starania od lutego 6.didi_75 – starania od marca 7.agadibi – 3mamy kciuki za wybicie bakterii 8.bo-gumilka – czekamy na nowe wieści 9.tatiana21-starania od lutego 10.wmika 11.kingakw – starania od marca Odpowiedz Link
skaluz I jak tu sie starac??? 19.12.04, 13:58 Nie wiem czy u mnie bedzie cos z testowania 5.01. Tak sie ucieszylam, ze minely parszywe 3 miesiace czekania i ze juz wreszcie mozna. Tak sie cieszylam, ze spedze te swieta z malutka nadzieja, ze a nuz sie udalo. A tu maz sie rozchorowal (zapalenie oskrzeli), ja dostalam opryszczki, a owulacja tuz tuz. Rycze i nie moge przestac. Na dodatek w kolo atmosfera swiateczna. Mam dosyc - nie chce swiat!!!!!!!!!!!!!! To cale udawanie jacy to wszyscy jestesmy szczesliwi itd. W dodatku bedzie kuzyn z zona w 5 miesiacu. Nie wiem jak to przetrwam... Lzy zalewaja mi klawiature, wiec koncze. Sorry, ale naprawde czuje se fatalnie. Odpowiedz Link
agnieszkaela Re: NASZA LISTA :-) i...Cudownych Świąt :-) 19.12.04, 22:44 Czesc kobietki, uzalezniam sie od tego czytania powoli, ale dobrze wiedziec ze to co ja przezywam nie jest obce rowniez i innym starajacym sie. Postanowilam jednak nie zagladac na niektore watki, bo wczoraj sie naczytalam o problemach i snil mi sie koszmar o ciazy pozamacicznej. To moj drugi cykl staran, ale pierwszy tak dobrze "opracowany". Owulacja dzisiaj, wiec gdzie w Sylwestra bede mogla testowac (aby wiedziec czy moge pic szampana ) Odpowiedz Link
lenka30a Re: i znów tylko smutek 23.12.04, 11:52 hej dziewczyny! Dopiszecie mnie do listy starających się? U mnie dzis 2 dc, pierwszy m-c starań zakończony niepowodzeniem licze na to że w Nowym Roku bedzie lepiej! Pozdrawiam wszystkich cieplutko!!!! Renia Odpowiedz Link
star242 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 18.12.04, 13:03 Witam,chyba nic z tego,spisuję na straty ten cykl,tempka jakaś niska,36,7,a już koniec cyklu,więc nie mam nadziei na ciążę .Chyba kupię w styczniu testy owu. bo tak naprawdę to nie jestem pewna kiedy mam owu.Dziś 23 d.c a u mnie "mokro" więc zgłupiałam.Dobra,nagadałam się i idę dalej sprzątać,spróbuje nie myślec już o tym.Pozdrawiam,sciskam i całuję.Papapapa Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 18.12.04, 19:52 to ja w takim razie wracam do kuchni, bo mnie się tam wrze...ale mierze dzisiaj tempke - nie odpuszcze. Jakoś dodajecie mi sił Pozdrawiam świątecznie, choś pewnie skrobnę jeszcze przed piątkiem. Wiesz star ja sobie obiecałam odwiedziny u ginki w styczniu, jak taka mundra to niech coś wymyśli... Odpowiedz Link
danik1 Dostalam @!!! 21.12.04, 10:05 Aquariusku jak wrocisz to wpisz mnie na liste starajacych sie. Dzisiaj dostalam @ i umieram!!! Teraz jednak wiem na czym stoje i niedlugo znowu moge rozpoczac starania, tak wiec ta sytuacja nie popsuje mi swiat. Bede trzymala kciuki za reszte dziewczyn, aby mimo wszystko potrafily cieszyc sie atmosfera swiateczna i oczywiscie za to, zeby w nowym roku bylo jak najwiecej fasolek!!! Wesolych Swiat!!!!!! Odpowiedz Link
pea_74 a mialo byc tak pieknie:(((( 22.12.04, 09:02 Co prawda juz oplakalam ze nie ma ciazy 2 weekendy temu((((( nie mialam objawow, nie bylo 2 kreski na tescie..... potem czekalam na @... odstawilam duphaston a @ nie ma.... wiec znowu nadzieja, testowanie....bladziutka rozowa kreska! pobieglam na badanie bety w srode (tydzien temu) i bylo 25,70! cieszylam sie ze babalek tak dluzgo nie mogl sie zagniezdzic az w koncu znalazl sobie fajne miejsce.... ale radosc byla malutka.... tak po cichutku... nawet na forum o tym nie pisalam....chcialam zobaczyc bijace serduszko zaczelam wic znowu brac duphaston i w poniedzialek zrobilam kontrolna bete, bylo juz tylko 11! CIAZA BIOCHEMICZNA!!!!! mial byc piekny prezent niespodziewany na swieta.... a zostal tylko smutek i bol odstawilam duphaston i dzisiaj dostalam @! 1 dc! zaczynam 3 cykl staran.... Odpowiedz Link
golo25 Re: a mialo byc tak pieknie:(((( 23.12.04, 06:54 Peuś, kochanie, wiem że nie łatwo Cię pocieszyć, ale proszę Cię, dasz radę. Taki chyba już nasz babski los,że musimy nieźle się nacierpieć zanim urodzimy swoje upragnione bąbelki. Ale nie jesteś sama, takich jak my jest tu pełne forum... Wiem, że jest Ci trudno, jak miłe byłyby święta z fasolką... Ale musisz znowu być silna, zdrowa, wyluzowana oczekiwać na swoją fasolkę. Tego Ci życzę. Trzymaj sie cieplutko. Gosia Odpowiedz Link
star242 zrobiłam test 23.12.04, 10:41 i niestety,zero drugiej kreseczki,miałam jutro zrobić ale nie wytrzymałam,łudzę się tylko tym że podejrzewam że miałam bardzo późno owu-jakieś 5 dni temu w 23dc,ale czy można zajść w ciążę mając tak późno owu???Przykro mi,bo myślałam że pod choinkę położę mojemu kochanemu buciki,buuuuuuuuu(dobrze że ich nie kupiłam a miałam ochotę).Zaczyna mnie pobolewać brzuch,więc chyba nici z dzidzi i na sylwka pewnie będzie @ brrrrrrrrrrr jak ja jej nienawidzę!!!!!!!! Pozdrawiam i sciskam mocno i życzę wszystkim Zdrowych Wesołych Świąt oraz Szampańskiego Sylwestra,a w Nowym Roku spełnienia marzeń,obyśmy wszystkie szybko przechodziły na forum Ciąża!!! Odpowiedz Link
sabi35 Re: zrobiłam test 23.12.04, 11:06 Można zajść. Ja zaszłam w 28 dniu, bo miałam długie cykle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
asiak78 Do sabi35 23.12.04, 12:00 Kobieto, ale mnie podniosłaś na duchu, zupełnie nieświadomie!!! Ja mam strasznie długie cykle, w tym owu była właśnie ok 28 dnia i byłam pewna, że nie mam nawet na co czekać. A tak zawsze jest iskierka nadzieji. Chociaż brzuszek zaczyna pobolewać jak na @. Ale to i tak świetna wiadomość!!! Pozdrawiam i wesołych świąt! Asia Odpowiedz Link
star242 Re: Do sabi35 23.12.04, 13:44 Jeju dziękuję Sabi kochana,mam więc iskierkę nadziei!!!Lepiej więc zniosę święta z tą myślą.Buuuuuziak Odpowiedz Link
sabi35 Do Star242 23.12.04, 13:51 To cieszę się. Owu jest kiedy chce, jedyne co pewne, to że 10-17 dni po niej przychodzi @@@, ale tego akurat ci nie życzę. Pa i trzymam kciuki. Odpowiedz Link
aquarius72 WITAJCIE KOCHANE :-)...i lista 28.12.04, 12:36 Witam Was po bardzo długiej przerwie. Stęskniłam się za codziennym czytaniem tego forum, a po tylu dniach trudno mi nadrobić zaległości, ale zorientowałam się, że trzeba pogratulować Małej Mi U mnie wieści takie sobie : @ zawitała w samą Wigilię Smutno mi sie zrobiło - ale no cóż, nowy rok, nowe starania, moze bedzie w moim zyciu teraz więcej spokoju i wreszcie sie uda??? Oby... Bardzo was wszystkie starjące sie pozdrawiam (oj, ale nas dużo...) Szczęśliwie zaciążone z naszego wątku : 1.lula11 2.tiga 76 3.gumecka 4.violetta76 5.stachewicz 6.78monika 7.marta252 8.mala_7 9.gonia271 10.zebra102 11.emka1974 12.martekx 13.gaja26 14.ankaa18 15.kasia.sz2 16.magdulka26 17.mala.mi2 Dziewczyny, na wieści od których czekamy : 1.marmich22 2.ewa11a Dziewczyny w trakcie starań : 1.kubusia1 – test 31.12 2.agnieszkaela – test 31.12 3.pauzalka – test 3.01 4.skaluz – test ok.5.01 5.balbina11 – test 6.01 6.golo25 – test 8-9.01 7.majka.majka 8.pea_74 9.danik1 10.kattrin1 11.gagat101 12.ewa5005 13.star242 14.nika782 15.kasiuula 16.maria.ksiazek 17.s.mal 18.szymma 19.moni27 20.ewal-m 21.akk12 22.lomre 23.mamka22 24.tromysza 25.asiak78 26.samanta25 27.nejka 28.kiciek2 29.piewa 30.roleczka11 31.ewkaczo 32.malgonek 33.badarka 34.bjuti1976 35.kingaolsz 36.30.tka 37.nelkeas 38.lara_croft2 39.judyta10 40.paula08 41.ania.s3 42.gosia.testy 43.warszawianka1974 44.monia.ms 45.kalinosia 46.takandrynka 47.moni282 48.alfa36 49.sylwikkk1 50.aquarius72 51.oolga1 52.gusia_78 53.madziakan 54.sulia 55.misia.dk 56.jedna_chwilka 57.lenka30a Dziewczyny, które na razie odłożyły starania, ale nas nie opuszczają : 1.claudiak – starania od stycznia 2.iko78 – starania od stycznia 3.paka25_k 4.sotavento 5.moniao1-starania od lutego 6.didi_75 – starania od marca 7.agadibi – 3mamy kciuki za wybicie bakterii 8.bo-gumilka – czekamy na nowe wieści 9.tatiana21-starania od lutego 10.wmika 11.kingakw – starania od marca 12.pszczolka2 – starania od kwietnia Odpowiedz Link
mala.mi2 Re: WITAJCIE KOCHANE :-)...i lista 28.12.04, 13:28 Bardzo bardzo dziekuje, choc chyba nie powinnam.....na usg zobacze cos pewnie 7go stycznia bo na ten dzień mam termin u gina...podobno wcześniej n ie ma po co iść bo prawie nic sie nie zobaczy...poki co nieźle sie czuje i jestem pełna nadziei, że wszystko bedzie ok...aha ...chyba to forum przyniosło mi szczęście, bo właśnie w grudniu "wkroczyłam" tu i pośród was w tym samym czasie spotkało mnie to szczęście...bardzo wam dziekuje i życze....wiecie czego Odpowiedz Link
star242 Re: WITAJCIE KOCHANE 28.12.04, 15:25 Witam,jestem na liście 13-ta i może ta 13-tka przyniesie mi szczęście,dziś 33dc. @ nie widać,tydzień temu zrobiłam test ale nie wyszedł,nio ale @ niema i owu wg mnie była ok 23dc,więc może cos z tego będzie????Testuję w Sylwestra drugi raz więc trzymajcie kciukasy.Objawów nie mam żadnych,ani na @,ani na ciążę,więc niewiem jak to będzie.Pozdrawiam i sciskam,aquariusku zostaw mnie na tym miejscu na którym jestemPapapapa Odpowiedz Link
claudiak Re: WITAJCIE KOCHANE :-)...i lista 04.01.05, 12:04 Maiłam zacząc starania od stycznia ale w grudniu tez małe były ponieważ gin podejrzewa u mnie endometrioze więc kazał mi zajść w ciąże (jak by to było takie łatwe ) Odpowiedz Link
claudiak Re: WITAJCIE KOCHANE :-)...i lista 04.01.05, 12:05 Więc około 13 stycznia się okarze co z tego wyjdzie Odpowiedz Link
moni27 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 28.12.04, 13:01 U mnie dzisiaj 2 dc. Więc i ja wypadłam z grudniowych starań ;-(. Może 2005 rok bedzie lepszy. Odpowiedz Link
danik1 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 28.12.04, 13:54 Witaj Aquarius i dzieki za wpisanie mnie na liste starajacych sie. Starac juz sie zaczelam wszoraj mimo, ze byl to dopiero 7dc, ale trzeba troche potrenowac, no nie? Moze to bedzie ostatni cykl? Odpowiedz Link
agadibi Ja nadal walczę z małymi wrogami... 28.12.04, 19:09 Witajcie, tak bardzo chciałabym dołączyć do Was, naprawdę starających się! Ja na razie nadal staram się zwalczyć "moje maleństwa" bakteryjne. Odebrałam wyniki czwartego posiewu i niestety, muszę próbować dalej. Od przyszłego tygodnia znowu dieta antybiotykowa. Ale pocieszam sama siebie, że dzisiejszy wynik jest najlepszy z dotychczasowych, bo wreszcie pojawiły się pałeczki kwasu mlekowego (liczne!), więc liczę na to, że wreszcie trochę wezmą się do roboty i "zeżrą" swoje mniej przyjemne koleżanki. Do tej pory mój organizm nie mógł się sam bronić, bo nie miał czym. A, no i jeszcze jedna dobra wiadomość: z trzech potworów zostały "tylko" dwa, w dodatku same tlenowe! Chyba idzie lepsze, nawet dla mnie, jak myślicie? Nadal kibicuję wszystkim, życzę powodzenia, a wszystkim ciężaróweczkom GRATULUJĘ! To forum oszalało, aż przyjemnie poczytać! Pozdrawiam, Aga. Odpowiedz Link
star242 zrobiłam teścik:):):):) 30.12.04, 07:51 Nio i.................jest,kochany Aquariusku dziękuję za nr 13 na liście,dziewczynki on jest naprawdę szczęśliwy.Wszystko napisałam na głównym forum,teraz niewiem czy jestem na wrzesień czy jeszcze na sierpień,dziewczynki jeszcze nie wierzę.Nio i te wypatrywanie objawów nic nie daje,ja nie mam żadnych oprócz humorków i jakichś plam na twarzy i dekoldzie,piersi w ogóle nie zmienione,nie mdli mnie,nie mam specjalnych zachcianek,byłam pewna że nie ma ciąży,tylko @ nie miałam i nie zapowiadało się że będzie.Przesyłam fluidki,nio i mogę z Wami jeszcze troszkę zostać???????? Odpowiedz Link
kubusia1 Re: Starania odłożone 30.12.04, 13:34 Miałam testować jutro, ale tempka spadła i pojaił się śluz przed @-wy. Rano było mi baaaaaardzooooo źle, ale teraz jest mi trochę lepiej. Zrobiliśmy tzn. Mężuś zrobił badanie nasionek. Parametry są ok. tylko ma bardzo dużo leukocytów. Z tego powodu w przyszłym tygodniu robimy posiew na bakterie zresztą po @ ja też zrobię i będziemy walczyć z małymi intruzami. Mam nadzieję, że rok 2005 okaże się dla mnie dla Was szczęśliwy. Odpowiedz Link
stachewicz życzenia 31.12.04, 10:50 dziewczyny, już jakiś czas temu opuściłam to forum. trafiłam to we wrześniu po poronieniu z przekonaniem że już nigdy się nie uda. a jednak udało się za pierwszym razem. u mnie to juz 13 tc a ja ciągle to zaglądam i czytam prawie wszystkie posty, bo to rewelacyjny wątek. chcę wam wszystkim złożyć jak najszczersze życzenia noworoczne, dużo zdrowia, miłości no i fasolki. tym dziwczętom dla których starania stają się gehenną życzę luzu, tym które mają jakieś problemy zdrowotne życzę idealnych wyników. szczególnie ciepło pozdrawiam Aquarius - pamiętam jak we wrześniu zagrzewałaś, głownie nas poporonne do walki, z całego serca życzę ci łatwej przyjemnej i 9-miesięcznej ciąż asia Odpowiedz Link
gumecka Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 31.12.04, 13:04 Kochane zycze wam w tym nadchodzacym nowym roku tylko jednego Malutkich Fasolek w waszych brzuszkach. Pozdrawiam Jola 15,5tc Odpowiedz Link
samanta25 Re: Życzenia 31.12.04, 20:28 Dziewczyny życzę Wam aby ta lista starających w Nowym Roku była jak najmniejsza a szczęśliwych przyszłych Mamuś wielgachna ps. u mnie dzisiaj 1 d.c. po raz kolejny raz się nie udało (( ******** czekam na cud 36 cykl www2.fertilityfriend.com/home/samanta Odpowiedz Link
star242 Re: Życzenia 31.12.04, 20:40 Kochane ja życzę Wam wszystkim w Nowym Roku abyście następne sylwestra spędzały już 2w1 albo po prostu we 3,dużo zdrówka i powodzenia,mnustwo miłości i spełnienia marzeń,tych wielkich i tych malutkich.Do Siego Roku Odpowiedz Link
kattrin1 Na ten Nowy Rok:))))) 03.01.05, 08:17 Życzę Wam moje kochane pieknych grubasnych II kreseczek na tescie, olbrzymich brzuszków i przecudownych zdrowych 9 miesiecy))) A poza tym wszytskiego innego czego sobie życzycie)))) Pozdrawiam Noworocznie, Kasia)))) Odpowiedz Link
78monika Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 04.01.05, 08:56 Hej babeczki!!!! Nie bylo mnie ponad miesiac (niestety musialam lezec) ale jestem z powrotem i wciaz dzielnie Wam kibicuje! WIdzialam, ze doszlo sporo ciezarowek - moje gratulacje )) Za reszte wciaz trzymam kciuki! U mnie spokoj - jestesmy juz w 13 tygodniu i nawet brzusio sie juz ujawnil )) Buziaki!!! Odpowiedz Link
nika782 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 04.01.05, 18:32 Witaj Augariusku mozesz mnie wpisac na liste starajacych w styczniu, własnie dzisiaj dostałam @ no i znów rozpoczynam cykl staran Pozdrawiam Odpowiedz Link
pea_74 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 04.01.05, 22:39 Czesc dziewczynki! a ja nie licze ktory mam dc... ten cykl sobie odpuszczam! pozdrawiam Odpowiedz Link
kasiuula Udało się 05.01.05, 11:50 Kochane, a ja nawet nie zdąrzyłam napisać, kiedy będę testować, bo zrobiłam to pod wpływem impulsu i troche za wcześnie, bo pierwszy test był bardzo niepewny (bladzichna ta duga kreseczka). Ale dzisiaj mam dwie piękne krechy!!!!!!! Odpowiedz Link
star242 Re: Udało się 05.01.05, 19:05 Cześć Kasiula gratuluję i witam w klubie zaciążonych,tylko gdzie nasz Aquariusek żeby wpisał nas na listę.Ja w piątek idę na USG,nie mogę się doczekać.Ale nas już jest w tym miesiącu,cuuuuuudownie się dziejeDbaj o siebie i fasolkę i pisz jak najczęściej Odpowiedz Link
claudiak Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 07.01.05, 11:54 ja tez nie licze. Kocham sie tylko dla przyjemnosci bo wiem ze i tak nic by z tego nie było Odpowiedz Link
jolanta8 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 05.01.05, 19:09 witam mam na imię Jola i czekam na @17tego starania były 3 dni temu trzymajcie kciuki to moje drugie podejści))))))) Odpowiedz Link
aquarius72 STAR, KASIUULA, SYLWIK - GRATULACJE!!! 06.01.05, 10:47 Ale nam sypnęło ciężarówkami w Nowym Roczku Jak tak dalej pójdzie, to chyba rzeczywiście niedługo przeniesiemy sie na inne forum. Dziewczyny - jeszcze raz wielkie gratulacje i prośba - trzymajcie kciuki za te, które chcą do Was dołączyć. Szczęśliwie zaciążone z naszego wątku : 1.lula11 2.tiga 76 3.gumecka 4.violetta76 5.stachewicz 6.78monika 7.marta252 8.mala_7 9.gonia271 10.zebra102 11.emka1974 12.martekx 13.gaja26 14.ankaa18 15.kasia.sz2 16.magdulka26 17.mala.mi2 18.star242 19.kasiuula 20.sylwikkk1 Dziewczyny, na wieści od których czekamy : 1.marmich22 2.ewa11a 3.agnieszkaela 4.pauzalka 5.skaluz 6.balbina11 Dziewczyny w trakcie starań : 1.golo25 – test 8-9.01 2.claudiak – test 13.01 3.jolanta8 – test 17.01 4.kubusia1 5.majka.majka 6.pea_74 7.danik1 8.kattrin1 9.gagat101 10.ewa5005 11.nika782 12.maria.ksiazek 13.s.mal 14.szymma 15.moni27 16.ewal-m 17.akk12 18.lomre 19.mamka22 20.tromysza 21.asiak78 22.samanta25 23.nejka 24.kiciek2 25.piewa 26.roleczka11 27.ewkaczo 28.malgonek 29.badarka 30.bjuti1976 31.kingaolsz 32.30.tka 33.nelkeas 34.lara_croft2 35.judyta10 36.paula08 37.ania.s3 38.gosia.testy 39.warszawianka1974 40.monia.ms 41.kalinosia 42.takandrynka 43.moni282 44.alfa36 47.aquarius72 48.oolga1 49.gusia_78 50.madziakan 51.sulia 52.misia.dk 53.jedna_chwilka 54.lenka30a 55.iko78 Dziewczyny, które na razie odłożyły starania, ale nas nie opuszczają : 1.paka25_k 2.sotavento 3.moniao1-starania od lutego 4.didi_75 – starania od marca 5.agadibi – 3mamy kciuki za wybicie bakterii 6.bo-gumilka – czekamy na nowe wieści 7.tatiana21-starania od lutego 8.wmika 9.kingakw – starania od marca 10.pszczolka2 – starania od kwietnia Odpowiedz Link
balbina11 Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 06.01.05, 12:08 Informuję, dzisiaj Trzech Króli, dzień testu. Jedna krecha i brak @, ale to po hsg w tym cyklu więc może być różnie... Odpowiedz Link
majka.majka Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 07.01.05, 02:50 Bardzo proszę o wpisanie na listę szczęśliwie zaciążonych. To 6 tydzień i jestem najszczęśliwszą osobą na świecie. Łapcie fluidki ciążowe i będę do Was zaglądać i mam nadzieję, że za każdym razem będzie nas więcej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aquarius72 GRATULACJE DLA MAJKI :-) 07.01.05, 07:24 majka.majka napisała: > Bardzo proszę o wpisanie na listę szczęśliwie zaciążonych. > To 6 tydzień i jestem najszczęśliwszą osobą na świecie. > Łapcie fluidki ciążowe i będę do Was zaglądać i mam nadzieję, że za każdym > razem będzie nas więcej. > Pozdrawiam No Majeczko, ale nam niespodziankę sprawiłaś, a pamiętam, że nadzieja już wisiała na włosku... Oby więcej takich wiadomości!!! Ogromnie się cieszę, ściskam Cię (wirtualnie), no i oczywiście.... łapię fluidki Odpowiedz Link
golo25 A u mnie klops... 07.01.05, 06:51 i proszę uprzejmie o wpisanie mnie na następny m-c. Ten grudzień był szalony, więc nie myślałam o staraniach za dużo. Za to seksu było dużo i nic!!!! Jaką jeszcze metodę można zastosowac bo już nie wiem? Najgorsze (a może najlepsze?) jest to, że powoli się przyzwyczajam do tego, że w każdym kolejnym cyklu nic. Może dopiero jak mi to będzie całkiem obojętne to stanie się? Już nie wiem. Kattrin!!! Pociesz proszę. Już dawno nie czytałam Twojego zbawiennego optymizmu. Buźka dla wszystkich nadal starających się. Gosia Odpowiedz Link
aquarius72 Do Golo 07.01.05, 07:28 Pociesz się, że nie Ty jedna masz takie myśli... Ja ostatnio oglądałam swoje pozytywne testy ciążowe (z czerwca) i tak sobie myślałam, że chyba już nigdy nie ujrzę tej różowej kreseczki, a ujrzeć ją to przecież dopiero początek drogi... Już nawet nie dołuje mnie następna @ - tak sie do tego przyzwyczaiłam... Ale coż, życie jest nieprzewidywalne, więc może czeka nas super niespodzianka??? - tym większa, że nadzieja coraz bardziej nadwyrężona - pozdrawiam Odpowiedz Link
golo25 Re: Do Golo 07.01.05, 07:55 Aquariusku, może to właśnie tak będzie, tak się już przyzwyczaimy do tej wstrętnej @, takie to będzie normalne, że któregoś dnia naprawdę sie mocno zdziwimy, jak nie nadejdzie? Tak sobie marzę... Powodzenia i duża buźka za odpowiedź z samego rana. Chyba mi lepiej. Odpowiedz Link
aquarius72 LISTA (poprawiona) 07.01.05, 08:26 Poprawiam listę, żeby zamieścić Majeczkę wśród szczęśliwych ciężarówek Jeszcze raz proszę, żeby dziewczyny, które chcą znaleźć się na liście podawały chociaż przybliżoną datę testowania (@), co sprawi, że lista będzie bardziej czytelna, no i będzie wiadomo, komu trzeba właśnie potrzymać kciuki Szczęśliwie zaciążone z naszego wątku : 1.lula11 2.tiga 76 3.gumecka 4.violetta76 5.stachewicz 6.78monika 7.marta252 8.mala_7 9.gonia271 10.zebra102 11.emka1974 12.martekx 13.gaja26 14.ankaa18 15.kasia.sz2 16.magdulka26 17.mala.mi2 18.star242 19.kasiuula 20.sylwikkk1 21.majka.majka Dziewczyny, na wieści od których czekamy : 1.marmich22 2.ewa11a 3.agnieszkaela 4.pauzalka 5.skaluz 6.balbina11 Dziewczyny w trakcie starań : 1.claudiak – test 13.01 2.jolanta8 – test 17.01 3.aquarius72 – test 23.01 4.golo25 5.kubusia1 6.pea_74 7.danik1 8.kattrin1 9.gagat101 10.ewa5005 11.nika782 12.maria.ksiazek 13.s.mal 14.szymma 15.moni27 16.ewal-m 17.akk12 18.lomre 19.mamka22 20.tromysza 21.asiak78 22.samanta25 23.nejka 24.kiciek2 25.piewa 26.roleczka11 27.ewkaczo 28.malgonek 29.badarka 30.bjuti1976 31.kingaolsz 32.30.tka 33.nelkeas 34.lara_croft2 35.judyta10 36.paula08 37.ania.s3 38.gosia.testy 39.warszawianka1974 40.monia.ms 41.kalinosia 42.takandrynka 43.moni282 44.alfa36 45.oolga1 46.gusia_78 47.madziakan 48.sulia 49.misia.dk 50.jedna_chwilka 51.lenka30a 52.iko78 Dziewczyny, które na razie odłożyły starania, ale nas nie opuszczają : 1.paka25_k 2.sotavento 3.moniao1-starania od lutego 4.didi_75 – starania od marca 5.agadibi – 3mamy kciuki za wybicie bakterii 6.bo-gumilka – czekamy na nowe wieści 7.tatiana21-starania od lutego 8.wmika 9.kingakw – starania od marca 10.pszczolka2 – starania od kwietnia Odpowiedz Link
aquarius72 Jeszcze jedna poprawka :-) 07.01.05, 08:45 Doczytałam - Agnieszkaela - następna zaciążona - gratulujemy Szczęśliwie zaciążone z naszego wątku : 1.lula11 2.tiga 76 3.gumecka 4.violetta76 5.stachewicz 6.78monika 7.marta252 8.mala_7 9.gonia271 10.zebra102 11.emka1974 12.martekx 13.gaja26 14.ankaa18 15.kasia.sz2 16.magdulka26 17.mala.mi2 18.star242 19.kasiuula 20.sylwikkk1 21.majka.majka 22.agnieszkaela Dziewczyny, na wieści od których czekamy : 1.marmich22 2.ewa11a 3.pauzalka 4.skaluz 5.balbina11 6.mamka22 Dziewczyny w trakcie starań : 1.s.mal – test 9.01 2.ewkaczo – test 10.01 3.tromysza – test 10.01 4.jedna_chwilka – test 11.01 5.claudiak – test 13.01 6.jolanta8 – test 17.01 7.aquarius72 – test 23.01 8.golo25 9.kubusia1 10.pea_74 11.danik1 12.kattrin1 13.gagat101 14.ewa5005 15.nika782 16.maria.ksiazek 17.szymma 18.moni27 19.ewal-m 20.akk12 21.lomre 22.asiak78 23.samanta25 24.nejka 25.kiciek2 26.piewa 27.roleczka11 28.malgonek 29.badarka 30.bjuti1976 31.kingaolsz 32.30.tka 33.nelkeas 34.lara_croft2 35.judyta10 36.paula08 37.ania.s3 38.gosia.testy 39.warszawianka1974 40.monia.ms 41.kalinosia 42.takandrynka 43.moni282 44.alfa36 45.oolga1 46.gusia_78 47.madziakan 48.sulia 49.misia.dk 50.lenka30a 51.iko78 Dziewczyny, które na razie odłożyły starania, ale nas nie opuszczają : 1.paka25_k 2.sotavento 3.moniao1-starania od lutego 4.didi_75 – starania od marca 5.agadibi – 3mamy kciuki za wybicie bakterii 6.bo-gumilka – czekamy na nowe wieści 7.tatiana21-starania od lutego 8.wmika 9.kingakw – starania od marca 10.pszczolka2 – starania od kwietnia Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: Jeszcze jedna poprawka :-) 07.01.05, 09:21 Wszystkim ciężarówkom gratuluję z całego serca i baaardzo się z nimi cieszę AAAaaaaaby uzupełnić dane - test 11.01. Mam nadzieję, że weekend nie zepsuje mi humoru niespodziewaną wcześniejszą @. Fajnie - jestem już 50 . Buziaczki, Jagoda. P.S. Życzę WAM udanego piątku, no i weekendu oczywiście. Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Jeszcze jedna poprawka :-) 07.01.05, 09:30 Chwilko - jesteś już na 4-tym miejscu Trzymam kciuki za radosny weekend Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: Jeszcze jedna poprawka :-) 07.01.05, 09:40 Ależ dostałam powera! Tralala Odpowiedz Link
marzenalep Re: Jeszcze jedna poprawka :-) 07.01.05, 09:52 Jak dopisać się do Waszej listy STARANIA _ REAKTYWACJA?? Ja 3.01 rozpoczęłam nowy cykl, tym razem jedyną rzeczą jaką robię jest mierzenie tempki, łykam folik i wiesiołka, nie liczę dni, zostawiłam to Mężowi, (może on jest lepszy w cyferkach) Dopiszcie mie do listy testowac będę dopiero pod koniec miesiąca więc to jeszcze dużo czasu. Ale nie wsłuchuję się w siebie, tylko myśle o czymś miłym. Pozdrawiam Was wszystkie \Marzena Odpowiedz Link
marzenalep Re: LISTA (poprawiona) 07.01.05, 09:54 Jak dopisać się do Waszej listy STARANIA _ REAKTYWACJA?? Ja 3.01 rozpoczęłam nowy cykl, tym razem jedyną rzeczą jaką robię jest mierzenie tempki, łykam folik i wiesiołka, nie liczę dni, zostawiłam to Mężowi, (może on jest lepszy w cyferkach) Dopiszcie mie do listy testowac będę dopiero pod koniec miesiąca czyli 29-30.01 więc to jeszcze dużo czasu. Ale nie wsłuchuję się w siebie, tylko myśle o czymś miłym. Pozdrawiam Was wszystkie \Marzena Odpowiedz Link
tromysza Re: Do Golo 07.01.05, 09:56 jak dobrze rozumiem to, o czym piszecie. Wydaje mi sie, że nigdy nie ujrzę tych cholernych, przeklętych dwóch kresek, które przecież są dopiero początkiem drogi. Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: Tromysza 07.01.05, 09:59 Halo!!! Proszę o uśmiech. Musi się NAM udać. Odpowiedz Link
balbina11 kolejna informacja...:( 07.01.05, 11:19 No i przyszła "małpeczka". Dziwnie się nie spieszyła, ale w końcu się pojawiła, niestety. Teraz musimy zrobić przeciwciała, ale przestaje mi się chcieć. Jak zrobimy te badanie czeka mnie wizyta u ginki. Cholery dostaję od tego, że wszystko jest w porządku, idealnie, ble, ble, ble... Kochana Aquariusku, wprawdzie cylke mam regularne i owu prawdopodobnie też, ale nie będę teraz testować. Starań nie zawieszam. Termin nstępnej @ mam 2 lutego, może nie przyjdzie... Odpowiedz Link
balbina11 Re: balbinko 07.01.05, 15:07 tromyszko, od września 2003 roku..., ale porządne podejście naukowe od września 2004 roku... Ciągle nie wiem dlaczego... Odpowiedz Link
claudiak Re: kolejna informacja...:( 07.01.05, 11:45 Nie martw sie ja juz sie staram od roku i niestety nic. Ostatnia wizyta u gina to porażka. Podejrzewa endometrioze bo zobaczyl na USG ze mam cos na jajniku. MóWi że najlepszym lakarstwem na to jest ciąża (łatwo powiedzieć !!!). Rok sie staram i nic nie wyszło nawet z testami wiec w tym miesiacu wszystko sobie odpuscilam i kocham sie tylko dla przyjemności. Nie robilam testow ani nie mierzylam temp. Prawdopodobnie ta bezplodnosc jest przez endometrioze. Wiec teraz czekam az bede miala troche spokoju w pracy i pojde na laparoskopie. Odpowiedz Link
aquarius72 U mnie też niby wszystko w porzo.... :( 07.01.05, 12:08 I to mnie bardzo wkurza. Jak idę do lekarza, to mówi, że jest super pęcherzyk, śluz, że w ciążę to mogłabym zajść "na odległość", ale coś tej ciąży nie widać... Tempki już nie mierzę i nie wsłuchuję się w siebie za bardzo, nawet na forum zaglądam rzadziej... więc psychika mnie chyba nie blokuje... Qurcze, mogłoby w końcu dojść do jakiegoś pozytywnego przełomu... Odpowiedz Link
pszczolka2 Re: Cześć kochane dziewczynki:) 07.01.05, 12:38 Witam was wszystkie, jakoś długo tu nie zaglądałam ale to może dlatego, że jakoś go nie widziałam, chodzi mi o post hihihi. U mnie jak wiecie, przerwane starania za sprawą, nie dopuszczenia do odnowienia sie endometriozy, która jest teraz w trakcie leczenia Danazolem Czuje sie dobrze, może troszeczke lek zaczyna działać tz: takie tam objawy "menopauzy" ale wszystko da sie wytrzymać. No i z niecierpliwością oczekuję już kwietnia, a w kwietniu mamy 7 rocznice ślubu, a tym samym pierwsze podejście do IUI i mam nadzieje, że udane No ale co tam, gadać sobie można, a natura i tak zrobi jak zechce. W każdym razie moje podejście jest jak najbardziej ok, jestem pełna optymizmu, którego zresztą nigdy Mi nie brakuje Pozdrawiam, Ola 31 cykl starań rozpoczęty (w tym pierwszy "odpoczynkowy" Odpowiedz Link
danik1 Re: Cześć kochane dziewczynki:) 07.01.05, 14:45 Aquariusku co do uzupelnienia listy to u mnie jest 18 dc, wiec do testowania jeszcze daleko. Poza tym ja mam bardzo nieregularne cykle i dopiero przy koncu moge cos powiedziec. Moje przeczucia na ten cykl sa bardzo skrajne, raz wydaje mi sie, ze mam w sobie fasolke a innym razem, ze nie. Poczekamy zobaczymy, ale to jeszcze tak dlugo, musze sie uzbroic w cierpliwosc, a tym czasem czekam na inne testujace, ktorym zycze szczescia!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
magmulka Witam :-) 07.01.05, 19:56 Coś mi necik nawala Cieszę się, ze znalazłam Wasze forum. Właśnie po raz kolejny zaczęliśmy z mężem starania o maleństwo i myślę, że milej będzie wymieniać się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami z osobami, które dążą do tego samego co my. Serdecznie pozdrawiam. magmulka Odpowiedz Link
skaluz Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 07.01.05, 22:01 Witajcie! Ode mnie wiesci nie najlepsze, bo nawet nie zaczelismy staran - dopadla nas choroba - choc tak bardzo liczylam na ten cykl. No coz, teraz 2 dc, wiec moze bede testowac na poczatku lutego. Pozdr. Odpowiedz Link
s.mal Re: S T A R A N I A - R E A K T Y W A C J A :-) 08.01.05, 20:09 Już nie testuję 9.01 - nie muszę. Dziś przyszła wredna "małpa". Jest mi baaaardzo smutno i popłakuję. Tak chciałam żeby się udało, miałam nadzieję że będzie mi łatwiej przetrwać 27.01 (dzień mojego niedoszłego porodu) (( buuuuuu Sylwia Odpowiedz Link
aquarius72 NASZA LISTA 10.01.05, 12:05 Witam po weekendzie Cosik tu zacichło U mnie już po staraniach (w sobotę pozytywny test owulacyjny), teraz czekam na wyniki - gdzieś tak za około 2 tygodnie. Mam nadzieję, że nie zacznę wariować A co u Was Kochane - jak humory ??? Szczęśliwie zaciążone z naszego wątku : 1.lula11 2.tiga 76 3.gumecka 4.violetta76 5.stachewicz 6.78monika 7.marta252 8.mala_7 9.gonia271 10.zebra102 11.emka1974 12.martekx 13.gaja26 14.ankaa18 15.kasia.sz2 16.magdulka26 17.mala.mi2 18.star242 19.kasiuula 20.sylwikkk1 21.majka.majka 22.agnieszkaela Dziewczyny, na wieści od których czekamy : 1.marmich22 2.ewa11a 3.pauzalka 4.mamka22 5.tromysza Dziewczyny w trakcie starań : 1.jedna_chwilka – test 11.01 2.claudiak – test 13.01 3.jolanta8 – test 17.01 4.aquarius72 – test 23.01 5.marzenalep – test ok. 31.01 6.skaluz – test pocz. lutego 7.balbina11 – termin ok. 2.02 8.s.mal 9.ewkaczo 10.golo25 11.kubusia1 12.pea_74 13.danik1 14.kattrin1 15.gagat101 16.ewa5005 17.nika782 18.maria.ksiazek 19.szymma 20.moni27 21.ewal-m 22.akk12 23.lomre 24.asiak78 25.samanta25 26.nejka 27.kiciek2 28.piewa 29.roleczka11 30.malgonek 31.badarka 32.bjuti1976 33.kingaolsz 34.30.tka 35.nelkeas 36.lara_croft2 37.judyta10 38.paula08 39.ania.s3 40.gosia.testy 41.warszawianka1974 42.monia.ms 43.kalinosia 44.takandrynka 45.moni282 46.alfa36 47.oolga1 48.gusia_78 49.madziakan 50.sulia 51.misia.dk 52.lenka30a 53.iko78 54.magmulka Dziewczyny, które na razie odłożyły starania, ale nas nie opuszczają : 1.paka25_k 2.sotavento 3.moniao1-starania od lutego 4.didi_75 – starania od marca 5.agadibi – 3mamy kciuki za wybicie bakterii 6.bo-gumilka – czekamy na nowe wieści 7.tatiana21-starania od lutego 8.wmika 9.kingakw – starania od marca 10.pszczolka2 – starania od kwietnia Odpowiedz Link
pauzalka Re: NASZA LISTA 10.01.05, 12:54 U mnie kolejny, trzeci cykl starań. Testowanko - 1 luty. Odpowiedz Link
danik1 Re: NASZA LISTA 10.01.05, 22:48 Ho,ho, jestem na 13 miejscu a za tydzien bede testowala! Moze ta liczba tez przyniesie mi szczescie?!?!?! Odpowiedz Link
badarka Re: NASZA LISTA 11.01.05, 13:10 Ha A ja zjawiam się znienacka, by oznajmić, że proszę o przeniesienie na listę szczęśliwie zaciążonych Wygrałam ze wszystkim. I z prolaktyną i z chlamydiami i z własnym strachem po poronieniu. Łapcie, ślę mnóstwo wirusków Ściskam mocno, całuję we wszystkie policzki, będzie dobrze, zobaczycie. ps. A może przy tych szczęśliwych dopisać termin porodu, co? Ja mam na 24.08 Odpowiedz Link
aquarius72 No to mnie zastrzeliłaś Badarko :-)))))))))))))))) 11.01.05, 13:56 OGROMNIASTE GRATULACJE )))))))))))))))))))))))))) Bardzo, bardzo, bardzo się cieszę i ściskam wirtualnie, ale wiadomość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tak sobie cichutko siedziałaś i nie dawałaś znaku życia, a tu takie wieści, napisz coś więcej sierpnióweczko )) Łapię Twoje wiruski - może przyniosą mi szczęście ? Odpowiedz Link
badarka Re: No to mnie zastrzeliłaś Badarko :-))))))))))) 11.01.05, 14:11 Dziękuję ślicznie A siedziałam cicho, bo najpierw odcięli mi internet - na miesiąc prawie - a potem okazało się, że taki przymusowy odwyk świetnie zrobił mojej psychice. Czułam, że tak muszę. Potem już tylko szukałam wieści o dziewczynach, o Tobie. I trzymam kciuki za testy. Życzenie mam, żeby Ci się udało. A kobietom w ciąży odmawiać nie wolno Trzymaj się, Aquariusku A bierzesz duphaston teraz? Odpowiedz Link
aquarius72 Re: No to mnie zastrzeliłaś Badarko :-))))))))))) 12.01.05, 07:23 Badarko - nie łykam teraz żadnych prochów prócz foliku. Jak nie wyjdzie nic z tego, to w przyszłym cyklu lekarz i starania wspomagane medycyną Oby nie było to potrzebne... Odpowiedz Link
badarka Re: No to mnie zastrzeliłaś Badarko :-))))))))))) 12.01.05, 09:21 Pytałam o duphaston, bo mi sie gdzieś obiło o oczy, że podejrzewasz niedomogę lutealną. Ale pamiętaj, najważniejsze że MOŻESZ zajść w ciążę. I nie ma powodu, żeby się nie miało udać znowu. I nawet jeśli nie w tym cyklu to w najbliższym czasie. Na pewno. Jesteś za dobrym człowiekiem, by miało być inaczej. A w tajemnicy powiem Ci, że w moim ostatnim cyklu, kilka dni przed terminem @ leżałam przez dwa dni i płakałam na zapas, że znowu się nie udało... trzymam kciuki, dobry duszku Z całych sił. Odpowiedz Link
aquarius72 Re: No to mnie zastrzeliłaś Badarko :-))))))))))) 12.01.05, 09:22 )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
danik1 GRATULACJE!!! 11.01.05, 15:33 Az sie lza kreci w oku slyszac takie wiesci!!! Zarazaj, zarazaj, ja chce tego wiruska!!! Dbaj o siebie i swoja fasolke!!! Odpowiedz Link
suslak Re: NASZA LISTA 11.01.05, 14:11 to mnie też dopisz, proszę. W trakcie starań, czekam na ovu, jeśli będę testować to początek lutego Trzymam kciuki za Was wszystkie Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Badarko 11.01.05, 15:43 I ja Gratuluję!!!!!!!!!!!! pozdrawiam ooooo....złapałam wiruska dzieki Odpowiedz Link
sabi35 Wiszę 11.01.05, 15:49 Dzisiaj byłam u gina i myślałam, że się wpiszę na listę szczęśliwie zaciążonych, ale nic a nic nie było widać (za wcześnie). Więc może jeszcze poczekam do następnego tygodnia. Zawieście mnie gdzieś pośrodku Odpowiedz Link
star242 Re: Wiszę 11.01.05, 19:42 Sabi a u Ciebie nie widać nic na USG czy lekarz nic nie widzi????Cieszę się że dołączysz do mnie,zobaczysz będzie dobrze,buuuuuuuuuziak Odpowiedz Link
sabi35 Re: Wiszę 12.01.05, 08:12 Nie widać jeszcze nic, albo raczej ciemną plamkę. Jest po prostu za wcześnie. Nie chciałam tak szybko do kontroli, ale ponieważ mam tak samo długie cykle jak ty (OM 19.11), gin nie chciał mi uwierzyć i kazał przyjść. Przed USG (po rozmowie) jednak stwierdził, że nie sądzi, żeby możny było już coś zobaczyć. Wszystko inne jest OK. Muszę się uzbroić w cierpliwość i do następnego piątku. Pa i całuski dla was. Odpowiedz Link
badarka Re: Badarko 12.01.05, 09:40 Dziękuję dziewczyny Do dziś nie umiem czasami uwierzyć we własne szczęście, choć w poniedziałek widziałam na usg śliczną jaszczurkę Odpowiedz Link
claudiak I znowu nic z tego nie wyszło :( 11.01.05, 16:14 wczoraj (10.01) niespodziewanie dostałam @. Wiec dzisi 2dc i wszystko znowu od nowa !!! Odpowiedz Link
star242 Re: I znowu nic z tego nie wyszło :( 11.01.05, 16:36 Cześc dziewczynki nie odzywałam się bo mam dużo roboty,ale na pewno od poniedziałku będę na chaciku od rana,niestety i stety zarazem nie będę juz pracować .Wraca pani z L4 i idę w odstawke,ale przynajmniej lepiej zadbam o fasolkę .A właśnie,w piątek byłam na USG i widziałam dopiero pęcherzyk,ale już coś,z USG wynika że dopiero zaczęłam 5 tydz.a z cyklu wychodzi tydzień później ale miałam późno owu.Teraz czekam do 21 stycznia bo mam następne USG.A później jeszcze szykowanie ślubu nas czeka,więc znów latanina.Tyle u mnie.Trzymajcie kciuczki,sciskam mocno Odpowiedz Link
sabi35 Wyszło! 11.01.05, 17:45 No i widzisz, a tak się martwiłaś, że w 28-dniu nie można zaciążyć! Bardzo się cieszę i pozdrawiam. Odpowiedz Link
star242 do sabi35 11.01.05, 19:27 Tak kochana sabi da się ,dziękuję za gratulacje.Teraz nie mogę się doczekać co zobaczę za 10 dni,a martwie się bo mnie nieraz strasznie zakłuje w brzuszku,wiem że to może normalne,ale ja i tak sie troszke martwię.A poza tym czuję się świetnie,piersi bolą,gdyby nie to nie wiedziałabym że jestem w ciązy hihihi.Buziaczki Odpowiedz Link
aquarius72 NASZA LISTA - już 23 zaciążone!!!!!!!!!! :-) 12.01.05, 07:41 Szczęśliwie zaciążone z naszego wątku : 1.lula11 2.tiga 76 3.gumecka 4.violetta76 5.stachewicz 6.78monika 7.marta252 8.mala_7 9.gonia271 10.zebra102 11.emka1974 12.martekx 13.gaja26 14.ankaa18 15.kasia.sz2 16.magdulka26 17.mala.mi2 18.star242 19.kasiuula 20.sylwikkk1 21.majka.majka 22.agnieszkaela 23.badarka Dziewczyny, na wieści od których czekamy : 1.marmich22 2.ewa11a 3.mamka22 4.sabi35 5.jedna_chwilka Dziewczyny w trakcie starań : 1.jolanta8 – test 17.01 2.kattrin1 – test 22-23.01 3.aquarius72 – test 23.01 4.marzenalep – test ok. 31.01 5.pauzalka – test 1.02 6.skaluz – test pocz. lutego 7.suslak – test pocz. lutego 8.balbina11 – termin ok. 2.02 9.tromysza 10.claudiak 11.s.mal 12.ewkaczo 13.golo25 14.kubusia1 15.pea_74 16.danik1 17.gagat101 18.ewa5005 19.nika782 20.maria.ksiazek 21.szymma 22.moni27 23.ewal-m 24.akk12 25.lomre 26.asiak78 27.samanta25 28.nejka 29.kiciek2 30.piewa 31.roleczka11 32.malgonek 33.bjuti1976 34.kingaolsz 35.30.tka 36.nelkeas 37.lara_croft2 38.judyta10 39.paula08 40.ania.s3 41.gosia.testy 42.warszawianka1974 43.monia.ms 44.kalinosia 45.takandrynka 46.moni282 47.alfa36 48.oolga1 49.gusia_78 50.madziakan 51.sulia 52.misia.dk 53.lenka30a 54.iko78 55.magmulka Dziewczyny, które na razie odłożyły starania, ale nas nie opuszczają : 1.paka25_k 2.sotavento 3.moniao1-starania od lutego 4.didi_75 – starania od marca 5.agadibi – 3mamy kciuki za wybicie bakterii 6.bo-gumilka – czekamy na nowe wieści 7.tatiana21-starania od lutego 8.wmika 9.kingakw – starania od marca 10.pszczolka2 – starania od kwietnia Odpowiedz Link
claudiak Re: NASZA LISTA - już 23 zaciążone!!!!!!!!!! :-) 12.01.05, 14:21 Witam !!! Ja bede testowac ok 7 lutego wiec moze na moje 25 urodziny no i imieniny zarazem bede miała mały prezent (chociaz wiem ze to mało mozliwe) ale warto miec nadzieje Odpowiedz Link
misiak26 Re:nowe starania w styczniu 12.01.05, 09:54 Witam Wszystkich!! Dzis byl moj termin @ i zrobilam test. Byla jedna samotna kreseczka Teraz czekam na ta wredna malpe. Moze troche mi sie znowu przesunie (ostatnio mialam o 2tygodnie pożniej) ale juz nie mam zludzen. Test po takim czasie juz by pokazal jesli by byla fasolka , a jednak nie pokazal. I tak kreseczka byla taka nie do pary ,samotna!! Wiec nowe starania zaczne juz w styczniu a teraz wypatruje -niestety @ Pozdrawiam WAS wszystkie i trzymam za NAS kciuki. PS- Dobrze ze jestescie i mamy wspolny cel Odpowiedz Link
jedna_chwilka Aquariusku 12.01.05, 13:19 Diabeł mnie podkusił do zrobienia testu wcześniej, tj. w niedzielę i nico tzn. jedna krecha. Popłakałam sobie, złapałam doła i pomyślałam: no trudno - będę próbować nadal. Powinnam dostać @ wczoraj (a raczej przychodzi o czasie) - nie dostałam, przedwczoraj miałam tylko baaaardzo delikatniuśkie plamienie i to tylko na papierku i dziś nadal nic. Nie bolą mnie piersi - nic mi nie jest, tylko smutno jakoś tak - bo dziwnie w zawieszeniu trwam. Nawet nie mogę powiedzieć kiedy testowanie następnym razem P.S. Wszystkim Babeczkom, przyszłym mamusiom z niedawnych odczytów testowych z radością gratuluję. Ich szczęście napawa mnie optymizmem a już bliźniacza ciąża w szczególności. Smutna Jaga Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Aquariusku 12.01.05, 13:46 Chwilko - nie bądź smutna Może jeszcze coś się pokaże????? a może dzidziuś jest Ci pisany w lutym?????? Na razie zostawiam Cię w "zawieszeniu" a wiedz, że spośród tego grona niejedna już dziewczyna przeskoczyła o oczko wyżej - czego Ci życzę Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: Aquariusku 12.01.05, 17:45 dziękuję za wsparcie, wiarę i otuchę jaką mi dajecie... samej (bo przecież nie wszystko i zawsze mężusiowi się mówi) byłoby ciężej. Zacznę z Ewci testami w tym m-cu. Pozdrawiam, 3mam kciuki, łapię fluidki i przesyłam całusy. Jagoda Odpowiedz Link