03.03.05, 10:47
Owu mam ok. 14 dc, więc już 10 dc zaczęliśmy starania. Staramy się mniej
więcej co 24-36 godzin. Dzisiaj rano wyszły dwie kreski na teście
owulacyjnym, postaraliśmy się oczywiście od razusmile Zamierzamy poprawić
jeszcze dzisiaj wieczorem i jutro rano. Czy to nie za często? Nie schrzanimy
czegoś?
Obserwuj wątek
    • umywalka_pentagonalna Re: Starania 03.03.05, 11:06
      z lektury forum zdążyłam się zorientować, że dziewczyny zalecają starania co
      drugi dzień od zakończenia miesiączki, ale jeżeli planujecie chłopca to
      powinniście starać się 12-26 godzin po pozytywnym teście, a wcześniej pościć
      przez przynajmniej 4 dni (wówczas w nasieniu wzrasta ilość plemników
      męskotwórczych).

pozdrawiam
      • agabilinska2 Re: Starania 03.03.05, 13:56
        hej hej, widzisz a mnie dziewczyny wszystkie jak jeden mąż powiedziały że
        testować należy najlepiej ok 10 i potem miedzy 16-18 u mnie 14dc i test robic
        bede po południu, juz 4 mi nie wyszły wiesz szlag mnie trafia..., ale powiem ci
        że my staramy się z mężem od końca okresu /który pierwszy raz miałam tak krótko
        bo 3 dni a za zawyczaj mam7/ czyli 19/II praktycznie co dzień i wcale mi się
        nie wydaje że to trzeba co 2 dzień jak macie ochote to
        • naturella Re: Starania 03.03.05, 15:10
          My się staramy pierwszy cykl, mam wielką nadzieję, że się uda... Po pracy
          jedziemy do domu i staramy się dalej... na kolację mamy małże, czerwone winko i
          sałatę z winegretsmile Mam nadzieję, że skoro rano były dwie kreski, to starania
          dzisiaj wieczorem i jutro rano odniosą skutek...I może jeszcze jutro wieczorem
          dla pewnoścismile Test zrobię jeszcze jeden tak czy siaksmile
          Tylko, że marzy nam się dziewczynka... a z tej mojej histerii, że może za
          rzadko, za mało i że jeszcze trzeba poprawić może się okazać, że
          przedobrzyliśmysmile
          • agabilinska2 Re: Starania 04.03.05, 08:14
            mam nadzieję że obiadek sie udał i strarnia sie okażą pomyslnesmile, ja wczoraj
            zrobiłam test ale znowu nic nie wyszło dziewczyny ogólnie mnie pocieszją że
            nawet w 18dc może sie pojawic owu wiec czekam cierpliwie, a testy cóż skończyły
            się i na razie dam sobie z nimi spokoj bo chyba mnie tylko niepotrzebnie
            stresują , a z tego wszystkiego to wczoraj nawet test ciążowy zrobiła, który
            jak dobrze podejrzewasz nic nie pokazał, jutro jade w góry i mam nadzieję że
            wyjazd dobrze mi zrobi , oczywiście starać się bedziemy co dzień i mam
            nadzieje , że po 19/III zobacze upragnione 2 kreseczki na teście ciążowym,
            pozdrawiam i zycze powodzenia...Aga napisz jak u Ciebie i kiedy zamierzasz
            testować ...
            • naturella Re: Starania 04.03.05, 09:13
              Hym, o ile wczoraj grubaśna i ciemna krecha była, o tyle dzisiaj zaledwie jej
              cień... czy to możliwe, żeby tak szybko spadł ten hormon, jeśli była owulacja?
              • agabilinska2 Re: Starania 04.03.05, 09:29
                oj niestety mozliwe z tego co sie zdążyłam zorientować to ta owulacja trwa
                kilka dobrych godzin cos koło 10-12 także niestety mozna łatwo to przegapić,
                ale jeżeli staraliście się dzień wczesniej to przecież macie duuuuże szanse na
                maleństwo ; trzymam kciuki żeby się udało!smile pozdrawiam Aga
              • izutek Re: Starania 04.03.05, 09:30
                naturella, a pamiętałaś o tym, zeby testować po godzinie 10:00??? Rano testy
                różnie wychodzą - powtórz ten test koło 11:00
                • rzasia Re: Starania 04.03.05, 09:33
                  Ewa pisała, że rano jest większe stężenie tego hormonu i test wychodzi
                  fałszywie dodatni, więc chyba nie ma obaw.
                  • naturella Re: Starania 04.03.05, 09:57
                    Ani wczoraj, ani dzisiaj nie testowałam po 10:00, więc w sumie wyniki powinny
                    być miarodajne... Wczoraj krecha gigantyczna, dzisiaj prawie wcale - czy to
                    oznacza, że nie doszło do owulacji? sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka