Dodaj do ulubionych

Z nowymi siłami - nowy tydzień

16.05.05, 01:22
dzień dobry dziewczynki!

pewnie was zaskoczyłam - o to mi chodziło, nie ukrywam tego.
jest godzina 01.22, wiec oficjalnie jest już poniedzialek!
Obserwuj wątek
    • asiulka1976 Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień 16.05.05, 07:09
      zaskoczenie -oczywiscie a teraz pewno śpisz smacznie surprised)
      Mi chyba wczoraj fryzjerka obciela recpetory snu bo jak wariatka wstalam
      6.30 !! norma u mnie to 9-10ta no i jestem juz po pierwszym tesciku surprised) ale
      wiadomo ze za wczenis bo 8 dpo i wiadome co wyszło surprised))
    • asiulka1976 co zrobic z tempka ??????? 16.05.05, 07:11
      zawsze mierze 9 no 9.30 ale teraz mierzylam o 6.30 to jaka wpisac ?? wyszła mi
      36.6 to mam dodac 3 stopnie ???????
      • annalalik Re: co zrobic z tempka ??????? 16.05.05, 08:18
        Wydaje mi sie Asiulko ze powinnas wpisac faktyczna tempke z danej godziny! FF
        juz to sobie zaznaczy i juz (pewnie nie bedzie tego za bardzo brał pod uwage)
        • asiulka1976 Re: co zrobic z tempka ??????? 16.05.05, 08:39
          tak tez mysle ale wiem ze jesli mierzy sie wczesniej dodaje sie jeden stopien a
          jak pozniej to odejmuje hhmm
          • annalalik Re: co zrobic z tempka ??????? 16.05.05, 09:05
            Ja kiedys zmierzylam o 7:00 i bylo 36,7 a o 9:00 36,75 (cały czas lezałam w
            łóżku ale chcialam sprawdzic co by bylo gdybym pozniej zmierzyla...)
        • lana33 Re: co zrobic z tempka ??????? 16.05.05, 12:53
          Sorry, że tak sie wtrącam, ale czytam, że piszecie o stronce FF, pytanko - jak
          długo czekałyście na hasło po zarejestrowaniu się na stronie ? Ja zrobiłam
          rejestrację w piątek wieczorem i do dzisiaj na poczcie nic nie ma, a bez hasła
          chyba raczej sie nie da.
          • annalalik Re: co zrobic z tempka ??????? 16.05.05, 12:55
            Ja dostalam haslo chyba z 5 minut po rejestracji
    • tola79 Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień 16.05.05, 07:39
      Hej, witam! Cytrusko, pobiłaś wszystkich wink)
    • annalalik Czesc dziewczyny 16.05.05, 08:14
      witam w ten piekny dzionek smile
    • asiulka1976 ale sie rozgadałyscie hihhhih 16.05.05, 08:57
      normalnie Was nie poznaje !!
      • annalalik Re: ale sie rozgadałyscie hihhhih 16.05.05, 09:00
        Ja sprzątam sobie
        Musze cos robic by mniej myslec
    • jedna_chwilka hejka 16.05.05, 09:01
      a mnie zle zapisano do ginki, bo na 8.20 a ona zaczyna prace o 10.00 dzis. Wkurzylam sie, ale generalnie to mi jest wszystko jedno.
      Ania 3mam kciuki
      • annalalik Czesc Jagoda 16.05.05, 09:04
        Przykro mi z powodu ginki - pewnie wstawalas wczesnie by zdazyc a tu nic sad
        Kciuki powiadasz... nie dziekuje. Postanowilam poczekac z testem kilka dni...
    • jedna_chwilka Asiulka 16.05.05, 09:02
      kiedy to sie robi to badanie żołnierzykow? jakiś konkretny dzień?
      • ata76 Re: Helloł!!! 16.05.05, 09:05
        dziś Was zaskocze, bo witam sie z pracy...chyba w końcu luxniejszy dzień w
        pracy będę miała!!!!!
        • jedna_chwilka No nareszcie... 16.05.05, 09:07
        • annalalik Re: Helloł!!! 16.05.05, 09:07
          i widze ze forum ci dziala Atko smile
          • ata76 Re: Helloł!!! 16.05.05, 09:10
            jestem w szoku, że działa i to bez zarzutu....oby tak dalej smile)))
      • asiulka1976 Re: Asiulka 16.05.05, 09:15
        kochana nie w konkretny bo mozesz kiedy chcesz byle 4 dni po wspołzyciu i w
        ciazgu tych 4 dni facet musi sie powstrzymac od alkoholu !! ale pamietaj nie 3
        ani 5 dokladnie 4 !! wiesz mi w labolatorium powiedzianno 2-5 dni ale najlepszy
        jest 4-ty dzien bo sa tam strarsze plemniczki i nowe hhmmm
        • jedna_chwilka Re: Asiulka 16.05.05, 09:18
          aha, dzieki
        • asiulka1976 Re: 16.05.05, 09:20
          no teraz to rozumiem !! pisać pisac ;o) Ide do kolezanki z avon-em a potem tato
          przychodzi wiec bede pozniej surprised) hhmmm boli mnie brzuch (dół) czyzby to znow
          objaw duphastonu !! wwrrrr czemu te ciazowe objawy nie moga byc inne albo testy
          ciazowe wczesniejsze takie wiecie z wynikiem "moze jestes w ciazy" surprised)
          • jedna_chwilka Re: 16.05.05, 09:21
            a ja jestem gamoń jak wiecie i pytam pierwszy raz
            po co sie bierze duphaston i co to jest to CLO i na co?
            • jedna_chwilka Re: i jeszcze luteina 16.05.05, 09:22
              z czym to się je?
              • asiulka1976 Re: i jeszcze luteina 16.05.05, 09:25
                w skrocie!
                CLO tabletki na stymulowanie jajeczkowania np. jajeczko nie peka
                Duphaston pomaga podwyzszyc progesteron w drugiej fazie i wspomaga cialko zolte
                a luteinka to to samo ale polska wersja surprised)
                • jedna_chwilka a skad wiadomo ze nie peka 16.05.05, 09:27
                  • asiulka1976 Re: a skad wiadomo ze nie peka 16.05.05, 09:29
                    tylko przez usg ! niestety moze byc widac owu bo jest piekny sluzik itp ale
                    jajeczko rosnie i koniec i sie wchlania
                    • jedna_chwilka Re: a skad wiadomo ze nie peka 16.05.05, 09:29
                      aaaa
                      • ata76 Re: a skad wiadomo ze nie peka 16.05.05, 09:31
                        normalnie asiulka i ania to dwie skarbnice wiedzy!!!!!
                        • jedna_chwilka Re: a skad wiadomo ze nie peka 16.05.05, 09:31
                          normalnie, nooo
                          ja lewuska tera sie wkuje na blache hihi
                          • annalalik Re: a skad wiadomo ze nie peka 16.05.05, 09:32
                            ja Ci tylko wkleilam to z linku...
                            • asiulka1976 Re: a skad wiadomo ze nie peka 16.05.05, 09:33
                              ale powiem Wam tak ze jesli ja coś chce wiedziec to nigdzie odpowiedzi nie moge
                              znalesc hihhihihi dobra ide bo kumpelka kawusie juz zrobila i sygnala sle gdzi
                              eja jestem hiiihih
                        • asiulka1976 Re: a skad wiadomo ze nie peka 16.05.05, 09:32
                          a co surprised) hihihihihii ja to juz ponad rok na forum i ciekawe linki mam do
                          pomocy ;o) ale ania to chyba nadrabia przesiadywaniem na forum hhihihi
                          • ata76 Re: a skad wiadomo ze nie peka 16.05.05, 09:35
                            nauka nie idzie w las tylko w nas smile
                • asiulka1976 Re: i jeszcze luteina 16.05.05, 09:28
                  i jeszcze cykl stymulowany to inaczej wspmaganie owulacji np.przez CLO.Podaje
                  się go gdy np. jajeczko za wolno rośnie lub rośnie za małe i zamiast pękać
                  starzeje się.Duzo prawopodobieństwo jest poczęcia bliźniaków przy stymulowanym
                  cyklu gdyż mozna wychodować nawet do 3 jajeczek w jednym jajniku.

Duphaston
                  Wskazania terapeutyczne:

1. W połączeniu z estrogenem jako zastępcze leczenie hormonalne dolegliwości
                  związanych z wystąpieniem menopauzy lub po operacyjnym usunięciu jajników.

2. W przypadkach podejrzenia lub stwierdzenia niedoborów endogennego
                  progesteronu oraz tam gdzie wykazano klinicznie specyficzne działanie
                  dydrogesteronu:

bolesne miesiączkowanie
                  zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS)
                  endometrioza
                  wtórny brak miesiączki
                  nieregularne cykle miesiączkowe
                  czynnościowe krwawienia maciczne
                  poronienie nawykowe i zagrażające na tle stwierdzonego niedoboru progesteronu
                  niepłodność związana z niedomogą lutealną
            • annalalik Re: 16.05.05, 09:24
              Ja biore duphaston bo mam za mało progesteronu
              CLOstilbegyt - pobudza wzrost pęcherzyków
              • jedna_chwilka Re: 16.05.05, 09:26
                a za co progesteron odpowiada?
                przepraszam ale ja jak wiecie sie takimi rzeczami nigdy nieinteresowalam, bo w moim pojeciu jestem okazem zdrowia
                a teraz mnie to zainteresowalo ot tak
                • annalalik Re: 16.05.05, 09:28
                  hormon jest steroidem, wywołuje zmiany wydzielnicze w błonie śluzowej macicy
                  ułatwiajac zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej; odpowiedzialny za
                  hamowanie owulacji w czasie ciaży oraz rozwój gruczołów mlecznych; u kobiet
                  nieciężarnychwydzielany jest przez ciałko żółte , a u kobiet ciężarnych źródłem
                  progesteronu jest łożysko; pomiar stężenia progesteronu wykonuje się w celu
                  potwierdzenia lub wykluczenia owulacji w czasie cyklu miesiączkowego.
          • bania79 cześć 16.05.05, 09:21
            Czytnę tylko weekendowe pogaduszki i wracam do was. Na chwilkę./ Wielkiej
            roboty ciąg dalszy...
            • jedna_chwilka cześć Baśka 16.05.05, 09:22
              • ata76 Re: cześć Baśka 16.05.05, 09:26
                Hello Bella!!!!
            • annalalik Czesc Bania 16.05.05, 09:27
              Laseczki - ja ide posprzatac chomiczkowi, sprzatnac łazienke i kuchnie. bede
              zagladala. Potem musze wyjsc na miasto ...
              • bania79 Re: Czesc Bania 16.05.05, 09:28
                Cześć, dzięki Jagódka za pytania o duphastony itp. Ja niekumata jestem wieć
                miło się było nareszcie dowiedzieć...
                • jedna_chwilka bo ja noga jestem 16.05.05, 09:31
                  wiesz...w moim pojeciu jestem zdrowa...bo jedyna moja choroba jest umyslowa, no nienormalna jestem
                  • bania79 Re: bo ja noga jestem 16.05.05, 09:34
                    no to se możemy rękę podać... ja też nienormalna jestem!!
                    Aniu, mój wtkresik sie dzwinie zachowuje
                    moja owu czerowna kreska jest przerywana...
                    dlaczego???
                    • jedna_chwilka Re: bo ja noga jestem 16.05.05, 09:35
                      tak dla jaj - to żart oczywiście
                      • jedna_chwilka tak na powaznie - 16.05.05, 09:36
                        mnie tez jednego dnia zrobilo sie przerywanymi liniami, a potem ciaglą
                        • annalalik Re: tak na powaznie - 16.05.05, 09:39
                          a mnie w tym cyklu od poczatku ciagla linia a w poprzednim caly czas przerywana
                          (moze dlatego ze FF ma jeszce o nas za mało danych przy 1 wykresie)
    • annalalik Porządkuje 16.05.05, 09:33

• annalalik BANIA 16.05.05, 09:36
        Ja jak miałam 1 wykres to tez była przerywana nie wiem czemu (a nie pisze cos w
        programie pod wykresem o tym?)
        • annalalik Re: BANIA 16.05.05, 09:37
          zreszta zobacz sobie moj poprzedni wykres - jest przerywana do teraz ..
          • bania79 Re: BANIA 16.05.05, 09:39
            dziwne z tym wykresem... Luknijcie no na niego!
            www2.fertilityfriend.com/home/b241b
            piszą, że score mam high czyli dobrze!
            • bania79 wykres 16.05.05, 09:41
              Masz rację Ania, piszą, że trzeba conajmniej dwóch wykresów, żeby ocenić
              napewno. Każą mi testować najwcześniej 30 maja, ale ja poczekam raczej do moich
              urodzin. Jeśli do tej pory nie będzie @ to szanse będą duże...
              • annalalik Bania 16.05.05, 09:52
                Kiedy masz urodzinki?
              • annalalik Re: wykres 16.05.05, 09:54
                A mnie ff kaze najwczesniej testowac 23 maja... czyli za tydzien
            • jedna_chwilka Re: BANIA 16.05.05, 09:42
              o ja pierniczę ale mieliscie roboty wieczorem smile
              • annalalik Re: BANIA 16.05.05, 09:55
                No nie Jagoda smile Oni to mają siłe smile
                • bania79 Re: BANIA 16.05.05, 10:02
                  hi hi, dajemy radę! Ale wczoarj już wymiękłam... hi hi
                  urodzinki 7 czerwca! Chyba wytrzymam..
                  Boniu ileż mam roboty, a zaleglości się piętrzą!
                  Będę się co jakiś czas odzywać...
                  • tola79 Re: BANIA 16.05.05, 10:06
                    Bania, to świętujemy można powiedzieć razem, bo tego dnia mój luby ma
                    imieniny smile) Tyle że ja przy moim bromku to się chyba nie opiję, nie opiję... a
                    takiego zminego piwka mi sie chce sad
                • tola79 Re: BANIA 16.05.05, 10:04
                  A ja jak zwykle nie mam weny... Chociaż powinnam, bo w weekend
                  przeczytałam "Niania w Nowym Jorku" i stwierdziłam, że jak ona po takich
                  numerach nie rzucała pracy, to co ja się czepiam smile Polecam, do poczytania w
                  wannie lub przy opalaniu na tarasie (ciutke mnie piecze skóra, ale co tam wink
                  • tola79 Ania 16.05.05, 10:08
                    Luknęlam sobie na Twój wykresik, no mniodzio po prostu! smile) Piękny smile Kraaaa,
                    kraaaa...
                    • annalalik Re: Ania 16.05.05, 10:16
                      Dzieki - wykres faktycznie niczego sobie ale... czy ja wiem czy bedzie sie nim
                      mozna kiedys chwalic...
                      • bania79 Re: Ania 16.05.05, 10:44
                        nawet trzeba się chwalić...
                        Słuchajta, jedna koleżanka mi dowaliła w weekend. Ta, kurde milutka... Że
                        strasznie mi współczuje, że się jeszcze nie udało, bo jak ona zacznie się
                        starać to wie, że od razu się uda! Współczuje!????? Normalnie, jest
                        powiedziałam, że ją pogięło. Bo przecież ludzie się długo starają, a 3 m-ce to
                        nic!
                        • annalalik Re: Ania 16.05.05, 10:47
                          BANIA - olej ja... Nie jest warta by sie nia przejmowac wiesz!

Ja musze wyjsc - narazie posprzatałam mieszkanie i teraz zakupy mnie czekaja.
                          Bede pozniej. PAPA
                          • tola79 Bania 16.05.05, 10:51
                            Basia, daj Panie Boże, ale skąd ma taką pewność, że pstryk i już? Niech jej tam
                            będzie, ale ja bym się chyba nie odwazyła tak powiedziec, żeby losu nie
                            prowokować. Nie mówiąc już o tym, że można komuś sprawić przykrość zupełnie bez
                            potrzeby... Ania ma rację, olej...
                            • ata76 Re: Bania 16.05.05, 11:02
                              koleżance należałoby pogratulować optymizmu, chociaż oczywiścię jej , żeby było
                              tak jak sobie załozyła!!!

Ale Tobie Banieczko powiem za dziewczynami, olej to i się nie przejmuj!!!!!
                              • bania79 Re: Bania 16.05.05, 11:05
                                Olewam olewam, i napisałam jej wrednego maila, że współczuć nalezy ludziom
                                pokrzywdzonym przez los, a nie mi niewybijającej się niczym szczególnym!
                                Kurde, ukłuło mnie to trochę...
                                • kruszyna75 Re: Bania 16.05.05, 11:10
                                  Banieczko, ciekawe co powie jak jej nie wyjdzie za pierwszym razem? Czy
                                  przeprosi???????? Ale dobrze, że napisałaś jej co myślisz, brawo!!!
    • kruszyna75 Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień 16.05.05, 11:08
      Cześć Laseczki, miałam sobie wstać wcześniej ale sie nie udało, bo jak Tomuś do
      pracy poszedł to ja jeszcze myk do łóżeczka i mi się zdrzemło. Ale jestem już
      po śniadanku.
      Dziewczyny, FF zaznacza owu przerywaną linię, jeżeli śluz płodny
      czyli "E"lub "W" macie po dniu wyznaczonej przez FF owulacji, a tłumaczą to, że
      są objawy (właśnie ten śluz), że owu mogła być w innym dniu. Tak to działa.
      Jagoda - daj znać co powiedziała doktórka, będzie monitoring?
      Asiulka - ja melduję, że nie dostałam żadnych zdjęć sad((((((((((((
      • ata76 Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień 16.05.05, 11:11
        Cześć Kruszynko!!!!!!!
        • kruszyna75 Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień 16.05.05, 11:12
          Cześć Atko, jak tam, nadal spokój w pracy?
      • jedna_chwilka Kruszynko 16.05.05, 11:11
        zle mnie umowili (kurde) bylam na 8.20 zapisana a dochtorka na 10 do roboty przychodzila! do niej sie starsznie dlugo czeka sad
        bedzie po ptakach bo nastepna wizyte moglam se umowic dopiero na 31 maja
        ale mam stadium obojetnosci, wiesz...
        i oprocz tego ze mnie to wszystko bardzo martwi, to generalnie nie obchodzi mnie nic
        • kruszyna75 Re: Kruszynko 16.05.05, 11:19
          OJ Jagoda, chyba mamy fazę niżu co? Ale wiesz co tumiwisizm szybko mija, ale w
          sumie, że Cię to marwti, to nie, to nie może być tumiwisizm, to nie te objawy smile
          Jagodka, chyba nie ma tak, że pernamentnie jest wszystko ok. ja na przyklad mam
          nerwa, bo mnie rodzinka wkur.... a konkretnie brat, i co, i nic z tym z nie
          zrobię, nerw musi sam przejsc, bo nie mam zamiaru się użerać z głupkami.
          A sparwdzałaś w innych centrach (bo chodzisz do Atrium, tak?), ale pewno
          sprawdzałaś...
          • jedna_chwilka Re: Kruszynko 16.05.05, 11:23
            sprawdzalam Bejbe - musze do tej ginki...bo ma 3 specjalizacje wiesz i ma od cholery pacjentek
            dupy dali w recepcji przy umawianiu w piatek,
            nawet mi sie nie chce afery robic.
            • kruszyna75 Re: Kruszynko 16.05.05, 11:35
              pamiętam, pisałaś mi o niej smile No dupy dali na całego, ale wiesz co ludzie
              często rezygnują, powiedz im, żeby zadzownili do Ciebie jak tylko zwolni się
              miejsce.
              • jedna_chwilka Re: Kruszynko 16.05.05, 11:37
                mowilam juz
        • cytrusowa no 16.05.05, 11:20
          dziewczynki, juz jestem ale zaraz i tak spadne.
          bo - moze nie powinnam-ale pwoiem, ze tu dzis wolne i jedziemy sobie w plenersmile

jedna_chwilko, co za baby w tej recepcji - chocby za to,z e sie pomylily
          powinny ci dac jak najszybszy termin - w ramach przeprosin
          • bania79 Re: no 16.05.05, 11:32
            cytrusiu, to baw się dobrze!!!
            • kruszyna75 Re: no 16.05.05, 11:35
              ide cos zalatwić na miasto, bede później, pa, pa smile))))))))))
              • ata76 Re: no 16.05.05, 11:48
                u mnie nadal nie jest tak źle, o czym świadczy fakt, że mogę Was poczytać!!!!

Cytruś miłego wypoczynku!!!

Jagoda, a może zrób taką małą awanturke i jednak znają dla Ciebie jakiś
                wcześniejszy dzień, bo w końcu to nie Twoja wina, że kobietki źle Ciebie
                wpisały!!!!
                • jedna_chwilka Re: no 16.05.05, 12:01
                  aaa zobacze...
                  ale nie chce mi sie
                  • bania79 Re: no 16.05.05, 12:14
                    Atuś, fajnie cię tu częściej widzieć!
                    Mówiłam wam już, ze się Oliwunią zajmowałąm pół soboty? Kurka, spida ma
                    nieziemskiego dzicinka i normalnie wieczorem padliśmy z A. na gęby! Orka cały
                    dzień... ale fajnie było!
    • sabi35 Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień 16.05.05, 12:15
      Dzień dobry!
      Ja też mam wolne! Zanim pojedziemy na wycieczkę rowerową chcę upiec chleb i
      posprzątać. A wczoraj byliśmy w saunie i na basenie (nago, i leżeliśmy sobie na
      słoneczku, ale było fajnie!) Pozdrowionka!
    • jedna_chwilka Sabi... 16.05.05, 12:24
      bo ja ciągle nie wiem...to się 2 kulki bierze i zamienia miejscami czy o co chodzi? (buhahaha)

p.s. dochtorka do mnie zadzwonila - sama. Mam podobno cudne wykresy - w dupie mam urode wykresow - wiecie
      • sabi35 Re: Sabi... 16.05.05, 12:26
        Te dwie kulki połączone sznureczkiem?
        • jedna_chwilka Re: Sabi... 16.05.05, 12:32
          o matko....sznureczkiem - dajcie spokoj
          • sabi35 Re: Sabi... 16.05.05, 12:34
            Mam zamiar sobie jutro kupić, to wam powiem. Tylko nie mogę się zdecydować na
            kolor, a może stalowe???
            • jedna_chwilka Re: Sabi... 16.05.05, 12:35
              taaa i jeszcze kolorystayka do wyboru?! nie no ja wymiekam, Sabi szystko Ty mi opowiadaj pls
              • sabi35 Re: Sabi... 16.05.05, 12:36
                Jutro, bo dzisiaj u nas wszystkie sklepy zamknięte, a przez internet to nie
                chcę, bo muszę dotknąć, pomacać i potrzymać w ręce (te dwie kuleczki wink
                • jedna_chwilka Re: Sabi... 16.05.05, 12:37
                  buhahaha
      • annalalik Jagoda 16.05.05, 12:29
        ona zadzwonila tylko by Ci o wykresach powiedziec?????????
        • jedna_chwilka Re: Jagoda 16.05.05, 12:34
          tak, bo ja jestem okaz zdrowia - mowilam Wam to, wszystkie moje wyniki to norma - ksiazkowy k..wa okaz zdrowia, przy braniu tego Norprolacu...aha bimbaly nie bolaly mnie wlasnie dlatego, ze go biore
          • annalalik Re: Jagoda 16.05.05, 12:35
            acha
            a robila Wam juz test na zgodnosc sluzu i nasienia? Bo moze tu cos jest nie tak?
            • jedna_chwilka Re: Jagoda 16.05.05, 12:36
              powiedziala ze z 3 m-ce zrobi
              • annalalik Re: Jagoda 16.05.05, 12:37
                A czemu dopiero za 3 iesiace a nie teraz?
                No ale ok Jagoda - juz Cie nie mecze - tylko Cie wkurza ta Twoja doktorka teraz
                • jedna_chwilka Re: Jagoda 16.05.05, 12:38
                  ona do mnie mowi...prosze spokojnie dzialac...tak wiem, tylko jak przy otwartych dzrzwiach? mialam jej to powiedziec?
                  • annalalik Re: Jagoda 16.05.05, 12:40
                    nie no sad w sumie chyba nie...
                    Kurde Jagoda! Ty wez cos powiedz swojemu M i niech sie bierze za szukanie
                    mieszkania z Toba !!!!!!!!!!
                    • jedna_chwilka Re: Jagoda 16.05.05, 12:42
                      mowilam...ale dopiero dzis rozmawiamy z soba jak ludzie, bo wczoraj bylam zalosna w swoich fochach - jak on to wytrzymuje?!
                      slusznie zauwazyl, ze na taaakie zmiany ja nie bylam gotowa
                      • annalalik Re: Jagoda 16.05.05, 12:44
                        Czyli wszystko jest na dobrej drodze- bardzo sie ciesze.
                        A co do fochow - nie dziwie Ci sie wcale a wcale
                  • asiulka1976 FF i przerwyane linie 16.05.05, 12:45
                    dzieje sie tak dlatego ze FF nie jest pewny czy do owu doszło program bierze
                    dwie podstawy do wyznaczenia owu tempke plus sluz lub pozytyw testy
                    owulacyjnego , jesli spelniona jest tylko jedna z nich jest linia przerywana surprised)
                    • annalalik Re: FF i przerwyane linie 16.05.05, 12:49
                      Asiulko - jak to sie ma do mojego poprzedniego wykresu? Śluz był, tempka tez...
                      nie kumam tego
                      • asiulka1976 Re: FF i przerwyane linie 16.05.05, 12:58
                        a ten zielony kwadracik to co ??
                        • annalalik Re: FF i przerwyane linie 16.05.05, 12:58
                          ktory?
                          • asiulka1976 Re: FF i przerwyane linie 16.05.05, 13:00
                            10dc poprzedniego mam zielony kwadracik , o co chodzi ??
                            • annalalik Re: FF i przerwyane linie 16.05.05, 13:01
                              w stats? a ja wiem - on sie tam sam dodał - znaczy FF dodał
                              w tym cyklu tez on jest
                              • asiulka1976 Re: FF i przerwyane linie 16.05.05, 13:03
                                no wlasnei moze cos on oznacza nie ta godzina pomiaru albo co , nie wiem a sam
                                sobie nic nie dodaje ;o) moze ten kwadracik wpłynął na to ze była linia
                                przerwyana hhhmmm jakpiszesz było minęło surprised))
                                • annalalik Re: FF i przerwyane linie 16.05.05, 13:06
                                  Sprawdziłam 10 dc poprzedniego - wszystko jest ok. Moze on sobie owu zaznaczyl
                                  bo w koncu teraz znow jest ten kwadrat wiec nie wiem o co biega
                        • annalalik Re: FF i przerwyane linie 16.05.05, 13:00
                          ale wiesz co - niewazne
                          bylo minelo
                          nie bede analizowala juz bo to bez sensu
                      • annalalik Asiulka 16.05.05, 18:44
                        Z poniższego wynika, ze po macierzynskim pracodawca moze kobiete zwolnic bez
                        problemu (jeszcze poszukam cos o tym wiecej)

Art. 177. KODEKSU PRACY:
                        §1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie
                        ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą
                        przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i
                        reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na
                        rozwiązanie umowy.
                        §2. Przepisu § 1 nie stosuje się do pracownicy w okresie próbnym, nie
                        przekraczającym jednego miesiąca.
                        §3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej
                        pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby
                        rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia
                        porodu.
                        §31. Przepisu § 3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w
                        celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w
                        pracy.
                        §4. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy o pracę za wypowiedzeniem w okresie
                        ciąży lub urlopu macierzyńskiego może nastąpić tylko w razie ogłoszenia
                        upadłości lub likwidacji pracodawcy. Pracodawca jest obowiązany uzgodnić z
                        reprezentującą pracownicę zakładową organizacją związkową termin rozwiązania
                        umowy o pracę. W razie niemożności zapewnienia w tym okresie innego
                        zatrudnienia, pracownicy przysługują świadczenia określone w odrębnych
                        przepisach. Okres pobierania tych świadczeń wlicza się do okresu zatrudnienia,
                        od którego zależą uprawnienia pracownicze.
                        § 5. Przepisy § 1, 2 i 4 stosuje się odpowiednio także do pracownika-ojca
                        wychowującego dziecko w okresie korzystania z urlopu macierzyńskiego.

Art. 30. ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z
                        ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa
                        1. Zasiłek macierzyński przysługuje również w razie urodzenia dziecka po
                        ustaniu ubezpieczenia chorobowego, jeżeli ubezpieczenie to ustało w okresie
                        ciąży:
                        1) wskutek ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy,
                        2) z naruszeniem przepisów prawa, stwierdzonym prawomocnym orzeczeniem sądu.
                        2. W przypadku, o którym mowa w ust. 1, zasiłek macierzyński przysługuje za
                        okres odpowiadający części urlopu macierzyńskiego, która przypada po porodzie.
                        3. Ubezpieczonej będącej pracownicą, z którą rozwiązano stosunek pracy w
                        okresie ciąży z powodu ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy i której
                        nie zapewniono innego zatrudnienia, przysługuje do dnia porodu zasiłek w
                        wysokości zasiłku macierzyńskiego.
                        4. Ubezpieczonej będącej pracownicą zatrudnioną na podstawie umowy o pracę na
                        czas określony lub na czas wykonania określonej pracy, z którą umowa o pracę na
                        podstawie art. 177 § 3 Kodeksu pracy została przedłużona do dnia porodu -
                        przysługuje prawo do zasiłku macierzyńskiego po ustaniu ubezpieczenia.
                    • lana33 Re: FF i przerwyane linie 17.05.05, 08:33
                      Dziewczyny, jak to jest z FF, mozna tam wprowadzić tylko obecny cykl, czy może
                      jeżeli mam stare wykresy, to też tam można wrzucić ? Bo ja niestety
                      angielskiego ni w ząb :-0
                      • annalalik Re: FF i przerwyane linie 17.05.05, 08:39
                        Mozesz zaczac od poprzednich cykli - czyli zaczac wprowadzanie nawet od
                        stycznia smile
                    • lana33 Re: FF i przerwyane linie 17.05.05, 09:06
                      Dziewczyny czy do FF mozna wstawić historyczne cykle, czy tylko od obecnego ?
                      • annalalik Przecież Ci już odpowiedziałam 17.05.05, 09:10
                        Mozesz wstawic inne cykle - starsze wchodzac poprostu datownikiem na
                        odpowiednie daty i juz

A tak wogole to pisz na koncu watku bo tak w srodku ciezko Cie znalezc!!
    • annalalik PORZĄDKUJE 16.05.05, 12:48

• bania79 Re: PORZĄDKUJE 16.05.05, 13:07
        kurde, ja jeszcze ciągle nie miałam czasu weekendu czytnąć... buuuuuuuuu
        • annalalik Re: PORZĄDKUJE 16.05.05, 13:09
          duzo tam nie pisalyśmy Banieczko smile
          • asiulka1976 a co z "mają" ?? 16.05.05, 13:18
            cos z pszczolka wiadomo ??
            • tola79 Ania, b.dziękuję za sms-ka :-) 16.05.05, 13:20
              • annalalik Tola - nie ma za co 16.05.05, 13:21

• nitka111 Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień 16.05.05, 13:42
      Cześć dziewczynki!!!
      Banieczko, sorki że nie wysłałam sms-a ale nie mialam siły, poczytasz
      weekendowe to się dowiesz dlaczego.
      Właśnie dostałam telefoniczny opieprz od męża, że nie kupiłam nowego testu :],
      to było pierwsze o co zapytał jak dzwonił.
      Na razie uciekam, bo mam całe mieszkaie w małych białych kuleczkach, muszę to
      cholerstwo odkurzyć smile)).
      • bania79 Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień 16.05.05, 13:50
        Niteczko, nie ma sprawy. mam nadzieję, że ten wynik to jednak nie ostetczny
        jest. Dzięki za smsa o naszej psz.. Ja tam ciągle kciuków nie puszczam! A nóż
        widelec...
        • nitka111 Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień 16.05.05, 13:52
          Mój "ornitolog" też jest pewny, a z Asiulką obliczyłyśmy, że to mogło być za
          wcześnie, bo @@ dalej niet, ani plamień. Czekam przynajmniej do końca tygodnia.
          • bania79 Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień 16.05.05, 13:58
            pewnie, że tak! Trzeba pozytywnie się nastawić!
            Ja w sobotę miałam montaż drzwi i aż mio dziwnie w toalecie z drzwiami teraz..
            No no..
            • nitka111 Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień 16.05.05, 14:01
              hihhihihi, odzwyczaiłaś się.....
          • ata76 Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień 16.05.05, 14:16
            Nitka Twój mąż wierzy za Was dwoje!!! I tak trzymać smile
            • annalalik Moj mąż na szczescie 16.05.05, 14:21
              nie bawi sie w ornitologa - sfiksowałabym chyba wtedy
              czuje jakbym lada monent miala dostac @ i latam do kibelka ciagle sprawdzac.
              • ata76 Re: Moj mąż na szczescie 16.05.05, 14:28
                u nas to mąż właśnie zawsze bardziej wierzy, a ja jestem sceptyczna.... tak
                naprawdę chyba tak jest łatwiej......

Aniu, bądź twarda i trzymaj się dzielnie bez względu na to jak
                będzie!!!!!!!!!!!!!!
                • annalalik Atko 16.05.05, 14:32
                  dzieki - tak tez robie. sceptycyzm przede wszystkim. Bedzie dobrze smile
              • asiulka1976 Re: Moj mąż na szczescie 16.05.05, 14:36
                no wlasnie ja nie chce swirowac ale mam dzis taki bol brzucha jakby miala
                przyjsc @ hhmm sluzik bialy kleisty ale wieczorem bialy ale mozna i zobaczyc
                ciagnacy przezroczysty
                Oj asiulka, asiulka bez nakrecania !!!!!!!!
                • annalalik No wlasnie Asiulko 16.05.05, 14:38
                  bez nakrecania smile
                  • ata76 Re: No wlasnie Asiulko 16.05.05, 14:40
                    o ile byłoby łatwiej gdyby tak się udało w ogóle nie nakręcać....ech życie
                    • asiulka1976 Re: No wlasnie 16.05.05, 14:44
                      albo aby faasolek wysłał buteleczke z wiadomoscia "mamusiu jestem" kurcze chyba
                      bysmy wode w kibelku przez sitko co chwilka sprawdzały hihihihihi
    • ktat Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień i ja bez sił 16.05.05, 15:05
      witam,
      u mnie 16 dc, bolał mnie rano brzuszko poźniej piersi tak jaby z ton ważyły no
      i plecy, oczywiście kiedy owu zbytnio nie wiem
      (nie mierze tempki ani testów)wczoraj pojawił się śluz taki rozciagliwy i
      przezroczysty.
      ale przytulanko było i w piateczek i wczoraj ale nawet nie myslalam o tym jako
      o "rozpłodzie" tylko wreszcie weekend bez teściów...........
      ale powiem tak wczesniej w zeszlym tygodiu bylam prawie na 100 przekonana ze
      maj bedzie nasz!!!
      ale tez stracilam juz nadzieje ze sie uda....i chyba nic z tego

a jeszcze te cykle takie nieregularne 35,27,32 i teraz...i juz drugi miesiac
      pod zad strasznie sie zle czuje a teraz to bez przerwy cos mnie boli

• bania79 Re: Z nowymi siłami - nowy tydzień i ja bez sił 16.05.05, 15:09
        Ktat, nic jeszcze nie jest przesądzone. W końcu to dopiero 16 dc. Ja tez w
        głębi duszy liczę na maj, ale staram się nastawić, że tak naprawdę nic się nie
        stanie jeśli nie wyjdzie tym razem...
        Trzeba myśleć pozytywnie!
        • bania79 ja mam wolną chwilkę, a was nima... 16.05.05, 15:36

• asiulka1976 Re: ja mam wolną chwilkę, a was nima... 16.05.05, 15:47
            co nima, co nima ja jestem choć latam z miotła po mieszkaniu (czyt.sprzatam)
            • jedna_chwilka Re: ja mam wolną chwilkę, a was nima... 16.05.05, 15:58
              znowu z miotłą...?
            • annalalik BANIA 16.05.05, 16:00
              Ja tez jestem - bylam u sasiadeczki na kawie smile
    • annalalik ASIULKA tez wiecznie sprzata 16.05.05, 16:00
      zupełnie jak ja smile
      • asiulka1976 Re: ASIULKA tez wiecznie sprzata 16.05.05, 16:08
        bo ciagle jest cos do diaksa taka syzyfowa praca a dzis to szału dostaje tato
        skonczył na amen zabudowe (przyslalabym zdjecia ale powiecie ze chwalipieta) i
        pełno mam w domu pruchna wwwrrr wszedzie to widze !! no teraz tylko brak w
        sypialni lozka (spimy na samym materacu) wieszaka do TV i łożeczka dla ....
        • asiulka1976 Re: ASIULKA tez wiecznie sprzata 16.05.05, 16:11
          teraz ide pograc z garnkami w warcaby (czyt. gotuje obiad)
          • annalalik Re: ASIULKA tez wiecznie sprzata 16.05.05, 16:16
            Nie wyglupiaj sie tylko zdjecia ślij!!!
            • bania79 Re: ASIULKA tez wiecznie sprzata 16.05.05, 16:23
              Dobrze mowi, zdjęcia prosim. My z mężusiem chyba sobie kupimy aparatb na
              roczi=nice slubu, żeny moc nasz palac obfotografowac...
              A dzis przesle wam zdjątka z Oliwusią
              • annalalik BANIA 16.05.05, 16:25
                no to ślij ślij smile
                • asiulka1976 Re: 16.05.05, 16:31
                  poszłyyyyyyyy
                  • annalalik Re: 16.05.05, 16:33
                    SUPER ASIULKO !!!
                    Tacie świetnie to wyszło smile
                  • bania79 Re: 16.05.05, 16:34
                    tak teraz patrzę, że bardzo niewyjścioweo wyglądam, więc chyba się jednak
                    wstrzymam. zawsze jak zrobię sobie zdjęcie w związanych włosach to nie mogę się
                    nadzwiwić jak ja tak w ogóle na ulicę mogę wychodzić... jak łysa wyglądam...he
                    he
                    Asiulka, zabudowa super i jakie profesjionalne podpisiki No no
                    • jedna_chwilka Re: Baśka? 16.05.05, 16:34
                      a warkocze se pleciesz?
                    • annalalik Re: 16.05.05, 16:35
                      Bania Ty sie nie wyglupiaj!
                      • asiulka1976 Re: 16.05.05, 16:39
                        dzieki surprised) teraz moge załadować ja ksiazkami i upczac ciuszki do szuflad uufff
                        • bania79 Re: 16.05.05, 16:42
                          warkocze hi hi...
                          Wiecie miałam nadzieje, że jak się znamy tylko na forum to nie będziecie miały
                          mnie okazji oglądac niewypinzdrzonej, ale co tam... Niech będzie. Ale proszę
                          bez wrednych komentarzy, to naprawdę ja...he he
                          • jedna_chwilka Re: 16.05.05, 16:43
                            dawaj dawaj
                            • bania79 Re: 16.05.05, 16:44
                              Poszły do Ani, a ona pośle w świat...
                              • jedna_chwilka Re: 16.05.05, 16:45
                                ale w warkoczu?
                                • bania79 Re: 16.05.05, 16:47
                                  w kicie jak łysol!!!
                              • annalalik Re: 16.05.05, 16:46
                                Pewnie bedzie musiała najpierw pomniejszyc hihihi
                          • annalalik Bania no co Ty! 16.05.05, 16:43
                            A widziałaś moje fotki? I co ja mam powiedziec?
                            Nie ma sie czego wstydzic - takich nas Bog stworzył (z pomoca rodzicow ;P )
                            wiec nie mamy co wybrzydzac
                            • bania79 Re: Bania no co Ty! 16.05.05, 16:47
                              Nie wybrzydzać??? hi hi jak to, ja mam takie ładne siostry a sama się kurka
                              średnio udałam. No, a jak powiedziałąm dziadkowi, że nochalopagusa mam po nim
                              to sie kurde obraził! To się nazywa. Na szczęście, znalazł się taki co mnie
                              chciał i nawet specjalnie nie narzeka! Więc chyba nie jest tak źle..
                              • annalalik Re: Bania no co Ty! 16.05.05, 16:56
                                Bania - wyszłaś całkiem fajnie - nie wiem czemu narzekasz smile
                                Malenka tez super
                              • asiulka1976 Re: Bania no co Ty! 16.05.05, 16:57
                                baniu bo znalazł "to cos" w tobie !!!
                              • asiulka1976 ania dawaj to zdjecie !!! 16.05.05, 16:58
                                ;*
                                • annalalik Re: ania dawaj to zdjecie !!! 16.05.05, 17:00
                                  jusz sle
                                • asiulka1976 Re: ania dawaj to zdjecie !!! 16.05.05, 17:01
                                  no gdzie nie mam jeszcze !!
                                  • annalalik Re: ania dawaj to zdjecie !!! 16.05.05, 17:02
                                    a co ty taka niecierpliwa - WYSYŁAJĄ SIĘ
                                    • asiulka1976 Re: ania dawaj to zdjecie !!! 16.05.05, 17:03
                                      buzi,buzi,buzi ciekawa jestem co !!
    • jedna_chwilka halo? 16.05.05, 16:56
      no i gdzie jest Basia smile
      • bania79 Re: halo? 16.05.05, 17:02
        juz ania śle. Gołym okiem widzę czasem, że mnie matka natura nie ubogaciła, ale
        jak się wypinzdrze to nie jest najgorzej
        Mi by się Asiulka na co dzien przydala
        • asiulka1976 Re: halo? 16.05.05, 17:04
          na dal tez moge doradzic ;o) jakby co ....
          • asiulka1976 Re: halo? 16.05.05, 17:07
            a jak wy slecie te zdjecia bo ja w e,mailach szukam a tu moze gołąb przyśle,
            co ? hiihhii
            • annalalik Re: halo? 16.05.05, 17:08
              Jestescie takie niecierpliwe ze nie pomniejszałam. Poza tym moj skaner tak
              spowalnia wysyłanie!
              Ale juz poszły fotki....
              • danik1 Re: halo? 16.05.05, 17:10
                Sorki, ze Wam sie wcinam, ale piszecie o zdjeciach, wiec przy okazji zapytam
                sie, gdzie sa zdjecia starajcych sie z forum Zobaczcie? Kiedys byl link na
                gorze strony, ale teraz chyba znikl. Ktos mi podpowie, gdzie moge je znalezc???
                Dziekuje z gory!!! smile))
                • annalalik Re: halo? 16.05.05, 17:12
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19346882&v=2&s=0
                  nadal jest tam gdzie byl smile
              • asiulka1976 Re: halo? 16.05.05, 17:10
                skaner ?? po co ci skaner ??
                • annalalik Re: halo? 16.05.05, 17:11
                  skaner antywirusowy!
                  • asiulka1976 Re: halo? 16.05.05, 17:13
                    skaner a nie serwer ?? bo ja sie nie znam ale cos o uszy sie obija hihiiih
                    zdjeci jeszcze nie mom surprised(
                    • annalalik Re: halo? 16.05.05, 17:15
                      SKANER!! Asiulka ja mam PMS wiec... grrrr
                      a fotki do Ciebie chyba na wp poszły
                    • ata76 Re: halo? 16.05.05, 17:15
                      hihihihihi...Aniama rację, raczej skaner antywirusowy....miteż zawsze to
                      zwalnia wysyłanie poczty!!!!
                      • ata76 Re: halo? 16.05.05, 17:16
                        a ja już fotki mam smile))))
              • ata76 Re: halo? 16.05.05, 17:12
                witam ponownie już z domu, po obiedzie pyszniutkim zrobionym oczywiście przez
                męża!!!

Bania super zdjęcia....Ty to chyba tak nażekasz, żeby pogadać tylko!!!

Asiulka zabudowa perfecto!!!!!!
                • asiulka1976 Re: halo? 16.05.05, 17:16
                  ida, ida na wp surprised)
    • asiulka1976 danik 16.05.05, 17:12
      link jest cały czas surprised) n agorze forum !!
      • bania79 atko, ale fajnie masz ze juz po obiadku 16.05.05, 17:16
        ja w robocie nadal...
        ale już bardzo wkrótce spadam...
        i sie nie droczę wcale. Uczciwie mówię jak jest.
        • ata76 Re: atko, ale fajnie masz ze juz po obiadku 16.05.05, 17:18
          nie chcę nic mówić, ale był pyszniutki!!!!!!!

ja teraz dobiero zauważyłam, że Ty brązowe oczki masz!!!!! Oj piękne,
          piękne!!!!!
          • ata76 Re: helpdisk- autentyk ;) 16.05.05, 17:19
            K - Klient
            > > > H - Helpdesk
            > > >
            > > > K: Halo, tu Klaudia Nowak. Nie mogę wydostać swojej dyskietki z
            > > > komputera.
            > > > H: Czy naciskała Pani na ten guziczek obok wrzutnika dyskietek?
            > > > K: Tak, ale to nic nie dało.
            > > > H: Ok, zapiszę problem i informatyk skontaktuje się z Panią ..
            > > > K: Ojej, chwilkę... Przepraszam bardzo. Właśnie zauważyłam moją
            > > > dyskietkę na biurku. Widocznie wogóle jej nie wkładałam do
            > komputera.
            > > >
            > > > H: Proszę nacisnąć na "Mój komputer" - jest po lewej stronie ekranu.
            > > > K: Po lewej u mnie czy u Pana?
            > > >
            > > > H: Dzień dorby, w czym mogę pomóc?
            > > > K: Halo... nie mogę drukować.
            > > > H: Proszę kliknąć na Start i ...
            > > > K: Nie zaczynaj z tym całym technicznym gównem, nie jestem Billem
            > > > Gates'em ...
            > > >
            > > > Wiadomość nagrana na automatycznej sekretarce Helpdesk:
            > > > "Halo, tu Ewa Jansen. NIe mogę drukować. Za każdym razem jak klikam na
            > > > drukarkę w Wordzie, otrzymuję komunikat: "Drukarki nie znaleziono". To
            > > > niemożliwe, drukarka stoi na biurku od razu obok komputera, ja widzę
            > > > ją doskonale a komputer jej nie widzi??
            > > >
            > > > K: Dzień dobry, moja drukarka nie drukuje koloru czerwonego.
            > > > H: Czy ma Pani kolorową drukarkę?
            > > > K: Aha..., przepraszam i dziękuję.
            > > >
            > > > H: No dobrze a co widzi Pani w tej chwili na ekranie.
            > > > K: Zdjęcie pluszowego misia, które przesłał mi moj chłopak.
            > > >
            > > > H: Teraz prosze nacisnąć F8
            > > > K: Nic się nie dzieje...
            > > > H: Co dokładnie Pani zrobiła??
            > > > K: Nacisnęłam 8 razy klawisz "f" i nic się nie dzieje...
            > > >
            > > > K: Moja klawiatura nie działa.
            > > > H: Jest Pani pewna, że jest podłączona i zainstalowana?
            > > > K: Nie wiem bo nie mogę spojrzeć na tył komputera, czy wtyczka jest
            > > > tam wetknięta.
            > > > H: Proszę zatem wziąść klawiaturę w ręce i odejść od komputera kilka
            > > > kroków.
            > > > K: OK
            > > > H: Czy mogła Pani odejść od komputera?
            > > > K: Tak.
            > > > H: To znaczy, że klawiatura jest niepodłączona. A może jest jeszcze
            > > > jedna klawiatura w pobliżu komputera?
            > > > K: Tak, leży jeszcze jedna. Oho, ta działa ...
            > > >
            > > > H: Pani hasło brzmi małe "a" i duże "V" oraz liczba 7.
            > > > K: 7 duże czy małe?
            > > >
            > > > Klient nie może wejść do Internetu
            > > > H: Jest Pani pewna, że wpisuje poprawne hasło?
            > > > K: Tak oczywiście, patrzyłam dokładnie na kolegę i wpisuję to samo
            > > > hasło.
            > > > H: Czy byłaby Pani tak miła i powiedziała mi hasło jakie Pani wpisuje?
            > > > K: Pięć gwiazdek
            > > >
            > > > H: Przepraszam a jakiego programu antywirusowego Pani używa?
            > > > K: Netscape.
            > > > H: Niestety to nie jest program antywirusowy.
            > > > K: Tak, tak przepraszam, miałam na myśli Internet Explorer
            > > >
            > > > K: Mam nadzieję, że mi Pan pomoże. Kolega wgrał mi świetny wygaszacz
            > > > ekranu, niestety za każdym poruszeniem myszki on znika ...
            > > >
            > > > H: Jak mogę Pani pomóc?
            > > > K: Pierwszy raz piszę e-maila.
            > > > H: ok, a w czym tkwi problem??
            > > > K: Przy wpisywaniu adresu mojego kolegi. Znalazłam "a" na klawiaturze,
            > > > ale nie wiem w jaki sposób mam do niego dodać tą śmieszną
            końcówkę??
            • bania79 pa pa 16.05.05, 17:22
              miłego wieczorka!
              • ata76 Re: pa pa 16.05.05, 17:22
                papapa Banieczko!!!

i wzajem!!!!!!
            • ata76 Re: do pośmiacia!!!! lekko frywolne ;) 16.05.05, 17:22
              W starożytnej Grecji, Sokrates (469 - 399 p.n.e.) był uważany za człowieka,
              który posiadł wielką mądrość i wiedzę.
              Pewnego dnia znajomy spotkał wielkiego filozofa i powiedział:
              - Sokratesie, wiesz czego właśnie dowiedziałem się o Twoim uczniu?
              - Zaczekaj chwilę - odpowiedział Sokrates - zanim mi o tym powiesz,chciałbym
              poddać Cię małej próbie. Taki potrójny filtr, przez który przepuścimy Twoją
              informację.
              - Potrójny filtr?
              - Właśnie - kontynuował filozof - nim powiesz mi coś o moim uczniu, sprawdźmy
              tę informację pod trzema kątami. Pierwszy to PRAWDA. Czy jesteś całkowicie
              pewien, że to o czym chcesz mi powiedzieć jest prawdą?
              - Nie - odpowiedział znajomy - właściwie to dowiedziałem się o tym od kogoś...
              - W porządku - przerwał mu Sokrates - więc nie wiesz, czy to jest prawda czy
              nie. Teraz drugi filtr - filtr DOBRA. Czy chcesz mi powiedzieć o tym uczniu coś
              dobrego?
              - Nie, wręcz przeciwnie...
              - W takim razie - odparł uczony - chcesz mi powiedzieć coś złego
              o nim,
              ale nie jesteś pewien czy jest to prawdą. Został jeszcze ostatni
              filtr:
              filtr POŻYTECZNOŚCI. Czy to co chcesz mi powiedzieć jest dla mnie pożyteczne?
              - Nie, właściwie to nie...
              - A więc - skonkludował Sokrates - jeśli to, o czym chcesz mi powiedzieć może
              nie być prawdziwe, nie jest dobre, ani nawet przydatne dla mnie, to po co o tym
              w ogóle mówić?
              I to wlaściwie wyjaśnia, dlaczego Sokrates był wielkim filozofem i cieszył się
              takim szacunkiem, oraz to dlaczego nigdy nie dowiedzial sie, że Platon posuwał
              jego żonę.
              • asiulka1976 baniu 16.05.05, 17:25
                zdjecia super !!!
              • bania79 posikałam się 16.05.05, 17:25

• danik1 Re: danik 16.05.05, 17:40
        Ale ze mnie slepotka!!! Wlasnie dojrzalam!!! Hihihi! Dzieki!
        • ata76 Re: danik 16.05.05, 17:43
          nie przejmuj się, zdaża się najlepszym smile
          • ata76 Re: a gdzie pouciekałyście????? 16.05.05, 17:51

• annalalik JESTEM 16.05.05, 17:52
              Obiadek robie smile
              • ata76 Re: do Kruszyny!!!!! 16.05.05, 18:02
                jesli tu zajrzysz, albo ktoraś z Was będzie wiedziala, to powiedzcie mi proszę,
                po jakim czasie (ile dni zwolnienia )płaci Zus, a do kiedy
                pracodawca???????????????
                • ata76 Re: do Kruszyny!!!!! 16.05.05, 18:04
                  po 30 dniach? 35 ????? jak to jest, może ktoraś wie???????????
                  • annalalik Re: do Kruszyny!!!!! 16.05.05, 18:21
                    Moj maz mowi ze 31 albo 34 (pewny nie jest)
                    • ata76 Re: do Kruszyny!!!!! 16.05.05, 18:25
                      no ja wlasnie też nie jestem pewna, a wiem, że to się zmieniło ostatnio
                      • annalalik Nie wiem czy o to chodzi?? 16.05.05, 18:34

Zasiłek chorobowy przysługuje pracownikowi (ubezpieczonemu, który stał się
                        niezdolny do pracy z powodu choroby w czasie trwania ubezpieczenia chorobowego)
                        począwszy od 36 dnia niezdolności do pracy. Zasiłek chorobowy przysługuje też
                        osobie, która stała się niezdolna do pracy po ustaniu tytułu ubezpieczenia
                        chorobowego (np. umowy o pracę), pod warunkiem, że niezdolność do pracy trwa
                        bez przerwy co najmniej 30 dni i powstała:

w ciągu 14 dni od ustania tytułu ubezpieczenia chorobowego,
                        w ciągu 3 miesięcy od ustania tytułu ubezpieczenia chorobowego w wypadku
                        choroby zakaźnej, której okres wylęgania jest dłuższy niż 14 dni, lub innej
                        choroby, której objawy chorobowe ujawniają się po okresie dłuższym niż 14 dni
                        od początku choroby.
                        • asiulka1976 Re: Nie wiem czy o to chodzi?? 16.05.05, 18:36
                          he he encyklopedia wiedzy Aniuuuuu a moze wiesz czy mozna zwolnic kobiete ktora
                          chce wrocic do pracy zaraz po macierzyńskim i ewentualnie po jakim czasie mozna
                          ja zwolnic ?????
                        • asiulka1976 Ania nie tylko dyzurna a skarbnica wiedzy :O) 16.05.05, 18:37
                          ;*
                          • asiulka1976 atko 16.05.05, 18:52
                            wiadomo co z pszczoła ?? mozna jej sms-y słać ??
                            • ata76 Re: atko 16.05.05, 18:53
                              napisalam, ale wyświetliło się na następnej stronie!!!!!
                      • annalalik A na stronie ZUSu pisze inaczej: 16.05.05, 18:36
                        Zasiłek chorobowy z ubezpieczenia chorobowego przysługuje objętym
                        ubezpieczeniem chorobowym:

pracownikom - od 34. dnia niezdolności do pracy w roku kalendarzowym,
                        osobom wykonującym pracę nakładczą - od 34. dnia niezdolności do pracy w roku
                        kalendarzowym,
                        członkom rolniczych spółdzielni produkcyjnych i spółdzielni kółek rolniczych,
                        osobom wykonującym pracę na podstawie umowy agencyjnej lub umowy zlecenia albo
                        innej umowy o świadczenie usług, do której zgodnie z Kodeksem cywilnym stosuje
                        się przepisy dotyczące zlecenia oraz osobom z nimi współpracującym,
                        osobom prowadzącym pozarolniczą działalność oraz osobom z nimi współpracującym,
                        osobom wykonującym odpłatnie pracę, na podstawie skierowania do pracy, w czasie
                        odbywania kary pozbawienia wolności lub tymczasowego aresztowania,
                        duchownym,
                        osobom odbywającym służbę zastępczą - od 34. dnia niezdolności do pracy w roku
                        kalendarzowym
                        • ata76 Re: A na stronie ZUSu pisze inaczej: 16.05.05, 18:41
                          no jestem pod wrażeniem......i chyba na stronie Zus jest bardziej wiarygodne,
                          tak logika przynajmniej wskazuje!!!

dzięki Ania!!! A swoją drogą wklej linka do Zus-u, plisssssssssssssssssss
                          • annalalik Nie ma za co 16.05.05, 18:43
                            www.zus.pl/swiadcze/zas008.htm
                          • annalalik ASIULKO 16.05.05, 18:45
                            Bo mi sie gdzies u gory to wkleilo grrr

Z poniższego wynika, ze po macierzynskim pracodawca moze kobiete zwolnic bez
                            problemu (jeszcze poszukam cos o tym wiecej)

Art. 177. KODEKSU PRACY:
                            §1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie
                            ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą
                            przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i
                            reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na
                            rozwiązanie umowy.
                            §2. Przepisu § 1 nie stosuje się do pracownicy w okresie próbnym, nie
                            przekraczającym jednego miesiąca.
                            §3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej
                            pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby
                            rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia
                            porodu.
                            §31. Przepisu § 3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w
                            celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w
                            pracy.
                            §4. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy o pracę za wypowiedzeniem w okresie
                            ciąży lub urlopu macierzyńskiego może nastąpić tylko w razie ogłoszenia
                            upadłości lub likwidacji pracodawcy. Pracodawca jest obowiązany uzgodnić z
                            reprezentującą pracownicę zakładową organizacją związkową termin rozwiązania
                            umowy o pracę. W razie niemożności zapewnienia w tym okresie innego
                            zatrudnienia, pracownicy przysługują świadczenia określone w odrębnych
                            przepisach. Okres pobierania tych świadczeń wlicza się do okresu zatrudnienia,
                            od którego zależą uprawnienia pracownicze.
                            § 5. Przepisy § 1, 2 i 4 stosuje się odpowiednio także do pracownika-ojca
                            wychowującego dziecko w okresie korzystania z urlopu macierzyńskiego.

Art. 30. ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z
                            ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa
                            1. Zasiłek macierzyński przysługuje również w razie urodzenia dziecka po
                            ustaniu ubezpieczenia chorobowego, jeżeli ubezpieczenie to ustało w okresie
                            ciąży:
                            1) wskutek ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy,
                            2) z naruszeniem przepisów prawa, stwierdzonym prawomocnym orzeczeniem sądu.
                            2. W przypadku, o którym mowa w ust. 1, zasiłek macierzyński przysługuje za
                            okres odpowiadający części urlopu macierzyńskiego, która przypada po porodzie.
                            3. Ubezpieczonej będącej pracownicą, z którą rozwiązano stosunek pracy w
                            okresie ciąży z powodu ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy i której
                            nie zapewniono innego zatrudnienia, przysługuje do dnia porodu zasiłek w
                            wysokości zasiłku macierzyńskiego.
                            4. Ubezpieczonej będącej pracownicą zatrudnioną na podstawie umowy o pracę na
                            czas określony lub na czas wykonania określonej pracy, z którą umowa o pracę na
                            podstawie art. 177 § 3 Kodeksu pracy została przedłużona do dnia porodu -
                            przysługuje prawo do zasiłku macierzyńskiego po ustaniu ubezpieczenia.
                            • ata76 Re: w kwestii Pszczoły!!!! 16.05.05, 18:52
                              dziś z nią rozmawiałam i póki co na obchodzi nic jej lekarz nie powiedział,
                              oprócz lakonicznego stwierdzenia "no pięknie, pięknie"
                              • ata76 Re: w kwestii Pszczoły!!!! 16.05.05, 18:54
                                i nie wiadomo co lekarz mial na myśli!!!!!!!!!!!!!!
                              • asiulka1976 Re: w kwestii Pszczoły!!!! 16.05.05, 18:55
                                ja po prostu nie bede sie na ten temat wypowiadac !!
                                moje zdanie jest takie ze do d........ i szpital i lekarz !! no jak mozna
                                trzymac kobiete drugi czy trzeci tydzien w niepewnosci i w dodatku pewnie nic
                                nie robia tylko sie patrza na nia !!!!!! ubiła bym normalnie !!!
                                • ata76 Re: w kwestii Pszczoły!!!! 16.05.05, 18:57
                                  wiesz co, ja też nie wiem co o tym myśleć, bo to podejście (pelne
                                  tajemniczości) jest dla mnie poniżej krytyki!!! W końcu mają do czynienia z
                                  dorosła kobieta, a nie dzieckiem!!!! Nie wiem, czym oni się kierują!!!!
                                  • asiulka1976 Re: w kwestii Pszczoły!!!! 16.05.05, 19:00
                                    wiem ze Asia ma dość wszystkiego ze najlepiej wtuliła by sie w meza i zasneła
                                    te złe chwile ale ona tez powinna walczyc !! ja wiem ze zrobilam wszystko
                                    poszłabym jeszcze do stu lekarzy aby miec pewnosc a nie isc na zabieg nie
                                    wiedzac wszystkiego i z mnostwem pytań!!! wiem ze Asia ma dośc lekarzy ......
                                    zreszta mowiłam jej, ona wie o co mi chodzi.......
                                    • ata76 Re: w kwestii Pszczoły!!!! 16.05.05, 19:09
                                      Asiulka, tak naprawdę to nie wiem jak to jest, więc trudno mi ocenić całą tą
                                      sytuację!!!! Nie wiem co mam powiedzieć........... ja w każdym razie mam
                                      nadzieję, że lekarze wiedzą co robią!
                                      • asiulka1976 Re: w kwestii Pszczoły!!!! 16.05.05, 19:16
                                        ja Cie atko rozumiem woiem ze i moze nie wszystko wiesz ale i z pszczolka
                                        rozmawialam jak była w domu i normalnie rece opadaja jak oni ja traktuja w tym
                                        szpitalu.
    • annalalik Porządkuje 16.05.05, 19:13
      A mnie jest Pszczoły cholernie żal. Leży tam w niewiedzy i wątpie by ktokolwiek
      ją teraz pocieszył. Pewnie czeka na jakiekolwiek słowo wyjaśnienia i umiera z
      niepokoju... oby Bog dał jej na to wszystko siłę...
      • ata76 Re: Porządkuje 16.05.05, 19:17
        Aniu, masz rację, teraz potrzeba Jej dużo siły!!!!!!!!!!!!!!

mi w każdym razie teraz głupio jest ją wypytywać, bo tak naprawdę to mam
        wrażenie, że tylko ją stresuje dodatkowo
        • annalalik ATKO 16.05.05, 19:19
          Ja tez mysle ze jej teraz nie nalezy jeszcze bardziej pograzac. Nie wypytywac
          ani nie męczyć.
        • ata76 Re: Porządkuje 16.05.05, 19:21
          tylko nie myślcie, że chcę przez to piewiedzieć, że nie mam ochoty mówić, bo
          nie o to chodzi, ale po prostu wiecie jak to jest.....ona sama nic nie wie, i
          wydaje mi się, że jak ją wypytuje to dodatkowo pogłębiam jej stres....to miałam
          na myśli
          • annalalik Atko 16.05.05, 19:23
            Tez to miałam na mysli. Jej potrzeba wsparcia a nie wscipskich pytan - bo
            mozliwe ze ona teraz tak to odbierze. Ja sie modle by miała siłę przez to
            przejsc
            • ata76 Re: Atko 16.05.05, 19:48
              ja chwilowospadam dziewczyny!!! Za chwilę mój serial ię zaczyna
              • ewaq Re: Atko 16.05.05, 20:07
                Czyżbym znalazła bratnią duszę? wink (mam w tej chwili na myśli serial)
    • ewaq Re: Hej dziewczyny... 16.05.05, 20:01
      Chyba nie dam rady Was przeczytać, a niestety w pracy ani czytac, ani pisac nie
      moge, bo mi kumple w monitor patrzą.
    • ewaq Re: A tak w ogóle to byłam na USG 16.05.05, 20:03
      bo miałam złe przeczucia spowodowane kłuciem w okolicach prawego jajnika. Bałam
      się,że moja ciąża (a raczej póki co pęcherzyk płodowy) jest nie tam gdzie
      trzeba, no i... Wprawdzie pęcherzyk jest prawidłowej wielkości, w prawidłowym
      miejscu w macicy, ale tuż obok na jajniku jest wielka torbiel (78x81x63 mm) :-
      (((
      • asiulka1976 Re: A tak w ogóle to byłam na USG 16.05.05, 20:20
        kochana przewertuj forum "to" i "w oczekiwaniu" "ciaza i porod" jak i " trudna
        ciaza" widzialam pełno watkow o torbielach w ciazy wchłaniaja sie ładnie
        • ewaq Re: A tak w ogóle to byłam na USG 16.05.05, 20:25
          mam nadzieję, ale o tym przekonam się dopiero za 3 tyg. na kolejnym USG.
          Pocieszam się, że to taka "łagodna torbiel" - cienkościenna, jednorodna, nic w
          środku w niej nie ma oprócz płynu. Bosz.... żeby tylko się wchłonęła...
          • annalalik I po filmie 16.05.05, 20:52
            Asiulko a mnie boli w okolicy prawego jajnika (tylko w jednym miejscu) - takie
            kłucie jakby mi ktos od srodka szpilke wbijal. Dziwne...
            • ewaq Re: I po filmie 16.05.05, 21:04
              hmm, a Ola z sądu ma taką bluzkę jak ja smile
              • annalalik Re: I po filmie 16.05.05, 21:07
                Ewaq torbiel sie napweno wchłonie
    • annalalik Hmmm - czyżby żadnej już nie było?? 16.05.05, 21:04

• ewaq Re: Hmmm - czyżby żadnej już nie było?? 16.05.05, 21:06
        jestem smile
        • annalalik Ewaq 16.05.05, 21:07
          Jak samopoczucie??
          • ewaq Re: Ewaq 16.05.05, 21:10
            troszkę mi dzisiaj po tym badaniu mina zrzedła, ale jestem dobrej myśli. A póki
            co piekę sobie zapiekanki, bo tak mnie naszło...
            • annalalik Re: Ewaq 16.05.05, 21:11
              UUUU
              Smaczki masz no no no smile
              • annalalik WIECIE CO!! 16.05.05, 21:12
                Ja ide śniadanko na jutro zrobic mezusiowi i sie wykąpciam (moze ciepla kąpiel
                @ przyspieszy?)
                • ewaq Re: ok, ja pewnie jeszcze trochę tu pobędę, 16.05.05, 21:13
                  więc jeśli będziesz miała czas i ochotę... smile A kąpiel niczego nie
                  przyspieszy! wink
          • ewaq Re: Ewaq 16.05.05, 21:12
            a Tobie dalej kraczę, chociaz widziałam, że mnie dziś któraś wyręczyła smile
            • annalalik Re: Ewaq 16.05.05, 21:12
              eeee
              ja sama juz nie wiem...
    • annalalik Ja poprostu dzis straciłam nadzieje... 16.05.05, 21:16
      nie wierze ze ten cykl bedzie moj... zrobie ten cholerny test 18.05 ale tylko
      po to by wiedziec czy odstawic duphaston... mam jakiegos dola...
      mąż na mnie juz krzywo troche patrzy... on chyba tez juz ma dosc. Ja niby sie
      wyluzowałam ale... to wszystko nie jest takie proste. Boje sie ze mi sie nie
      uda i zawiode sama siebie...
      • annalalik Re: Ja poprostu dzis straciłam nadzieje... 16.05.05, 21:18
        dzieki forum jeszcze nie zwariowałam ale... nie wiem jak długo jeszcze dam rade
        sie świadomie starac... nie chce krzyżyka stawiać na tym wszystkim ale...
        ehhh
        maz narzeka ze nie moze mnie dotknac... a co ja moge ze teraz mnie wszystko
        drazni? dosłownie wszystko. jakas tkliwa sie zrobilam... jeszcze sie przez to
        poklócimy i bedzie beznadziejnie na maksa
        • annalalik OK juz nie smuce 16.05.05, 21:23
          Ide sie wykapac i spac
          • kruszyna75 Jest tu ktoś jeszcze? 16.05.05, 21:41

• asiulka1976 Re: Jest tu ktoś jeszcze? 16.05.05, 21:49
              jestem i na GG tez surprised)
              • ewaq Re: Jestem, jestem :-) 16.05.05, 21:51

• nitka111 Re: Jestem, jestem :-) 16.05.05, 21:52
                  Ja też smile))))
                • kruszyna75 Re: Jestem, jestem :-) 16.05.05, 21:53
                  ja właśnie wstałam smile))))))))))))))) znowu nie będę spała w nocy!!!!!!!!!!!!
                  Ewa, nie martw się o tą torbiel, na pewno się wchłonie, trzeba tylko mieć ją
                  pod kontrolą smile
                  • nitka111 Re: Jestem, jestem :-) 16.05.05, 21:55
                    A ja chyba właśnie pójdę spać, ostatnio to tylko bym spała.
                    • kruszyna75 Re: Jestem, jestem :-) 16.05.05, 22:05
                      Nitka, jak jazda samochodzikami??????????? smile)))))))))))
                  • ewaq Re: Kruszynko, o tej porze spać? 16.05.05, 21:56
                    Czyzby to sennosc ciazowa?
                    • kruszyna75 Re: Kruszynko, o tej porze spać? 16.05.05, 22:04
                      Nooooo, była też trochę zmęczona bo trochę chodziłam dzisiaj po mieście. Ale ta
                      senność powoli mija, bo do tej pory było tak, że w dzien spałam, w nocy też, a
                      teraz jak w dzien spię to nie mogę zasnąć w nocy smile
                      • ewaq Re: Kruszynko, o tej porze spać? 16.05.05, 22:08
                        Kruszynko, a czy miewasz już mdłości? Obyś z tą torbielą miała rację... Kurde!
                        Jak nie urok, to przemarsz wojska! sad
                        • kruszyna75 Re: Kruszynko, o tej porze spać? 16.05.05, 22:10
                          teraz już mniejsze, najczęściej wieczorami smile
                          • ewaq Re: Kruszynko, o tej porze spać? 16.05.05, 22:12
                            Czyli masz już to prawie za sobą?! Hmm... może w takim razie mnie ten etap
                            całkiem ominie... smile)) Byłoby fantastycznie, bo wolałabym na razie w pracy nie
                            latać i nie wzbudzać podejrzeń.
    • ewaq Re: Dziewczyny, oświećcie mnie 16.05.05, 22:07
      Wiem, że to nie to forum, ale... jakoś tak do Was mam zaufanie i wierzę, że
      mnie nie przegonicie z moimi pytaniami smile
      Temat jest następujący: wydaje mi się, że znam rozwój człowieka od zarodka i w
      tych biologicznych kwestiach nie jestem nogą, ale dziś właśnie zaczęłam
      zastanawiać się nad kwestią pęcherzyka płodowego - czy jak jest jeden pęcherzyk
      płodowy to znaczy, że jest jedna ciąża? Czy np. on może jeszcze (teraz 5 tc)
      się podzielić? Proszę, nie gańcie mnie, ze to pytanie tutaj...
      • kruszyna75 Re: Dziewczyny, oświećcie mnie 16.05.05, 22:09
        Jak mają być bliźnięta jednojajowe, to one chyba rozwijają się w jednym
        pęcherzu płodowym. Ale nie wiem na jakim etapie zarodek tak sie rozwinie, że
        widać już, że są dwa maleństwa.
        • ewaq Re: Dziewczyny, oświećcie mnie 16.05.05, 22:14
          Czyli na pewno dwujajowość ewentualnych bliźniąt już mnie nie dotyczy.
          • asiulka1976 Re: Dziewczyny, oświećcie mnie 16.05.05, 22:17
            oj ewa , ewa surprised)
            to i tak juz zaplanowane a moze trojaczki jednojajowe hiihhhi
            • kruszyna75 Re: Dziewczyny, oświećcie mnie 16.05.05, 22:18
              hihihihihihihihihi
              • ewaq Re: Dziewczyny, oświećcie mnie 16.05.05, 22:21
                Ja po prostu tak sobie gdybam smile Ale nie raz słyszałam, ze od razu po
                odstawieniu tabletek rośnie prawdopodobieństwo ciaży mnogiej, a dodatkowo u
                mnie w rodzinie było kilka takich przypadków, więc stąd ta wnikliwość wink
                • ewaq Re: A tak w ogóle to troche mi smutnawo 16.05.05, 22:24
                  bo mężulo wyjechał do rodziców, bo teść jest w szpitalu sad Chyba jak zasnę
                  będzie najlepiej.
                  • kruszyna75 Re: A tak w ogóle to troche mi smutnawo 16.05.05, 22:25
                    mam nadzieję, że nic poważnego????????????
                    • ewaq Re: A tak w ogóle to troche mi smutnawo 16.05.05, 22:29
                      No właśnie chyba dość poważne. Lekarze sami jeszcze nie wiedzą i dokładnie nie
                      zdiagnozowali, w każdym razie trafił do szpitala z powodu zemdlenia, a okazało
                      się, ze miał krwotok do żołądka, ze ponoć żołądek wewnątrz to jeden wielki
                      wrzód. Cały czas jest na kroplówce i kilka razy juz mu krew przetaczali, bo ją
                      traci przez te krwotoki... Ech, tam ma mój chłop jeden problem, a z żoną drugi.
                      • kruszyna75 Re: A tak w ogóle to troche mi smutnawo 16.05.05, 22:34
                        no faktycznie, nie wygląda najlepiej, ale dobrze, że jest już pod opieką.
                • kruszyna75 Asiulka?????? 16.05.05, 22:25
                  Jak u Ciebie? Bo tu poczytuję wąteczkismile)))))))))))) Kiedy robisz teraz teścik?
                  • asiulka1976 Re: Asiulka?????? 16.05.05, 22:27
                    pewno za 2 dni bo dluzej nie wytrzymam hiihhihi
                    • kruszyna75 Re: Asiulka?????? 16.05.05, 22:29
                      a idziesz od razu betę zrobić czy normalny test?
                      • asiulka1976 Re: Asiulka?????? 16.05.05, 23:04
                        poczekam az na tescie wykluja sie grube II i lece jak na skrzydłach na bete surprised)
                        jak na razi ebyła jedna krecha hiihihhi
    • ewaq Re: Pożegnam się już na dziś. 16.05.05, 22:42

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka