Dodaj do ulubionych

DNI PŁODNE A SEKS

13.07.05, 17:51
CZY KOCHAJĄC SIĘ 2 DNI PRZED DNIAMI PŁODNYMI MOGĘ ZAJŚC?
Obserwuj wątek
    • annalalik Re: DNI PŁODNE A SEKS 13.07.05, 18:00
      A takie mądre rady dajesz...

1. nie pisz wielkimi literami - one oznaczaja krzyk a my tu na siebie nie
      krzyczymy.
      2. jesli pisząc dni płodne masz na myśli owulacje to TAK - mozesz zajsc w
      ciaze. Jesli myslisz o czasie wzglednej niepołodności przed dniami płodnymi to
      możesz zajść ale % szansy jest mniejszy. Wszystko zalezy od:
      - żywotności plemnikow
      - obecności dobrego śluzu
      - stosowanej (lub nie) antykoncepcji.
      Moze napisz cos wiecej? Ktory dzien cyklu? Jak tempka i śluz?
      • katja_79 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 10:34
        Rozmawiałam z mężem. Liczyłam kalkulatorem płodności na eDziecko, i wyszło że
        dni płodne mam od 19 do 27 lipca. Mąż twierdzi że kochając się 18 mogę zajść w
        ciążę.
      • katja_79 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 10:48
        Nie musisz być taka uszczypliwa bo tego tez tu nie lubimy. To że daję mądre rady
        w kwestiach na których się znam dobrze o mnie świadczy bo po prostu chcę pomóc.
        A fakt że czegoś nie wiem nie powinien być powodem do protekcjonalnego tonu.
        Więc na przyszłość odpowiadaj normalnie albo sdobie po prostu daruj!
        • sabi35 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 11:15
          Kto nie lubimy?
          A na rady z kalkulatora na eDziecko to jesteśmy tutaj chyba trochę zbyt
          doświadczone. Sorry.
          • annalalik Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:47
            Tx Sabi.
            Nie chce byc uszczypliwa, ale w każdym poście uzywasz caps locka i stad moja
            rada.

Co do kalkulatora płodności to można się przeliczyć. Twoj mąż ma racje - mozesz
            zajsc w ciaze 18. Kalkulator nie wie kiedy masz owulacje i jak bedzie Twoj
            kolejny cykl wygladac.
    • misia_7 Re: DNI PŁODNE A SEKS 13.07.05, 20:44
      Ania już najważniejsze wymieniła.
      Poza tym dni płodne - cóż to takiego - generalnie uważa się za dni płodne dni
      także kilka dni przed owulacją, ponieważ plemniki w odpowiednim śluzie mogą
      kilka dni przeżyć. Komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia ok. 12 godzin w
      calym cyklu, ale duża ilość dni potencjalnie płodnych bierze sie :
      a)- stosując domowe metody obserwacji - z ustalania owu tylko w przybliżeniu
      b) ze wspomnianej żywotności plemnika
      c) czasem z dni dodawanych na wszelki wypadek

pozdrawiam
      • beettinna Re: DNI PŁODNE A SEKS 13.07.05, 21:08
        Oczywiście że można....(?)
        • katja_79 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 10:33
          sorki za "krzyk", jeśli chodzi o mądre pytanie z mojej strony to jest to wynik
          długiej dyskusji z mężem. On twierdzi że jeśli 19 mam dni płodne to 18 nie
          możemy się kochać bezpiecznie. Ja miałam takie zdanie jak Wy. CVhciałam się
          tylko upewnić. Dziękismile
          • mia80 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 12:02
            Dajcie spokój, to forum nie jest po to aby robić sobie wyrzuty, mieć bezsensowne
            pretensje. Wszystkie nas łączy to samo - pragnienie posiadania dziecka.
            Powinnyśmy sobie pomagać, a nie dołować!
            • katja_79 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 12:19
              Masz rację
    • aksamitka27 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:08
      Moim zdaniem możesz zajść kochając sie do 72godzin przed owulacja tyle bowiem
      moga przeżyć plemniki w naszym organizmie (jest to w prawdzie cecha osobnicza-
      każda z nas ma inne warunki wewnątrz organizmu, ale warto brać to pod uwagę)
      Pozdrawiam

Anka
      • katja_79 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:13
        Mój mąż też tak twierdzismile
        • aksamitka27 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:16
          to chyba ma racjesmile, ja trochę o tym poczytałam smileze wzgledu na zawódsmile
          • katja_79 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:22
            Jesteślekarzem?
            • aksamitka27 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:27
              biologiem i miałam na studiach przedmiot seksualność człowieka na którym
              braliśmy to i owosmilea Wy staracie się teraz o dzidzie czy nie?
              • katja_79 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:31
                Tak w sierpniu, bo jestem alergikiem, i czekam na sierpień żeby przestać brać
                leki bo nie chcę szkodzic dzidzi. No i chcemy żeby urodziło sie w maju...
                • aksamitka27 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:37
                  Ja chciałabym zacząć we wrześniu, ale moj lekarz kazał czekać 6 m-cy i w sumie
                  nie wiem co robić?!, czekam na 2@ po poronieniu i nie moge sie jej
                  doczekac.Nigdy nie miałam regularnych @,ale teraz to już wogóle porażka
                  • katja_79 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:38
                    Słuchaj się gina, o ile jest dobry
      • annalalik Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:53
        Dni płodne wyznaczone przez kalkulator płodności to nie owulacja. To tez
        loteria ze ktoregos z tych dni moze dojsc do owulacji. Moze tez do niej dojsc 2
        lub wiecej dni wczesniej lub pozniej. Radzę Ci stosować pewniejsze metody.
        Mierzenie tempki i obserwacja śluzu daje berdzo wiele. Oprócz tego warto
        wsłuchać się w swój organizm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka