katja_79 13.07.05, 17:51 CZY KOCHAJĄC SIĘ 2 DNI PRZED DNIAMI PŁODNYMI MOGĘ ZAJŚC? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annalalik Re: DNI PŁODNE A SEKS 13.07.05, 18:00 A takie mądre rady dajesz... 1. nie pisz wielkimi literami - one oznaczaja krzyk a my tu na siebie nie krzyczymy. 2. jesli pisząc dni płodne masz na myśli owulacje to TAK - mozesz zajsc w ciaze. Jesli myslisz o czasie wzglednej niepołodności przed dniami płodnymi to możesz zajść ale % szansy jest mniejszy. Wszystko zalezy od: - żywotności plemnikow - obecności dobrego śluzu - stosowanej (lub nie) antykoncepcji. Moze napisz cos wiecej? Ktory dzien cyklu? Jak tempka i śluz? Odpowiedz Link
katja_79 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 10:34 Rozmawiałam z mężem. Liczyłam kalkulatorem płodności na eDziecko, i wyszło że dni płodne mam od 19 do 27 lipca. Mąż twierdzi że kochając się 18 mogę zajść w ciążę. Odpowiedz Link
katja_79 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 10:48 Nie musisz być taka uszczypliwa bo tego tez tu nie lubimy. To że daję mądre rady w kwestiach na których się znam dobrze o mnie świadczy bo po prostu chcę pomóc. A fakt że czegoś nie wiem nie powinien być powodem do protekcjonalnego tonu. Więc na przyszłość odpowiadaj normalnie albo sdobie po prostu daruj! Odpowiedz Link
sabi35 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 11:15 Kto nie lubimy? A na rady z kalkulatora na eDziecko to jesteśmy tutaj chyba trochę zbyt doświadczone. Sorry. Odpowiedz Link
annalalik Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:47 Tx Sabi. Nie chce byc uszczypliwa, ale w każdym poście uzywasz caps locka i stad moja rada. Co do kalkulatora płodności to można się przeliczyć. Twoj mąż ma racje - mozesz zajsc w ciaze 18. Kalkulator nie wie kiedy masz owulacje i jak bedzie Twoj kolejny cykl wygladac. Odpowiedz Link
misia_7 Re: DNI PŁODNE A SEKS 13.07.05, 20:44 Ania już najważniejsze wymieniła. Poza tym dni płodne - cóż to takiego - generalnie uważa się za dni płodne dni także kilka dni przed owulacją, ponieważ plemniki w odpowiednim śluzie mogą kilka dni przeżyć. Komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia ok. 12 godzin w calym cyklu, ale duża ilość dni potencjalnie płodnych bierze sie : a)- stosując domowe metody obserwacji - z ustalania owu tylko w przybliżeniu b) ze wspomnianej żywotności plemnika c) czasem z dni dodawanych na wszelki wypadek pozdrawiam Odpowiedz Link
katja_79 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 10:33 sorki za "krzyk", jeśli chodzi o mądre pytanie z mojej strony to jest to wynik długiej dyskusji z mężem. On twierdzi że jeśli 19 mam dni płodne to 18 nie możemy się kochać bezpiecznie. Ja miałam takie zdanie jak Wy. CVhciałam się tylko upewnić. Dzięki Odpowiedz Link
mia80 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 12:02 Dajcie spokój, to forum nie jest po to aby robić sobie wyrzuty, mieć bezsensowne pretensje. Wszystkie nas łączy to samo - pragnienie posiadania dziecka. Powinnyśmy sobie pomagać, a nie dołować! Odpowiedz Link
aksamitka27 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:08 Moim zdaniem możesz zajść kochając sie do 72godzin przed owulacja tyle bowiem moga przeżyć plemniki w naszym organizmie (jest to w prawdzie cecha osobnicza- każda z nas ma inne warunki wewnątrz organizmu, ale warto brać to pod uwagę) Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link
aksamitka27 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:16 to chyba ma racje, ja trochę o tym poczytałam ze wzgledu na zawód Odpowiedz Link
aksamitka27 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:27 biologiem i miałam na studiach przedmiot seksualność człowieka na którym braliśmy to i owoa Wy staracie się teraz o dzidzie czy nie? Odpowiedz Link
katja_79 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:31 Tak w sierpniu, bo jestem alergikiem, i czekam na sierpień żeby przestać brać leki bo nie chcę szkodzic dzidzi. No i chcemy żeby urodziło sie w maju... Odpowiedz Link
aksamitka27 Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:37 Ja chciałabym zacząć we wrześniu, ale moj lekarz kazał czekać 6 m-cy i w sumie nie wiem co robić?!, czekam na 2@ po poronieniu i nie moge sie jej doczekac.Nigdy nie miałam regularnych @,ale teraz to już wogóle porażka Odpowiedz Link
annalalik Re: DNI PŁODNE A SEKS 14.07.05, 13:53 Dni płodne wyznaczone przez kalkulator płodności to nie owulacja. To tez loteria ze ktoregos z tych dni moze dojsc do owulacji. Moze tez do niej dojsc 2 lub wiecej dni wczesniej lub pozniej. Radzę Ci stosować pewniejsze metody. Mierzenie tempki i obserwacja śluzu daje berdzo wiele. Oprócz tego warto wsłuchać się w swój organizm. Odpowiedz Link