Dodaj do ulubionych

pęcherzyk i endometrium

15.12.05, 09:42
Wczoraj byłam na usg, był to 14 dc i mam takie wyniki: endometrium 8 mm, w
prawym jajniku pęcherzyk dominujący o śr. 15 mm. Moje cykle trwają średnio 30
dni. Czy pęcherzyk nie jest za mały i czy jest szansa na owu??
Obserwuj wątek
    • rafulka Re: pęcherzyk i endometrium 15.12.05, 09:59
      Wyniki niezgorsze. Z takich pęcherzyków też skutecznie fasolki wychodzą
      • bastet7 Re: pęcherzyk i endometrium 15.12.05, 10:07
        Wyglada na to, ze jeszcze troszkę chce podrosnąć zanim pękniewink Ale na wszelki
        wypadek zachęcam do staranek już od dziś;_)
        • wrotka13 Re: pęcherzyk i endometrium 15.12.05, 10:17
          Tak właśnie zamierzamysmile) i mam nadzieję, że pęcherzyk jeszcze podrośnie i
          pękniesmile
          • kama.garbi Re: pęcherzyk i endometrium 15.12.05, 14:46
            wszysto zależy przy jakiej wielkości twoje pęcherzyki pękają moje np gdy maja
            18mm stwierdzono ostatnie 2 cykle monitoring ale są takie dziewczyny którym
            pękają przy 25mm i to tez jest norma
            co do endo I monitoring 12d.c. pęch-12mm endo-9mm 15d.c.pęch-18mm(pęka)endo-12mm

II monitoring 12d.c. pęch-16mm endo-11mm śluz"++" 13d.c.pęch-już pękł endo 14mm
            śluz"+" duża ilość płynu w zat. Douglasa

piszę bo może na coś sie to komuś zda wiem że sama szukałam jak to u kogo jest
            to tak trochę statystyk przy rozjechanych cyklach ale dzięki bromkowi i
            luteinie @ przychodzi jak już musi 14 dni po owu
            • monjan Re: pęcherzyk i endometrium 16.12.05, 08:22
              a ja dziś miałam usg jajników-z powodu bólu czasami
              własnie wrociłam
              9dc, endometrium 5,78mm obie warstwy(to ok? nie za mało?)
              i mam w jajniku prawym pęcherzyk wzrastający 12,1*9,7mmm a w lewym dwa
              pecherzyki 11 i 9 mm srednicy
              zatoka Douglasa wolna
              czy to ok?
              • meg24 Re: pęcherzyk i endometrium 16.12.05, 09:18
                Mysle ze jak na 9 dc to calkiem ok smile
                Pecherzyki napewno jeszcze podrosną i endo tez
                • agness25 Re: pęcherzyk i endometrium 16.12.05, 13:51
                  mój pęcherzyk w 13 dniu cyklu miał 13 mm, przy cyklach 28-29 dniowych.Za dwa
                  dni pękł i udało się, teraz to 19 tcsmile
                  Powodzeniasmile
                  • monjan Re: pęcherzyk i endometrium 16.12.05, 13:58
                    oo to moj mial juz 12smile
                    fajnie-bede czekac
                    ja ma cykle dluzsze ok 34dni, wiec owu za jakies 10-12 dni
                    • nowakaga5 Re: pęcherzyk i endometrium 21.01.06, 13:42
                      Ja miałam w 9dc endo 6mm, a pęcherzyk 8-9mm
                      W 11d.c. endo 7mm, a pęcherzyk 17mm.
                      Czy przy tak małym endo, jeśli dojdzie do zapłodnieni, zarodek da radę się
                      zagnieżdzić?
                      • nowakaga5 Re: pęcherzyk i endometrium 21.01.06, 17:41
                        To ile musi być to endometrium?????? sad
                      • etna100 Re: pęcherzyk i endometrium 21.01.06, 19:54
                        o rany, ja tez mialam w 11 dc endo 7 mm a pecherzyk 17,3. Myslicie ze endo za
                        cienkie? Gin mowil ze to w porzadku.
                        • nowakaga5 Re: pęcherzyk i endometrium 21.01.06, 20:36
                          W 11dc miałaś 17mm, a kiedy Ci pękł?
                          • etna100 Re: pęcherzyk i endometrium 21.01.06, 21:04
                            dwa dni pozniej, tak przynajmniej wynika z tempki, dokladniej nie wiem bo to nie
                            byl monitoring, tylko poszukiwanie przyczyny b. krotkich miesiaczek - okazalo
                            sie ze jeden jajnik jest policystyczny, ale o tym drugim lekarz powiedzial, ze
                            wyglada zupelnie normalnie, pecherzyk ok a endometrum dostosowane w rozwoju i na
                            razie nie ma potrzeby stosowania leczenia, bo moze sie udac silami natury i
                            trzeba sie starac. Ale tu przeczytalm ze dziewczyny maja grubsze endo i martwie
                            sie ze za mala grubosc endo jest przyczyna niewielkosci moich miesiaczek i
                            uniemozliwi zarodkowi zagniezdzenie sie sad(( To moj 4 cykl staran. Jutro mialam
                            testowac, ale obawiam sie ze nic z tego, strasznie mnie boli podbrzusze, wiec
                            pewnie obudzi mnie @
                            • nowakaga5 Re: pęcherzyk i endometrium 22.01.06, 08:38
                              W USG miałam w piątek pęcherzyk 17mm (przytulaliśmy się) i temp. 36,6. Wczoraj
                              też temp. 36,6. Dzisiaj rano temp. 36,5 (przytulaliśmy się). Czy to może
                              znaczyć, że dzisiaj rano miałam owu? Już nie mogę się doczekać jutrzejszej
                              temp. Może w końcu się uda smile
                              • etna100 Re: pęcherzyk i endometrium 22.01.06, 09:02
                                moim zdaniem to owu, zycze szczescia, mnie sie chyba wlasnie udalo!
                                • nowakaga5 Re: pęcherzyk i endometrium 22.01.06, 09:09
                                  No to trzymam kciuki!!! smile))))
                                  Daj znać jak będziesz wiedzieć.
                                  • etna100 Re: pęcherzyk i endometrium 22.01.06, 13:50
                                    juz wiem na pewno! zrobilam drugi test, tym razem bobo i od razu wyszly 2
                                    wyraznie krechy. Nie moge w to uwierzyc, po wczorajszych bolach spisalam ten
                                    cykl na staty. Szalejemy z radosci z mezem. Zycze podobnych przezyc za pare tygodni!
                                    • nowakaga5 Re: pęcherzyk i endometrium 22.01.06, 14:17
                                      GRATULUJĘ!!!!
                                      Extra!!
                                      Wyliczyłaś, że 26.09. Ja pewnie dzisiaj rano miałam owu (kochaliśmy się w
                                      piątek wieczorem i dzisiaj rano). Wyliczyłam sobie, że mój termin byłby 17.10 smile
                                      Mam nadzieję, że nie zapeszę, ale już nie mogłam wytrzymać z ciekawości.
                                      • etna100 Re: pęcherzyk i endometrium 22.01.06, 14:57
                                        17.10 to urodziny mojej mamy smile A pecherzyki i endo mialysmy takie same, wiec
                                        mysle ze wszystko u Ciebie wyjdzie idealnie smile Pozdrowienia i fluidki.
                                        • nowakaga5 Re: pęcherzyk i endometrium 22.01.06, 19:50
                                          Dzięki! Kurczę te 2 tyg będą straszne smile Dobrze któraś napisała, że życie to
                                          ciągłe czekanie na owu smile
                                          Tak się dzisiaj zastanawiałm, że strasznie fajnie jest na tym forum. Jak za 2
                                          tyg będę miała 2 kreski, to z jednej strony będę się straaasznie cieszyć, z
                                          drugiej szkoda będzie się stąd wnosić smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka