saga5 30.01.06, 18:11 przy cyklach 28-29 dni. Owu była 20.06. Czy jest już pora na test? Nie wytrzymam do soboty(( Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anais_de_loin Re: 25 dc czy testować..??? 30.01.06, 18:15 saga moim zdaniem nie 1) nawet jesli test dodatni to moze byc ciaza biochem i przed terminem @ lepiej testow nie robic 2) jesli wyjdzie ujemny to nie bedzie on wiarygodny bo byl zrobiony za wczesnie takze w obu przypadkach wspierasz nie siebie a koncerny farmaceutyczne, cwicz silna wole, pomoze w przyszlym macierzynstwie Odpowiedz Link
nowakaga5 Re: 25 dc czy testować..??? 30.01.06, 18:31 Beta najwcześńiej 10 dni po ovu, z moczu najwcześniej 12-14 dni po ovu. Któraś z dziewczyn kiedyś dała link do strony, na której można sprawdzić kiedy co można robić. Pamiętacie ten link??? Odpowiedz Link
meg241 Re: 25 dc czy testować..??? 30.01.06, 19:34 Zgadzam sie w sumie z tym co piszesz o testowaniu - tez uwazam ze za wczesnie. Nie bardzo tylko rozumiem czemu uwazasz ze lepiej nie wiedziec o ciazy biochemicznej?? Taki przynajmniej wyciagnełam wniosek z tego co napisałas. Pytam, bo sprawa ta dotyczy mnie osobiscie. Magda Odpowiedz Link
nowakaga5 Re: 25 dc czy testować..??? 30.01.06, 20:04 Już znalazłam ten link: www.eltern.de/schwangerschaft_geburt/schwanger_werden/fruchtbarkeitskalender.html Wpisuje się datę pierwszego dc i wylicza kiedy można zrobić betę a kiedy test Odpowiedz Link
mariolka55 Re: 25 dc czy testować..??? 30.01.06, 23:19 tez nie rozumiem sformuowania,lepiej nie robic wczesniej bo moze byc biochemiczna i co to da??????????????? a jak nie zrobisz testu,a dostaniesz obfitsza @ to bedziesz miec dopiero myslenice czy to @ czy to poronienie??? ja zrobiłam w dniu @ a dygałam ze strachu najpierw zeby nie była to pozamaciczna,potem zeby nie poronic,dopiero ok.12 tc sie trochu uspokoiłam zawsze sie o cos bedziemy niepokoic,taka natura ciezarówek Odpowiedz Link
meg241 Re: 25 dc czy testować..??? 30.01.06, 23:23 Zgadzam sie. Ja zrobiłam wtedy test 2 dni przed spodziewana @ i wyszedł pozytywny. Dziewczyny pisały zebym nie robiła tak wczesnie, bo moze byc ciaza biochemiczna. Krwawienie przyszło dopiero 9 dni pozniej - do tego czasu i tak bym test juz zrobiła. Osobiscie wole wiedziec ze to ciaza biochemiczna, mozna wtedy porobic badania albo cos. Teraz tez bede testowac wczesniej ale pewnosci nabiore dopiero jak zobacze serduszko na USG. Magda Odpowiedz Link