Dodaj do ulubionych

Progesteron wyniki

24.03.06, 20:03
Dziewczyny odebralam dzis wyniki progesteronu i w 21 dniu wyszedl mi 8,20
nmol/l. Czy to jest dobry wynik? Ostatni cykl skrocil mi sie o jakies 5 dni,
a dwa dni wczesniej mialam lekkie plamienie a dzien przed @ straszne bole.
Czy rogesteron mogl miec na to wplyw.
A tu jeszcze wyniki mojego toxo: IgM 6%, a IgG O,2 IU/ml.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • yskyerka Re: Progesteron wyniki 24.03.06, 20:17
      Pod wynikiem powinnaś mieć normy. Każde laboratorium ma swoje.

Według norm na moich wynikach poziom progesteronu wskazuje na to,
      że jeszcze nie miałaś owulacji (norma 15-57 nmol/l). Przeciwciała IgM>1
      wskazują, że aktualnie chorujesz na toksoplazmozę.

Podkreślam jednak, że to są wyniki mojego laboratorium. Jeżeli nie masz
      ich podanych na wynikach, to zapytaj o normy albo idź z wynikami
      do swojego lekarza, niech on się wypowie.
    • lebesgue Re: Progesteron wyniki 24.03.06, 20:25
      Jeżeli chodzi o moj cykl to w tym cyklu robilam testy od Ewy i 17 dc wyszly mi
      dwie piekne kreski a kreska testowa wyszla duzo ciemniejsza od kontrolnej wiec
      wydaje mi sie powinnam byc juz po owu. a co do toxo to z norm wychodzi jeden i
      drugi wynik ujemny. Ale nadal nie wiem co z tym progesteronemcrying
      • yskyerka Re: Progesteron wyniki 24.03.06, 22:23
        Kreska na teście owu nie świadczy jeszcze o owulacji.
        Może wyjść pozytywny test, a pęcherzyk jednak nie pęknie.

Ale... jeżeli w 17 dc wyszedł ci pozytywny test, to za wcześnie zrobiłaś
        badanie progesteronu. Robi się je w 7 dpo, bo wtedy stężenie tego hormonu
        jest największe. Nic dziwnego, że wynik jest niski.
      • asiek42 Re: Progesteron wyniki 26.03.06, 19:09
        Moja droga,jestem zaintersowana wszystkim co wiesz o progesteronie,po co sie go
        zazywa,kiedy zrobic badania,do czego to słuzy,planuje ciąze,do tego choruje na
        nerki,i dopiero miesiac temu dostałam skierowanie na badania progesteronu,czy
        Duphaston ma cos z tym wspolnego...planujemy z mezem ciąże,ale moj gin jest
        niezbyt przystepny,a na dodatek niedawno zmieniłam lekarza...co jescze wiesz a
        co ja powinnam wiedziec zeby zajsc,poczytałam dzis troche na forum ,ale z tego
        wszystkiego mam w głowie metlik.Pozdrawiam.serdecznie.Prosze o info,co wiecie
        krok po kroku jak sie do ciazy zabrać,,,medycznie.a.
    • lebesgue Re: Progesteron wyniki 25.03.06, 07:36
      Dzieki za odpowiedz yskierko. Tez myslalam ze za wczesne ale lekarz kazal mi
      zrobic koniecznie 21 dnia cyklu. Zaluje ze nie poczekalam bo tylko pieniadze
      wyrzucilam w blotocrying Tak wogole to sie zastanawiam nad zmiana lekarzacrying
      Pozdrawiam
    • marijohanna Re: Progesteron wyniki 25.03.06, 12:57
      moim zdaniem mialas owulacje, ale cos ci cialko zolte szwankuje, co potwierdza
      rowniez skrocenie cyklu i plamienia. w 21 dc. progesteron powinien byc
      conajmniej >10. w dniu owulacji miesci sie w granicach 1-1,7 ca. i dosyc szybko
      rosnie.
      • asiek42 Re: Progesteron wyniki 27.03.06, 12:29
        Moja droga,jestem zaintersowana wszystkim co wiesz o progesteronie,po co sie go
        zazywa,kiedy zrobic badania,do czego to słuzy,planuje ciąze,do tego choruje na
        nerki,i dopiero miesiac temu dostałam skierowanie na badania progesteronu,czy
        Duphaston ma cos z tym wspolnego...planujemy z mezem ciąże,ale moj gin jest
        niezbyt przystepny,a na dodatek niedawno zmieniłam lekarza...co jescze wiesz a
        co ja powinnam wiedziec zeby zajsc,poczytałam dzis troche na forum ,ale z tego
        wszystkiego mam w głowie metlik.Pozdrawiam.serdecznie.Prosze o info,co wiecie
        krok po kroku jak sie do ciazy zabrać,,,medycznie.a.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka