06.09.06, 23:22
Wykresy moich cykli sa bardzo czytelne: tempka skacze o przynajmniej 3
stopnie, progesteronu w fazie lutealnej jest az za dużo (ale to ponoc
dobrze). Mam lekko podwyższony poziom prolaktyny. Według mojego gina - do owu
mimo wszytko dochodzi, o czym świadczy wysoka tempka w III fazie (nawet do 37
stopni) i wysoki progesteron. Trochę z ciekawości kupiłam testy owu od Ewy. I
zima. Już w drugim cyklu nie wychodzi mi pozytywny - zawsze druga kreska jest
jasniejsza od kontrolnej. Co mam o tym myslec? - bo już się gubię...
Obserwuj wątek
    • rybka405 Re: testy owu 07.09.06, 09:31
      Mi testy od Ewy też nie wychodzą. Nie mówię że są złe, bo wielu dziewczynom jak
      najbardziej pomogły, ale na mnie akurat nie działają. Zawsze wychodzą te kreski
      blade. Wiem że owulację mam, poniewż mierzę tempkę i zawsze w II fazie cyklu
      mam bardzo ładną tepkkę ( nawet do 37,2). Z ciekawości kupiłam testy w aptece (
      najtańsze testy LH w takim zielonym pudełku - 5 szt. 22 zł) i pokazały mi
      śliczne bordowe krechy. W tym miesiącu też je kupię i bardzo liczę że wkoncu mi
      się uda.
      • annullka Re: testy owu 07.09.06, 09:53
        u mnie też testy owu pani Ewy niestety nie pomogły, zostalo mi ich jeszcze
        troche, ale ich nie używam, nigdy nie miałam kreski testowej wyraźnej, tylko
        taką słabą, bladą
    • anneczka78 Re: testy owu 07.09.06, 09:59
      Ja robiła testy kupione z netu, nie od Ewy, i też nigdy nie doczekałam się
      dwóch tak samo wyraźnych kresek. Jako dzień owulacji traktowałam więc ten,
      który następował po najbardziej widocznej drugiej kresce.
      • aghatta1 Re: testy owu 07.09.06, 12:50
        Mi też druga wychodziła jasniejsza a jednak wtedy własnie dochodziło do
        owulacji. Kiedy właśnie wyszła mi taka jasna kreska poszłam do lekarza bo
        akurat tego dnia przyjmował i on przez usg potwierdził, że jajko zaraz pęknie.
        Za jakieś 12 godz spróbowaliśmy z mężęm i wtedy zrobiliśmy naszego synka, który
        urodzi się lada dzień. Zawsze będę wychwalać te testy, bo gdyby nie one w życiu
        nie wiedzielibyśmy, że mam tak późno owulację przy b nieregularnych cyklach.
        • monia_82 Re: testy owu 07.09.06, 13:08
          Mam pytanko do Ciebie aghatta1, jak nieregularne miałaś cykle i którego mniej
          wiecej dnia miałaś owulacje?
          Pytam tak z ciekawosci bo ja tez mam bardzo nieregularne 35-50, i zastanawiam
          sie nad testami...
          Pozdrawiam
          Monia
    • misia2006 Re: testy owu 07.09.06, 13:08
      dzięki dobre kobiety za pocieszenie smile)). Gin każe mi się nie przejmować, bo
      pecherzyk rośnie (monitoringu nie miałam, tylko widać go było podczas rutynowej
      wizyty), tempka ładnie skacze. Tylko te testy mnie martwiły. Powiedzcie mi
      jeszcze, czy moze być tak, ze pęcherzyk rośnie ale nie pęka i dlatego nie ma
      pozytywnego testu owu? Tylko wtedy dlaczego skacze tempka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka