wioletta123 28.07.07, 10:08 Witam. Czy brał ktoś lek CASTAGNUS na wyrównanie cykli? Czy to dobry lek i czy daje jakieś dobre skutki np. owulację ? Jest przepisywany na receptę czy mozna kupić go w aptece bez recepty? Błagam odpiszcie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tessie124 Re: Castagnus 28.07.07, 11:41 Z tego co wiem to Wiosenka bierze castagnus na zbicie prolaktyny. Jest to lek ziołowy dostępny bez recepty. Jeżeli samo zbicie prolaktyny umożliwi owulację, to może pomóc, chyba, że są jeszcze inne problemy... Poczekaj na Wiosenkę, jak się pojawi to na pewno odpisze. Pewnie jest zajęta, ale cierpliwości... Dokładny opis tego leku jest na stronie sklep starania - tam poszukaj... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Castagnus 28.07.07, 20:24 w sumie za kilka dni się okaże czy on mi pomógł na pewno castagnus zbił u mnie prl, z 25 do 20 jednostek obecny cykl jest trzecim moim monitorowanym, pierwszy cykl - pecherzyk na lewym jajniku nie dojrzał, drugi cykl był juz z castagnusem - pęcherzyk na prawym i dojrzał i była owu, obecnie pęcherzyk jest na lewym i zobaczymy czy dojrzeje castagnus na pewno nie zaszkodzi a w sumie o jkaim uregulowaniu cyklu mówisz? Odpowiedz Link
wioletta123 Re: Castagnus 28.07.07, 21:18 Mam za niski poziom progesteronu przez co mam bardzo dłuuugie cykle czyli średnio co 2,3, 4 miesiące...! Nie chcę faszerować się tabletkami antykoncepcyjnymi, wolę coś zdrowszego, a czytałam o tym castagnusie, że wyrównuje cykl...? Prolaktynę mam w normie, tylko ten progesteron zawsze wychodzi nie tak jak powinien. Lekarz przepisał mi Proverę na wywołanie okresu, potem mam zrobić badanie estrogenów na początku cyklu i Fsh, w połowie cyklu usg i potem progesteron i znowu estrogeny.Także podejrzewam, że nie mam owulacji nawet Dlatego ciekawi mnie ten castagnus czy mogłabym go zacząć brać? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Castagnus 28.07.07, 21:21 Jeśli prolaktynę masz w normie to chyba nie potrzebny Ci castagnus. A mogłabyś napisać jaka Ci wyszła? Wynik razem z podanymi normami? Bo może jesteś w jej górnej granicy? Odpowiedz Link
wioletta123 Re: Castagnus 28.07.07, 22:16 Prolaktyna mi wyszła 13,66(norma 5,0 - 35,0)Ten progesteron jest nie taki jak powinien tylko 0,9. Badania robiłam w ...43 dniu cyklu. Fajne cykle nie ma co... // Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Castagnus 28.07.07, 23:10 jeśli słaby prg to była słaba owu albo wogóle, jesli słaba owu to i słaby estrogen, wszystko ze soba połączone castagnus chyba ma działanie rozległe, spytam, gina, bo i tak dla kuzynki chce pytać o castagnusa Wiola a czy mierzysz tempki, moze to by dalo jakis obraz? starasz się o dziecko? Odpowiedz Link
wioletta123 Re: Castagnus 29.07.07, 13:19 No właśnie zacznę mierzyć temperaturę bo inaczej już sama niewiem Staram się o dziecko, ale niestety w tym przypadku będzie ciężko. Zaczynam się leczyć, właściwie dopiero jestem na etapie badań... Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Castagnus 29.07.07, 20:41 n amoje oko możesz castagnus brać, cały cykl bez przerwy, do wagi 60kg jedna tabletka, powyżej mozna dwie, moze castagnus pomoze skrocic te Twoje cykle u gina będę we srode raczej i nie omieszkam spytac Odpowiedz Link
wioletta123 Re: Castagnus 29.07.07, 20:47 Mam nadzieję, że tak Zapytam lekarza, ale wiesz jak to lekarze, oni lubią przepisywać tabl. antykoncepcyjne albo różne hormony. Wogóle mam jeszcze pytanie, jak to jest z progesteronem? Co odpowiada za prawidłowy poziom np. progesteronu? Jak znależć przyczynę takich rozchwiań hormonalnych, szczególnie tego że niemal zawsze mam niedobór progesteronu? Odpowiedz Link
wioletta123 Re: Castagnus 29.07.07, 20:51 Dodam, że oprócz tego leczę się na niedoczynność tarczycy którą niedawno u mnie wykryto, a dokładnie Hashimoto.Zachwiania horm. miałam od zawsze tylko niestety zbagatelizowałam to i teraz jak zaczęłam starać się o dziecko to wzięłam się za to ech. Odpowiedz Link
mentafolia Re: Castagnus 29.07.07, 21:05 Wioletta Progesteron masz niski,ponieważ prawdopodobnie nie występuje u Ciebie owulacja. Castagnus nic tutaj nie pomoże i byłabym ostrożna z przyjmowaniem jakichkolwiek leków na własną rękę. To że lek jest ziołowy wcale nie oznacza,że bezpieczny.Najsilniejsze trucizny to właśnie te roślinne.Nie twierdzę,że Castagnus jest trucizną,ale czasami moze narobić więcej szkód niż pozytku. Wioletta,Tobie jest potrzebny dobry endokrynolog,który poprowadzi leczenie,doprowadzi do wyrównania hormonów i być może przywrócenia owulacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wioletta123 Re: Castagnus 29.07.07, 22:30 Wiem, że potrzebny mi jest endokrynolog i właśnie zaczęłam się leczyć u endokrynologa ,a właściwie jestem w trakcie badań. Lek castagnus cieszy się taką dobrą opinią, że musiałam się dowiedzieć czy rzeczywiście warto go brać. Odpowiedz Link