Dodaj do ulubionych

Siła Życiowa w zdrowiu i leczeniu.

15.10.10, 03:14
W stanie zdrowia organizmu,podobna duchowej siła życiowa,ożywia materię(ciało), posiada pełnię władzy i utrzymuje wszystkie części organizmu w zachwycającym, harmonijnym funkcjonowaniu,tak w zakresie uczuć,jak i działań,w ten sposób zamieszkujący w nas racjonalny duch może swobodnie korzystać z własnego,żyjącego,zdrowego instrumentu dla wyższych celów naszego istnienia.

Ciało materialne bez siły życiowej nie ma żadnych możliwości odczuwania czy działania,nie może też podtrzymywać własnego istnienia. Osiąga to wyłącznie poprzez niematerialną wesen (istotę życia,siłę życiową),która umożliwia wszelkie odczuwanie i funkcje życiowe ciała materialnego w zdrowiu i chorobie.

Paragrafy 9 i 10 Organonu

Bóg daje życie!!!

Żyję dzięki Stwórcy-Bogu,dzięki rodzicom,którzy mnie spłodzili i wychowali.i dzięki woli przetrwania-woli życia i nikomu więcej.
A nie dzięki medycynie,jak to napisał pewien cyniczny troll.
Medycyna niesie i pomaga wyjść człowiekowi-choremu z pewnych krytycznych stanów chorobowych,ale samego życia nie daje ani go tworzy. Jeśli już,to w jakimś sensie współprzyczynia się,aby to życie trwało dłużej.
Naprawdę trzeba być niesamowitym ignorantem,żeby pisać takie brednie.
Chyba największy absurd o jakim czytałem.
Ale z łykaczami wiadomości i półprawd zawsze tak jest.
Grzech Pychy-Najwyższego Stopnia,moim zdaniem.

Japońskie przysłowie mówi:
"Nawet lekarz nie uratuje tego,komu przeznaczona jest śmierć."

A mnie troll,będzie pisał,że żyję/emy dzięki medycynie. Koń by się uśmiał.
Obserwuj wątek
    • jef_f Re: Siła Życiowa w zdrowiu i leczeniu. 15.10.10, 05:57
      durniu, ty nie rozumiesz w ogole co sie do ciebie pisze. Sam dziekowales tutaj lekarzom za przeprowadzenie udanej operacji. Kretynie ciezki, bez tej operacji dzisiaj nie wypisywalbys na tym forum pod roznymi nickami tych bredni w ktorych mieszasz Boga z poparciem dla homeopatii, ktora z Bogiem nie ma kompletnienic nic wspolnego. Homeopatia to sztuka okultystyczna. Rozumiesz to, czy nadal chcesz tu bredzic?

Jestes albo psychicznie chory, albo glupi, albo masz zaawansowana miazdzyce, albo po prostu jestes nawiedzony.
    • jef_f Re: Siła Życiowa w zdrowiu i leczeniu. 15.10.10, 06:16
      to przyskowie japonskie jest durne, bo dzisiaj dzieki postepom medycyny lekarze ratuja zycie ludziom ktorzy bez ich pomocy jeszcze kilkadziesiat lat temu nie mieliby zadnych szans na
      przezycie. Gdybys byl leczony tylko przez wode homeopatyczna, to nawet Bog by ci nie pomogl
      w przypadku twojej choroby. Dotarlo do twojej wypranej mozgownicy, czy jeszcze nie?

A trolem jestes ty, bo piszesz pod roznymi nickami i sam sie do tego procederu przyznales.
      Starszy, wydawaloby sie ze powazny czlowiek, a taki nicpon. Wstyd.
      • kasia_271 Re: Siła Życiowa w zdrowiu i leczeniu. 15.10.10, 10:41
        Nadal nie widzicie, że ośmieszacie się pisząc tu takie brednie, nie probujac nawet zrozumieć co sie do was pisze, pieniąc się i obrzucając autorow kulturalnych wątków wyzwiskami?? Takich ludzi nie traktuje się poważnie. Nie mamy wam już nic do powiedzenia, bo na poczatku probowalismy wyjasniac zasady działania homeopatii, ale nic z tego nie zrozumieliście. Ignorujecie argumenty albo je wyśmiewacie. Dlatego nikomu tutaj nie chce sie powtarzac tego co juz zostalo powiedziane. Kazdy z nas ma swoje racje i niech tak zostanie....
        W dodatku mieszacie się w zeznaniach; to ty napisales o natychmiastowej reakcji wezlow chlonnych po Lymphomyosocie u dziecka??? Czy to nie śmieszne, że po "czystej wodzie" coś takiego sie stalo? Zdecydujcie sie w koncu- homeopatia działa szkodliwie czy w ogole nie dziala waszym zdaniem, bo juz nie rozumiem co chcecie udowodnic...
        Są i tacy „racjonalisci”, ktorzy twierdza , że ludzie zazywajacy „ten cukier z wodą” są pod wpływem mocy diabła i potrzebują egzorcysty !! Przyznam szczerze, że ta wersja mi sie najbardziej podoba! hahahaha

Ktos, kto conajmniej troche wie o co chodzi w homeopatii, wiedzialby co zrobic w sytuacji, w jakiej znalazlo sie dziecko po Lymphomyosocie. Widac rodzice nieudolnie zabrali sie za leczenie i nie byli pod opieka homeopaty...

Od razu zaznaczę: wypraszam sobie obelgi pod moim adresem, bo się nie znamy, bo nie wiesz o mnie nic, bo ja ciebie nie wyzwałam. I nie zrobisz tego, ponieważ powszechnie wiadomo, że tego typu zachowanie jest oznaką bezsilności i braku argumentow...

jeszcze raz ciepło zapraszam na forum Homeopatia Racjonalna ;)
        • jef_f Re: Siła Życiowa w zdrowiu i leczeniu. 15.10.10, 11:57
          Nie zrozumialas kompletnie mojego tekstu o preparacie. Czy nie lepiej bylo zapytac o szczegoly zamiast wypisywac takie elaboraty w oparciu o swoje chore wymysly?

Czy wszyscy homeopaci sa tak wyprani z uczuc wyzszych?

Nagle sie obudzilas? A dlaczego wczesniej nie odpowiadalas merytorycznie na pytania ktore tu padaly?

Skad wiesz kto przepisal preparat? Skad wiesz co robili rodzice chlopca?

To w taki niezyczliwy sposob reagujesz na informacje o czyjejs tragedii?

Zrozum istoto, mam nadzieje, ze jeszcze ludzka - ten wieloskladnikowy preparat, bedacy mieszanina roznych homeopatycznych elementow o stosunkowo wysokich stezeniach (sprawdz sobie sklad) zawieral prawdopodobnie( sumarycznie - w cholere tych skladnikow w nim jest) jakas dawke moze i wykrywalna trucizn, skoro zainicjowal nowotwor?
          Wez dlugopis i podsumuj ilosc tych skladnikow o stezeniu przewaznie D3, D4- kazdy.

Ale tego wczesniej nikt nie sprawdzal. Producent nic nie przebadal. Teraz dopiero FDA wydala zakaz jego sprzedazy w USA, ale w Polsce jest w sprzedazy, a rodzice wlasnie zaufali bezmyslnemu, bezdusznemu, niedoksztalconemu homeopacie, ktory byl reklamowany przez sekte homeopatyczna, jako doskonaly fachowiec.

Zupelnie podobnie robicie wlasnie na tym forum i utrudniacie w przerozny, wyjatkowo zlosliwy sposob przekazanie prawdy o tym, jakim oszustwem jest homeopatia i jacy nieodpowiedzialni, czesto podli ludzie (co widac dosc dokladnie na tym wlasnie forum) homeopatie reklamuja i zalecaja ludziom chorym.

Przeciez pisze na ten temat od kilku dni, a racjonalista duzo dluzej, ale ten fakt jakos do ciebie widze nadal nie dotarl.
          Tez juz jestes opetana, czy tylko udajesz ze nie rozumiesz?

Wiecej z toba nie bede rozmawial, bo widze ze nie ma po co. Ja sobie to forum jeszce poobsewuje, ale jak sie to dla tego forum i takich jak ty zwyrodnialcow zakonczy , to zobaczymy.

• wiktor.online Re: Siła Życiowa w zdrowiu i leczeniu. 15.10.10, 12:12
            jef_f napisał:

> zawieral prawdopodobnie( sumarycznie - w cholere
            > tych skladnikow w nim jest) jakas dawke moze i wykrywalna trucizn, skoro zainic
            > jowal nowotwor?

jaki nowotwor? co ten troll tu bredzi? Co troll nawiedzony wymyszla?

gdzie moderator? te trolle staja poprostu niebezpeczne
            • jef_f Very. martini 15.10.10, 12:26
              czy ty naprawde chcesz abym zgosil to forum prokuratorowi ?
              Badz rozsdna i zablokuj tego psychicznie chorego czlowieka - wiktora.
              Za bezczelne oszukiwanie ludzi i ublizanie im w miejscu publicznym , to zdajsie w Polsce mozna dostac pare latek. Jesli bedziesz tolerowala na tym forum niebeziecznego dla ludzi chorych wiktora,ktory czuje sie bezkarny bo na Ukrainie mu nic nie grozi ze oszukuje Polakow, to ty bedziesz miala problemy. Przemysl to.
              • m.war Re: Very. martini 15.10.10, 12:32
                prokuratorowi nic się w tym kraju nie zgłasza. chyba, że znasz jakiegoś osobiście to mu zgłoś. składa się zawiadomienie do prokuratury. i co w tym zawiadomieniu napiszesz?
          • kasia_271 odp. 15.10.10, 12:31
            >skoro zainicjowal nowotwor?

Wiesz co, nie rozsmieszaj mnie jeszcze bardziej....
            żałosny jesteś z tym twoim pieniactwem i niezrozumieniem tematu.

apropos - homeopatą nie jestem i też nie mam ochoty z tobą gadac, dlatego tak życzliwie zapraszam was na "Racjonalne" forum. A ty sie odwzajemniasz obelgami - wstyd !

Ż-E-G-N-A-M !
            • wiktor.online Re: odp. 15.10.10, 12:48
              kasia_271 napisała:

> >skoro zainicjowal nowotwor?
              >
              > Wiesz co, nie rozsmieszajl mnie jeszcze bardziej....
              > żałosny jesteś z tym twoim pieniactwem i niezrozumieniem tematu.

On dobrze wie o co chodzi i tego "nowotwora" dziecku napisal klamliwie i specialnie zeby oskarzac dalej homeopatie. Klamstwo i cyniczne oszustwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka