Dodaj do ulubionych

zęby a stan narzadów

06.12.10, 13:58
nie wiedziałam o takiej teorii, poszperałam w necie, ale nic konkretnego nie znalazłam.
Czy koś mógłby się podzielić wiedzą?
dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • kamusi1 Re: zęby a stan narzadów 06.12.10, 23:06
      widac ze nie miales nigdy psa, jak nie bedziesz psa karmil to wylinieje. A gdybys czytal Nasza Szkape Konopnickiej to wiedzialbys ze koniowi zaglada sie w zeby jak sie go kupuje. Moze tez byc ligawa i miec szpacik... A stad juz blizutko do deski wsuwanej do pieca chlebowego z pacjentem na tejze. Widac ze nie mieli termostatu.
    • akownik Re: zęby a stan narzadów 07.12.10, 08:17
      magalik-spróbuję się podzielić wiedzą:)

Zęby:
      jedynka i dwójka-nerka, pęcherz moczowy, układ moczopwo-płciowy, ucho, zatoka czołowa, migdałek gardła, stopa, ścięgno Achillesa
      trójka- wątroba, pęcherzyk żółciowy, oko, zatoka klinowa, migdałek podniebienny, biodra, kolana
      czwórka i piątka-płuca/jelito grube, hemoroidy, nos, zatoka sitowa, oskrzela
      szóstka i siódemka-trzustka/żołądek, kręgosłup lędźwiowy i szyjny, zaparcia i biegunki, gardło, zatoka szczękowa, krtań, sutek
      ósemka-serce/jelito cienkie, dwunastnica, ucho środkowe, bark, łokieć, centralny układ nerwowy
      dziewiątka-nowotwory mózgu
      • magalik Re: zęby a stan narzadów 07.12.10, 11:32
        dzięki
        A tak jak przy znalizie oka bierze się pod uwagę przebarwienia czy po prostu to czy zęby się psują?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka