Dodaj do ulubionych

Uwaga -chwalę pulmo vivianit:)).

28.12.10, 20:16
Mój roczny synek w Wigilę miał zapalenie płuc-początkowe stadium ale jednak płuca zajęte.Odoskrzelowe.Wyrozumiała lekarka dała nam dwa dni na homeopatyczne eksperymenty.Podaliśmy pulmo w podskórnych zastrzykach 2 razy dziennie i fosfor 200 z wody najpierw co godzina ,stopniowo rzadziej.
W drugi dzień świąt -było osłuchowo lepiej-płuca czyste ale oskrzela nie.
Dalej pulmo.
Dziś mały jest czysty:)).
Jeszcze czasem odkrztusza ale lekarka orzekła ,że jest czyściutki:)).Homeo telefonicznie kazała jeszcze podać fosfor jeden raz dziennie i ipekę-bo ten kaszel rzężący jest trochę.
Za to złapał od starszej katar i ma chore ucho :(.

jak nie urok to...

Jak dobrze ,że kupiłam to pulmo w niemieckiej aptece.Nie sądziłam,że się przyda.
Lekarka orzekła,że przestudiuje w necie te leki i homeopatię:)).

To tak ku pokrzepieniu serc walczących z choróbskami:).
Obserwuj wątek
    • halszka111 Re: Uwaga -chwalę pulmo vivianit:)). 29.12.10, 13:14
      Fajnie :-), niema to jak dobrze dobrane placebo ;-)
      • renste Re: Uwaga -chwalę pulmo vivianit:)). 29.12.10, 14:24
        Ha ha ale rocznemu dziecku wszystko jedno czy dostaje lek czy nie.To nie ja miałam zapalenie płuc :)))))))))))))
      • renste Re: Uwaga -chwalę pulmo vivianit:)). 29.12.10, 14:26
        A nie ma pisze się osobno - nieukom ciężko w życiu pojąć różne dziwne rzeczy co??
        • halszka111 Re: Uwaga -chwalę pulmo vivianit:)). 29.12.10, 15:15
          Renste, wiem jak sie pisze nie ma ale mi klawiatura szwankuje. Ja trolem nie jestem, chyba zauważyłaś uśmiechniętą buzię? Mi dziecię właśnie z zapalenia gardła i kaszlu pięknie na swoim mercuriusie wychodzi :-)
    • omamamia1 Re: Uwaga -chwalę pulmo vivianit:)). 29.12.10, 21:39
      Witam serdecznie :) Renia,co dajesz na to kataralne ucho bo my też jesteśmy na podobnym etapie?
      • renste do Halszki 30.12.10, 12:42
        A rzeczywiście-bardzo Cię przepraszam ale zazwyczaj czytam szybko i niedokładnie i mylą mi się te niki czasem.Cofam co napisałam :P.Przepraszam za złośliwość-moja klawiatura nagminnie zaczyna zdania z małej litery:P.

Omamia-dr kazała ferrum fosforicum dodatkowo przy ipece i fosforze na resztki wydzieliny.Mały już nie kaszle ,czasem ma jakąś chrypkę ale polewa mu się z nosa i ma czerwone gardło.Więc leczymy gardło angin heelem i tanty\um verde i ucho atecortinem.
        Od prawie 3 mies.walczę z choróbskami ,widać koniec-więc chcę zwalczyć dziadostwo do zera.
        A jak ferrum nie zadziała-bo u starszego nie działało długo -to mały nie zacznie jeść a właśnie znów zaczął:)).

jak nie urok to ...powtarzam się chyba:).
        • omamamia1 Re: 31.12.10, 10:48
          No to dużo zdrowia Wam życzę na Nowy Rok !! :) u nas zestaw identyczny tzn też ta sama konstytucja i ferrum fosf.jak narazie nie jest gorzej ale lepiej też nie ale to już z powodu budowy ucha,większość mocnych katarów to zapalenie ucha,zawsze tego samego.
    • wiola1234 Re: Uwaga -chwalę pulmo vivianit:)). 30.12.10, 21:25
      Tez polecam pulmo!!!! na pluca oskrzela :) moj 5 miesieczny syn juz 3 razy sie tym wyratowl od antybiotyku i sterydkow :)
    • elaelisheva Re: Uwaga -chwalę pulmo vivianit:)). 31.12.10, 11:16
      Renste, napisałam maila na gazetowego, może się przyda...
      • renste Do Elaelisheva 31.12.10, 13:44
        Elaelisheva wielkie dzięki-też napisałam ci na priva:)).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka