Dodaj do ulubionych

Zapalenie krtani

29.12.10, 11:05
Witam, od soboty męczę się z gardłem, napierw nie mogłam przełknąć śliny, po trzech dnia przeszło w przeziebienie z katarem, ale dziś już mi całkiem "siadło" gardło, mam kłopot z głosem, jest tam totalna susza i boli , jaki lek homeopatyczny i polecicie? Homeovox czy może jest coś skuteczniejszego? Wiem że jest dobry na S...nie pamietam nazwy, ale jest z jodem, a ja jodu nie mogę.
Obserwuj wątek
    • wiktor.online Re: Zapalenie krtani 29.12.10, 12:12
      Pijesz duzo wody czy malo? Marzniesz czy jest ci goraco?
      • majowa_dziewczynaaa Re: Zapalenie krtani 29.12.10, 13:33
        Pije płyny, woda ciepła, herbata, mleko z czosnkiem, wczoraj było troszkę lepiej, mniej bolał gardło ale pojawił sie katar, ale dziś wstałam i znowu nie mogę mówić, gardło boli silnie, ale nie marzne, poce się, ale nie mam też gorączki.
        • wiktor.online Re: Zapalenie krtani 29.12.10, 22:50
          Bryyonia 30C, 5 kulek wez

Za dobe napiszesz o skutku
          • wiktor.online Re: Zapalenie krtani 29.12.10, 22:50
            Bryonia
            • majowa_dziewczynaaa Re: Zapalenie krtani 30.12.10, 10:13
              A to nie jest na bóle kręgosłupa? Ja mam infekcje górnych dróg oddechowych, z katarem sobie poradze, ale gardło czerwone i wysuszone samo nie przejdzie, wyglada to na zapalenie krtani. W zeszłym roku na czerwone gardło i takie bóle faszerowali mnie antybiotykiem, niby było ciut lepiej, no ale nadal mnie bolał i nie było zbyt ładnie, laryngolog wtedy kazał wykupić homeovox, ale nie wiem czy to nie za słabe? A belladonna? Bo Arnica-montana nie mogę, tam sa metale, a ja jestem po nowotworze i nie powinnam.
              • halszka111 Re: Zapalenie krtani 30.12.10, 10:41
                Bryonia nie jest na bóle kręgosłupa, tylko na cały szereg objawów które chory reprezentuje. Może byc i ból gowy, i ból gardła i ból kręgosłupa pewnie też, dodatkowo jeszcze inne cechy jakie w danym momencie reprezentuje, np. chęć/niechęć do picia, marznięcie/pocenie itd.
                • majowa_dziewczynaaa Re: Zapalenie krtani 30.12.10, 10:49
                  Chciałabym coś na gardło, bo tylko z tym mam problem, boli przy połykaniu, więc zastanawiam się bardziej nad belladonna?
                  • halszka111 Re: Zapalenie krtani 30.12.10, 11:00
                    W homeopatii nie ma czegoś tylko na gardło. Belladonna też jest na cały szereg objawów innych (moje dziecko kiedyś dostawało belladonnę bo miał onapady wściekłości i oprócz tego azs i inne dodatkowe objawy, gardło nie bolało, więc sama widzisz), wydaje mi się, że skoro wiktor zaproponował bryonię, to pasuje do twoich objawów.
                    • majowa_dziewczynaaa Re: Zapalenie krtani 30.12.10, 11:03
                      Tylko że o tej bryoni nic nie mogę znaleźć w internecie, a ja nie wszystko mogę, bo jestem po przebytym nowotworze i wiem że niektóre te leki moga też pobudzac te "złe " komórki do dzialania a nie tylko te "właściewe", dlatego dopytuje tutaj.
                    • majowa_dziewczynaaa Re: Zapalenie krtani 02.01.11, 21:48
                      Oboje wiemy że to nie prawda, od poczatku nie pasował do moich objawów. Chrypka, ból gardła i kaszel...
                      • halszka111 Re: Zapalenie krtani 03.01.11, 09:49
                        Ja tego nie wiem, bo nie jestem lekarzem homeopatą.
                        • majowa_dziewczynaaa Re: Zapalenie krtani 03.01.11, 16:10
                          halszka111 napisała:

> Ja tego nie wiem, bo nie jestem lekarzem homeopatą.

A wybacz, to było do Wiktora, tylko źle mi się wkleiło (zamiast na samym dole) :) Pozdrawiam.
                      • wiktor.online Re: Zapalenie krtani 03.01.11, 16:33
                        majowa_dziewczynaaa napisała:

> Oboje wiemy że to nie prawda, od poczatku nie pasował do moich objawów. Chrypka
                        > , ból gardła i kaszel...

No to wez to co Tobie pasuje
                        • majowa_dziewczynaaa Re: Zapalenie krtani 03.01.11, 21:30
                          Syrop z cebuli i czosnek z mlekiem:)
    • majowa_dziewczynaaa Re: Zapalenie krtani 30.12.10, 10:37
      Doradzcie bo nie mam wiedzy na temat hoemopatii, jak nie mam goraczy a brzydkie gardło, bilesne, z chrypką to co będzie lepsze belladonna czy arum triphyllum?
    • majowa_dziewczynaaa Drogi Wiktorze.... 30.12.10, 15:37
      Zauważyłam że masz duże poważanie na tym forum, nie mogę jednak znaleźć żadnych informacji na temat leku, który mi zaproponowałeś, co to za homeopatyk, co jest jego składem? Ja nie moge brać wszystkich homeopatyków, bo jestem po przebytym w zeszłym roku nowotworze złośliwym tarczycy, lekarz onkolog zakazał mi wszelkich leków zawierających jod, czy metale ( bo chciałam się początkowo wzmacniać srebrem k.).
      • wiktor.online Re: Drogi Wiktorze.... 30.12.10, 17:46
        Bryonia alba to roslina
      • akownik Re: Drogi Wiktorze.... 30.12.10, 20:38
        Z tego co piszesz majowa_dziewczyno wynika, że homeopatyczny jod mógłby być dla Ciebie niezłym lekarstwem. To samo dotyczy homeopatycznych leków ze szkodzących Ci metali. Ale co wybrać? Za mało informacji.
        • majowa_dziewczynaaa Re: Drogi Wiktorze.... 30.12.10, 20:58
          akownik napisał:

> Z tego co piszesz majowa_dziewczyno wynika, że homeopatyczny jod mógłby być dla
          > Ciebie niezłym lekarstwem. To samo dotyczy homeopatycznych leków ze szkodzącyc
          > h Ci metali. Ale co wybrać? Za mało informacji.

Możesz się naśmiewać, nie każdy wszystko może, a jeśli tego nie wiesz to lepiej się nie zajmuj już homeopatią...pamiętaj, wszystko z głową i rozsądnie!
          • akownik Re: Drogi Wiktorze.... 30.12.10, 21:34
            majowa_dziewczynaaa- nie naśmiewam się. Nie śmiałbym.
            Powtórzę jeszcze raz: z tego co piszesz wynika, że homeopatyczne lekarstwo z jodu i szkodzących Ci metali może być dobrym lekarstwem dla Ciebie. Tylko aby zdecydować, należałoby mieć więcej informacji. Zaczęłaś od bólu a potem dopisujesz o nowotworze. Pewnie są jeszcze jakieś inne informacje, które mogły by być przydatne by dobrać dla Ciebie lek nie tylko na ból ale i by pomóc Tobie "całościowo", tak by pomóc we wszstkich Twoich dolegliwościach.
            Homeopatia to nie alopatia. Dlatego lek z jodu może Ci pomóc.
            • majowa_dziewczynaaa Re: Drogi Wiktorze.... 31.12.10, 11:01
              akownik napisał:

> majowa_dziewczynaaa- nie naśmiewam się. Nie śmiałbym.
              > Powtórzę jeszcze raz: z tego co piszesz wynika, że homeopatyczne lekarstwo z jo
              > du i szkodzących Ci metali może być dobrym lekarstwem dla Ciebie. Tylko aby zde
              > cydować, należałoby mieć więcej informacji. Zaczęłaś od bólu a potem dopisujesz
              > o nowotworze. Pewnie są jeszcze jakieś inne informacje, które mogły by być prz
              > ydatne by dobrać dla Ciebie lek nie tylko na ból ale i by pomóc Tobie "całościo
              > wo", tak by pomóc we wszstkich Twoich dolegliwościach.
              > Homeopatia to nie alopatia. Dlatego lek z jodu może Ci pomóc.

Odnośnie nowotwora złośliwego, to jestem już po operacji i jest dobrze, jeżdze na kontrole i to wszystko, jestem zdrowa pod tym kontem, ale zabroniono mi stosować leki zawierające jod, witaminy mają być bez jodu, ginekolodzy też lubia leczyć kobiety lekami na bazie jodu, też nie mogłam zastosować, onkolog twierdził , że jest szereg innych leków. Co do metali, podobno mają tendencję do "rozbudzania", dokładnych informacji nie mam na ten temat to fakt, ale na wzmocnienie srebra k. też nie mogłam zastosować.
              Teraz chciałam coś co poprostu pomoże mi w dolegliwościach gardłowych, jest ono strasznie suche, nie ma tam zadnych nalotów, infekcja już mi przechodzi, ale gardło pobolewa, nie wiem czym mam je nawilżyć, poprawić jego kondycję, tak żeby do końca się wyleczyć? Zaproponowano mi Bryonie 30 CH , znalazałm troszkę mało informacji na jej temat, przy bólu gardła gdzieś zalecano Bryonie D6 , nie wiem czym się różni "D" od "CH". Ale nie istotne:) Uważam , że homeopatia jest skuteczna, mam małą wiedze na ten temat ( co , jak i z czym), ale zamierzam to pogłębać, tymczasem prosiłabym o poradę, osoby które już trochę się tym zajmują.
    • alkal7 Re: Zapalenie krtani 31.12.10, 14:18
      Phytolaca 9ch mnie pomaga,arum 9ch przy chrypie
    • majowa_dziewczynaaa Re: Zapalenie krtani 01.01.11, 13:19
      Wiktorze Bryonia nie dała żadnej poprawy, gardło nadal czerwone i lekka chrypka się utrzymuje.
      • wiktor.online Re: Zapalenie krtani 02.01.11, 11:09
        Nie dala poprawy, bo wzielas ja dopiero za dobe po opisu, kiedy juz wszystko sie zmienilo.
    • majowa_dziewczynaaa Re: Zapalenie krtani 08.01.11, 22:37
      Ta cała homeopatia to plecabo i tyle, brałam i nie było żadnych efektów.
    • minutek1 Re: Zapalenie krtani 09.01.11, 08:57
      Bo jak sie bierze jak się chce,a nie tak jak lekarz zalecil to chyba oczywiste ,że efektów brak....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka