edulka25 28.01.11, 19:02 Czy ktos moze zamawial lek o nazwie berberies e fructibus comp? Buteleczka ma 20 g ale brak informacji o ilosci granulek. Dziecko ma zalaceno 20 granulek dziennie przez 3 mce. Nie wiem ile zamowic jednorazowo. Prosze o info. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elaelisheva Re: Leki z Niemiec 28.01.11, 20:59 Nie ma takiej informacji na opakowaniu. 20 granulek dziennie - a ile razy dziennie i po ile jednorazowo? I ile lat ma dziecko? Tak z ciekawości pytam... 20 granulek dziennie to dużo jest, szczególnie przy tak długim leczeniu... Raz w miesiącu, czasem raz na dwa miesiące robię zbiorowe zakupy, nie musisz kupować całości od razu. Odpowiedz Link
wiola1234 Re: Leki z Niemiec 29.01.11, 12:18 Fakt duzo 20 granulek, moja corka tez ma zalecenie od homeo przyjmowac ten lek przez okres jesienno-zimowy 2 razy dziennie po 5 granulek i tak chyba wychodzi, ze od wrzesnia do marca -kwietnia zjada cos ok. 2 buteleczki tych granulek. Odpowiedz Link
very.martini Re: Leki z Niemiec 31.01.11, 01:38 Cholernie duzo... Jesli to jest lek Wali, to to beda raczej takie kuleczki wielkosci kulek oscillococcinum. Chyba tylko pojedyncze leki Boirona to takie wielkie kule. Chyba mam gdzies w domu ten lek, jutro poszukam, ale naprawde nie sadze, zeby ktos tam wyliczal ilosci kulek. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
very.martini Re: Leki z Niemiec 31.01.11, 19:38 No dobra, kulki Walki nie są takie małe, jak Oscillo, ale trochę mniejsze niż pojedyncze Boirony;) Na ulotce nie ma info o liczbie kulek w butelce 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
edulka25 Re: Leki z Niemiec 03.02.11, 11:36 Dziekuje za info. Zamowilam 4 buteleczki (udalo mi sie skontaktowac z lekarzem). Corka ma 4 lata. W zeszlym roku ciagle chorowala na infekcje gornych drog oddechowych. W lipcu miala podciety 3 migdal i przez jesien nie opuscila ani jednego dnia w przedszkolu. Niestety tuz przed swietami zachorowala na zapalenie pluc. Najpierw prawe i 10 dni antybiotyk a pozniej lewe i kolejne 10 dni antybiotyk. Poszla do przedszkola na 4 dni i znowu infekcja. Stad moze az 20 granulek. Dawkowanie jest jednorazowe na noc przez 3 miesiace. Do tego ma inne leki plus ziolka i radykalna zmiane diety. Postanowilam sprobowac homeo i mam nadzieje ze beda efekty. Pozdrawiam Odpowiedz Link
very.martini Re: Leki z Niemiec 03.02.11, 12:51 Liczba kulek nie ma znaczenia, ale skoro lekarz Ci tyle kazal, to juz go sluchaj. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link