alexa30 22.05.04, 12:28 Mam już te leki tzn.Tabacum i Ignatia 200ch.Jak zażywać tabacum, to wiem. Ale co z ignatia?Proszę o pomoc!!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
awinn Re: Awinn,Astria,Martini-proszę o pomoc 22.05.04, 13:06 Tabacum 200CH jest na mdlosci jak nie pomorze do jakis trzech dni to musisz wtedy sprobowac Phosphorus 200CH. Lek Ignatia 200CH jest na ta depresje, ale teraz tego leku nie bierz az dopiero wtedy jak depresja powroci, nejlepiej ten lek dziala jak sie go bierze przed spaniem. Odpowiedz Link
alexa30 Re: Awinn,Astria,Martini-proszę o pomoc 22.05.04, 13:28 Dzięki za szybką odpowiedz.Jeszcze tylko napisz mi ile granulek i ile razy dziennie ignatia i jak długo?Pozdr.A Odpowiedz Link
alexa30 Re: Awinn,Astria,Martini-proszę o pomoc 22.05.04, 13:31 Sorry,to znowu ja.A tabacum to po ile granulek? Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: Awinn,Astria,Martini-proszę o pomoc 22.05.04, 13:41 jeśli Awinn gdzieś tam wcześniej nie napisał, że inaczej (nie wczytywałam się zbyt dokładnie:) ), to jedna dawka = jedna kulka. Pod język, rozpuści się sama 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
awinn Re: Awinn,Astria,Martini-proszę o pomoc 22.05.04, 14:03 Jesli chodzi o kulki rozmiaru No. 40 (jest to podobny rozmiar do pieprzu) to po 2 kulki pod jezyk. Jesli jest to maczek to 10 maczkow pod jezyk. Ja wole kulki albo krople (3-5 kropli). Kulki ktore ja uzywam sa zrobione z cukrozy (sucrose) i sa dobrze nasaczone. Ja mam swoja wlasna apteczke z okolo 1700 lekow, sam medykuje leki dla pacjenta. Pacjentowi podaje lek w szklanej buteleczce 10ml, krople 30% alc, lub kulki dobrze nawilzone alc. medykamentem, to jak pacjent siega po kulke do buteleczki to sa jeszcze mokre ;) U nas sa klasyczni homeopaci ktorzy podaja pacjentowi jedna sucha kulke w buteleczce i kaza brac ja 3 razy, rano, wieczor i rano i czekac miesiac lub 2 do nastepnej wizyty. Jeden pacjent opowiadal mi ze jego poprzedni homeopata dal mu dawke podobnie z jedna kulka, wiec poszedl on do domu wyciagnal duzy noz i probowal przeciac jedna kulke na 3 czesci :))) Wiec zeby nie utrudniac pacjentowi zycia logiczne jest to co robie. Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: Awinn,Astria,Martini-proszę o pomoc 22.05.04, 14:29 Alexa, jesli kupiłaś boirona, to to jest własnie ten #40. Krople w Polsce są jak najbardziej, natomiast łatwiej dostępne są kulki. Po krople apteka, o ile nie jest homeopatyczna, zazwyczaj dzwoni do hurtowni i trwa to chwilę dłużej. Mam nadzieję, że nie zamąciliśmy:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link