Dodaj do ulubionych

Co na kaszel? POMOCY

16.06.04, 07:50
Znowu mam problem z 7 letnią córka , która obłędnie wręcz kaszle, zaczęło się
od kaszlu w dzień takiego troszkę mokrego , pojawił się leciutki katarek
prawie nie smarkała.Potem zaczęło sie kaszlanie w nocy i kazdej nocy było
gorzej. A ostatnie dwie noce to ciągły kaszel, bez mozliwosci spania nawt na
chwilkę.Do tego wczoraj rano pojawił sie juz konktretny katar, wylatujący sam
z nosa, kichanie . Kaszel w dzien jest lekko mokry , czasem uda sie córce
odkaszlnąc flegmę , ale sporadycznie.A w nocy jest to krótki suchy kaszel ale
uporczywy, az do siadania na łózko. Mam wrazenie ze prztczyna kaszlu tkwi w
gardle , po prostu z drapania w nim wydzieliny. Córka jak zrobi głeboki wdech
to słychac jak w gardle gra dla flera. Lekarz widział gardło i jest blade i
jak dtwierdził jest to infekca a nie alergia.Dostała jakies wziewne leki i
zalecone inhalacje. Dziecko nie ma gorączki, i fizycznie nic jej nie jest .
Co mogłabym jej podac z homeopatów aby ulzyc jej w tym kaszlu??? POMÓŻCIE
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: Co na kaszel? POMOCY 16.06.04, 09:05
      Wyręczam Awinna :
      Daj małej Bryonia 30 CH 3 x dziennie po 2 kulki, a jak nie pomoże to Ipeca 30
      CH.
      To jego zalecenia na kaszel u dzieci :)
      • cortina2 Re: Co na kaszel? POMOCY 16.06.04, 09:11
        Dzięki beba czy te leki są na taki konkretnie kaszel czy na kazdy. Po jakim
        czasie trzeba zmienic lek na Ipeca mniej wiecej oczywiście po jednym czy dwóch
        dzniach? A co w nocy zeby dziecko troszke chociaz pospało? czy tez mozna jej to
        podawac? Moze głupie pytania ale jeszcze jedna taka noc i wszyscy umrzemy z
        nerówow i wyczerpania. Juz tu keidys pisałam ze moja cora ma gronkowca w
        nosogardzieli i miała usuwane migdałki .
        • beba2 Re: Co na kaszel? POMOCY 16.06.04, 09:30
          Na taki kaszel też :)
          Bryonia powinna ulżyć na tyle, że kaszel będzie mniej dokuczliwy, ale hamować
          go za wszelką cenę nie ma sensu, a wręcz nie wolno, bo jest wilgotny ( więc
          mała musi się pozbyć tej wydzielny).
          Musisz obserwować. Jeśli kaszel choć trochę się uspokoi po jednym dniu to
          podawaj dalej bryonia. Jeśli nie będzie żadnej poprawy przez dwa dni, to wtedy
          ipeca.
          Gronkowca mamy prawie wszyscy, i niezbyt często to on jest przyczyną objawów,
          ktore obserwujemy. Mój mały też ma, a nie zapada już na żadne wirusówki, czy
          anginy.
          Na tą noc to nic Ci nie doradzę, bo musiałabym wyjechać z chemią, a tego chyba
          nie chcemy?
          Nawilż dobrze pokój w którym mała śpi ( ale tak porządnie, żeby aż parowało,
          np. mokre pranie). No i wieczorem nalej do wanny gorrrrącej wody i zróbcie
          sobie saunę przez 15-20 minut. Oczywiście bez wchodzenia do wrzątku ;)
          • lilka91 Re: Co na kaszel? POMOCY 16.06.04, 12:07
            Ja najbardziej podpisuje sie pod Ipecą CH 30. Ponadto uważam, że Stodal też
            jest bardzo pomocny i warto podawać. Natomiast przyznam się szczerze, że w
            sytuacjach kryzysowych przez 1-2 noce czasami wkraczałam z chemią, żeby dziecko
            mogło jednak pospać.
            • cortina2 Re: Co na kaszel? POMOCY 16.06.04, 12:27
              Dzieki wam za informacje , mam ndzieje ze jej przejdzie chociaz chyba sie
              pojawił juz znowu zółty katarek jak zwykle, mam nawilzacz pozyczony moze
              przetrwamy jakos.
              Pozdrowienia
              • ancia79 Re: Co na kaszel? POMOCY 19.06.04, 20:08
                A probowalas syrop z cebuli? mnie bardzo pomaga przy suchym kaszlu. Odkad go
                zaczelam stosowac na ostatni kaszel, ktory mialam, to do dzis sie nie pojawil.
                A mialam taki kaszel ze konczyl sie wymiotami.
                • beba2 Re: Co na kaszel? POMOCY 20.06.04, 00:37
                  Tylko, że ani surowej cebuli, ani czosnku ( oraz jeszcze wielu "pachnideł"),
                  nie można jeść ( ani zażywać w postaci leków naturalnych) łącznie z homeopatią.
                  Coby potem nie było pretensji, że homeo nie działa :)
                  • ancia79 Re: Co na kaszel? POMOCY 20.06.04, 16:42
                    No tak, przy homeopatii nie wolno... ja tylko sam syrop bralam bez jakis lekow,
                    wiec nie pomyslalam o tym:)
                    • beba2 Re: Co na kaszel? POMOCY 20.06.04, 17:17
                      Sam w sobie jest jak najbardziej cudowny ( zwłaszcza, że mojemu młodemu to
                      smakuje!).
                      Ja tylko dopisałam, gwoli informejszyn, dla ludzisków, którzy aktualnie biorą
                      kulki, żeby nie popijali cebuli :)
    • iswiss Up 10.02.05, 08:18

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka