Dodaj do ulubionych

HOMEOPATA-Jacek Czelej

18.06.04, 10:52
Cześć, czy ktoś leczy może dziecko u homeopaty Jacka Czeleja? Chciałabym
wymienić się spostrzeżeniami-leczę u Niego swojego synka alergika.
Wydaje mi się, że para się On homeopatią kompleksową i zaczynam mieć mieszane
odczucia co do powodzenia w wyleczeniu alergii mojego dziecka.
Bardzo proszę o kontakt osoby leczące dzieci u tego lekarza, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 11:02
      Witaj TU :)
      Napisz, proszę coś więcej na temat leczenia, które dr C. wprowadził Twojemu
      dziecku. Jakie leki i jaka to alergia ?
      Napewno zaraz się odezwą mądrale :)
    • very_martini Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 11:05
      Był tutaj kiedyś post od pacjenta dra Czeleja, raczej bez zachwytów, choć
      sprawa dotyczyła długości wizyty:)
      Moje zdanie jest takie: homeopata nie powinien leczyć kompleksami i raczej ich
      unikać, chyba że pacjent chce sobie wpuszczać do oczu krople Boirona w czasie
      sesji:)) i smarować się homeopatyczną maścią na komara. Zastanawiam się, czy dr
      Czelej nie czuje się zobowiązany wobec pewnej firmy, ale to moje przypuszczenia
      tylko...

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
      • gddkia Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 11:18
        Syn ma 19 miesięcy i odkąd tylko właściwie się urodził ma alergię skórną
        (nawet, gdy jadł tylko mleko Bebilon Pepti). Skóra jest sucha, szorstka z
        krostkami lekko czerwonymi na twarzy, rączkach, nóżkach. Lekarz przepisał:
        do stosowania naprzemiennie:
        Yucca110 3x dziennie po 5 kropli i na noc R84,
        następnego dnia:
        3xdziennie po 5 kropli Cistus c...86 i na noc R83
        w czwartki też coś dodatkowo (granulki-lek pojedynczy).
        Poradźcie co robić, kontynuować leczenie u tego specjalisty? Objawy skórne nie
        ustępują, a wręcz się nasilają.Pozdrawiam.
        • beba2 Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 11:22
          gddkia napisała:

>Poradźcie co robić, kontynuować leczenie u tego specjalisty? Objawy skórne nie
          > ustępują, a wręcz się nasilają.Pozdrawiam.

Zależy jak długo stosujesz te leki. Jesli ponad trzy tygodnie i jest tylko
          gorzej, to znaczy, ze kiepskie leki dobrał.
          • gddkia Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 11:34
            Dokładnie tak jest, leczę dziecko ok 4 miesięcy u J. Czeleja. Powiem tylko, że
            jestem zagorzałą zwolenniczką homeopatii, ale to już drugi lekarz i zaczynam
            mieć wątpliwości, a tak chciałam Mu zaufać, tym bardziej, że w aptece
            homeopatycznej panie farmaceutki bardzo Go chwaliły jak dobrego specjalistę.
            • beba2 Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 11:38
              Gdyby leki były dobrze dobrane, to już dawno by zadziałały.
              Jesli masz szansę - zmień lekarza.
              Poczytaj wątki o alergii na tym forum.
              Awinn - homeopata doradzał co stosować w podobnych przypadłościach.
              • gddkia Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 11:49
                Czy możesz mi z czystm sumieniem polecić sprawdzonego homeopatę z Warszawy lub
                okolic (ewentualne namiary)? Bardzo dziękuję Ci za zainteresowanie moim
                problemem, pozdrawiam.
            • lilka91 Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 11:51
              gddkia napisała:

> jestem zagorzałą zwolenniczką homeopatii, ale to już drugi lekarz i zaczynam
              > mieć wątpliwości, a tak chciałam Mu zaufać, tym bardziej, że w aptece
              > homeopatycznej panie farmaceutki bardzo Go chwaliły jak dobrego specjalistę.

Niestety, pisanie ksiazek to jedno, a praktyka to drugie. Z drugiej strony -
              nie ma co się łudzić. Nie wynaleziono jeszcze metody, która zawsze, kazdemu
              pomogłaby.
              Ja radziłabym wymusić na lekarzu konkretne okreslenie przwidywanego przebiegu
              leczenia, występujących zmian (polepszeń /pogorszeń). Wtedy mamy jakąs jasnoś,
              czy homeopata leczy, czy ... eksperymentuje. Jeżeli nie mymy lepszego wyjscia,
              a stać nas na to - możemy czekac i probować ciągle nowych specyfików. Do
              większości kompleksów łatwo dotrzeć na własną rękę i nie musimy placić kokosów
              za wizyty.
              • gddkia Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 12:04
                Bardzo dziękuję za opinię, ale do kogo się udać z wizytą? O dr Jędrzejczyku też
                jedni piszą wiele dobrego, inni odradzają. Czy jest ktoś "sprawdzony"?(w
                Warszawie).
                • lilka91 Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 12:32
                  gddkia napisała:

> jedni piszą wiele dobrego, inni odradzają. Czy jest ktoś "sprawdzony"?(w
                  > Warszawie).

Martini i Astria pewnie Cie nie zostawią ...

Ja osobiscie, tak na dobrą sprawę wątpię, czy istnieje homeopata (czy
                  jakikolwiek lekarz), ktory zawsze stanie na wysokości zadania. Kazdy organizm
                  jest inny, poszczególne przypadki też mniej lub bardziej skomplikowane.
                  Może z czasem uczestnicy forum będą się wpisywać pod konkretnymi
                  nazwiskami: "tak, mnie pomógł", a jesli forum jeszcze bardziej się rozrośnie,
                  jest jakaś szansa, że będzie to pomocne przy wyborze kogoś "sprawdzonego"...
                  Pozdrawiam serdecznie,
    • ada.dobra Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 12:36
      Cześć moja córka ma 14 m-cy a u P. Czeleja leczę ją już 8m-cy. Moja Wiktoria ma
      dziwną alergię, ponieważ zaczerwienienia atakowały wcześniej: klatka piesiowa,
      brzuch, plecy (takie suche miejsca i czasem swędzące i sączące - od drapania) a
      teraz ma tylko na barkach, troszkę na pleckach. Twarz, rączki, nóżki są czyste.
      Daje jej do jedzenia prawie wszystko. Czy to leczenie homeopatią coś pomaga.
      Myślę że tak, przede wszystkim uwierzyłam w nią gdy doktor powiedział że
      napewno wyleczy ją z tego, tylko trzeba czekać. Widać poprawę, bo naprawdę jest
      tego mniej. pozdrawiam
      • gddkia Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 12:44
        A możesz w przybliżeniu podać leki jakie dostała córcia? Czy też są to leki
        wieloskładnikowe? Czy dziecko choruje, czy może kuracja Jej pomaga ogólnie?
        Pozdrawiam.
        • ada.dobra Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 13:34
          Napewno poprzekręcam nazwy ale CISTUS 86, BELLADONNA 5 CH, 9 CH, JUCCA,
          STAPHYSERGIA 9 CH, 15 CH,CHAMOMILLA, R-84, R-83, DOSTAWAŁAM JAKIEŚ BIAŁE
          KULECZKI OD DOKTORA I JESZCZE NAPEWNO JAKIEŚ LEKI ALE NIEPAMIĘTAM
        • ada.dobra Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 13:36
          I JESZCZE WIKTORIA NA NIC NIE CHORUJE, JEDYNIE TO W 8 MIESIĄCY MIAŁA LEKKIE
          PRZEZIĘBIENIE I DOSTAWAŁA WTEDY L-52, JAKIŚ SYROPEK HOMEOPATYCZNY. POMOGŁO (L-
          52)I TO BARDZO. A TAK TO ZDROWA JAK RYBA.
          • gddkia Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 13:52
            Wielkie dzięki, mój syn dostaje bardzo podobne leki(opisałam wyżej). Od
            rozpoczęcia leczenia u Pana dr miał biegunkę i przeziębienie (kaszel i katar).
            Po jakim czasie od rozpoczęcia leczenia widziałaś poprawę u dziecka?
            • ada.dobra Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 14:44
              Moja tak jak napisałam lekkie przeziębienie i nic więcej, kiedy zauważyłam
              poprawę z 2 m-ce temu (czyli po 5 miesięcznym leczeniu). Po za tym moja córa
              jak się zdenerwuje (a nie jest nerwowa) np.jak nie dam jej loda to zaczyna się
              drapać mimo że nie ma nic zaczerwienionego i to mnie denerwuje. Wiesz leczę ją
              homeopatycznie bo moi znajomi leczą u niego swoje dzieci no i skutki widać zero
              poważnych chorób.
              • gddkia Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 14:51
                Przyznam, że długo czekałaś na "dobre" oznaki. Wyczytałam tu gdzieś, że poprawa
                powinna być po ok. 4 tygodniach, a jak nie to lek jest źle dobrany. Trochę mnie
                pocieszyłaś, dzięki. Czy wizyty długo u Was i znajomych trwają?
                • ada.dobra Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 15:02
                  Mi dr powiedział że to zależy od organizmu dziecka, od diety. Ja mało co
                  zwracam na dietę, bo stwierdziłam że też musi w porę poznać smaki. Oki a co do
                  wizyt, przede wszystkim bada ją, ja mówię co przez okres się działo on mówi co
                  mogło być przyczyną, itp. gdzieś 30 - 40 minut. Najgorsze to te 150zł alr czego
                  się nie robi dla Dziecka.
                  • gddkia Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 15:10
                    No właśnie, czego się nie robi dla dziecka! Ja też (choć to bardzo źle)
                    ostatnio "poluzowałam" w diecie. Moje dziecko uwielbia nabiał (jogrty, serki) i
                    trudno Mu odmówić jak się już dorwie do jedzenia. Mi lekarz ostatnio
                    powiedział, że niedługo już się porzegnamy i ja myślałam, że po tej wizycie
                    (leczeniu) nastąpią "cuda", a tu szok-jest jeszcze gorzej!Pozdrawiam.
                    • ada.dobra Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 15:26
                      No nie wiem co Ci poradzić, ja będe się trzymać dr Czeleja, jeżeli jest poprawa
                      to czemu nie. U mnie jest tak dam jej zjeść np. serek czy coś z czekoladą ale
                      czekam przynajmniej 2-3 dni czy będzie gorzej z jej skórą. A może właśnie dałaś
                      coś innego do jedzenia i od tego jest gorzej.
                      Dzisiaj kupiłam ten krem A-dermy Dermalibour (na formu alergie dziecięce mamy
                      bardzo polecają). papap
                    • magda.evie.zoe Re: HOMEOPATA-Jacek Czelej 18.06.04, 17:32
                      gddkia napisała:

> No właśnie, czego się nie robi dla dziecka! Ja też (choć to bardzo źle)
                      > ostatnio "poluzowałam" w diecie. Moje dziecko uwielbia nabiał (jogrty, serki)
                      i
                      >
                      > trudno Mu odmówić jak się już dorwie do jedzenia.

Dziewczyny,
                      Mimo że dziecku trudno odmówić, warto się pomęczyć. Jeśli uda się "uśpić"
                      alergię pokarmową u maluchów, to może ona minąć - u moich dziewczynek mijała
                      powoli, między 18 a 30. m-cem życia. A jeśli się to zaniedba, to efektem może
                      być marsz alergiczny, czyli coraz poważniejsze objawy alergii z astmą na końcu.
                      Moje dziewczynki (bliźniaczki) zostały alergiczkami jak je odstawiłam od
                      piersi - 9 mcy. W wieku 12 m-cy były uczulone na wszystkie "normalne" potrawy -
                      mleko, gluten, jajka. Wyobraźcie sobie gotowanie dla nich! Na dodatek
                      alergolog kazał odstawić owoce cytrusowe, seler i pietruszkę - tamta zima była
                      bardzo ciężka. Kiedy dziewczynki miały ok. 18 mcy zaczęłam wprowadzać sery i
                      jogurty, przy chlebku niestety objawy powróciły. Dopiero rok później
                      dziewczynki jadły już normalnie - teraz jedzą wszystko.
                      Oczywiście nie jest powiedziane, że to koniec alergii - teraz wkraczają w wiek
                      rozwoju alergii wziewnej i już widzę pierwsze objawy :-( ale przynajmniej mam
                      dzieci, które nie biorą stale leków.
                      Też leczyłam je homeopatycznie - dostawały wyłącznie leki konstytucjonalne,
                      więc nazwy nic Wam nie dadzą (może za wyjątkiem Tuberculinum, to chyba jest
                      uniwersalny środek uodparniający???) - potencje 200CH i 1000CH, na codzień
                      kropelki 6LM lub 12LM. Co do efektów trudno mi się wypowiadać - w każdym razie
                      były 2 lata bez antybiotyków a w poprzedzającym to okresie 6 antybiotyków w 6 m-
                      cy.
                      A propos - moim skromnym zdaniem, antybiotyki bardzo przyczyniają się do
                      alergii, czy ktoś może to potwierdzić (albo wręcz przeciwnie)?
                      Magda
    • very_martini Homełopaci wasiawscy 18.06.04, 18:26
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=13536465
      to świeżutki post:). Aga była u dra Oczkowskiego, był tu też post od innej jego
      pacjentki.
      O doktorze Jędrzejczyku wiadomo, że skuteczny, to jeden z lepszych polskich
      homeopatów, ale... W wątku o adresach jest mój post errata:). Na razie z
      czystym sumieniem mogę polecić dra Oczkowskiego, bo już z kilkoma pacjentami
      rozmawiałam i z tego, co wiem, jest bardzo pro-pacjentowy:). Jest też kontakt,
      w wątku adresowym, do pediatry- homeopaty, pani Ewy Rok - ...? Wpisała go
      któraś mama.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka