Dodaj do ulubionych

choroba (?) kobieca

26.06.04, 17:47
szukałam w lubuskim homeopaty klasycznego , nie znalazłam , a jeden o którym
się dowiedziałam bierze takie pieniądze za wizytę , ze dziękuję :-( Szukam
więc homeopaty obojętnie jakiego byle dobrego , wolałabym klasycznego bo mam
troszkę schorzeń ale niech będzie taki który pomoże mi w moich obfitych i
nieregularnych miesiączkach ... nie mogę brać hormonów bo mam żylaki i
ginekolog powiedziała mi że nie da , choćbym ją na kolanach błagała :-) a nie
ukrywam , że jak kiedyś brałam hormony to było super regularnie i malutko ...
męczę się z powodu tych miesiączek bo żyć normalnie nie można , proszę o
pomoc w znalezieniu homeopaty :-) Acha , co sądzicie o takim preparacie który
nazywa się Remens ?
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: choroba (?) kobieca 26.06.04, 17:58
      Po pierwsze - gratuluję ginekologa!

Remens - nie wiem, czy czytałaś mojego posta o kompleksach. Jesteśmy przeciwni,
      o ile naprawdę nie ma innej rady... Może uda się kogoś poszukać. Problem z
      lekiem kompleksowym jest w tym, że jak coś jest dla wszystkich, to są duże
      szanse na to, że jest dla nikogo...
      Homeopata nieklasyczny też może pomóc w leczeniu kilku złożonych dolegliwości,
      tylko robi to trochę inaczej

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
      • ebab Re: choroba (?) kobieca 26.06.04, 18:05
        czytałam co sądzisz o kompleksach , ale jestem zdesperowana ,i nie wiem czy z
        braku homeopaty klasycznego nie sięgnę po Remens :-( Zastanawiam sie tylko ,
        czy taki lek może np. zaszkodzic ?Myślałam pojechać np. do Poznania albo
        Wrocławia bo znalazłam na liście telefony do Homeopatów w tych miastach tylko
        co dalej , ja mieszkam ponad 100km od tych miejscowości .. Czy po pierwszej
        wizycie nie powinno być kolejnych ? A jeżeli nie trafi za pierwszym razem w
        lek ?
        • very_martini Re: choroba (?) kobieca 26.06.04, 18:14
          Ano właśnie. Ale wiesz co, my prowadzimy ostatnio intensywne śledztwa na
          różnych frontach i jest szansa, że lista się rozszerzy...
          No nic, coś uradzimy. Jasne, że kompleks czasem jest zbawieniem, i ja
          kompleksów na stosie nie palę, natomiast nie wiem, czy zabieranie się za
          leczenie kompleksem mając w perspektywie "prawdziwe" leczenie jest ok.
          Astria na to pewnie odpowie. Astria, od razu mówię - nie krzycz na zapas "NIE
          KOMPLEKSOM":))) Bo to już ustalone;)

16%VOL
          22%VAT
          • beba2 Re: choroba (?) kobieca 27.06.04, 08:26
            A możesz podać skład tych kropli, o ile już jesteś w ich posiadaniu?
            • ebab Re: choroba (?) kobieca 27.06.04, 09:12
              Cimitifuga D1
              Sanguinaria D6
              Aristolohia D6
              Sepia D12
              Lahesis D12 Na pewno jest coś źle napisane bo to Pani z apteki podawała mi
              telefonicznie więc napisałam jak słyszałam , jeżeli trzeba to się przejdę i
              przepiszę skład.
              pozdrawiam
              • beba2 Re: choroba (?) kobieca 27.06.04, 19:09
                Jeśli nie masz innej możliwości ( pójście do lekarza byłoby najlepszym
                wyjściem) to możesz spróbować tego leku, ale nie jestem pewna czy Ci pomoże.

Możesz dokładniej opisać te miesiączki ?
                Czy są bolesne, z jakim krwawieniem itd.
    • ebab Re: choroba (?) kobieca 27.06.04, 20:06
      Nie są bardzo bolesne , troszkę tylko pobolewa brzuch taki tępy ból w
      podbrzuszu , najgorszy jest drugi i trzeci dzień wtedy jest najbardziej
      obfity , pod koniec trzeciego dnia uspokaja się i potem już jest takie bardziej
      plamienie brązowe. Czasami przedłuża się do siedmiu dni ale rzadko .Nie wiem co
      jeszce napisac .
      • beba2 Re: choroba (?) kobieca 27.06.04, 21:09
        Napisz jeszcze jak wygląda ta nieregularność ( w jakim przedziale czasowym).
        Czy masz inne dolegliwości, np. ze strony układu nerwowego, pokarmowego.
        Poza tym nie bardzo widzę u Ciebie jakiś objaw, który można by zakwalifikować
        do obfitych miesiączek. To, że w drugi i trzeci dzień najwięcej, to nie znaczy
        wcale, że są patologicznie obfite.
        I tu własnie jest problem. Ty subiektywnie określisz swoje mies. jako obfite i
        nieregularne, a z medycznego punktu widzenia,to nic nieprawidłowego ( tak sobie
        kombinuję, nie orzekam :))
        Tylko, że gdybym zasugerowała się Twoją oceną i poleciła Ci lek na zbyt obfite
        miesiączki, to w najlepszym razie by nie zadziałał...

Obfite miesiączki to prawie bezustanny strumień przez kilka bitych dni ( i to
        krwi jasnej , bądź bardzo ciemnej, czasem ze skrzepami).

Czy robiłaś badania hormonalne ?
        Czym spowodowana jest ta nieregularność ? Zbyt wysokim poziomem estrogenów (
        czy zbyt niskim ), a może to wina zbyt wysokiego poziomu progesteronu ?
        Moim zdaniem powinnaś mieć te badania, wtedy też łatwiej byloby się wstrzelić z
        konkretnym lekiem homeopatycznym.
    • ebab Re: choroba (?) kobieca 27.06.04, 21:21
      hihi , stąd ten znak zapytania przy chorobie , nie podoba mi się , że nie mogę
      normalnie funkcjonować , fakt , ze nie jest to ciagły strumień lecz co chwile ,
      momentami więcej momentami mniej ,ale generalnie taki hmmm, powiedzmy wyciek
      jest po prostu duzy , nieregularnośc od 24 do 28 dni , raz jest tak raz tak ale
      poniżej 24 nie zdarza się . badań hormonalnych nie zalecił mi żaden ginekolog i
      chciałabym je sobie zrobić sama ale nie wiem co powiedzieć w laboratorium , że
      na poziom hormonów ? czy na konkretny hormon ?
      • beba2 Re: choroba (?) kobieca 27.06.04, 22:20
        W laborze powiedz, że chcesz badanie na poziom estrogenów i progesteronu. I już.
        najważniejsze z estrogenów, będzie estriol i estradiol. Jeśli zrobisz badania w
        knkretnym dniu cyklu, to niech napiszą normy dla tegoz dnia, bo w ciągu
        miesiąca, to się niesamowici zmienia.

No, a poza tym moja droga, to jednak troche przesadzasz :) Ja to mam dopiero
        nieregularne 24- 30 i nikt z tym nic nie robi. Mówią mi, że to nic złego, no
        cóż może dla nich nie.
        Żarty, żartami, ale poważnie, to u Ciebie nie wgląda na jakąś patologię.
        Zrób badania tych hormonów i będzie jasne dlaczego tak się dzieje.
        Wtedy można coś pokombinować z luteiną lub folliculiną ( homeopatycznymi :)
        • ebab Re: choroba (?) kobieca 27.06.04, 22:29
          dziękuję Beba ( te same literki mamy w nicku hihi )pocieszyłaś mnie , w
          zasadzie to te nieregularności mnie denerwują no i obfitość też przeszkadza ale
          jeżeli mówisz , że przesadzam to już jestem cicho , hihi :-) Badania na poziom
          hormonów sobie zrobię i jak zrobię to się zgłoszę. To się robi obojetnie w
          jakim dniu cyklu ?
          pozdrawiam serdecznie i dziękuję bardzo
          Ewa
          • beba2 Re: choroba (?) kobieca 27.06.04, 22:50
            Niby nie ma znaczenia, w którym dniu cyklu, bo normy powinny być podane dla
            dnia w ktorym wykonywano badanie, ale ideałem by było gdybyś estrogeny zrobiła
            w 6-7 dniu, a progesteron między 15-20 dniem.

No i naprawdę się przejmuj, nie wydajesz się chora "bebo z pomieszanymi
            literkami".
            Ale z drugiej strony doskonale Cię rozumiem, miesiączki to dla mnie również zło
            konieczne :)))
            • ebab Re: choroba (?) kobieca 28.06.04, 17:08
              dziękuję beba , skąd ty to wszystko wiesz :-) ?
              • beba2 Re: choroba (?) kobieca 28.06.04, 18:13
                Chodziło się kiedyś do szkoły :) tu i tam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka