Dodaj do ulubionych

Sankombi, Notakehl... u dziecka-prosze o pomoc

30.06.04, 22:47
Witajcie, chciałabym sie z Wami skonsultowac, czytam tu różne posty o lekach
i homeopatach i nie jestem pewna czy dobrze robie... Moja Julcia(11 mies.) od
urodzenia ma bakterie w moczu. Byłam z nia u homeopatki-pediatry, zapisała:
Notakehl D5(2*1kropla przez 2 tyg.)potem naprzemian z Sankombi D5(1*1 kropla)
przez 2miesiace( w parzyste dni daje Notakehl, w nieparzyste Sankombi), do
tego Juniperus Lehning (2*1 kropla przez miesiac i potem 1*1 kropla kolejny
miesiac), Silicea CH 30, 1granulka 1* w mies.przez 3 miesiace( bo Julcia
troche sie pociła(rączki i nóżki). Po miesiącu leczenia zrobiłam posiew moczu
i były bakterie ale w małej ilości(włączyłam jej Furagin-pediatra rodzinny
polecił). Po podaniu 2-giej granulki Silicea Julia strasznie poci sie podczas
snu-wydaje mi sie ale moze sie myle bo zrobiło sie cieplej... Czytam o
homeopatii klasycznej a u mojej małej to raczej mało klasyczne leki, bo te
Samum i komlexowe... Co o tym myślicie? Podac jej 3-cia granulke Silicea?
Homeopatka jest u mnie w miescie raz w miesiącu, może szukac lepszego
lekarza?
Pozdrawiam gorąco Mądre Głowy,
hana
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: Sankombi, Notakehl... u dziecka-prosze o pomo 30.06.04, 23:15
      Niewiele piszesz o tym jak wyglądała wizyta i przebieg choroby małej.
      Tak naprawdę, to podoba mi się tylko Silicea. Wygląda na to, że mała reaguje
      jak należy, tzn. lekkim nasileniem objawów ( ale powinno być chwilowe).
      Natomiast te kompleksy, i to 3 na raz, hmm... Moim zdaniem szkoda pieniędzy, bo
      i tak musiałas podać furagin. Jeśli teraz bakterie znikną (czego życzę:), to
      niestety nie będzie wiadomo, co pomogło.
      No jeszcze sankombi, może być.
      Ale ja sobie tak gdybam, nie zalecam odstawiania lekow, a jedynie zastanowienie
      się nad zmianą lekarza homeopaty.
      Każdy człowiek, bez tytułów, może sobie poczytać ulotki w aptece i kupić
      kompleks jaki mu się podoba, ale czy to jest rozwiązanie? Chyba nie.
      Homeopatia, to nie leki kompleksowe, to coś o wieeeele bardziej rozległego i
      trudnego. Niestety nie każdy lekarz z dopiskiem "homeo" opanował tą trudną
      sztukę leczenia. I stąd potem okrzyki : Homeopatia nie działa!
    • hana1707 Re: Sankombi, Notakehl... u dziecka-prosze o pomo 01.07.04, 09:01
      Witam, dzieki za szybka reakcje:-)
      Wizyta u homeopatki trwała jakies 40 minut, pani pytała o poród,usposobienie
      dziecka, czy jest wesoła czy nie, jak je i spi, na ktorym boku itd. Badała ja
      tez tradycyjnie, oglądała skore.. W sumie wyszłam zadowolona ale jak
      przeczytałam, ze homeopata "trzyma" pacjenta na 1-szej wizycie nawet 2 godz. to
      juz jestem mniej zadowolona. Julia miała tez atopowe zapalenie skory( alergolog
      zapisał maść sterydowa), homeopatka nie kazała jej stosowac, ale po ponad
      miesięcznym leczeniu specyfikami, ktore zapisała nie było poprawy, wręcz
      przeciwnie. No i smarowałam Julie 3 dni ta sterydowa mascia bo juz byłam
      zdesperowana(plamy na ciele wyglądały strasznie), wszystko zniknęło i na razie
      jest dobrze. Wiem, że nie można stosowac sterydow, znam skutki uboczne i mam
      nadzieje, że było to drugi i ostatni raz. Może w Poznaniu jest jakis sprawdzony
      homeopata? Była lista homeopatow na forum, ktory z nich jest "pewny"?
      Pozdrawiam, hana
      • bluteau Re: Sankombi, Notakehl... u dziecka-prosze o pomo 01.07.04, 09:18
        hana1707 napisała:

[...] Może w Poznaniu jest jakis sprawdzony
        >
        > homeopata? Była lista homeopatow na forum, ktory z nich jest "pewny"?
        > Pozdrawiam, hana

Witam! Na ul. Miczurina 20a jest gabinet homeopatii klasycznej. Chodze tam z
        synem. Jesli chcesz sie tam wybrac, to najlepiej umow sie z panem Wika. On nie
        jest specjalista dzieciecego, ale mozna go ufac. Chodzimy do innej lekarki w tej
        samej gabinecie (lekarka dzieciecego) ale nie jestem do konca zadowolona i bede
        prosila o konsultacji z panem Wika. Nr do nich: 867-4851. Pozdrawiam, Kathleen
        • astria1 Re: Sankombi, Notakehl... u dziecka-prosze o pomo 01.07.04, 09:28

Ja też potwierdzę ze jak w Poznaiu to najlepiej do samego dr. Wiki - chyba ze w
          koncu ujawnią się wszyscy inni swietni homeopaci klasyczni ktorzy w koncu są w
          poznaniu i nie tylko ale my za uszy nie damy rady ich tu wpechnąć a wiem
          doskonale ze nas podczytują.

Hana...beba ma rację to leczenie nie będzie skuteczne

pzdr
          Anna
    • very_martini Bluteau... 01.07.04, 12:17
      Wciąż jestem pod wrażeniem Twojej polszczyzny. Podziwiam. Uczyłaś się sama, czy
      ktoś Ci pomagał?

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
    • hana1707 Re: Sankombi, Notakehl... u dziecka-prosze o pomo 01.07.04, 18:36
      Bardzo Wam dziekuje za namiary na homeopate i opinie, zastanowie sie co dalej
      zrobic, trudna sprawa...
      pozdrawiam,
      hana
    • very_martini Re: Sankombi, Notakehl... u dziecka-prosze o pomo 01.07.04, 23:53
      Daj znać!

16%VOL
      22%VAT
    • hana1707 Re: Sankombi, Notakehl... u dziecka-prosze o pomo 03.07.04, 16:15
      Witam, odstawiłam Notakehl, poniewaz minęło 8 tyg. a nie wolno uzywać dłużej.
      Podałam małej 3-cią granulkę Silicea, JUniperus daje nadal 1* dziennie,
      Sankombi jeszcze 2tyg. co drugi dzień. Wyczytałam, że na drogi moczowe podaje
      sie Causticum oraz Canthenis 9 CH, czy może wiecie cos więcej na ten temat i
      chce się Wam napisac... Pójde chyba jeszcze raz z Julia do naszej homeopatki,
      może raz nie pomyślała i nie trafiła z lekami, bo mi pomogła i wielu znajomym
      tez, moze nie jest taka zła...( mnie nie zapisala samych komlexow) Kupiłam tez
      Chamomilla vulgaris 15 CH na ząbkowanie ale nie wiem jak często podawać( mam
      Poradnik dr Czeleja ale niestety pożyczyłam) Młoda szaleje, kaprysi, rosną jej
      3-ki, pomóżcie :-) Wcześniej dawałam Viburcol N ale to drogi interes i chciałam
      spróbowac z granulkami.
      Pozdrawiam,
      chwilowo zmęczona mama
      • beba2 Re: Sankombi, Notakehl... u dziecka-prosze o pomo 03.07.04, 17:10
        Chamomillę możesz podawać nawet co godzinę, jeskli dziecko jest bardzo
        rozdrażnione. 1 kulka do buzi.
        Co do cantharis, to owszem, stosuje między innymi na problemy w drogach
        moczowych, ale tylko w konkretnych przypadkach, zgodnie z objawami ( jest wiele
        leków na te problem0, natomiast causticum, czy ja wiem ? Ono raczej na problemy
        w obrębie głowy (twarz, gardło, powieki, język).
        Ja myślę, że powinnas stosować sie, póki co, do zaleceń lekarki ( jesli będzie
        źle to się z nią musisz skontaktować), ale nic nie podawaj na własną rękę,
        zwłaszcza gdy dziecko juz bierze jakieś leki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka