Dodaj do ulubionych

SULFUR 1000

11.09.12, 13:39
Witam mój syn 2,5l otrzymał sulfur 1000 w czwartek 6.09,wieczorem w czwartek taczał się i byl bardzo wesoły jak podchmielony, w sobotę po południu zaczęło ropieć oko, wieczorem pojawiła się gorączka w nocy opuchły oczy i lała się z nich ropa żółto-zielona takie gluty. W niedzielę temperatura spadała i rosła w między czasie młody się pocił, powieki aż sine i pod oczami też. Wczoraj wieczorem znowu temperatura i leje się z oczu, są lekko czerwone i dziś nie daję się dotknąć żeby mu to przemyć. Czy to po sulfurze czy może zapalenie spojówek?
Obserwuj wątek
    • m.war Re: SULFUR 1000 11.09.12, 14:01
      po lekach homeo dzieją się różne rzeczy. te u twojego syna są jak najbardziej wskazane.
      • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 11.09.12, 14:05
        Tak . Tylko teraz mój homeopata znajduje się 300km ode mnie, więc trudno żeby zobaczył dziecko. Jeśli wybiorę się pediatry nie zajmującego się homeo na bank stwierdzi zapalenie spojówek. Jest jakiś sposób, żeby określić czy to stan po homeo czy infekcja? To go strasznie boli i męczy jak mu ulżyć ?
        • wiktor.online Re: SULFUR 1000 11.09.12, 22:06
          Nie obowiazkowo jeczhac do homeopaty za 300 km, zeby on to zobaczyl. Opisz to jemu przez telefon czy w mailu. Albo zrob zdiecie i wyslij przez internet. A jeszcze mamy Skype! :)
          • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 11.09.12, 23:22
            Ropiejące oczy poszły w siną dal, zastąpiła je wydzielina z nosa...Dzięki
            • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 17.09.12, 17:53
              U mojego syna cały czas pogorszenie trwa, po wydzielinie z nosa pojawiły się wysypki i pieczenie (młody w pościelach drapał się i fikał nogami), później pojawiała się pokrzywka w miejscach gdzie młody miał jako niemowlę egzemy, pokrzywka pojawiała się na 3-4 minuty i znikała-czy w ten sposób leczyły się stłumione objawy? Dziś znowu ropa z krwią z nosa. A co najbardziej mnie niepokoi to to że młody zupełnie zachowuje się jak Sulfur tzn nie daje pieluch założyć, krzyczy jak coś chce-ma być teraz i już, nie odpuszcza nas na krok- to prawidłowe?
              To nasz początek z homeopatią ;) Z góry dzięki. Pozdrawiam
              • m.war Re: SULFUR 1000 18.09.12, 11:55
                ropa to objaw oczyszczania, fajnie twój dzieciak zareagował na lek.
                • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 18.09.12, 13:19
                  Dziękuje m.war uspokoiłeś mnie. Ile to może trwać? Dziś 10 dzień takie zmieniających się objawów i zachowań mija.
                  • m.war Re: SULFUR 1000 18.09.12, 14:50
                    potrwa tyle ile organizm potrzebuje, gdyby jednak stan taki utrzymywał się zbyt długo warto poprosić homeopatę o pomoc.
                    • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 18.09.12, 19:05

A teraz taki problem się pojawił; zapach z ust i czopy ropne w gardle po bokach :( Czy konstytucja sulfur to ogarnie? Czy należało by podać coś uzupełniającego? Młody pije i je normalnie więc chyba go nie boli...

• gzymsik79 Re: SULFUR 1000 06.10.12, 12:53
                        Dziś minęło nam 4 tygodnie od pojawienia się pierwszych objawów po podaniu sulfuru...Wysypka (biala kaszka bardzo drobna, nie pęcherzyki) na nóżkach która pojawiła się w pierwszych dniach jeszcze nam nie zginęła, a chyba nawet się nasiliła doszły też liszaje. Czy to możliwe, że nadal trwa pierwotne pogorszenie (oszyszczanie)?...A wracając do migdałów to pięknie oczyściły sa jak nowe:)
                        • m.war Re: SULFUR 1000 06.10.12, 14:33
                          to możliwe, a objawy oczyszczania są wręcz książkowe.
                          • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 06.10.12, 15:14
                            Gdzieś czytałam, że wysypki giną jako ostatnie-czy to prawda?
                            Młodemu zmienia się nastrój i samopoczucie parę razy dziennie, podejrzewam że w organizmie trwa niemała burza-ciekawe jak długo to potrwa...Typ Sulfur(opis) pasuje do niego w 95%, więc prawie idealnie, może dlatego leczenie tym lekiem przebiega tak długo?
                            • akownik Re: SULFUR 1000 06.10.12, 16:25
                              gzymsik79- nawet jeżeli to co opisujesz wyglada na książkowe objawy oczyszczania to tak być nie musi. Zawsze warto poradzić sie homeopaty częściej niż raz na miesiąc. Pisał o tym także Hahnemann.
    • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 10.10.12, 09:19
      Z homeopatą mam kontakt tel...niby wszystko pod kontrolą, ale jak pisałam wcześniej to nasze pierwsze spotkanie z homeopatią-to trochę taki sprawdzian, stąd moje pytania na również na forum...A jeżeli ma się wirusy np. cytomegalię, to tak dobrze dobrany lek konstytucyjny (jak w przypadku mojego syna) doprowadzi do tego że organizm sam sobie poradzi z takowym wirusem?...hmm bo moim zdaniem wprowadzanie leków chemicznych przy leczeniu homeo mija się z celem-ale może za mało wiem. Z góry dzięki. Pozdrawiam
      • radio_wolna_polska Re: SULFUR 1000 10.10.12, 11:36
        Dużo wiesz i dobrze pytasz, ale jak rozumiem to pytanie jest do lekarzy i ekspertów.
        Ja też jestem przekonany o tym, że nie powinno się wprowadzać leków chemicznych szczególnie przy rozpoczynaniu leczenia homeo., ale jak lekarz homeopata uważa że można, no to poddałem się jego woli i zaleceniu.

Również pozdrawiam
      • akownik Re: SULFUR 1000 10.10.12, 15:52
        Homeopatia nie jest panaceum na wszystkie dolegliwości.
        Nie wszystkie tzw "choroby" daja się wyleczyć tylko przypomocy homeopatii.
        Są osoby, które wogóle nie reagują na leczenie homeopatyczne.
        Czsami podaje się jednocześnie leki chemiczne i homeopatyczne.
        Żadna choroba nie jest spowodowana przez wirusa.
        Żadna choroba nie jest spowodowana przez bakterie.
        • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 10.10.12, 16:05
          Tak wirusy, bakterie, grzyby itp. są skutkiem, a nie przyczyną...Czy przy dobrze dobranej konstytucji organizm zwalczy to co jest "niepotrzebne"? ...Jeżeli np. grzyby nie będą miały warunków to na pewno nie będą rozwijać się na tyle by przekraczać fizjologiczną normę, ale co z wirusami?
          • akownik Re: SULFUR 1000 10.10.12, 16:54
            to samo dotyczy wirusów i bakterii.
            Choroba czy nadmiar wirusów nie jest spowodowany brakiem lekarstwa w organiźmie
            • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 01.11.12, 15:41
              Homeopata stwierdził, że młody po sulfurze zamienił się w natrium muriaticum. Zapodałam mu więc zgodnie z zaleceniami homeopaty NM w potencji M -tydzień temu. Na drugi dzień młody dostał nabrzmiałe usta i jakieś pęcherzyki-non stop się oblizywał.Wczoraj i przedwczoraj mieliśmy ślinotok i powiększające się źrenice, dołączyła do tego hiper nadpobudliwość i liszaje na udach łokciach. Homeopata twierdzi, że po natrium m...m mogą wystąpić takie objawy co Wy na to?
              • wiktor.online Re: SULFUR 1000 01.11.12, 18:46
                Mozemy zobaczyc u pacjentow dwa rodzaje pogorszenia na poczatku leczenia. Haneman ich okreslil jak podobne i niepodobne pogorszenie.

Podobne pogorszenie to znaczy ze symptomy choroby zwiekszaja sie, albo wraca stara choroba. To znaczy ze lekarstwo przepisane dobrze, ale doza jego jest zbyt mocna. Musimy albo czekac, az reakcja nie minie sama, albo zmniejszyc doze (dac to lekarstwo w mniejszej potencji).

Nie podobne pogorszenie to wystepowanie takich symptomow, jakich wczesniej nie bylo u pacjenta, ale te symptomy ma to lekarstwo w swoim obrazku. To znaczy to ze podano nie to lekarstwo.

Czyli zwracam uwage, ze nie kazde pogorszenie mozemy traktowac jak oczyszczenie od choroby, wedlug Praw Heringa, jak robia niektorzy lekarzy homeopaci. Bo to nie jest tak

forum.gazeta.pl/forum/w,100262,117705018,117705018,Jak_traktujemy_pogorszenie_na_poczatku_leczenia.html
                • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 01.11.12, 21:22
                  Bardzo trudne to wszystko...np.ślinić się młody nigdy nie ślinił. Czy natrium ma w obrazie ślinienie? wiktor.online możesz się wypowiedzieć co myślisz o tych reakcjach u mojego syna?
                  • wiktor.online Re: SULFUR 1000 02.11.12, 09:43
                    Mysle ze lek jest albo przedawkowany, albo niewlasciwy. Ale to tylko moja opinia, moge sie mylic.
                    • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 02.11.12, 13:55
                      Mi się wydaje że niewłaściwy-choć ja jestem laikiem...Wrócił młodemu zapach z ust jaki pojawiał się przed podaniem sulfuru, wróciły kwaśne kupy, sińce pod oczami-na sulfurze to wszystko ładnie się unormowało, a teraz odnowa...Dr. chyba była za mało drobiazgowa przy dobieraniu tego natrium, uwagę jej zwrócił fakt że młody je słone frytki hmm...nie pytała o objawy i zmiany jakie zaszły po sulfurze...kurcze jeździmy do niej aż 300km w przekonaniu że to dobry homeopata, ale teraz mam spore wątpliwości.
                      • radio_wolna_polska Re: SULFUR 1000 03.11.12, 20:36
                        Witam i pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze.
                        Pamiętam, że bardzo bardzo dawno temu, dokładnie nie potrafię tego określić zaaplikowałem sobie sam Sulfur CH30, ale nie pamietam żadnych sensacji z tego tytułu. Ale z tytułu zaaplikowania mi przez Panią doktor Natrium mur. 1M, a owszem sensacje bólowe największe były i jeśli dobrze pamiętam trwały całą noc i chyba też w dzień , ale chyba już trochę znosiniejsze, ale też nie jestem tego dzisiaj pewny na 100%

I jako laik powiem tylko tyle, że dla Wiedzącego nie ma nic trudnego, gdyż działa on jak przysłowiowy automat. I wiem co mówię, mając na myśli/uwadze moją branżę/profesję i stanowisko, które obsługiwałem czy byłem operatorem działającym jak bardzo dobrze zaprogramowany automat/komputer działający odruchowo-nawykowo jakby podświadomie, jak to z reguły robi specjalista najwyższej klasy.
                        A obsługiwałem maszyny i urządzenia zdalnie sterowane, jeden w pełni zautomatyzowany i sterowany za pomocą pulpitu sterowniczego a drugi w połowie zautomatyzowany i wielkich jak stół w kuchni lub w pokoju stołowym pełnych lampek kontrolnych/sygnałowych informujących mnie o stanie pracy tychże urządzeń i maszyn, szaltrów/knefli - przełączników/łączników/przycisków oraz 4 telefonów przy głowie-uszach. Niestety, ale ta praca wymagała wytężonej żeby nie powiedzieć nadzwyczajnej koncentracji zmysłów i jednocześnie trzeźwości umysłu. Praca bardzo męcząca umysł, kręgosłup no i nerwy, bo dochodził do tego jeszcze ciągły i Bardzo Duży Hałas - niby tylko na papierze dopuszczalne 85 decybeli skutecznie rujnujące moje nerwy i zdrowie, zwłaszcza po bardzo "przyjemnym" dla mnie zdarzeniu jesienią 1996 roku.

p.s. przepraszam szanownych państwa dyskutantów, że może trochę nie na temat, ale zawsze staram się znaleźć jakiś punkt odniesienie z życia wzięty
                        • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 17.11.12, 21:21
                          Wczoraj minęły 3 tyg. od podania natrium muriaticum M...przedwczoraj biegunka od 5 rano do ok 14-stej lalo sie z mlodego doslownie, z kazdym odejsciem gazow mlodemu cieklo po nogach-jak szybko przyszlo tak szybko ustapilo. Dzis ok poludnia nagle zaczela mu leciec woda z nosa -pol godziny i przeszlo ;/ Teraz goraczka 38,2 C....Nie wiem infekcja czy to kulki moga byc jednak? Konsultowalam z Dr. homeo ta biegunke w czwartek-raczej nie wiazala tego z natrium, choc nie zaprzeczyla, ani nie potwierdzila;/ ...Co myslicie?... toz to homeo leczenie to dla ludzi o mocnych nerwach.

ps. sory za brak polskich znakow:P
                          • minutek1 Re: SULFUR 1000 18.11.12, 09:52
                            witam a u kogo się leczycie?gdzie?
                            • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 18.11.12, 12:44
                              minutek a to pomoże w ocenie czy ta gorączka po kulkach?
                              • minutek1 Re: SULFUR 1000 18.11.12, 13:13
                                Pewnie nie pomoże,zresztą żadna odpowiedź na to pytanie tu na forum nie pomoże.
                                Zapytałam, bo ważne jest to u kogo w taki sposób leczysz dziecko:
                                1.dla Ciebie i Twojego dziecka(może ktoś ma podobne doświadczenia z tym lekarzem i coś Ci odpisze)
                                2. dla innych będacych na forum i zastanawiających się nad wyborem lekarza.
                                Oczywiscie jak nie chcesz to nie odpowiadaj.
                                Mnie po prostu interesuje czy jest to homeopta klasyczny,znany,polecany?
                                • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 18.11.12, 13:26
                                  Minutek skupmy się tu na działaniu kulek, sposobie leczenia i objawach. Wszystko jasno opisane. Nie rozumie co dane homeopaty mają tu do rzeczy.
                                  • gzymsik79 Re: SULFUR 1000 18.11.12, 13:28
                                    Młody dziś nadal gorączka, słaby apetyt i mało pije. Żadnych fizycznych objawów choroby, ale jakiś taki marudny i osowiały jest.
                                  • minutek1 Re: SULFUR 1000 18.11.12, 13:48
                                    No to życzę powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka