stapelia 02.07.04, 10:43 kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1173093&KAT=242 znalazlam w necie taki artykuł jakby ktos chcial poczytac. Sama go jeszcze nie czytalam, bo w pracy ciezko:) pozdrawiam stapelia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: artykuł 02.07.04, 10:50 Przeczytałam. Pozostaje nam podziękować dziwnym typom, które zabierają się za homeopatię machając różdżkami nad głową i mamrocząc zaklęcia. Nie lubię stronniczych artykułów. Ktoś mi może pisać, że nie wiadomo, jak to działa, i ja się z tym zgodzę, bo faktycznie - nie wiadomo, jak to działa, choć statystyki wyraźnie mówią, że działa. Mnie się nie podoba to, że ta pani chyba nie była uprzejma zajrzeć do czasopism, które cytuje. Właśnie niedawno obczytałam się na temat homeopatii w New Scientist i badania cytowane tam jakoś niekoniecznie potwierdzały to, co pani NB uznała za stosowne spłodzić. Sekta farmakologiczna rozszerza swoje działanie:) - stać ją na dużo większe zabiegi marketingowe, niż nas:))) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
astria1 Re: artykuł 02.07.04, 11:34 Własnie ...dawno przestałam czytać takie artykuły wolę spacer z moimi maluchami niż podniecanie się takimi "wypocinami" a z drugiej strony nie ma się czemu dziwic ze takie sa rózne reakcje w koncu i same srodowisko medycze i farmaceutyczne jest bardzo podzielone. Np. są lekarze ktory twerdzą ze homeopatia to wielki pic na wodę a z drugiej strony druga częśc twerdzi ze homeopatia działa.. - a juz kiedys cos pisałam na ten temat :-) pzdr Anna Odpowiedz Link
akownik Re: artykuł 03.07.04, 13:50 W zasadzie to wiadomo jak to dziala.Przeczytajcie o tym w ostatnim numerze HOMEOPATII POLSKIEJ. Odpowiedz Link
alpiot Re: artykuł 02.07.04, 15:25 Refleksja po przeczytaniu "(...)ks. Jana Szymborskiego, który zauważył specyficzną sekwencję objawów wywołanych kontaktem z homeopatią: brak radości i pokoju, brak poczucia sensu życia, nieuzasadniony niepokój oraz zniechęcenie" No cóż, mnie ta sekwencja dopadła jak jeszcze myślałam, że słowo homeopatia to określenie jakiegoś zespołu chorobowego związanego z apatią. Ale pewnikiem u niektórych Ciort tkwi od urodzenia... Trzymanko Aga Odpowiedz Link