Dodaj do ulubionych

Mercurius solubilis 9 ch w czasie zabkowania...

07.07.04, 09:02
Witam, to znowu ja z pytaniem. Moja Julka od kilku dni walczy z zębem,
konkretnie z dolną czwórką(a ja myślałam, że to trójki, jakos dziwnie rosna
te zęby;-)) Podaje jej Chamomila vulgaris 15 ch 1 granulkę mniej więcej co 2
godziny. Jest duża poprawa, ale od wczoraj zauważyłam, że mała ma bardzo
czerwone i obrzęknięte dziąsło wokół tego ząbka, może podać jej właśnie
Mercurius? Czy Chamomila sama "załatwi" sprawe? Dodam, że Julia okropnie się
ślini( jak nigdy przedtem) i budzi sie w nocy z płaczem, bo chyba ja boli to
dziąsło. Poradźcie Mądre Głowy.
Pozdrawiam,
hana
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: Mercurius solubilis 9 ch w czasie zabkowania. 07.07.04, 09:54
      Jeśli poprawa jest po Chamomilli, to ja bym się jeszcze wstrzymała.
      Natomiast jeśli dziecko faktycznie bardzo się slini, ma mocno obrzęknięte
      dziąsła i język jest rozpulchniony i obrzęknięty, a dziecko odczuwa silne
      pragnienie, to moja ściąga mowi, że można wjechać z mercuriusem po 2 kulki 1 -
      2 x dziennie. Nie częściej.
      Ze względu na ból i rozdraznienie małej kontynuuj camomillę.
      • virginia1 Re: Mercurius solubilis 9 ch w czasie zabkowania. 09.02.05, 21:00
        up
    • hana1707 Re: Mercurius solubilis 9 ch w czasie zabkowania. 07.07.04, 16:41
      Dziekuje za szybka odpowiedz, własnie podałam małej Mercurius, mam nadzieje, że
      bedzie lepiej.
      hana
    • very_martini Re: Mercurius solubilis 9 ch w czasie zabkowania. 07.07.04, 17:20
      a ja myślałam, że to trójki, jakos dziwnie rosna te zęby;-)
      • beba2 Re: Mercurius solubilis 9 ch w czasie zabkowania. 07.07.04, 18:41
        Mojemu młodemu najpierw wyrosła górna dwójka ( rozróżnianie, tak na czuja...),
        potem dolne jedynki, potem druga górna 2, potem jedynki dolne i dopiero górne.
    • hana1707 Re: Mercurius solubilis 9 ch w czasie zabkowania. 09.07.04, 08:43
      Witam w ten deszczowy ale miły poranek:-)
      Młoda obudziła się dzisiaj o 7:20-to rewelacja od jakiegos miesiaca... Pobudki
      zazwyczaj były o 5-6-tej. Mercurius zadziałał genialnie, dziąsła młodej nie są
      już takie obrzęknięte i Julia juz się tak nie ślini, to chyba jakieś czary... A
      kolejność zębów rozpoznawałam domyślając sie, że to np 2-ka. Młoda najpierw
      miała jedynki na dole, potem długo górną 2-kę i wyglądała jak mały wampirek;-)
      Teraz ma już 8 zebów, ćtery u góry i ćtery na dole( jak mówi moja bratanica),
      no i walczy z 4-kami na dole, będzie miała śmieszną dziurę bo 3-ek nie ma...
      A kolejność ząbków u Twojego synka Bebo była faktycznie dziwna;-)
      Pozdrawiam ciepło,
      hana
    • very_martini Re: Mercurius solubilis 9 ch w czasie zabkowania. 09.07.04, 12:15
      Uuuuuu. kolejna ofiara na naszej liscie...
      No coz, Are, bardzo mi przykro, ale ani glodowka, ani oczyszczanie dziecka z
      matczynego mleka duzo by tu nie daly

16%VOL
      22%VAT
      (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow)
      • beba2 Re: Mercurius solubilis 9 ch w czasie zabkowania. 09.07.04, 19:36
        Hana !
        Strrrrasznie się ciesze, że pomogło :)
        Pozdrowionka.

A moj Kamil też wyglądał jak wampir z samymi dwójkami na górze, hehehe...
        • astria1 Re: Mercurius solubilis 9 ch w czasie zabkowania. 10.07.04, 07:46

Ileż to ludziom do szczęscia brakuje :-)))

- wyobrazacie sobie teraz aby kupować wszelkie żele na dziąsła, gryzaki z wodą
          i biegać je mrozić... i wiele innych cudawianów aby tylko ten czas przejsc ?

pzdr
          Anna
          • beba2 Re: Mercurius solubilis 9 ch w czasie zabkowania. 10.07.04, 09:34
            U nas gryzaki nie pomogły, a żel to tylko na chwilę. Ale to było dawnooooo....
    • hana1707 Re: Do very martini! 12.07.04, 14:23
      Witam,
      Twoj post zabrzmiał powaznie... jaka ofiara na liście i jakie oczyszczanie z
      mleka matczynego??? możesz mi cos na ten temat napisać?
      pozdrawiam, ale u nas pada,musze siedzec z młoda w domu:-(
      hana
      • very_martini Re: Do very martini! 12.07.04, 17:32
        Uuu, Hana, don't worry!!!!
        To byl przytyk do alexandra_82, ktory czesto tu wpada celem wyzwania nas od
        oszustow i takich innych i nie dociera do niego, ze jestemy betonem:). Are jest
        frakacja oczyszczajaca, to znaczy twierdzi, ze kazda dolegliwosc mozna wyleczyc
        oczyszczaniem organizmu tudziez glodowka. Jest w tym sporo prawdy, natomiast my
        tu od 2 miesiecy, kiedy tylko nam zarzuca, ze homeopatia to leczenie objawowe,
        odpowiadamy mu, ze glodowka i oczyszczanie to nie remendium na wszystko. Jak
        nietrudno sie domyslac, zabkowanie nie jest dla niemowlecia przyjemna rzecza,
        zreszta niemowlecia nie ma specjalnie jak oczyscic, a nawet dzieci matek
        bedacych na idealnie optymalnej dla dziecka diecie beda mialy w czasie
        zabkowanie spuchniete dziasla:)
        A 'ofiara' to moje prywatne okreslenie na osobe, ktorej ta obrzydliwa,
        szamanska, szatanska i oszukancza homeopatia jednak pomogla:))))
        Jak bylo dzisiaj z pobudka;)?
        U mnie pada od 4 dni

ps. Widzisz, Are, homeopatia doskonale pomaga ludziom! Medycyna naturalna nie
        ogranicza sie do chinskich ziol, glodowek, oczyszczania i medytacji...

16%VOL
        22%VAT
        (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow)
    • hana1707 Re: Mercurius solubilis 9 ch w czasie zabkowania. 12.07.04, 20:34
      ok, czytam posty na tym forum od niedawna i nie zalapałam... parę miesięcy temu
      tez nie uwierzyłabym, że homeopatia czyni taaaakie cuda. Ja męczyłam się od
      paru lat z tętnem nawet dochodzącym w porywach do 135 na minute( na tle
      nerwowym, stres w pracy itd), było tak źle, że nie mogłam w nocy spać i Ignatia
      amara mi pomogła! a to takie sobie małe kuleczki niepozorne...
      Wyszłam na spacer i złapał mnie deszcz...
      a młoda obudziła sie o 8:0, ale późno zasnęła,
      pozdrawiam,hana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka