Dodaj do ulubionych

odpowiedz do martini na maila :)

08.07.04, 09:36
Thanks Martini ;) we can speak either polish or english, whichever way You
like :) You mentioned that advanced homeopathy didn't help anyone on the
forum, that's because no one really followed my advice as it relates to the
potency. You see, the potency makes a big difference! Another thing I noticed
that people don't take my advice as they opt for someone elses advice. That's
fine! I decided not to offer any more treatment on the forum. A proper
treatment and positive outcome depends on many factors. This includes proper
case taking, physical examination of the patient, the bedside manners, proper
'management' of the case including prescription of the right medicine in the
right potency and correct frequency of repetition of the doses. I also need to
know what other medicines the patient has been taking, allopathic or
homeopathic, their family and medical history etc. All of this demands some
time with the patient, especially during the first consultation. I hope You
understand the situation. Advanced Homeopathy is based on scientific grounds
and requires knowledge of medical sciences. We get excellent results with
advanced homeopathy, its much more effective and more logical than 'classical'
approach. Classical homeopathy is old homeopathy, advanced homeopathy is based
on over 50 years of thorough research on milions of patients. Advanced
homeopathy has revolutionized the field of homeopathy which we can now call
'scientific'.
To learn advanced homeopathy requires another 2 years on top of Your
homeopathic training. Adv homeopathy training involves a lot of clinical
training, 'internship', as well as academic learning. Remember homeopathy is
'science' NOT a religion, this requires ongoing research and the results must
be constant and verifiable, repeatable. The only Research Centre in the world
which does all that is the International Institute of Advanced Homoeopathy in
India. Thanks to a great team of dedicated Doctors and the Founder and
Director as well as the world's Greatest homoeopathic Researcher and Genius
the contemporary homoeopathic physician Profesor Dr Parimal Banerji.

By the way REMEMBER that Dr Hahnemann the 'Founder' of early homeopathy was
NOT 'classical'. Today homeopaths are trying to be even more classical than
was Dr Kent, who started the 'classical' movement, which led to fall of
homeopathy in early 1900 in USA and other parts of the world.

PS: Maybe You could translate it for other people in the forum? ;)
Obserwuj wątek
    • lilka91 Re: odpowiedz do martini na maila :) 08.07.04, 12:14
      You wrote to Martini but I have read it because I am very interested in ad.hom.

> You mentioned that advanced homeopathy didn't help anyone on the
      > forum,
      I mention that the classical one is not good in many cases, too.

Dlaczego właściwie piszesz ten list po angielsku, skoro po polsku radzisz sobie
      doskonale?

> fine! I decided not to offer any more treatment on the forum.
      Wiem, że wiele razy byłeś atakowany, niemniej ja uważam, że to wielka szkoda,
      że taką podjałeś decyzję. Przez internet kazdy leczy się na własną
      odpowiedzialność, kwestia świadomego wyboru i dlatego niedawno wyszłam z
      propozycją, aby ten fakt był wyraźnie zaznaczony dla wszystkich nowicjuszy.
      Do mnie bardzo przemawia koncepcja ad.hom, niemniej Twoja (Wasza?) obecność na
      forum budzi moje mieszane uczucia. Do tej pory nie wiem, np. czy adhom i awinn
      to ta sama osoba, pojawiasz (pojawiacie)się i znikacie, pozostawiając pewne
      sprawy nie dokonczone. Ja nie jestem przeciwna pomocy na odległość, przez
      internet, rozumiem , że nie mozna kompleksowo podejść do wszystkich przypadków,
      niemniej dziwi mnie fakt, że zaczynasz kurację u jakiejś osoby a potem odzewu
      brak. I to chyba budzi awersję. Zauważ, że na początku z ze sporym szacunkiem
      odnoszono się do awinna, ale kiedy zniknął, pewną niechęć zaczęła budzić nie
      tylko jego osoba, ale również nauka, ktorą propagował.

> treatment and positive outcome depends on many factors.
      Oczywiście i też zarzut, że coś nie pomogło, czy wręcz zaszkodziło, kiedy nawet
      nie masz pojęcia, że pacjent przyjmuje inne leki jest lekko niedorzeczny. Ale z
      drugiej strony, Ty zadajesz stosunkowo mało pytań i ktoś może nawet nie
      wiedzieć, o czym pisać.
      Inna sprawa, nikogo nie dziwi, że ktos bierze leki psychotropowe np od roku,
      bez spodziewanych, stałych efektów, ze odczuwa skutki uboczne; inną miarką
      mierzone są natomiast Twoje rady.

>Advanced Homeopathy is based on scientific grounds
      > and requires knowledge of medical sciences. We get excellent results with
      > advanced homeopathy, its much more effective and more logical than 'classical'
      > approach.

To, co piszesz wydaje sie naprawdę prezekonywujące, chociaż ja generalnie do
      homeopatii podchodzę z pewną rezerwą. Czy mógłbys podać jakieś linki do stron
      odnoszących się do ad. hom.?

Zostań z nami. Rozważ sytuację pomocy 1-3 osobom, które będą na to zdecydowane,
      które podejmą ryzyko słuchania Twoich rad i szczegółowe odpowiadanie na
      pytania. Uważam, że w danym momencie statek musi mieć jednego kapitana, oddział
      jednego dowódcę, itp. Jeżeli w Polsce ludzie będą zadowoleni z klasycznego
      podejścia, nie będą narażać się na przygodne rady, niewiadomego pochodzenia i
      Ty nie powinieneś mieszać im w głowach. Jeżeli jednak trudno im znaleźć pomoc w
      swiecie rzeczywistym, mogą być gotowi, na podjęcie kazdego ryzyka, a Twoje
      leczenie może okazać się zbawienne, zarówno dla tej konkretnej osoby, jak i dla
      wielu niedowiarków.
      Pozdrawiam,
      • astria1 Re: odpowiedz do martini na maila :) 08.07.04, 12:30

To jest wlasnie to co pisalam juz do Adhom..moze bedę miała szczescie i adhom
        się odewie do mnie.
        Pełno nieporozumien mozna sobie wyjasnić, tylko czy Adhom-i sie chce..

Lila..masz trochę tych stron:

parimalbanerji.com/nc/advance.htm
        parimalbanerji.com/
        i jeszcze coś:
        www.liveonlinedoctor.com/could_i_benefit.html
        www.collegesintamilnadu.com/Medical/vm_homoeo.htm#pro
        Mam nadzieję ze Adhomowi będzie chcało sie zostać z nami oraz współpracować
        wspolnie ale napewno nie mozna się zabawić w chwilowe leczenie a potem zabawę w
        uciekanie.
        Adhom moze warto się określić ? - szkoda by było psuć coś co zostało już
        zapoczątkowane przez Twego poprzednika.. dobrze by było gdybys się w tamtym
        poście do Ciebie wysłanym wypowiedział .. wtedy bys zrozumial na czym to
        lecznictwo w polsce wygląda...
        O matko !! ja się powtarzam juz ... chyba wolne muszą sobie wziąść..

pzdr
        Anna
        • lilka91 Re: odpowiedz do martini na maila :) 08.07.04, 12:40
          astria1 napisała:

> Lila..masz trochę tych stron:

Dzięki, w miarę wolnej chwilki postaram się wczytać w cokolwiek.

> O matko !! ja się powtarzam juz ...
          To już chyba urok wypowiedzi forum. A tymczasem moje pytanie odnośnie
          komputerowych programów zostało bez odpowiedzi.

>chyba wolne muszą sobie wziąść..
          Oj, to kazdemu by się przydało. Miłego wypoczynku!
          • astria1 Re: odpowiedz do martini na maila :) 08.07.04, 12:41
            lilka91
            > komputerowych programów zostało bez odpowiedzi.

Lilkaaaa...:-) dawaj ...gdzie to było... bo juz nie wiem .... :-)

pzdr
            • lilka91 Re: odpowiedz do martini na maila :) 08.07.04, 13:31
              astria1 napisała:

> lilka91
              > > komputerowych programów zostało bez odpowiedzi.
              >
              >
              > Lilkaaaa...:-) dawaj ...gdzie to było... bo juz nie wiem .... :-)

Cobyś nie szukała:
              Jaki jest Twój stosunek do wspomagania się programami komputerowymi w szukaniu
              leku konstytucyjnego?
              • akownik Re: odpowiedz do martini na maila :) 08.07.04, 15:17
                Nigdy sie nie wspomagalem,choc spotkalem sie z sytuacjami gdy innym homeopatom
                to pomagalo.Z drugiej strony komputer to bezduszna maszyna.Czesto bylo tak ze
                to co wybral program okazywalo sie malo skuteczne i nie mozna sie bylo obejsc
                bez intuicji np lub wiekszego uwzglednienia faktow ktore mogly sie wydawac malo
                wartosciowe.
    • very_martini Re: odpowiedz do martini na maila :) 08.07.04, 15:30
      Ano toz ja sie chcialam przerzucic na maila, co by tu innych nie gorszyc
      obczyzna, ktora jest mi latwiej dzisiaj dyskutowac na temat kilku ksiazek,
      ktroe przegladalam, one sa in inglisz, i moglabym pisac z biegu poslugujac sie
      zdaniami stamtad, ktore musze tlumaczyc, jesli chce pisac in polisz:) A
      translatoryka w moim wykonaniu skonczyla sie kilkoma tekstami;) Przetlumacze
      Wam cos extra o szczepieniach, jak znajde chwilke.
      Lista pytan sie wydluza

PS. Adhom, it seems you have no other choice than to re-polish your Polish in
      public;). And I am telling once again & I hope it's the last time as it seems
      we are going through a slight miscomprehension: I have no objections towards AH
      and arguing whose toys are more enjoyable is a waste of time:P

16%VOL
      22%VAT
      (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow)
      • adhom Re: odpowiedz do martini na maila :) 08.07.04, 18:40
        Bawimy sie przeciez tymi samymi zabawkami! ;) Tylko problem taki, ze jedna
        strona opiera sie na mistycyzmie, metafizyce, religii Swedenborga ktora
        wprowadzil Kent a nie Dr Hahneman, nawet czasami i bajkach (mogl bym przytoczyc
        wiele bajek z klasycznej homeopatii ;) jak doswiadczanie lekow przez sen,
        kladac kulke pod poduszke i sniac objawy, lub jeden klasyk opowiadal jak
        podczas konsultacji wyszedl do ogrodu aby skonsultowac sie z 'Ferry' czy to
        krasnoludkami ;))) inni klasycy zas patrza w krysztalowa kule lub uzywaja
        wahadelko, znam takich "klasykow" bo religijnie bronia klasyczne podejscie.

Druga zas strona homeo. postepuje naprzod jak to robil Dr Hahneman. Ida sladami
        Hahnemana, opierajac sie na faktach, oraz na praktycznych doswiadczeniach a nie
        samych ksiazkach. W ksiazkach jest mnostwo wad i bledow!
        • lilka91 Re: odpowiedz do martini na maila :) 08.07.04, 19:16
          Robisz wszystko, aby zniechęcić do siebie i do tej całej ad. hom. Tyle razy
          pisałysmy, że nie jestesmy przeciw, a Ty zamiast odpowiadać merytorycznie na
          pytana snujesz jakieś wizje "klasyków".

> Tylko problem taki, ze jedna
          > strona opiera sie na mistycyzmie, metafizyce, religii Swedenborga ktora
          > wprowadzil Kent a nie Dr Hahneman, nawet czasami i bajkach (mogl bym
          przytoczyc
          >
          > wiele bajek z klasycznej homeopatii ;) jak doswiadczanie lekow przez sen,
          > kladac kulke pod poduszke i sniac objawy, lub jeden klasyk opowiadal jak
          > podczas konsultacji wyszedl do ogrodu aby skonsultowac sie z 'Ferry' czy to
          > krasnoludkami ;))) inni klasycy zas patrza w krysztalowa kule lub uzywaja
          > wahadelko, znam takich "klasykow" bo religijnie bronia klasyczne podejscie.

To znaczy, ktora strona, bo nie do końca rozumiem? Kto z uczestników forum
          opawiada się za ..."wkładaniem kulek pod poduszkę"? Ręka do góry!

> Druga zas strona homeo. postepuje naprzod jak to robil Dr Hahneman. Ida
          sladami
          >
          > Hahnemana, opierajac sie na faktach, oraz na praktycznych doswiadczeniach a
          nie
          >
          > samych ksiazkach.

Druga strona unika odpowiedzi na postawione pytania, prowadzi nawiedzony
          monolog, nie chcą podjąć dyskusji, ustosunkować się przedstawionych tu wywodów.
          Mam dużo zastrzeżeń do utopijnej metody klasyków (nie "klasyków", o ktorych
          piszesz, bo nad tym szkoda się rozwodzić), która z racji założeń ma ograniczony
          zasięg i mozliwości. Ale jak mi opowiadasz bajki o kryształowych kulach i
          jeszcze sugerujesz )?), że my to pochwalamy, to się we mnie gotuje. Wybacz, ale
          z takim nastawieniem prawdziwych klasyków nie pokonasz.
          Przyjmij inną strategię, proponuję.

>W ksiazkach jest mnostwo wad i bledow!
          A z tym to się zgadzam bez zastrzeżeń. Hahneman zadnym bogiem nie był i ani mi
          w głowie bez zastrzeżeń jego teorie przyjmować i robić z niego guru, jak to
          poniektórzy czynią.
          • beba2 Re: odpowiedz do martini na maila :) 08.07.04, 20:31
            Adhom, nie dziw się niechęci z naszej strony. Nie odpowiedziałeś na żadne
            pytanie z naszej strony, tylko wciskasz nam teorie, ktore nie są naszym
            udziałem. Nie wyobrażam sobie w Polsce homeopaty ze szklana kulą - czyś ty
            zmysły postradał ? Kto by takiego nazwał homeopatą ?
            Kompletnie nie rozumiem twojego toku myślenia.
            Co chciałeś osiągnąć tworząc ten wątek - bardzo jestem ciekawa.
            • adhom Re: odpowiedz do martini na maila :) 09.07.04, 00:21
              Niestety czy wam sie podoba czy nie, w US sa tacy "klasycy", rozne dziwactwa
              czynia, a co gorsze to sa osoby na stanowisku z stowazyszenia homeo., przeciez
              przeciwstawialem sie nim gdy opowiadali mi jak pod poduszke lek kladli i rano
              spisywali objawy "doswiadczone". Ale coz nie ma o czym mowic. A te doswiadczanie
              leku kladac go pod poduszke to na stronie ogolno swiatowej organizacji homeo
              klasycznej tez tam podane pod nazwa "dream provings", niestety ale to jest juz
              smieszne.
              • adhom Re: odpowiedz do martini na maila :) 09.07.04, 00:24
                Chociaz nawet i tutaj w ponizej lince, poczytaj co klasyk pisze ;))
                realmagick.com/articles/71/1871.html
              • lilka91 Re: odpowiedz do martini na maila :) 09.07.04, 00:40
                adhom napisał:

> niestety ale to jest juz
                > smieszne

To stwierdzenie dotyczy wielu rzeczy na świecie. Tylko zdecyduj się, czy chcesz
                nam ciekawostki ze swiata przytaczać, czy nakłaniac do blizszego zapoznania się
                z ad.hom i prowadzić rzeczową dyskusję?
                O śmiesznostkach chętnie też przeczytam, ale ani tyci, tyci nie zblizy mnie to
                do opcji przez Ciebie prezentowanej. Mam wrażenie, że na dłuzszą metę ta
                dyskusja nie bedzie miała sensu. Ty mówisz to, co chcesz, a nie to, o co Ciebie
                pytamy; nasze wypowiedzi mijają się -prawie dwa równoległe tory.
              • astria1 Re: odpowiedz do martini na maila :) 09.07.04, 00:44

Przeciez adhom ! my nie negujemy ze takie się rzeczy opisuje !!! Przynajmniej
                ja bo tez z czymś podobnym się spotkałam... jedynie nadal trudno sie z Tobą
                rozmawia ponieważ ja sama zadając sobie wiele trudu macham do Ciebie wiele
                pytań, postów a Ty nadal nic...
                heello !!! widzisz w ogóle mnie czy to już celeowe zagranie ? Ja tylko
                chciałam abyś wypowiedział się na ponieżej przeze mnie napisany do Ciebie
                wątek... doczekam się ? :(

pzdr
                • adhom Sorry dziewczyny :))) 09.07.04, 00:57
                  Widze Cie astrio1 tylko tak ciezko trafic mi do tej wirtualnej skrzynki
                  pocztowej :)) Od teraz sprawdzal bede poczte, najlepiej jak cos masz do mnie to
                  na poczte bo tutaj latwo sie idzie pogubic.
                  Co mnie wkurza jest to ze homeopatia i tak ma problemy akceptacji, a "klasycy"
                  wstrzykuja coraz wiecej bajek.
                  Dlatego wazny jest podzial na dwa kampy, zeby odroznic je.

Jeszcze spojzcie na ten artykul i juz naprawde wszystko tam powiedziane o
                  "klasycznej homeopatii"!
                  www.theprover.com/article.php4?id=103
                  Prawdziwe jej pochodzenie ale niestety jest od Swedenborga, spiyrytysty. Podane
                  w tym artykule jest w jaki sposob kazda z teorii klasycznej homeo zostala
                  wtargnieta z spirytyzmy do homeopatii. Sprawdzcie sami, przeciez znajduje sie w
                  swiatowym journalu klasycznej homeopatii.
                  • astria1 Re: Sorry dziewczyny :))) 09.07.04, 02:01
                    :-))) Biedny :))) jednego go mamy a tak atakujemy :-))

• very_martini Re: Sorry dziewczyny :))) 09.07.04, 12:31
                      Uhu.
                      Adhom i inni, ja tak na szybko.
                      Czy przeswietlanie na lotnisku jest szkodliwe dla dragow?
                      Bo przywiozlam kilka kulek na wszelki wypadek (niskie potencje, do 30) i nie
                      wiem, czy sie do czegos nadaja, czy mam kupic nowe.
                      Herbal tincture to nie to samo, co homeo. tincture?

16%VOL
                      22%VAT
                      • adhom Re: Sorry dziewczyny :))) 09.07.04, 13:02
                        Martini nie pszejmuj sie, przeswietlenie na lotnisku nic nie szkodzi zadnym
                        potencjom. Ja raz przewozilem 1500 lekow homeo. przeswietlenia nic nie
                        zaszkodzily, leki dalej dzialaja. Jesli przez przesylke z Indii to czasem
                        potrafia wsadzic kamfore :) na lotnisku.
                        Mialem kiedys w Indii przygode jak opuszczalem juz Indie na lotnisku zatrzymala
                        mnie policja bo przeswietlenie wykazalo na ekranie walizki pelne ampulek,
                        spojzeli na mnie jak na przestepce, kajdany omalo nie zalozyli :)))), jak
                        powiedzialem ze to tylko homeo drugs to zaraz wszyscy policjanci w kolejce i
                        pytali o leki na swoje problemy hahahaha, czulem sie slawny na godzinke.
                        • akownik Re: Sorry dziewczyny :))) 09.07.04, 16:22
                          cZY MACIE JAKIES KSIAZKI O ADV HOMEOPATHY?
                          • very_martini Re: Sorry dziewczyny :))) 09.07.04, 19:30
                            Szukam szukam, ale tu w ksiegarniach malo jest, bo to takie nie advanced
                            ksiegarnie:)
                            Trza by chyba w internetowych ksiegarniach szukac, bo w Polsce raczej sie nie
                            da (sprawdzalam)

16%VOL
                            22%VAT
                            • beba2 Re: Sorry dziewczyny :))) 09.07.04, 23:46
                              W Polszy niet :( Też szukałam. Ale może niedokładnie.
                          • astria1 Re: Sorry dziewczyny :))) 10.07.04, 07:47
                            Marek mamy tylko linki.... do stron :-)
                            • astria1 Re: Sorry dziewczyny :))) 10.07.04, 07:50

Qrcze !! Marek mam :-))) do ksiegarni ale nie polska ale moze tam cos
                              bedzie :-))))))) oswiecilo mnie :-) wysle wam link - poszukajcie.. jak macie
                              czas bo ja mam dzis nalot gości...
                              - faktycznie w Indii wszystko i leki i ksiażki są szalenie tanie...

zaraz poszukam to wkleję wam ten link
                              • astria1 Tadddaaam :-))) Mam :-) 10.07.04, 09:19

Marek :-) moze zrobimy zrzutkę co ? :-))) a te ceny osłabiają ... :-))

www.bjainbooks.com/search1.asp?username=RVxyz656483827&flag=view&recstart_no=1&search=advance+&catergory=book_n
                                ame

sorry ale ja nie umiem inaczej :-))
                                a jesli nie da razy wejsc tym lyyynkem :-) to wlezijta tym:

www.bjainbooks.com/default.asp
                                a moze pouczymy się ? :) www.bjainbooks.com/course.asp

Mam nadzieję ze podoba się Wam ten lyynk :-))

pzdr
                                Anna
                                • astria1 Re: Tadddaaam :-))) Mam :-) 10.07.04, 09:23

__________te 3 literki "ame" doklejcie do tego całego długiego linku lub
                                  poprostu w wyszukiwarce na stronie wpiszcie sobie "advance" :-)
                                • akownik Zrzutka moze byc 12.07.04, 13:15
                                  Moga byc po angielsku a nawet po hiszpansku.Sprobuje przetlumaczyc.Pisalem do
                                  adhoma i jego kliniki ale na razie bez odpowiedzi.Ja bym tam chetnie pojechal
                                  do INDII W TEJ SPRAWIE.mOZE SA CHETNI?
                                  • astria1 Re: Zrzutka moze byc 12.07.04, 13:28

Noooo :-) Mooooże :-)))

Pobyt w tej szkółce trwa ponoć 3 miesiące :-) więc Marek :-))) zbierajmy
                                    towarzystwo i juz :-))) jadymy :-))) bylet kosztuje obecnie ok 5,000 zł - :-)
                                    • akownik Re: Zrzutka moze byc 12.07.04, 14:51
                                      ZXalezy gdzie kupisz bilet.Wlasnie dostalem informacje ze mozna to studiowac na
                                      odleglosc przez komputer.Pozniej szczegoly.Maja byc ksiazki i materia medicaw
                                      postaci elektronicznej.
                                      • very_martini Re: Zrzutka moze byc 12.07.04, 17:56
                                        Jak sie uprzesz, to i za 2 tysiace polecisz;)
                                        Trzeba wiedziec, gdzie szukac:P

16%VOL
                                        22%VAT
                                      • astria1 Re: Zrzutka moze byc 12.07.04, 23:01
                                        akownik napisał:

> odleglosc przez komputer.Pozniej szczegoly.Maja byc ksiazki i materia medicaw
                                        > postaci elektronicznej.

No :-) ciekawie brzmi :-)))

• iswiss HOP a ktoś coś wie ? 09.02.05, 13:46
      Wiecie co z tym e-learningiem adv.homeo ? Astria, Marek wtedy dosyć się
      zapalili do tego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka