Dodaj do ulubionych

wirus krtaniowy u 2 latki

16.02.13, 14:42
Witam,
może ktoś na szybko mi pomoże. NAsz lekarz na nartach za granicą.
Od wczoraj suchy kaszel, rano, potem lekko jej sie plepszyło i na wieczór znow to samo.W nocy malutko kaszlała.
Dzis znow od rana kaszel suchy, non stop, ma katar dosyc mocny.

w czw bylam na osłuchu z nia, ale wsio bylo ok, oskrzela ok, gardło nic nie wskazywało. DZis pojechalam na dyżur pediatryczny i tam mała tak zaczeła wrzeszczeć, a raczej piszczeć, piszczy tak od kilku dni w chorobie, ze aż szyby wibrują, że lekarka jejnie osluchała, powiedziala ze dać nebulizacje z pulmicortu 250 2xdz, ze wyglada to na wirusa krtaniowego. Moze tylko dac skieriowanie do szpitala na rtg pluc.

ostatnio brala sulphur 30ch w pazdzierniku, to niby jej konstytucja, ale ja nie jestem pewna juz naszego lekarza...

tartephedrel dawalam wczoraj ale bez efektu
Obserwuj wątek
    • wiktor.online Re: wirus krtaniowy u 2 latki 16.02.13, 15:28
      Od razu Pulmikort na banalny kaszel u 2-ch letniego dziecka?! Nie do wiary. To przestepstwo. A po tym pytaja skad tyle cukrzycy u dzieci w Polsce i w Europie. Od takich lekarzy

Powtorz Sulphur 30CH, 3 kulki rozpusc w 50 ml wody, daj teraz i wieczorem napisz jak dziecko sie czuje
      • nina_74 Re: wirus krtaniowy u 2 latki 16.02.13, 15:39
        nie dosyc ze pulmicort, to jeszcze rtg...

wiesz, ze starsza córka na homeopatii wyladowalam z ostra niewydolnoscia oddechowa w szpitalu, u klasyka. MAm stracha. U młodszej te akcje to pierwszy raz.

Na ostatniej wizycie nasz homeopata kazal dac sulphur, ale jak wydobrzeje. Wtedy czyli 5 lutego ta cala choroba dopiero sie zaczynala, tylko kaszelek taki mokrawy, poprzednio wychodzila z tego obronna ręką. A teraz miala nawte temp przez 5 dni. Nie wiem o co chodzi.

Dobra, dzialam z tym suphurem z wody, dzięki serdeczne za tak szybki odzew

acha, zawsze mam z tym problem, jak mi dziecko cos zjadło, wypiło, to kiedy dawac te homeopatyki, zeby na pewno podziałały?
        • nina_74 Re: wirus krtaniowy u 2 latki 16.02.13, 15:45
          acha, nasz lekarz zawsze kazał dawac cuprum 9ch i apis 9ch, ale u starszej córki nie było zadnych efektow po takim leczeniu. Potem kazala dawac przy swistach w oskrzelach 200ch cuprum z wody, twierdzil, ze do 20 min sie rozkurczą. Niestety też nie działało.
          Objawowe leczenie homeopatyczne na nas chyba nie działa, dlatego poszłam do klasyka, niby bardzo dobrego, a lekarka nie poradziła sobie z nami... skończyło sie wtedy bardzo bardzo żle...
          ale to dotyczy starszej córki, mama ndzieje ze z młodszą takich akcji uniknę.
        • wiktor.online Re: wirus krtaniowy u 2 latki 16.02.13, 16:31
          nina_74 napisała:

> acha, zawsze mam z tym problem, jak mi dziecko cos zjadło, wypiło, to kiedy daw
          > ac te homeopatyki, zeby na pewno podziałały?

Pół godziny po jedzeniu.
          • nina_74 Re: wirus krtaniowy u 2 latki 16.02.13, 21:21
            za bardzo to jej się ten kaszel nie zmniejszył, zobaczymy jaka noc będzie, na razie przez sen kaszle

martwi mnie jej dziwne zachowanie, bo na co dzień taka nie jest, mianowicie płacze takim piskiem, że szyby w oknach wibrują. Budzi się w nocy i chce iść na dół, tzn piętro niżej do salonu

czy sulphur obgryza paznokcie?
            • nina_74 Re: wirus krtaniowy u 2 latki 16.02.13, 22:31
              czy ten kaszel, suchy, jakby krtaniowy mogła wywołać Belladona 15ch?
              albo Tartephedrel?

wczesniej dawalam też po kropli L52 i Traumeel

czy powtórzyć sulphur z wody jutro?
              • wiktor.online Re: wirus krtaniowy u 2 latki 17.02.13, 08:16
                Witam. Jak Pani chce kontynuowac to prosze ma moj forum

homeopatia.pl.ua/forum/viewforum.php?f=6
                bo tutaj moderatorzy moga miec do mnie pretensje
                • nina_74 Re: wirus krtaniowy u 2 latki 17.02.13, 09:57
                  zarejestrowalam sie, ale nie mogę się zalogować
                  • wiktor.online Re: wirus krtaniowy u 2 latki 17.02.13, 13:02
                    Wszystko w porzadku
Inne wątki na temat: