Dodaj do ulubionych

suche i piekące oczy

26.04.05, 01:57
od jakiegos czasu cierpie na taką dolegliwosc. próbowałem róznych kropli,
ktore przysnoszą jednak tylko chwilową ulgę. najgorzej jest rano po
przebudzeniu, ale pozniej tez czuje jakbym mial piasek pod powiekami. jakies
wskazówki, co z tym robić?
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: suche i piekące oczy 26.04.05, 12:36
      ja bym najpierw szukała przyczyny - komputer, sesja egzaminacyjna, ti wi i tak
      dalej, to zresztą dość istotne przy wyborze leku. i brak witamin to też może być.

16%VOL
      22%VAT
      • adi2000 Re: suche i piekące oczy 26.04.05, 17:22
        komputer - na pewno, co jeszcze nie wiem i nie mam pojecia w jaki sposob
        mógłbym sie dowiedziec. skąd np. mam tak suche oczy tuz po przebudzeniu.
        najlepiej pomagal homeoptic, niestety bardzo krótkotrwale
        • beba2 Re: suche i piekące oczy 26.04.05, 22:32
          Najpierw trzeba zając się korzystaniem z kompa ( a raczej monitora ). Musi być
          co najmniej 17 calowy, i patrzymy na ekran lekko z góry, nigdy odwrotnie.
          I staraj się robic przerwy na mruganie powiekami, bo kiedy siedzimy i wgapiamy
          się w ekran, to mrugmy stanowczo za rzadko, co moze być przyczyną zespołu
          suchego oka. Kropelki mozesz używac na okragło, ale ja polecam Ci Lakrimal,
          czyli sztuczne łzy.
    • very_martini Re: suche i piekące oczy 27.04.05, 15:20
      Spróbuj rutha 5CH przez kilka dni, ale bez usunięcia przyczyny, a przynajmniej
      tego, co możemy zmienić, nic się nie wykombinuje.

16%VOL
      22%VAT
      • very_martini ruta, nie rutha. sorry:). n/t 27.04.05, 15:21
    • matik1166 Re: suche i piekące oczy 25.08.14, 23:30
      Przyczyn moze być wiele, jednak głównie to styl życia, nieprawidłowa dieta oraz wpływ czynników drażniących ( tj. ekrany itd.). Polecam artykuł o chorobach oczu z opisami jak je leczyć. Leczenie dietą i zmiana diety w produkty retinolowe też jest dobrym rozwiązaniem:

LINK:
      zdrowie-online.blogspot.com/2013/07/choroby-oczu.html
    • mojbirska Re: suche i piekące oczy 27.09.21, 16:06
      To może być początek zespołu suchego oka, ale równie dobrze mogą to być jakiekolwiek inne problemy, dlatego najlepiej zdiagnozować ją u okulisty, przykładowo u www.drnowosielska.pl/
    • wozny1234 Re: suche i piekące oczy 05.12.21, 10:45
      Jest w Wrocławiu gabinet Herbasol, który specjalizuje się w diagnostyce oraz w terapiach na patogeny. To one poprzez produkcję toksyn mogą osłabiać organizm i dawać takie objawy jakie masz. Na stronie internetowej mają też dużo przydatnych informacji - może ci się przyda. Zawsze warto przynajmniej zadzwonić i pogadać.
    • ostas123456 Re: suche i piekące oczy 25.04.22, 14:00
      Dzień dobry,

jakby coś to utworzyłem bardzo fajne forum dla ludzi z zespołem suchego oka z Polski :)
      www.zespol-suchego-oka.mojeforum.net/
      zapraszam do dołączenia, możecie też namawiać innych ludzi z suchymi oczami do dołączenia :)
      można omawiać na tym forum co pomaga z tą chorobą a co nie, jak sobie z tym radzić, itp. :)
      forum może być fajne bo ma trochę bardziej uporządkowaną strukturę niż forum dyskusyjne gazeta, w których wszystkie wątki o dowolnej tematyce pojawiają się w jednym ciągu, co może utrudnić szukanie informacji i czytanie
      moim zdaniem na forum chyba łatwiej znajdywać, czytać i omawiać poszczególne tematy

poprawiam pozycjonowanie tego forum w wyszukiwarce google
      jak sporo ludzi będzie się udzielać na tym forum i będzie duża aktywność to to forum powinno się niedługo pojawić dość wysoko w wyszukiwaniach google, może nawet jako pierwszy link :)
      Zachęcam do dołączenia do tego forum, razem możemy sporo rozkminić jak poradzić sobie z tą chorobą :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka